papper..papper..papper

.sitter mitt i alla kvitton och pärmar med löner och babsslippar och skall försöka koncentrera sej på fixa månadsbokslutet x2 men man hittar lätt på annat hmm..lyssnar på musik, hittar nya web.sidor etc..drömma sej bort e lätt som en plätt, när telefonen ringer så fastnar man där oxå...utan att `övertalas` sas :)
Hittade en bra sida med nya schablonerkixkolls´blogg..
image238


Imorgon är det fredag finally, så när maten är lagad och boksluten inskickade ska jag o M gå på after work o mysa, blir bra avslutning på veckan. Mys i stugan på lördag med vänner på middag och nya filmer framför brasan blir också nice.
Har vart skönt som sagt med kock-hjälp i veckan och imorgon får jag mer hjälp av min kallis´som snart e tillbaka från barnledighet, R kommer och gästar innan han åker upp till "snödrivan" igen :)
Good friends are hard to find", vilket också påminner om en annan avslutad vänskap som jag tänkt lite på idag, men så är det här i världen vänskap kan brista men ny kan uppstå om man har tur och anstränger sej.

..hursomhelst över till nåt kuligare´..mitt paket från Eleven kom i fredags så nu har jag bra skuggor igen och penslar för smokey eyes från Smashbox plus äntligen har jag hittat ett bra balsamspray från Toni & Guy till mitt trassliga (och alltför långa enl. mamma) hår som dessutom luktar supergott, bra pris också, rekomenderas...
image244image245

..dax att återgå i arbete!

..inte lust

...trist eftermiddag idag men endast pga mejsjälv, krypigt i kroppen, kan inte vila och jag har sån "ångest" över allt som ligger still på jobbet och inte blir gjort nu när jag går hem (lite iaf) tidigare och imorgon är det månadsbokslut..men det är bara fixa. Känns som om jag slösar tid när jag är hemma, knasigt men så är man funtad..
 Skönt iaf att ha R med sej på jobbet på morgonen så han kan fixa maten ett par dagar, han e en/min gud i matlagning, that´s for sure! Medan kan jag göra "allt annat" som borde göras varje dag. ..baka, nya grejer till salladsbaren etc etc etc. Plus att jag får ha normal puls på morgonen, inte `springa`i köket haha. tom. frukost hinner man med oxå :). Men efter imorgon e jag själv igen, då åker han hem, suck, det har vart kul  R att umgås ett par veckor även på fritiden, will miss ya.

Funderar på en weekend resa, Paris eller London när man e pigg igen
image236

Nåt att se framemot är iaf Leilas nya kokbok som kommer i april, den kommer jag lägga in i köpekorgen på nätet så fort den är släppt!
A piece of cake
                                 image237

..här kommer iaf tips på en god sås till lax eller till kött
1 palsternacka
ca 2 cm chvré
1 röd chili, hackad
4 cm hackat citrongräs
1 dl mjölk
1 klick creme fraiche
 1 tsk tryffelolja
koka palsternackan i lättsaltat vatten 10 min, häll av vattnet mixa med övr ingredienser
utom tryffeloljan som droppas i efteråt!

och till laxen eller köttet servera:
Pommes chantilly

Ingredienser

 12 goda potatisar (gärna mjölig sort)
 2 dl mjölk
 4 msk smör
smaka av med salt och peppar
och riven muskotnöt
 2 dl vispad grädde till gratinering
samt några droppar tryffelolja


1. Gör så här:

2. Skala och skär potatisen i små bitar.

3. Koka i saltat vatten tills den är mjuk.

4. Sila nu bort vattnet.

5. Mosa potatisen med en potatisstöt. Det går även bra att använda elvisp.

6. Värm mjölken och häll den över potatisen under omrörning till dess moset blir slätt och formbart.

7. Tillsätt smör, krydda och blanda väl.

8. Lägg upp moset i en ugnsfast form.

9. Droppa över några droppar tryffelolja.

10. Fördela sedan den vispade grädden i ett ca 1-2 cm tjockt täcke.

11. Sätt in i varm ugn (bara övervärme eller grill) och gratinera.

12. Pass upp det går undan...så det inte bränns.


ps. fin och prisvärd tryffelolja finns att köpa på bla IKEA i deras "mathörna" ds.

Dax att göra ngt vettigt av den resterande dagen...
avslutar med "pictures of you" med The last goodnight





bye bye..for now

update

..fredagen gick i stressens tecken (ganska vanlig fredag alltså) men avslutades med en trevlig eftermiddagsshopping
image234
med A där både nya träningsbyxor, lite nya kläder i övrigt och ett halsband från Diddi .
(ett svenskt märke, fina saker :)
image232
image233
Lördagen spenderades i ´stugan där metervis med snö fick skottas ett bra tag innan man ens kom in i huset, tur att det var pudersnö kan jag säga annars hade jag gett upp, hatar skotta! Fina bilder med min nya kamera har jag fått, rikigt nice vinterbilder, kommer snart, ska bara lära mej hur jag får in dom, oj oj (ja e ju så dålig på sånt där) på datorn ;)
Mysmiddag på lördag em framför brasa inlindad i 2 plädar (jag e frusen av mej suck) och ..
söndag gick vi på isen och tog alla digi-bilderna, kallt -20 grader men det är vacker vinter här nu!
Söndag lunch, packa sej hem igen och åkte till jobbet, blev lång arbetsdag, alltför lång men det ska jag ta igen i veckan för nu kommer min vän R att "kocka" för mej ett par dagar, jag är ju sjukskriven halvtid så det går ju inte forts låtsas som om det funkar gå på som vanligt, blä, "´hatar" att inte må okej, men vem gör inte det..

