3 dagar...

..har gått och vi är i "mål". Detoxat klart och man mår rikigt bra :)
Ska bli gott med riktig frukost imorrn.bitti dock!

Har suttit med detta vanliga månatliga bokslut idag och det fortsätter imorgon men belöningen låter inte vänta på sej för sen drar vi iväg till USA och Seattle. Lång flygtur men jag har tidningar och bok med mej och så lär man nog sova en del på dom timmarna det tar, sen är det fullspäckat schema, det är mkt vi ska hinna med allt från Space needle till cheesecake factory! och en himla massa shopping såklart
www.thecheesecakefactory.com 
image70 
Mycket gäster på jobbet varje dag nu, kul för det är lättare att beräkna mat till lunchen osv och så säljer vi våran populära Jansson´s oxå, roligt att göra lite annan enkel mat som går bra. Pepparkakslatte är jättepoppis så den står på cafémenyerna i vanlig ordning.
Vi har även gjort egna yoghurtar på pepparkaksfil med bär och pepparkakshjärta på toppen :)
Fn ..fatta vad inspiration jag ska få nu i när jag åker, ojoj! <ska köpa kryddblandningar mm till köket (mitt haha såklart inte jobbets)
Pratat med lillebror F ikväll så han fick önska julisar och det ska bli så kul att shoppa till J oxå (förmodligen det roligaste) Dom 2 ska komma och käka på jobbet innan jag åker imorgon då man sitter med bokföringen hängande som ett moln över sej, alltid skönt med sällskap, M kommer oxå och äter sin grekiska sallad, att hon inte tröttnar tjejen :)
Lillebror D har åkt tillbaka till England, han är nog i Skottland just vi detta klockslag, det är trist på ett vis att han åker men också skönt, nu vill jag ha tillbaka mitt hem ;) och slippa städa efter honom och vakna av allt spring in och ut genom ytterdörren (han röker :(,  lite mysigt var det förstås att ibland vakna av hans spelande på gitarren men...I´ll survive without it. Han kommer ju tillbaka nångång såklart.

här kommer ett ordspråk jag gillar..G´natt!
"fine is the line between sence or nonsence"

Detox

..jo vi kör en detox-kur igen jag och A, mådde faktiskt riktigt bra av den sista kuren så vi tänkte prova igen och köra en 3-dagars, råa grönsaker & frukt, lite olika juicer och thé, that´s it MEN det svåra är att laga maten på förmiddagarna såklart, måste ju smaka av och sen blir man ju väldigt sugen..hm..får sikta in på dålig lunchmat ett par dagar framöver ;)   Har dessutom bakat en hel del idag på jobbet, slabang-bakelser, gjort choklad-mousse-coups, chokladbollar etc Var väldigt produktiv idag! :)

Snabbvisit till Rödis i helgen, var väldigt rastlös och sov (sover) dåligt så det var okej att åka hem igen dock inte att börja jobba (fn vad helgen e kort)...Var ute en sväng igår em. på "tur" runt i affärerna för att hitta lite nya julsaker till hemmen´i vitt/grått/silver..hm det fanns inte något (!) av intresse som jag ens ville köpa suck..vill ha vitt vitt vitt hemma, även till jul...nja lite rött då men ytterst lite.
 image68
skulle vilja ha mkt belysning ute på Rödis, runt stugan och farstukvisten men el-räkningarna är redan nu höga så man får nog tänka till lite, men mkt lampor är fint på vintern ute iaf...tur att jag gillar levande ljus, he blir en helsikes massa marschaller ;)))
(belysning från Markslöjd, nedan)
image69
Nåja snart blir det inga bekymmer att spendera pengar ..snarare bekymmer att få dom att räcka till i USA
Seattle...
image67
Hinner med en "halvdag" i Shlm oxå, synd bara att man inte kan handla lite julisar där pga det e ju inte så kul att släpa med det runt sen men jag får träffa en gammal vän på freda.kväll iaf.

dax å svara på lite mail!

GRATTIS A-min vän till nya jobbet!  Det blir ett hårt uppdrag att hitta en "julklapp & nytt jobb-present"  overthere men jag ska leta som fn! ;) du e ju sååå lätt att hitta saker till ;)))


veckan har faktiskt gått fort

...dagvild som jag alltid är iofs så jag hänger inte riktigt med dagarna så därför trodde jag oxå att det var onsdag idag, desto gladare blev man när jag kom på att det var torsdag. Gick lättare att promma hem då, det var fint vinterväder idag (oxå) även om man halkar omkring lite men man får liksom lite extra träning då ;)
A & jag fönsteshoppade lite på vägen ut ur stan hemåt, imorrn är det löning och A kom på den goda idén att ta en (välförtjänt) after work imorgon. Kul
Ikväll har jag suttit och kollat gamla foton med lillebror D, från det vi var små, från Skåne och så har vi tittat på foton av pappa och mindes. Vi saknar honom fortfarande så mycket.

