mäklare

..är nåt som jag kunnat tänka mej bli/jobba som om jag inte hamnat i restaurangbranschens klor och aldrig tagit mej därifrån. Genom livet när jag promenerat ute i olika områden hemma eller varit och rest har jag fantiserat (still do) om hur det skulle vara att bo i olika hus eller lägenheter jag ser. Hus och olika hem är intressant.
Hittade länken till denna något annorlunda mäklarfirma,Uppvik & döttrar söderöver i mina "gamla" trakter, Skåne (bla)..gå in och kolla husen och hur dom presenteras, brilliant! kan jag bara säga, nu är det iofs väldigt speciella fina hem alltihopa (alla hem är iofs fina på sina vis såklart men ni hajar)
image314


Påsken är tidigt i år, eftersom jag älskar påsken på alla vis så är jag ju glad för det! Till påsk får man köpa massor av tulpaner (gör det iofs redan nu varje vecka)man får pynta fint, vädret är (oftast) great och ljuset har kommit! Och till råga på allt kommer bara ännu bättre tider med vår och sommar att vänta och dom enda presenter man behöver köpa (ist för julklappar som till jul om man nu jämför högtiderna) är till sej själv, påskpynt. Har beställt lite påskatiraljer från Elsas hem och sen när det närmar sej ska jag baka både bullar och annat gott till stugans förråd :) Som grädde på moset så ska jag ha en veckas semester i påsk, det har jag bestämt! så det så..;) Jag är ju chef så jag kan ju bestäma..hm frågan är ju bara funkar det att va borta en vecka...en heeel vecka, suck jag vill..
image315

Det är bråda dagar på jobbet efter ett par veckors stiltje, men nu är det sportlov och mkt människor i farten, skönt att få lite fart på ställena och dagarna går så mkt fortare.
Eftersom internet härhemma funkar crapp, Telias fel, så har jag inte kunnat surfa som jag vill på kvällar så nu har man en del att ta igen, hehe..en mkt bra blogg jag läser är Inredningsbloggen, har fått så bra mkt tips där på bla Kent design, där jag fann brickorna jag letat i månader och nu tipsade hon om Homedecor, med coola , annorlunda tavlor.
image316
Har vart på shoppingtur i eftermiddag med A, blev både ny vindjacka och en del annat smått som man "absolut behöver" ;) och lampor till v-rummet..men är trött efter denna busy day så nu hägrar sängen
Natti´

bästa låten just nu är med lovely Alicia Keys...så bra så bra


.bättre flås..

..får man ganska fort om man promenerar mycket men ..det försvinner lika fort om man hoppar över "ett par dagar" ;)   Ska gå hem från jobbet varje dag och helst en sväng till på kvällen och sen lååångmilen en gång i veckan iaf med A. Så tanken är/var att jag nu skall försöka ta mej hem från jobbet vid 16-tiden sisådär på vardagarna...hm jo tanken e god men det föll redan första dagen (att komma iväg i tid dvs). Pappershögarna på kontoret är "enorma" och telefonerna ringde frekvent så först vid 19 tiden bar det av hemåt..jaja bättre lycka nästa gång..Dvs imorgon men det är liksom lättare när man har saker planerade på em för då måste man ju iväg..ännu bättre om man har nån som "sliter i en" imorgon ska jag på inredningsuppdrag med M så då är det bäst att hålla "tiden" :)

Nu ska jag börja med tårtor igen, tillverka alltså, tiden är inte på min sida sas men jag ska hinna med det också! Så nu är dörrarna öppna för bröllopsbeställningar och div andra tårtor, bring it on, ska bli så kul. Måste dock göra en större beställning med färger till min paint-brusch och nya tyllar, en till bröllopsställning och div annat som saknas i min "tårtmakar-låda"
bilder lånade från O´holysweet, fantastiska saker denna tjej gör! Kolla in sidan!!!
image310 image311
.jaja jag är lite otränad men det kommer man nog fort in i, ska bli kul iaf att börja baka mer. Nya vistikort skall fixas och div annat men det ligger i topp på "att göra listan" så innan påsk skall jag ha kommit igång med beställningar :)
..en liten önskan bara ..kan dygnet utökas med 12 timmar so vore jag glad! ;))