Lillebror D ligger på sjukhus i England, lilleman, men han mår bättre och får komma hem på ett par dar´så synd att han e så långt bort..
Tung måndag har det varit idag med sååå mycket jobb men imorgon kommer räddningen, mr "black n´white" :) Han får laga maten och jag får ta tag i pappershögarna på kontoret och sen gå hem i tid!..och vila, lovely..

Creed...
with arms wide open


G´natt

vinterdag

..så här är det ju egentligen vädret ska vara uppe i norr på vintern, lagom med snö, minusgrader (ca -10) och glimtar av sol, ljuset kommer mer och mer för varje dag. Me love

På fredag kommer lönen och vid varje månadsslut är den efterlängtad ;) tänka sej...Jag och A skall göra lilla´ stan på fredag eftermiddag efter jobbet
Idag tog jag mej från jobbet i någonsånär tid (måste verkligen ta mej därifrån nu varje dag i tid nu) mamma komförbi och vi myste med the och semla, vilade på eftermiddan och sen lugn hemmakväll med lite nätshopping ;) Nedtrappning...Jag lär mej!

Odd Molly gillar jag...har beställt en tunika idag, köper inte alls kläder i denna prisklass ofta men ..jaja en plagg kan man väl få "unna" sej ibland (förskott på födelsedagspresent till mejsjälv)
image227

..är på jakt efter en glasklocka men verkar bara hitta en i danska affärer får nog be M kolla när hon jobbar i Köpenhamn nästa rutt´.
Kanske det blir att åka med till Washington i februari :) hoppas..
image230
en stor klocka från House doctor vill jag ha...

Helgen som kommer blir lugn, Rödis hela helgen, har jag bestämt, har inte varit där i mer än en dag /gång sen jul så nu får det bli lite mer qualitytime där igen, det behövs ju så. Pd har fixat lite filmer och jag har en del pappersarbete att göra, jag kan göra båda sakerna samtidigt, se film och jobba haha så det får bli så i helgen

SATC filmen kommer ju i vår det ser jag framemot, går sällan på bio då blir det av!
image231

night night!

Vill ha ljus

..även om ljuset är på väg och har kommit till en viss del så läängtar jag så mkt till det riktiga Norrländska ljuset! Need light! Funderar fansiken på att köpa en såndär "ljusväckarmaskin" jag också dvs väckarklocka med inbyggt ljus i som skall väcka en på ett behagligare sätt...hmmm..ja det borde ju iaf bli behagligare än när mobilen ringer på morgonen..
I lördas fick jag ihop ett gäng vänner och vi käkade på restaurangen och gick ut och dansade i flera timmer, kul kul..borde göra det oftare men det är svårt att få ihop alla vänner, alltid nån som är upptagen ;) men fler gånger blir det, promise S!
Att vara "deltidsarbetare"/deltidssjukskriven är inget som fungerar värst bra för mej men eftersom jag nu inte har ngt val så måste jag försöka ta och inse att detta är vikigt, man får ju bara "ett liv" (det jag tror på iaf utan att bli djup) Det är väl bara att inse vid snart 38 års ålder att jag behöver ta tag i ens "varningstecken" och deala´ med att jag behöver vila och göra dessa undersökningar som är planerade (dom ska göra en magnetrönken bla, stackars dom, sjukpersonalen att se in i min hjärna, kan inte vara vackert alls ;)) lite stressad över vad dom faktiskt kan hitta men jag försöker att inte ta ut oron i förskott...än....Mitt färgseende är "stört" dvs jag ser fel färger just nu, rött blir lila och blått blir grönt osv..hmm ja så är det iaf sen är det en del andra saker som också är stört med mej haha som sömnen och balansen, vi får se vad som händer.

så..idag har jag efter jobbet spenderat dagen med J för Pd och brorsan ville se Arn" på bio så jag och J har sett Nalle Puh på DVD

 image226
och busat en hel del. När jag skulle natta honom somnade jag också så det blev en bra vila även för mej tills bror kom hem.


Nyaste Sköna hem som kommit idag fick följa med hem såklart från affären..
image220
det var inget kanon nummer dock men jag ska granska det lite till innan sovdags..
borde göra lite pappersarbete men som sagt..inte nu då..har lovat R att "schärpa mej" ;)

Det är roligare att tänka på våren och vilka fina färger man önskar i hemmet framöver tex.
Gult och ljusgrått är fint..
kuddar i grått från Ceannis..

Designers guilds produkter och färger gör mej glad behöver bara gå in på hemsidan eller kolla i nån av katalogerna jag fick från en affär i stan så blir jag på bra humör men däremot har jag inte den inredningsstilen själv, tycker bara om att se på färgerna och hur man skulle kunna ha det :)
Jag har några av hennes böcker bla mönsterboken att bläddra i också, rekomenderas
image225


citat från Nalle Puh- "En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket."