Har tagit tag i klädhögarna som tenderar växa under veckan , högar med rentvätt som inte når garderoberna och annat som bara ligger huller om buller, kläder har man då inte för lite av...grejen är bara att man inte använder allt i garderoberna så det som man verkligen anv ligger utanför för dom får inte plats..hm vilket I-lands problem, blä

Sitter och surfar på matbloggar, tänkte hitta ett nytt recept på någon sås till lunchen jag ska laga på jobbet imorgon men hittar knasigt nog inget just nu..men jag fortsätter leta. Lustigt nog hittar jag ist en massa bak-recept som gör mej sugen på lite nybakt fika och en kopp thé, but keep om dreaming girl, det är inte lördag än!
Här kommer recept på kladdkaka med banan-choklad!
image66

 
250 g

choklad
250 g

smör
4 dl

florsocker
0,5 tsk

kardemumma, stött
4 st

ägg
1 st

banan, mosad
2 dl

vetemjöl, siktat
Tillagning:

1. Värm ugnen till 160 grader.
2. Smält choklad, florsocker, kardemumma och smör i vattenbad eller mikro.
3. Vispa ned ett ägg i taget. Blanda ned banan och mjöl.
4. Häll smeten i en smord form och grädda i varm ugn 15-20 minuter.
5. Låt kakan vila ett par timmar innan den serveras.

Chokladglaze
2 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

1. Koka upp grädden, tag av från värmen.
2. Finhacka chokladen och smält ner den i gräddkoket.
3. Häll krämen över tårtan och strö hackade mandlar eller nötter över kakan.

receptet är från Leila och www.tasteline.com

R-min vän sa igår att han haft en strange dröm om mej i förrgår och inatt hade jag en konstig dröm om en annan nära vän (som svek mej som vän på ett konstigt sätt) drömmen var så verklig och det är inget roligt att vakna med olust känsla efteråt men dagen blev okej, fumla lite med div redskap i köket som jag gör emmellanåt och det var väldigt stressigt där ett tag, det märks att julhandeln börjat ta fart och då får vi ju också mer fika och matgäster såklart.
Imorgon börjar vi med vårt julsortiment på caféerna och ska servera Janssons frestelse och jultalrik mm, lite pynt ska vi också fixa och en julgran i restaurangen längre fram. Kul

Nu ska jag forts leta recept och jobba lite med menyer och scheman, törs inte titta på klockan...G´natt

overseas

..nästa helg kanske jag får resa overseas, ojoj vad roligt det skulle bli, just en sån grej jag behöver nu (kanske inte ekonomisk men haha) vi får se! håll tummarna att det löser sej

Skulle sluta vid lunchtid idag=vilket oftast betyder att jag kommer iväg vid 3-4tiden och jo så blev det idag också men man får va glad för det lilla!

Ser framemot helgen med både löning och ledighet men det betyder också mkt förarbete för denna helg är stor för oss på restaurangen/caféerna och då ska man få ihop personal, totalt 12 st ska jobba på lördag och det är inte alltid alldeles lätt men förhoppningsvis löser det sej den här lördagen oxå.

Nu är det hög tid att börja leta julisar och varje år tänker jag att jag ska hitta på nåt bra till var och en..hmm får se hur det går i år fast blir det USA-tripp så löser sej många julisar! :) ..till mej alltså...hehe nädå det skulle vara så kul att shoppa lite julisar overthere.
det här är en bra idé iaf (nedan) att fixa cookieingredienser i en burk och ge bort!

image63
Att ge bort/ shoppa julisar är roligast

Inför juletiden så har vi här lite tips hur vi tjejer ska handskas med våra män..  ;)))
image64


Tanken med min lediga eftermiddag som jag hade velat ha idag var att jag skulle städa hemma, ordentligt, sedan jag blev "tjatig tonårsmorsa" så har jag inte fått mkt gjort härhemma, musten har gått ur mej och sen är man ju hemma såå lite MEN hur fn kan det hinna bli stökigt? That´s the big question

Nä nu är det thédax med P!

..listor

..det finns ju massor av olika listor man kan utmana varann på frågan om/vilken som är intressant, finns det ngn?