Idag fick jag mailsvar från tjejen på Grandelux kennel som föder upp Grand Danois, vi ska höras på telefon så ska jag få mer info om denna fina hundras, måste ju få nog med info för att så småningom kunna övervinna käre Pd ;) Denna tjej har underbara hundar och jag har kollat många kennlar på denna ras, iaf dom som finns med på SKK och har egen hemsida men det är ngt speciellt med denna kennel,
Grandelux och som sagt hundarna look´s gorgeous!
bilder, lånade,  från Grandelux valpkull våren 2007
Grandelux "All for you" och "Always on my mind"
image312image313
Drömma kan man ju sen får vi se vems vilja som är starkast ;) nej men jag vet inte om vi har dom rätta förutsättningarna för denna hundras, jag kan iaf inte jobba så mkt som jag gör nu men det har jag ju ändå inte tänkt göra länge till så..den som lever får se.

..sleepy time!!

"In the end..."  (ledmotiv till Anna Phil)


.den som söker han finner...

trodde jag, nu vet jag att det är svårt att hitta "stickbara" vener på mej men fn inte att det var så svårt att det var tvunget att sticka sönder en ven och missa 2 ggr till innan kanylen satt där för blodtagning. Jag har idag fått prova "bankmaskinen" dvs magnetrönken, den skall visa vilken typ av elände som finns upp i min knopp och som gör mej trött och att mitt färgseende är kasst. Vi väntar på provsvar till veckan och under tiden svär jag åt min blånade arm efter dom misslyckade stickförsöken, sjuksköterskan borde gå om utb! grrr..

Pizza och myskväll ute på landet hos kussen, avslappnande och trevligt som alltid, med lill-M som lekte frisör på sin mammas hår, hon kommer nog går i mormors fotspår även om hennes högsta önskan just nu var att bli..pappa...?! Min kusin förklarade att hon ist när hon blev stor nog kanske skulle bli mamma men det ville inte M lyssna på alls! Att bli pappa lät mkt bättre så det så! :)

lill-M (mamma upp idagen, när hon var liten alltså!)
image306

Vilt hundliv var det där också med Wille som kom med oss och sen deras 2 vovvar, Kajsa och Tina och sen kom kusins "svärmor" med sin lilla Otto..fullt hus alltså.

cocker valpar fr Cockett kennel
image303
Så nu sitter jag och "drömmer lite" om vilken ras jag skall satsa på, för en till hund vill jag skaffa i framtiden ..och då antingen mops, Cocker igen eller...Grand Danois (min absoluta favorit) (men det vill dock inte Pd)...dom e så vackra och intressanta...jaja har mailat en kennel för att få ännu mer info iaf, det är kul att ta reda på fakta och läsa etc och den som lever får se om och vad det kan tänkas bli längre fram
bild från Grandelux kennel
image304
image305

imorgon blir det  att åka och kika på en ny soffa,jaja skall iaf börja titta runt lite..och sen styrs kosan till paradiset ute i snödrivornas land, dvs stugan. Familjekväll med tacos och brasan som skall hållas igång hela kvällen (och natten) innan söndagen tar vid med jobb, som vanligt

tips !
kika in på Made by you om du har sinnelag för virkning (vilket inte jag har tyvärr) för dessa små coola saker kan man beställa material till och göra själv---
image308 

Trevlig helg!