HDSL som Tiger säger!



änglar

..har hamnat in på olika intressanta bloggar senaste tiden men dom som berört mej mest är dom som handlat om människoöden, sorg och barn som är sjuka (eller varit och gått bort). Idag skickade jag 1 bidrag till Barncancerfonden och beställde deras kalender och en nalle till förmån för dom sjuka barnen. Det som fick mej att tänka på dom just idag var när jag läst färdigt historien om Matilda som nu är en ängel (gå in och läs men bered dej många tårar V ). Bidrag till barncancerfonden eller  "Min stora dag"-som gör mycket för sjuka barn i Sverige.

Man kan hitta mycket "dravvel" på bloggar (även på min ;)) men det finns så mkt intressant också, synd att man inte har den tiden som man skulle vilja att läsa så mycket av allt man hittar som intresserar en.

Carrie Underwood- I´ll stand by you



oväder

det är verkligen helt overkligt vad som händer med vädret numer..det spöregnar (!) i januari, man är som Bambi på hal is mestadels, staplar omkring som en 90-åring,rädd för att halka och bryta nåt ben :( och sen är det inget "kul" med vinter i Norr som är precis som vintern var i Skåne när man var barn och spenderade vinter där..

Nu är man sjukriven 1 månad, "totalt arbetsförbud" och mobilförbud (haha, måste skratta  liiite) Vi fick kompromissa om man nu kan göra så i ett sånt här läge men jag "förhandlade ner 100% till 50 och så får det bli, har inte möjlighet att hitta en ny kock/chef att ta över allt på kort tid, sånt tar ju verkligen tid och kostar pengar men jag vet att jag måste bli frisk och vila ut, så..så får det nu bli, from måndag skall jag jobba halvtid alltså..
På 4år och 9 månader så har jag 1 (!) sjukdag (låg hemma i magsjuka)  detta är "nytt" för mej och det är eg det sista jag vill men det jag nog behöver.
Se upp alla mina vänner ! Det kan bli jobbigt att mej i "hälarna" när abstinensen träder in ;)
Sova, promenera och gå på "sömnskola" skall jag göra, en grupp som tillsats för att hjälpa oss stackare med sömnproblem..KBT och vägledning, ser faktiskt fram emot det och mer kvalitetssömn. Förhoppningsvis skall jag hinna repa kroppen från lunginflammationen mm oxå

jaja..
Olle Nyman, Lule´kille har släppt sitt andra album, Venture, idag så det måste jag bara ha..han är jättebra och en kontrast till den andra musiken jag lyssnar på så jag rekomenderar att lyssna på hans plattor!



Imorgon ska jag baka matbröd, jag har flera nya recept jag vill prova men det räcker ju med ett till att börja med så detta blir det!:
Renées goda matbröd

image219

Förberedelsetid: 20 min

Tillagningstid: 1 tim 20 min

Färdigt på: 1 tim 40 min

Ingredienser

 2 dl havregryn
 5 dl siktat dinkelvetemjöl
 1 dl linfrön
1 dl russin
 1 dl grovt hackade hasselnötter
 2 tsk bikarbonat
 1 nypa havssalt
 4 dl naturell yoghurt
 3 msk honung
 1 st äpple
 2 msk blandade frön till topping
 10 st örtblad till dekoration

 Imorgon väntar en ny dag och man är ett steg närmre helgen på lördag skall vi ut en sväng med med gänget och dansa lite (tror man får gå ut och roa sej med sina kompisar lagom utan alkohol även när man e sjukskriven ;), det behövs iaf i denna trista januarimånad men först en sväng till Rödis och stugan på fredag!

Å nu sa min vän R att han skulle fixa/snickra en passande sänggavel i gammeldags robust stil av gammalt väderbitet virke till gäststugan, skulle bli so nice! :) Lexingtonsängkläder till det å jag flyttar sen själv in i gäststugan haha.



G´natt!!


sweet tuesday

..lugnt lugnt med gäster på jobbet synd bara att jag inte själv har lite att göra dock..bakat mkt, lagat massor av mat och städat stor frysen, sneglat på den stora pappershögen på kontorets skrivbord och tänkt..."imorgon"..!.
 Åkte hem och hade middagskväll med min vän S"-käkade grillad kyckling, Grekisk sallad och pestodressing. Sen var det restaurangsnack som gällde, tur jag har dej S"  skönt att prata av sej som alltid med dej.

från det ena till..Lexington har kommit ut med sin vårkollektion och saken är biff"= jag vet exkt hur gäststugan skall inredas, i textilier/färger iaf kika in på Lexingtons hemsida, se filmen (så förstås det, förhoppningsvis ;)

image208
Tur att "turerna" till storstan´ börjar i februari (jobbresor, årets första tripp 14/2) så jag kan börja inhandla diverse saker inför vårens inredningsorgie ;)
Imorgon är det "halvdag" dvs meningen är att jag skall sluta till kl 12 och sen göra det jag "känner för" :P och idag  råkar det  vara skura alla golven hemma, faktiskt (!) sen blir det lååångpromenad med vovven och myskväll med kompis, ska laga ny maträtt hemma har så mkt kryddor och div andra spännande ingredienser från USAtrippen så jag måste börja "trixa och dona"  mer i köket :)))

Härligt på  våren (förutom att mörkret minskar var dag mm) är alla nya kataloger av olika slag dimper ner i brevlådan som extra läsning,nya vårfärger kommer och idéer som "ljusar" upp ens liv lite grann. En liten sak som att Elle mat & vin"s tidning kommit i brevlådan när jag kom hem fixar nästan hela kvällen (ja..har jag sagt att jag är kräsen på överraskingar?!)
image209 (=gammalt nr, men jag sparar alla och bläddrar i för inspiration!)