Nämn något som gjorde dig glad igår:
när jag fick sova ut länge

Vad gjorde du kl 08 imorse:
funderade på vilka rätter jag skulle tillaga på jobbet till lunch & åt frukost

Vad gjorde du för 15min sedan?
såg ett B-program på TV400

Det sista du sa högt?
"snälla kan jag ta datorn nu?"

Vad har du druckit idag?
thé med soyamjölk, vatten, grönsaksjuice (urk!)

Vad var det senaste du åt?
dinkelgröt, gott!

Vad var det senaste du köpte?
soyamjölk & fullkornsskorpor

Vad är det för färg på din ytterdörr?
vit

Vad är det för väder hos dig nu?
fint, härligt vinterväder, lite dimma

Godaste glassmaken?
choklad såklart! (Ben & Jerry)

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
jadå

Sover du tungt?
nej nej nej....

Drömmer du mardrömmar?
ofta (stressdrömmar)

Trivs du med ditt jobb?
ibland/ ibland inte

Favoritklädsel?
Jeans, jeans, jeans

Favoritlåt just nu?
Keavin Michaels (Wyclef Jean) "it doesnt matter to me"

Vad ser du om du tittar till höger?
fondvägg i svart tapet med mönster

Vad gör dig glad just nu?
tanken på att det är snart jul=lite vila och mycket mer tid till att träffa J

Vad ska du göra härnäst?
Slänga mig på sängen med en tidning....

Höger el vänsterhänt?
Högerhänt

Humör just nu?
småtrött och stressad över att jag eg borde sova

Favoritgodis?
Geischa

Kläder just nu?
t-shirt & mysbrallor

Sommarplaner?
få en "riktig semester" och kanske återvända till Miami?!?

Hur många kuddar sover du med?
2+

Spelar du ngt instrument?
No

Morgon eller nattmänniska?
kvällsmänniska :-D

Vad är viktigast för dig?
Familjen...och mina djur

Är du kittlig?
nepp

Snarkar du?
Inte vad jag vet,

Stjärntecken?
fiskarna

Äckligaste insekten?
vet inte men mygg= irriterande!

Stökigt el välstädat?
Välstädat om jag slipper utföra det.....

Längtar du mest efter nu?
lite ledighet vid jul

morgon...

vaknade med ett ryck, fn jag ska ju till jobbet!...men sen nä :) det behöver jag inte,= lycklig

Vi ska packa chevyn och åka till Rödis, käka middag med några vänner ikv och bara mysa

När jag kommer dit ska jag koka en kopp choklad med lite likör i! Det är ju lördag! Jippi Tända
brasan och ta på mej dunsockarna, tända massa marschaller ute..och massa ljus inne.
En veckas strikt matschema och träning ger belöning på lördag men planen är klar redan för
söndag, jag o A fortsätter våra promms´ och jag avsluta dagen med..jobb...men man får mest
gjort på söndagar då alla gått hem faktiskt så det är min effektivaste dag.
image60

Tips!
gå in på www.ahlens.se och gå på rubriken "julmys i vardagsrummet" sen kan du dekorera
som du vill med kuddar, mattor och julpynt, kul!

Nu är min tid ute vid datorn säger Pd så soo long!
image61


T.G.I.F!

..ja jag säger oxå att ´thank god it´s friday´..trodde aldrig den skulle komma...
en bra sak är att min lillebror finally ska åka "hem" igen till England, det är roligt att fått träffa honom nu ett bra tag men det är ingen lösning att ha en 25-åring boendes hos sej som får en att känna sej som en gnatig tonårsmorsa tyvärr, love him, men det bästa är att bo på varsitt håll...dags att ta tag i livet sitt!