.
sicken tuffining ;)
'image307

Happy Valentine´s day

..stor komers´ när det är alla hjärtans dag, har sålt bakelser idag som bara den och haft mycket gäster idag till skillnad från igår, kul. Det var också roligt att baka imorse, bakelser och göra fina muffins men jag struntade i alla hjärtans dag maten det finns recept på man kan göra, nån skinkstek med rotmos, lät inte alls kul. Fixade annat ist :) går min egen väg som vanligt
                                                image298

Kom hem sent men har ändå hunnit fixat middag hemma så nu mår man gott och ska stressa av.
Många fina sms har jag fått idag, goa vänner man har oxå, varm i hjärtat, och extra krams har man fått oxå, nice, det är DET som är grejen med alla hjärtans dag! ..lite extra omtanke (inget annat)

till personalen har jag delat ut hjärteaskar med godis och kramar, lite blommor och varit extra snäll, det funkade, nu är det ett år till nästa gång man ska vara snäll eller?! haha


Hittade Nya intressanta saker som kommit in på Cosas...

.live your dream...
image299
.och den här lampan e så cool men dyyr....men åh så fiin
image300..cool träskål, home sweet homeimage301

G´natt!

unik sänggavel

..måste visa min väns fina sänggavel som han snickrat i äkta Norrländskt virke, mycket finare in real life, har sett den själv såklart och ska sen ha en i gäststugan, finns på blocket nu att beställa (måste verkligen ses)
(Sök på unik på Norrbotten)
image296

..hatar tekniska prylar

...bara jag ser en instruktionsbok eller ser en massa sladdar och det skall installeras hit eller dit får jag stressfrossa´..därför är det tur jag har Pd som fixar åt mej (när han har tid dvs.) så äntligen har jag fått lite bilder från mobilen till datorn omän´ crapp-kvalitet men foto på Musse blev fint iaf, matte nöjd dock ledsen, första kvällen utan honom i fotändan. Egon och Musseman springer nu fria där uppe..
i 22 år har jag haft katt men nu blir det inget mer, en hund till längre fram kanske, den som lever får se. Inget
kan iaf ersätta dom fina djur jag haft hittills. Wille är ju snart 12 år så kommande tid skall ägnas till honom
såklart men han saknar oxå sina kattkompisar.

lovely Pd :) Tack för allt idag...


Ont i huvudet av snörvlande hela dagen, skit dag på jobbet då restaurangen var dåligt stängd av sista personen igår, blev dubbelt så jobbigt imorse för mej att köra igång i köket då jag får städa efter personal! Tålamodet tryter med denne damen och sen kom nästa donna´ för sent till jobbet idag med lam ursäkt.."jag försökte ringa men faxen gick bara igång.."?! GRRRR....och sen Musse som avslutning på dagen.. Har promenerat 8km i "ondo" i rapp takt, skönt att komma hem sen och vara lite trött och fått rensa tankarna lite.
Imorgon på alla hjärtans dag hoppas jag saker är bättre, har lite planer för iaf roligare händelser så we´ll see....

Min Egon ..blev 16 år...saknar honom oxå
image288

.hittade en jättefin bild på J som Pd tog i höstas..han e så bra på att fota´

image289

..forts med lite blandat...
Bror och J på prommis i stugan
image290

Wille på sommargräs men det var nog nåt år sedan...så fin päls han har där

image292

Pd och J i stugan, bakom dem ska gäststugan stå på den "yviga" gräsplätten till höger med
framsidan och farstukvisten mot havet. Det blir liten altan till och söderläge, mamma har
"hotat" med att flytta dit ;)
Pd något långhårig och J nåågot korthårig hehe..båda lika fin ändå..
image294

Japp det var det..skönt att pyssla med nåt annat än sitta och deppa, ska försöka sova ett
par tims och sen är det jobbdags igen

Night night
sov gott Musse..
..en sista bild bara...



sorgedag..