Hose doctor= me like, fastän det ligger i Danmark, vilket gör att jag ju måste åka till Köpenhamn vid nåt bra tillfälle hmm,. dom har iaf kommit ut med nyaste katalogen och sina nyaste "kollektion"= titta!
A-ser du speglarna?!? Vad tror du om nån av dom, ...coming with me to Copenhagen?! ;P
image211
Ljusstakar..
image213
Tea time..
image215
everyday..

image217
oj så mkt fint...tur att affärerna ligger i Danmark haha..

Imorgon som sagt är det ledigt och då ska jag oxå baka matbröd, Amerikanskt bananbröd och ett pecanbröd, ska jag prova oxå. Eftersom det är mitt i veckan blev det ingen dessert idag men jag som älskar glass ska nog fixa en Ben & Jerry`s fast det blir till helgen..so dream on girl! Nu blir det en kopp grönt thé ist= gott det oxå

Givande kvällssnack på telefon med vännen R, får mej att skratta som få ;) Stå på dej! Love will come to you!
Night night!
image218supernice.....






Nätshopping

..åjo!  man kan ju hinna shoppa mycket utan att ha satt sin fot utanför dörren, det är en kall å rätt så trist måndag och då får man ibland pigga upp sej själv med lite nätshopping! ;)
Eleven finns massor av roliga saker, beställde eyeliner från Smashbox och lite annat ;)
dessa prod kommer snart! image205image206

...sen hittade jag köksmaskinen (med stort K som jag velat ha länge) på Ellos, en Kenwood patissier, saken var den att jag hade en 30% rabattkupong nu och därför gjorde jag slag i saken och beställde den, det tråkiga var att man inte fick bestämma färgen, fanns bara röd, men det går det oxå, huvudsaken den inte var grön eller nån sån pastellfärg. Så soon ! skall här bakas matbröd i massor..å annat gott oxå..fast bara på lördagar ;) Tänk vad mamma skall bli glad då slipper hon att jag hämtar hennes hela tiden.!

Natti!
                                             
                                                image207 

favoriter

lördagen var mycket lugn precis vad jag behövde, sov lagom länge, åkte och handlade lite nya fräscha blommor (för nu är julen helt bortsstädad) Bilder från Ulriksdals slott
image187 älskar ranunkler, tulpaner och pärlhyacint och..och.. :)image188
Städade på lörd.em och sen kom A på middag, sweet chili kyckling mums! Såg filmen  "gone baby gone" helt okej sen satt vi och surfade, kollade bloggar och inredningssajter..
Tips...
...nya favoriter är bla matsidan
Gourmera, skall beställa thé och kryddor därifrån. Kolla in där!
image195image196 African heat!


En annan favoritshop är
Dietshop där finns massor av recept och är man intresserad av GI-metoden (bla) finns mkt att läsa/handla. Jag köper mitt favorit-thé därifrån Clippertea..finns i många olika varianter
Organic tea  image197 och Chai green tea   image198



En annan sida som har underbart fint hantverk och har snygga thé koppar är Annas keramik...
image192
 ..och eftersom jag skall börja göra cupcakes på jobbet så har jag insett efter div efterforskning att jag behöver saker från Kakburken  och/eller från Tårtdecor Skall köpa ett startset (som jag såg tips om på en bra blogg som heter Linneas skafferi ) samt div andra småprylar, min konditorilåda med verktyg behöver uppdateras samt att min air-brusch (I´ve got my own! :) behöver nya fräscha färger också
startset fr tårtdecor..image199 
sen fick jag denna bok (nedan) av V i julklapp så nu borde man ta upp konditori-intresset och börja skapa igen!
image200
dock så kan jag inte så mkt om skapande i socker, var så länge sedan jag arbetade i socker men jag har gjort ett par amerikanska bröllopstårtor däremot i mina yngre dagar :)
Renee Voltaire är en tjej jag alltid beundrat för sin kok konst (med sin syster Lotta) och jag har hennes (deras) samtliga böcker & vad som är jättebra är att nu finns Renées produkter att köpa på Voltaire och jag har skickat efter bla Tamari sojan, kryddor, fruiake, hampafrön mm. Prova! och läs/testa kok-böckerna :)
image201

En blogg från en tjej i Australien som jag läser är "milk and cookies" , så fiiina bilder och bra recept, titta in där, det kommer jag göra fler gånger..(lånat bild på godaste gott, strawberry shortcakes)
image202

det var lite tips för den som har lite tid framför datorn ;)