Jag är ovanligt pigg för att sitta uppe en fredag, i vanliga fall brukar jag somna som värsta
pensionär alldeles för tidigt.. veckan på jobbet har varit mkt lååååång..och det finns en skylt därute som skulle passa mej alldeles utmärkt..hehe..fast det kanske skulle mer exakt stå .."sleep AT Kitchen" ... typ
image51
..gårdagen blev en sisådär 13,5 timmar lång arbetsdag med ett kallt avslut iform av prommis hem, jag och A trodde vi skulle frysa sönder, nä ....det var inte så himla kallt (-12gr) men vi var kanske lite dåligt klädda för denna timmes promenad och en aningen trött efter arbetsdagen som i övrigt var helt okej. Mkt mkt arbete med planering inför julen, programmering av kassor skall göras, nya produkter skall inhandlas, menyer skrivas (tur att det är A:s jobb å inte mitt ;) och sen skall alla informeras och det skall funka oxå. Det är tur att man e så barnsligt förtjust i julen :) Man får extra kick av den..
Mkt gäster har vi oxå haft vilket är kul såklart, det är ju det vi "lever för" men dom kom tidigare än väntat då det varit relativt lugnt i början av veckan och hyfsat i slutet men idag då fullkomligen rasa det in folk!
En enda tråkig händelse idag (som för övrigt är väldigt väldigt ovanlig, gudskelov) en kund hade gått rent av "bärsärkargång" på "hyllan" och tämligen skrämt slaget på tjejerna för att han ansåg att maten var "fel smaksatt" (!?) -jag fick ett mysko telefonsamtal på eftermiddagen till restaurangen efteråt, obehagligt, han tom. hotade att det skulle "stå oss dyrt" för det han ansåg var dålig service...han skulle återkomma..(?)
Fördelar och nackdelar med mitt/vårt jobb i restaurangbranschen:
1. Nackdel= man möter en del mysko människor och så himla otrevliga människor, sällan men när det händer så....
2. Fördel= man möter så himla mkt roliga och trevliga människor som gör en glad och gör så att man vill fortsätta laga mat och jobba med detta yrke ändå.

Hursomhelst det var en obehaglig situation för killen betedde sig irrationellt och vi har pratat om händelsen och hur vi ska hantera det OM det mot förmodan skulle hända igen.
På eftermiddagen skulle jag och A gå på bolaget och införskaffa oss denna belöning...hur det gick?!....
image52

..inte så värst bra...den släpptes idag, "07an" .....och den tog slut idag...
ny leverans nästa vecka :(
fick duga med en vanlig Blossa ist
Jag har fortsatt ikväll och läsa olika inredningsbloggar, det är så kul att se att det finns så många likasinnade som har denna "inredningstidnings-last" :)
ikväll har jag oxå hunnit beställa lite Detox-drycker till mej och A som vi ska prova, e ju rikigt duktig med denna slaviska (haha) nya levnadsstil (motion/ bra mat)
Lite nya böcker har jag hunnit beställa oxå  (schyyyysh..säg inget till Pd)


Jag är tyvärr inne i en SATC" period så jag tänkte värma en lite glöggsnutt till, bädda ner mej i soffan och se några bra avsnitt från boxen.image57
Pd vill nog ha tillbaka sin nya dator nu ;)  Jag har hunnit gå igenom min önskelista inför julen, det är ju vikigt att han får tid på sej ;)  och det är ganska enkelt med min "lista"..vill ha en digi-kamera, inget avancerat men det är dax att jag lär mej hmmm...å jag vill ha en égen så slipper jag förstöra hans i mina tappra försök att vara teknisk wich I´m NOT

Lite vintips inför helgen..testa detta vin!... mums!   Marqués de Arienzo Gran Reserva 1996  (nr 6110) 142kr
bra gå-bort-vin!  passar till kötträtter med potatisgratäng & rotfrukter, mums det oxå...jo jag e lite sugen nu på goood mat..men imorgon är det lördag lr rättare sagt snart är det lördag
image56

..i brevlådan har ju förra veckan bästa mat-tidningen kommit så den ska jag läsa och botanisera i för nya idéer, den som inte läst den, gör det man får mkt inspiration där!
image59

..nu ska jag hopp i soffan och njuta av fredagen! Nattinatti!

pain is weekness leavin´ your body...

