light and fire

japp det är ju höst, idag märktes det väääldigt väl, regn, blåst och snorkallt! Igår, sol, ganska behagligt och ..bara vackert väder men fort slår det om.
Inhandlade massor av ljug ut till landet samt solcellslampor, hoppas bara dom hinner "fånga" lite solljus nu på dagarna så dom lyser på kvällen när det är becksvart ute.

Ljus och ljusstakar kan man (läs jag) aldrig få nog av.....hur jag än gör kommer jag på mejsjälv på stan tex att titta på lyktor, ljusstakar och ljus...som jag har massor av hemma MEN jag använder dom, det går vÄldigt mycket värmeljus och ljus härhemma ;)
 Parcourrier, en favoritnätbutik

ljusstaken av Tove Adman i betong, en klassiker, vill jag så gärna ha..om det inte vore att man skall iväg på semester och behöver varje penny hade jag "klickat hem den" redan..men sen, på nästa lön ;) ...

Några andra fina ljusstakar jag spanat in..är dessa från Alvas hus..men dom måste man förboka och det kändes jobbit´så jag inväntar och ser om dom får hem av dom senare. Dom vill jag isf ha flera av i grupp som på bilden, skulle bli fina i ny renoverade hallen.


Nåt jag skulle köpt om jag hade massa pengar över är dessa..flowerpots, att ha både i stugan och hemma ute på bron. Fina! (men dyra, eller iaf för mej)


Och på fest hos M&A härom helgen insåg jag att det måste bli i år grillplatsen måste fixas i stugan som var tänkt men jag vill nu ...NU! Så först hämta ett fint skåp jag fått av kusin V till hallen i stugan sen är det dags att gräva och fixa till uteplatsen där dessa möbler kan stå, det bara mer och mer som kommer göra att jag inte vill åka ifrån stugan när helgerna är över...
 Norrskensgrillen

Nu dags för...lite jobb på datorn innan läggdags!

Sleep tight..

höst

ja nu äre´baske mej höst!
Kall luft och löven börjar gulna, blommorna i trädgårn´har vissnat och blommat ut
men det har vart sol hela veckan, härlig sol så bara man håller sej i solen så..men på kvällen nu är det kallt huvvaligen

Här i stugan (utflyttad hela veckan pga renovering hemma) "stinker" det surströmming, mammas önskemål som är med härute men jag jag äter inte sån surfisk ;) ja ja vet  borde prova en gång till..för att försäkra sej om att man verkligen inte tycker om det..vill verkligen. Tycker om att man värnar om mattraditioner men njaa....vi får se.

Idag har jag varit hiskeligt arg, så arg så arg att jag trodde rök skulle komma ut från öronen..en stöld har orsakat dagens huvudvärk till följd av att jag fått vara så arg. Whats wrong with people????!!!! Varför har vissa så svårt för respektera ditt och mitt??

Eftermiddagen gick lite bättre, lite nya jobbsamtal, nya möjligheter, börjar tycka det är ganska okej att man ska vandra vidare och hitta nytt jobb,...även om hjärtat mitt förtfarande är grymt besviken över slutet som nu blev på mitt nuvarande jobb men men . Det är ju mina tjejer jag kommer sakna mest och dom finns ju kvar iaf att träffa så...whatever will be will be.


längtar

längtar gör jag efter mycket....
att få sticka ner tårna i vit sand
att få bada i turkost hav
att jag ska komma på vad jag vill göra härnäst..idéerna är många..men vad är bäst för mej??

. idag har jag fått nytt erbjudande med spännande möjligheter, will I do it? eller ska jag vänta tills nästa dörr öppnas, i förra veckan hade jag helt andra visions än idag, så ...mycket kan hända...


MEN resa först...sen ta tag i allvaret..och framtiden...


 
Miami by night....soon enough




(Miss you Weirdo.. whatever makes you happy..)

mys

idag på eftermiddagen var solen varm och himmelen blå, Joppis var här och man fick rå om honom och spela badminton och köra radiostyrd bil ;)


Middag på altan, Västerbottensostgratinerad lax med sallad innehållande: grönt, nektarin,broccoli, pärlcouscous samt arame-alger (från Voltaires sortiment) och nektarin och en gräddfilsdressing blandad med lite av lantbuljongspulvret från dito...yummie!

Har köpt två nya produkter från Renee Voltaires sortiment idag att testa, dessa två:
 


Lantbuljong Ekologisk (text från hennes hemsida)
Jag fick leta länge innan jag hittade en god ekologisk buljong och nu använder jag Lantbuljong i all min matlagning. Den ger maten en frisk och naturlig smak. Salt finns redan i buljongen.
Jag använder Lantbuljong i både vegetariska rätter och till kött och fisk. Den går även att använda som krydda; strö den över maten när du steker eller wokar eller ha i en nypa i kokvattnet. 1 msk Lantbuljong = 1 buljongtärning.
Psst. Jästextraktet i min Lantbuljong är ekologiskt och bidrar till den goda smaken. I vissa fall förekommer att konventionellt jästextrakt döljer glutamat (MSG) och andra tillsatser. Detta är inte tillåtet i ekologiska produkter.