Nu är det dax för att se "age of love" det var A´s fel som fick mej börja se det hmm.. och appropå A så kan jag nu lägga ut länken till personlig almanacka för hon avlslöjade min överraskning som jag hade beställt åt henne, en fin personlig almanacka, grrr! haha, när vi satt och surfade såg hon den adressen i mina favoriter och sa "en sån där almanacka ska jag beställa! -visst är dom fina!?" och då var jag ju tvungen säga att jag redan gjort det .Det är ett verkligt bra present tips eftersom man även själv kan bestämma hur den skall se ut innuti!
image204
SÅ lätt är det att överraska henne! ;)
Jaja. lite lunchmenyer skall jag hinna med att komponera ikväll, Pd är i Gtbg hela veckan så vovven och jag ska se TV och läsa tidningar ;) iaf ikväll, sen ska ja hinna med att träffa mina vänner extra mkt resten av veckan.
Go´kväll!





Glad

...klockan är "mitt i natten" mina sov-vanor är helt omkullkastade, förkylningen är tillbaka och veckan har bestått av massor av jobb..MEN jag är Glad (!?) hmm riktigt glad bara, är trött på dagarna förvisso men på mkt bra humör, jag har bakat massor på jobbet, lagat en hel del nya rätter efter nya recept jag suttit och letat på datorn på nätterna. Det har varit en väldigt "social" vecka med massor av snack med kompisar på kvällarna om ditt å datt. Jag har fått träffa J mkt under veckan och jag har dessutom fått massor av beröm av gästerna för maten, sånt värmer.
Man kan lätt vara pessimist och förstöra allt och undra om nästa vecka kommer att levera nåt´hemskt då ist men jag tänker vara glad bara att jag har haft en rikigt bra vecka.
Nu är det helg och den ska delas upp på en dag i stugan med mys framför brasan och en dag hemma med vänner och god mat och massa bra filmer och kanske nåt spel.

Ha en bra helg! :)

G´natt

tråkigt!

.sitter hemma med inventeringslistorna och räknar och summerar ihop, det tar sån tiiid! Jag blir tokig..det är ju dessutom 4 ställen, inte bara ett..men sitter jag hemma får jag iaf vara någonsånär ifred och då går det ju fortare för innan kl 19 måste jag vara färdig, då ska det gå med A-post till hk. So medan jag kämpar lyssnar jag
på gammal låt med B.J och kommer på att jag borde ringa min kära kusin V så...nu har jag hittat ursäkt till att ta paus..
Äh!..hon var ju inte hemma så jag fortsätter lyssna på musik, tar nästa låt jag måste lyssna på minst 10ggr/dag, det är Takida med curly Sue..


lyssna å njut, I love it!
Innan jag åkte hem gick jag å köpte Bamse & Byggare Bob tidning till J, kan inte låta bli att skämma bort honom, han gör mej så glad, då kan vi sitta en stund ikväll och mysa och läsa (lite variation till alla inredningstidningar ;) innan han ska sova sen är det ju bara en till dag han är hos pappa sin och sen ses vi förmodligen inte på en vecka.. (trist men det betyder att jag kommer igång med motionen dvs gå hem varje dag från jobbet.)
Har köpt ett par till av Åhléns bästa träningsbyxor till vettigt pris (399:-)
image183som deesutom är perfekt i längd, jag har så låååånga ben så det är sällan jag är helt nöjd med benlängd på jeans, träningsbyxor etc men dessa är tom nga cm för långa (!) och sköna
Passade på att köpa duk till köksbänken, lite gott doftande ljus lime-basilika oxå som uppmuntran :)
image184image185


 image186
kudden Embla skulle passa i soffan i stuga..men den fanns inte här i stan eller så kommer den kanske..

Det är lite gäster på restaurangen och caféerna, iaf i jämförelse med vad man e van med sen senaste månaderna, trist tycker jag men då har man lite tid över med personalen att storstäda, rensa och göra såna där saker som att äntligen få städa kontoret, tror du det blir av A?! ;))

Till helgen, på lördag blir det utgång så då ska vi dansa hela kvällen, börjar fixa å trixa med håret mm hemma hos mej och fortsätter på restaurangen med lite vin, sen ut och have some fun! V skall du me?!
Ny bra låt att dansa till är...Rhianna´s "please don´t stop the music" (jo, en cover jag vet men en bra en)


Back to work!
Hej

Snart

har halva veckan gått, lite optimistiskt haha men det är onsdag imorgon och det betyder att jag skall jobba halvdag, detta har jag bestämt som nytt för i år, varje onsdag skall jag gå från jobbet tidigare och hitta på nåt, helst bara promenera eller träffa en kompis eller Pd, om han har tid me mej mitt på dagen dvs :) Så imorgon kl 12 då går jag....I promise, jag ska med tanke på dessa sena nätter som jag sitter uppe så skulle jag behöva sova en stund också på dagen rent av.
Det värsta är att jag har ett par inventeringslistor jag ligger efter med i renskrivning och ihopräkning så sanningen är väl att jag nog gör dom MEN att jag nog åker hem iaf och sätter mej där, då e jag hemma iaf. Bara det är ett steg framåt.
Har precis pratat med R om dagens händelser i livet hans, vi har skrattat mkt och tagit igen förlorad kompistid och jag har plågat han med lunchmenyförslag oxå, nåt skall väl man kunna nyttja hans kockkunskaper till ju!
Har glömt vad som står på menyn imorgon och det stör mej, känns jobbigt att inte kunna "planera" det i huvudet först men jag hinner imorgon det vet jag men iaf, kontrollmännsika som man är..suck