hmm..ja det sägs ju så..och efter promenader i halka med stavar hem från jobbet på dagarna så måste jag säga att den träningsvärken är inte kul..jla stavar men dom gör skillnad kan jag säga så jag måste hålla ut till några sk muskler börjar dyka upp :)
Har haft en eftermiddag med Joh. 2 år och det är inte lätt för faster att nu tyda allt han "babblar" i för det forsar bokstavligen ur meningar och fraser, men man får låstas att man hänger med. Fruktsallad på "hyllan" (han åt upp min) ett besök på leksaksaffären där "kranis" införskaffades till J:s stora lycka och "spännande" bussresa hem.
Mitt nya "levnadssätt" tär på krafterna så inte mkt blir gjort på kvällarna just nu men men har iaf suttit en bra stund nu och surfat på massa olika inredningsbloggar ojojoj vad duktiga en del är och sååå mkt fint det finns och framförallt vilken inspiration till att inreda man får!
Nu kommande tid är det gästrum och badrum som skall fixas hemma men i stugan kommer snart en finfin gäststuga stå på plats och den ska bli kul att inreda. Drömmen vore också att nån gång få råd att lägga rikigt fint trägolv i hela storstugan...Ser framemot iaf att fixa jul i stugan, sooon
image49
Sista 2 veckorna har varit lite tunga, inte för att jag jobbar mer än vanligt utan att jag kännt mej... ur form helt enkelt.
(häromdagen när jag pratade med dej min favo´kusin  V, så släppte mkt av de negativa känslorna, vad vore jag utan dej?) 
Skulle bara vilja få en RIKTIG semester, typ att vara hemma ett par veckor ostört från jobbet och göra om hemma, storstäda och bara ..."vara" eller så vill jag åka iväg, har kollat lite på sista minuten men vet inte om Pd e med på det...En vecka till Kanarieöarna känns lite lockande nu i dec faktiskt (även om jag älskar julen!) eller bara en weekend till Köpenhamn (gå i inredningsbutiker och på restauranger/caféer) men vet inte om Pd skulle tycka det var nån bra idé heller hm. Det kan ju nte bara vara jag som längtar bort , 3 av mina vänner o familj befinner sej just nu i Thailand, tänk att få vara borta när det är som mörkast och sen komma hem lagom till jul! :)
image50
2 dagar kvar till helg och nästa vecka blir det resa till nytt styrmöte och allehanda tråkiga saker men det närmar sej julen iaf och just nästa vecka börjar vi med vårt julsortiment i caféerna och i rest, DET är kul!
Nattinatti

crapp...

mår inge bra, känns som jag är 80 år, sliten.
Har sovit från det jag kom hem till nu, kanske behövdes
Jag saknar dej A på jobbet, du håller koll på mej så jag sköter mej, har märkt det nu när du är ledig
men unnar dej semester big time.
Musse går omkring och skrålar för allt han orkar, saknar han Egon eller är han bara allmänt
missnöjd vem vet, han och jag är nog i samma svacka idag.
image47


tisdag..(som var som en ..måndag)


Dagens toppen/botten

Dagens topp 3:

1.
Trevlig thé/pratstund, som alltid,på "hyllan" med A efter jobbet
2. har lagt undan nya walkingskor, som jag ska "lösa ut" imorgon, sen finns det inga excuses!
3. har äntligen fått tid till att skicka massa mail till vänner som jag borde svarat länge sen

Dagens botten:

1. värmeriet i restaurangen gick sönder, katastrof!
2. en av de anställda ringde och sjukskrev sej en timme (!) innan personen skulle börjat!
3. kände mej jagad av alla som sökte mej via telefon på jobbet idag, måste alla ringa samma dag?! (minst 30 samtal)

detta summerar nog dagen för mej!
Nu är det ett avsnitt  SATC och sen sängen!

 nedan= Cult design´s julsaker, fina

89951-540


ps.. så här rädd blev jag när jag såg mej i spegeln imorse, blek, glåmig och förbannat trött, ingen vacker syn! tur att det finns "saker att måla med" i ansiktet ;)))   ds.....
image46


valpsjuk...

..såg en annons häromdagen på en cocker spaneil valp som var till salu, 11 v gammal och jag blev helt plötsligt på G att jag vill ha en till.....jo jag vet (!) vi har inte tid, inte just nu..men Wille e gammal och han skulle kunna fostra den nya valpen och få sällskap..tycker ni inte?! ;)))
titta bara på denna bild (var inte den som var till salu dock, hon var orangeroan som det heter, dvs flerfärgad)
image44
Jul-restaurangmässan vi varit på var helt okej, men man hinner inte med alla inköp och kolla allt man vill trots 2 dagar, mässmiddagen med nästan 1300 pers (!) var mkt bra med underhållning från Wallmans salonger..god mat osv..
Förra veckan var det månadsbokslut som A fick hjälpa med så det var skönt att få slippa göra halva iaf. och just nu sitter man och håller på med förberedningarna för p-mötet som ska hållas snart, planering inför julen, rätt kul iaf men det borde finnas mer TID!
fredagen var jag så trött och orkade inte ens ut till Rödis men det blev färd dit på lördagen iaf oj så mysigt det var, satt o läste framför brasan och bara myyyyyste! Men nu är det ny vecka och massor att göra
Borde hinna avfyra ett par mail och för att inte tala om lära mej lite mer om facebook som alla verkar hålla på med just nu...suck, men det blir fritidsgörat ikväll efter kl 22
Imorgon skall lillasyster firas som fyllde 28 år i lördags
hepp! nu ska jag äta middag...på jobbet, arbetsdagen blir idag ca14,5 timmar, det är tur man gör rätt för lönen sin´ på 8 tim eller hur hehe
over n´out

RSS 2.0