Arame-Algen: för nybörjare
Aramealgen är en svart havsalg med mild smak och doft- ett toppen tillbehör till maten. Alger är lätt att tillaga och kan bli ett roligt samtalsämne kring middagsbordet. Lägg en liten hög med vackra alger på soppan och du förgyller både smak och känsla.
Jag lägger algerna i blöt i 10 minuter eller kokar upp dem snabbt i vatten. Sedan marinerar jag dem i Shoyu och lite färsk riven ingefära. Alger sväller ca 5 ggr sin storlek så använd inte hela påsen på en gång.
Alger innehåller rikligt med jod och rensar ut tungmetaller ur kroppen. Vill man inte äta dem kan man alltid lägga dem i badkaret





ikväll hanns med ett megalångt snack med kusin V, alltid lika skönt att få prata av sej med den klokaste av dom kloka, tack för att du finns!  Keep it in the family! ;))

trodde jag skulle hinna göra så mycket hemma idag, tvätta, fixa kontoret mm mm MEN fansiken är det strålande sommarväder kan man inte pyssla med sånt, då måste man LEVA! så därför har dagen tillägnats till mys...all day long.

G´natt



inspiration

..just nu laddar jag inför sista sommarhelgen (känns det som iaf) som det ser ut nu ska det bli sol och uppehåll, okej väder alltså.
Så off to bolaget imorrn och köpa lite bubbel, rosa sötsliskigt men gott bubbel med färska jordgubbar i och sen ut i solen (som jag nu hoppas verkligen är på plats så att säga i helgen, god damn it!)'

 Till veckan är semestrarna över för tjejerna på jobbet och de flesta turisterna har åkt (rätt skönt faktiskt) och vi ska starta en riktig hårdkörar period (vi tjejor på jobbet) med nyttig mat och träning, det funkade så bra när vi körde tillsammans innan sommaren så vi kör favorit i repris. Så jag ska fixa maten varje dag och så peppar vi och har satsat lite pengar i pott till den som är duktigast efter 8 veckor ;)
Inspiration får jag ALLTID av ELLE mat och vin-tidningen, heltokigt bra recept varje gång år ut och in, i nyaste numret finns flera recept jag ska prova nu framöver. Tipset är skippa alla andra mattidningar och satsa endast på denna, det räcker, det är fräscht, gott, lyxigt, fina bilder, bra förklaringar, enkelt, you name it!! Å tro mej, jag har testat alla mattidningar..(även utländska)'

inspiration i kokbäcker får jag ju naturligtvis också men har drgit ner på inköpen av böcker pga jag har inte plats för fler snart...så den bok jag köper numer måste garanterat innehålla massor av recept jag vet jag kommer prova, en av dom duktiga på mat, raw food, fräscht och snyggt är Renée Voltaire, har hennes samtliga böcker och köper en del av 
hennes produkter 
och idag skaffades senaste boken som jag kommer testa mycket från när vi nu kör igång till veckan
                                                      

Superfina recept från Le Parfait, oj så mycket great dom tillagar! Att testa till helgen blir dessa crostinins med bondbönor som jag tycker mycket om, använder edamebönor så fort jag hittar att köpa


På jobbet är det bara baka så mycket man hinner långpannerutor i alla de former går mest å bäst, idag blev det chokladkaka med grillad persika. Jordgubbsbakelser går lite trögare så att säga men det är fint att ha i montern ;) å till sist brukar dom `klämma till"
Tigerkaka med creme cheese frosting är också yummie!
    
bakat på jobbet...
 banankakan är storsäljaren

...när tid finnes...göres grodor :) glada sånna´ som döpes (nänä skojja bara ju ;)



Hemma tycker jag tyvärr ju inte alls det är lika roligt att laga mat och baka så vintertid blir det skralt med det men desto mer på sommaren, går lite lättare på nåt sätt...har litet kök hemma och lika litet i stugan men där älskar jag dona och fixa, bakade jag bullar och farmors chokladtårta och inkallade sedan stuggrannar för provsmakning och fick med beröm godkännt :) (snälla grannar har man)
Igår gjordes en klar sommarfavorit i repris..
Helenes tacopizza..
"recept"
Man fixar egen pizzabotten om man är duktig och ids annars funkar det bra med pizza/sconesdegmix sån man köper i paket.
Platta ut degen på bakplåt, bred på chilisås, stek en kryddig köttfärs (på 400gr nötfärs) med tacokryddor, rödlök, jalapenos och paprika.
Bred ut köttfärsröran (det ska inte vara ngn buljong/vätska i färsen)på pizzadegen.
Blanda sedan: 1 brk creme fraiche med 2msk majjonnäs och 3 dl riven ost (den du tycker bäst om, funkar bra med gratängost men extra gott med Västerbottensost) peppra och klicka ut över pizzan.
Toppa tillsist med rödlök och om man vill skivad färsk tomat
Kör i ugn på 225gr ca 10 min (eller mer, du ser när kanten på degen ser färdig ut)
 yummie yummie yummie, serveras bäst med öl såklart men idag blev det med avslagen cola haha..
  
 jaja bilden är från mobilen men titta noga så ser ni...looking goood huh´!??


nä nu drar klockan iväg måste beställa varor till jobbet och sen kolla flygbiljetter!

.......avslutar med sången som nu snurrar i mitt huvud...




Au revoir!

RSS 2.0