När jag satt och surfade idag så hittade jag en fantastisk sida med en jättebra smart produkt man kunde beställa som blir personlig och fin, tyvärr kan jag inte lägga ut länken då jag beställt en sådan present till en av mina bästa vänner, hon skulle gå in på sidan och förmodligen beställa en själv men snart (då hon fått den) kommer jag med ett jättebra presenttips för dom allra flesta och alla åldrar, spännande va!? haha

I vår på IKEA så kommer fina lampor jag skall köpa både till kontoret (en svart) en hem (vit) och till stugan (grön) KNUBBIG heter den, kolla här...


Det kommer en dag då man kan byta ut och slänga den nötta slitna skinnsoffan (det blir då Musseman, katten inte finns längre=släpper mkt hår och är svart) och då ska det köpas en tygsoffa i neutral färg men vad jag undrar är hur gör alla som har vita (som är så trendigt) soffor? Hur fasiken håller man dom rena och fräscha (ids man hålla på att ta av och tvätta klädseln)? (nog svårt med den lilla vita Klippan soffan i stugan) Eller måste man ha en färgad? Hmm tycker det är så himla fint med vitt..(och mörkt trä, får jag nångång ett nytt kök skall det vara i vitt trä och mörka bänkar!)
image181
(bild från Zandvoort)

Eftermiddagen spenderades med lilleman J, gick och käka fruktsallad på caféet, köpte en Nalle Puh tidning och åkte hem och satt och myste i soffan, det var den dagen det men det är kvalitet för mej! :)

Nu väntar i vanlig ordning sängen och lite bläddrande i tidningen: Lantliv (som jag faktsikt inte brukar köpa ;) men så blev det idag iaf, J tyckte jag skulle köpa Bamse ist och vem vet, kanske skulle det vart bättre ;) det återstår att se.
image182
Night night!



morgontrött...& sommardrömmar

..vardagen är verkligen tillbaka igen, ack du måndag! när jag vaknade tidigt (för tidigt enl mej) och insåg att det är 4 ggr till jag måste kliva upp i ottan´innan jag får sova ut nästa gång, suck, varför måste jag vara så s-tns morgontrött!?! grrr..
iofs så kommer jag mej ju aldrig i säng i tid men det är väldans svårt att gå och sova då man e som piggast! :)
Pratade i telefon med  R i flera timmar igårkväll/natt, fanns en del att reda ut men nu vet jag vi är vänner för livet han och jag,  gamla kompis, känns bra bara. (mitt råd lyder fortfarande att skrota sms  vid "diskussioner" och att alltid lyssna på båda sidor av historien! my lesson to learn, borde lärt mej det för länge sen...)

idag efter jobbet promenerade jag till mamma och fick nybakt mjukpepparkaka (bästa som finns!) och satt å myste i stora soffan innan det var dax att åka hem å...vika tvätt haha, ja sa ju det, sicken månda´!
Nu när julen är bortstökad så börjar man längta till sommaren eller rättare sagt våren, jag älskar våren och sedan man "blivit med stuga" så finns så mkt roligt att göra (förutom inreda) bla.  i trädgården..eller rättare sagt "på gården" hmmm jag har en fin stor trekant med en massa perenner som förra ägaren planterat men har inte en aning om vad allt är, pioner finns där , lovely ones´ men...sen då?! Jag ska iaf odla lite själv i vår så får vi se vad för kvistar &blad jag lyckas få upp haha...gröna fingrar har jag inte..tyvärr men jag älskar blommor...
nya tuffa skyltar till blommorna från (nedan till vä) Uncommon goods
texterna syns tyvärr inte på bilden men det står bla:
-grow dammit!!!
-vegetables in training!
-bugs nedd not apply!
-I love it when you talk dirt to me!
-pray for rain!

image167image170 
"grow your own Marinara kit"=roligt :) (bilden till höger)


Gäststugan som, när den står färdigt, skall ju sedan inredas, åhh längtar, har svårt att bestämma stilen dock. Vitmålas skall det iaf både golv och timmerväggar, installeras braskamin. Det finns ett gammalt köksbord och stolar som skall fixas till. Vedeldad bastu i rummet bredvid..ojoj så mkt bastu det kommer att bli, huden kommer att vara skrynklig hela sommaren ;)  ..
House doctor, dansk favoritaffär..
image171
fina vinglas, som passar lantlivet vid havet..från Inreda
image173image174
...sen är det bara båten kvar som måste införskaffas, skoterplanerna är ju bara att lägga ner då snön är nästan obefintlig numer, suck...jag är ju lite rädd för öppet vatten men det ska nog gå bra med en fin säker och stabil båt! :)))
Nu ska jag svamla mej i säng, morgondagen blir hektisk med massor av  varor som kommer på morgonen, mat som skall lagas (det vankas mandelfisk med tzatziki, mums!)och sen full rulle resten av dagen!
Natti!

rastlös..

eftersom jag är så sällan ledig e jag ju inte riktigt van med det och har svårt att varva ner liksom. Svårt att bestämma mej för vad jag ska göra, satsa min lediga tid på..hmm så det blir mest "ingenting" gjort men det finns dom som säger att det är bra det också? haha

IKEA har vi besökt idag men inspirationen (och pengarna iofs oxå) var långt borta, köpte nyttoprylar såsom diskbaljor till stugan, sovkuddar till gästrummet och ljuslyktor till jobbet och en massa värmeljus i olika dofter.
Sen skulle jag till VIllage som ligger bredvid, finally skulle jag få köpa dom där fina kuddfodralen jag sett, har ju köpt innerkuddar på IKEA..men vad nudå? Lokalen är tom...affären har "kånkat"..suck! Inte här oxå. Vad är det som gör att inte Village funkar på vissa orter? Butiken i Umeå är fin och är då kvar men för långt ifrån mej tyvärr. Jaja det finns sååå mkt andra affärer så jag hittar nog fodral jag vill ha nån annanstans.

Har suttit och kollat lite olika bloggar på http://www.blogkoll.com/ och det är kul för där hittar man ju bloggar ialla dess kategorier (blir lite trist att bara läsa inrednings-eller matbloggar), hittade en som hade så fina lite märkliga bilder och som handlade om fingermålning, alltså inte sånt som pysslas med på dagis utan sånt här...bilder= lånade från Photopumkin.com
image160image161 
Vilken konst!! :)

Morgondagens höjdpunkt
..är att få träffa min brorson J, saknar han så mkt då han inte är hos min bror varannan vecka men eftersom vi bor så nära varann får jag träffa J mkt iaf varannan vecka då..so tomorrow ska "daster" (=jag) och J leka med Bygga´BOb. Har beställt en B-B pyjamas på nätet åt honom han kommer att bli glad för han älskar sina B-B sockar han fått av farmor :)
big love in my life!=
image162

Schabloner
dessa schablonfunderingar jag och A har gör en smått förbryllad för det finns ju en del att välja på, vi ska både fixa våra hallar och vill ha nåt fint på väggen..text hade jag tänkt men det finns mkt annat roligt också..kolla här bilder lånade från www.dotblue.dk
Besticken skulle kunna vara fina på vägg i restaurangen :)
Hursomhelst målas skall göras härhemma snart! Foto kommer efter, då borde jag ha fått koll på min digi-kameras funktioner (soorry, ja e sååå oteknisk..)

Vänner
..är bra att ha såklart men ibland kan man bli grymt besviken (har hänt lite för ofta på sistone, hmm..)men då får man vara glad att man har andra som stöttar upp så jag vill bara säga att tänk på att vara rädda om vännerna och ta råd från dom för vad det är och ingeting annat så slipper man onödigt tjafs..och sms är rena döden för vänskap/förhållande-snack, allt !(!) kan misstolkas i princip..nåja jag e fine ....och ledig imorgon! )

Nu! ska jag läsa/se TV och njuta av att jag får vara uppe sent!
Natti!

dagens stora kram går till A! -min vän
image166


rolig grej från annan blogg...

"- Goddag, jag skulle vilja ha en slips
som matchar min ögonfärg."

"- Jag är ledsen min herre, men vi har ingenting
i blodsprängt för närvarande."

Vinterlov"

Årsbokslutet avklarat (bara några få detaljer kvar)! JIPPI!

så nu jag har 2 dagars vinterlov, inte semester eller julledighet utan vinterlov  såsom barnen brukar ha..haha
Nu kan jag stanna uppe halva natten och inte behöva ha ångest för att vara trött imorrn´bitti fast å andra sidan..är jag ganska trött nu..somnade seeent sent igår..natt. Så det blir inte halva natten vid datorn igen
Har suttit å letat recept och bla kollat olika restaurangsajter, bla restaurang Terra Sana (mitt favoritplace när jag är i Marbella)
www.terrasana.net  Efterrätterna går inte av för hackor så heller inte wraps med kyckling och guacamole, mums! Brownie med vaniljglass av bästa sort, bild nedan
image147
Det är även dax för att starta med semlor, jodå så är det, gästerna börjar efterfråga nångång nästa vecka och vi ger med oss såklart! Ny sort att prova?=kaffesemla med choklad?
image148Jag föredrar helt vanliga modellen själv iaf men prova nytt skall man alltid, när jag drev mitt bageri/konditori så var jag först i stan med saffranssemlor, wienersemlor och karlspadersemlor :) Man har bakat ett par semlor i sina dar´..

Älskar porslin och keramik...
 Imorrn ska vi till IKEA enda tvekan är tiden för avfart...9.30 (!) what? när man väl har sovmorgon kommer ens pigga bror att stå baki´ dörrn och stressa på..suck, om jag är för trött har jag lovat mesjälv att jag får stanna hemma ;) och fortsätta sova...zzzz..vi får se. Jag har tjatat hela julen nu om att jag vill "göra nåt annat" (än jobba, typ..) är rastlös som ett barn och Pd e nog less mitt tjat så han tycker nog att jag bör åka :)
Jag skulle vilja gå på Village (köpa kuddfodral) och Ittala, skall titta på skålar (uppläggningsfat) som jag har alltför dåligt av..lite sen julklappsshopping till mejsjälv! ;)
skål från Marimekko...  
nedan fina fat från Milla of Sweden...

image156
Fast jag har ju börjat samla på Mateus-keramiken så det gäller att inte blanda hejvilt :)
Vi får se vad det blir! Dom nya ostkuporna/tårtkupor från www.jellybean.se  e ju så fina dom oxå men jag har som sagt svårt att bestäma mej för modernt klart glas eller rustikt keramik/porslin i varma färger=gillar både och, oj vilken tur att man har 2 hem! ;))))
image157

Nåja...hursomhelst

Min goa lilla Ida är i stan och jag har lånat en finfinbild (fr hennes blogg) vilket visar mitt begrepp "gris-trynelooken" haha= det är när kunder/gäster kommer in med denna min i restaurangen eller caféet (har i förväg med denna min liksom redan bestämt sej att "här är nog inge´bra och då är det vårt jobb att övertyga gästen vilket vi naturligvis lyckas med!) och nu har Ida fångat den looken på bild, lovely girl! :)  
Mina tjejer Cami & Ida från inspirations-resan till Shlm i somras
Detta är 2 very bright girls, framåt och kloka som bara den´. Det är ett nöje att fått vara/är chef till dessa tjejor, love ya!
Nu skall jag hoppa i säng med en populär deckare, törs nog inte säga vilken det är, ännu en sak som jag ligger efter "alla andra" med..men jaja nu skall här läsas...och lyssna på lite Pd-snark oxå..hmmm
Night!


Happy new year!

image144
välkommen vardag säger jag...pust, denna jul har varit, som alltid, busy och så svår att planera
på alla sätt..Ingen större ledighet för mej, 2 sammanhängande dagar, julafton+juldagen men nu har jag gett mesjälv "vinterlov" torsdag-söndag.
Ska göra det sista på årsbokslutet imorgon (satt 8 timmar på nyårsafton (vi hade galet mkt gäster i restaurangen oxå så jag sprang mellan pärmarna och köket) och inatt när jag inte kunde sova räknade jag kvitton :) jodå, jag hade en mkt bra nyårsafton, lugn å fin med god mat, öppen brasa och champagne i "backen" i stugan. So nice.
Idag har det oxå varit kallt, man e ju inte den där "härdade Norrlänningen" ngt mer efter detta konstiga väder så man tål ju liksom ingen kyla alls, det kasnke var -15gr idag och jag frös som bara den, lesnade på att elda i stugan så vi åkte hemåt ist och tvättade. Innan vi for så vi "Underbar och älskad av alla"-ja jag vet, jag e konstig som inte sett den ännu men jag är faktiskt inte så förtjust i svenska komedier egentligen. `MEN denna måste jag säga tyckte jag om, eller iaf Nikolaj Coster-Waldau ojoj vilken kille..ja inte i filmen då förstås haha men jlar så...hmmm nice! ;)))
image139
.jaja nytt år med nya löften, jag ska bara fortsätta med mina löften till mejsjälv som jag startade redan i höstas men kanske se till att "speeda up" det lite, få fart på "tanten"
Jag ska ta tag i min arbetssituation iaf direkt, ska lära upp en ny biträdande chef då min kära vän A lämnar mej MEN det är hon väl värd att göra, dvs att äntligen få ett jobb inom det hon e utb till, alla kan ju inte harva" på i restaurangbranschen eh!? ;) Så det blir hårdkörning/plugg för en den nya assistenten men hon e redo, det vet jag, kul ska det bli även för mej!

På torsdag är tanken att jag ska följa mor och bror till IKEA och titta på möbler, hoppas vi kommer iväg, törs inte tro helt på att vara ledig..OM det blir så skall jag titta på våningssäng till stugan, ett till skåp hem och vita kuddar :)
Jag skulle helst vilja åka till nån stad med Ordning&reda affär mm. (so please A, kan vi ta trippen till Sthlm på nästa lön?! ;) Jag behöver almenackor, fina receptböcker...


Ett löfte jag ska hålla på gällande jobbet i köket är att anstränga mej mer på att hitta och använda nya recept och ingredienser, det är så roligt att laga mat men ack så farligt att "fastna" i samma spår på nåt sätt, alla kockar har sina favoritsmaker men det bästa med yrket är ju att få prova nytt nytt nytt! Så i mitt skafferi både hemma och på jobbet skall det finnas ngt nytt varje vecka :) Nåja varannan då! ;)
image145
Denna coola muffinsställning skulle jag vilja ha till caféerna skulle bli succé med fina cupcakes (som jag oxå ska baka) men den är lite dyr...får se om vi har "råd" ..
image146 Hursomhelst baka nya saker ska jag oxå göra, imorgon blir det citron & vallmokaka (inte nytt) och sen ska vi göra stooora hallongrottor med hjortornsylt som jag har kvar i kylen 2burkar av, mums!
NU! ska jag slänga mej på soffan, katten och jag och se/somna till en film (som jag redan sett, gissa vilken ;)
G´natt!

RSS 2.0