..idag när solen lyste starkt på vinterhimlen så lämnade Musse oss, min fina fina kattpojke blev 17 år och 11 månader.
Han har funnits med mej i nästan halva mitt liv men idag var det dags, nu får han vara med fina Egon och Cojak.
Matte är så ledsen för min värld blir så tom utan min fina Musseman´ men jag vet att Egon och han är tillsammans igen, nu.
R.I.P
image285



Foo Fighters: My hero


tiden går så fort

...helgen är slut..
veckan innan var..hm..ja okej
Kom iväg från jobbet när jag skulle i fredags, ovanligt en fredag, lugnt med gäster och lunchmaten räckte, fint. Gjorde en ny rätt, Grekisk citronkyckling och rostad timjanpotatis, mkt gott.
M som kom hem från Washington ifredags gav mej en present från
bath and bodyworks (all time favourite) nästa gång hon åker får hon en låång lista på saker som ska inhandlas till mej. Bra presenter också.
Gillar deras läppglans och body butter
Coconut lime Verbena (body butter)                   Läppglans            
image272         image273
På jobbet ligger jag efter massor(!) vad vitsen är med att vara sjukskriven och
vila har nog inte slagit mej för det mesta jag gör när jag väl kommit hem är..att fundera på allt jag inte gör....suck. Bli av med lunginflammationen och sen ska jag fansiken börja träna ordentligt så man bygger upp immunförsvaret som det bör vara! Så det så..  ;) iaf vara ute mkt mer så man får frisk luft
PÅ nätet hinner man dock surfa lite mer nu på kvällarna och jag funderar på hur sommaren i stugan skall bli hmmm...har hittat den nya Fatboy outdoors, passar mkt bra i trädgården, softa skönt i den skulle man nog göra...'
image274
den finns bla på Rum21    Inne i stugan finns redan denna Fatboy orginal...skön att sitta i framför brasan...
image275
..ren lyx vore väl oxå denna ..utomhus.... :) Dream on girl...
image276

På TV kommer mycket bra framöver vilket det brukar på vårvintern bla min favoritserie Anna Pihl :) börjar ikväll...
en annan serie är ju såklart i en annan del av Köping!!!  :)
image277
Ytterligare serie som Pd fått mej se och gilla är Overhaulin det är som Pd sa att serien är ungefär som "extreme home makeover" fast med bilar, olika människoöden och fina slutresultat av olika bilar (stämmer bra) lika kul att se varje gång hur nöjd dom blir, för nöjd blir dom hahaha..det är vårt "nöje" på söndagsförmiddagagen med frukost framför tv´n innan jobbet.
Overhaulin´Corvette=ja tack!
image278

Måndag på jobbet var en blä dag, mkt att göra och svårt att ta sej hem (högarna på kontorsbordet växer starkt och hånler´mot en ) vill göra så mkt men ska ju inte göra det just nu..längtar framemot mars och påsken (favorithögtid, tom bättre än julen!) Nu är jag less vintern och önskar mer ljus och vårkänslor!

På en blogg som jag brukar läsa på lite då och då hittade jag en länk till en sida där man säljer dom brickor jag letat så länge (har hittat dom på en Brittisk sajt men det blir dyrt med frakt och sånt) så nu är jag glad, det finns mkt annat kul på Kent designstore bla dessa betongljustakar av Tove Admans..me like..
               image281
brickor...som ska hänga på väggen i stugan..
image282 image283

    ..nä nu dax för TV mys med Anna Phil och sen även Design Simon & Thomas..

Linkin Park, what I´ve done...

Hejhej.

Whole foods market

Whole foods...är min absoluta "mat"-favoritaffär i USA so far´ Deras koncept är great på alla sätt, affärerna(finns över hela USA) är fantastiskt, att gå in där och botanisera bland allt är en njutning, iaf om man är minsta intresserad av mat. På deras hemsida finns MASSOR av recept på allt från mat till drycker och bakverk, try it! Och besök Whole foods kan jag bara säga, i Seattle hade dom en suverän butik med en konditoridisk som inte var "av denna värld" och deras självplocksdiskar på sallad är so great!
image259
recept på mozarella sallad

Serves 4 to 6

  • 4 ears sweet corn, in the husk
  • 1/4 cup extra virgin olive oil
  • 2 tablespoons sherry vinegar
  • 1 teaspoon Dijon mustard
  • 1 clove garlic, finely chopped
  • 2 tablespoons finely chopped fresh chives
  • sea salt, to taste
  • freshly ground pepper, to taste
  • 1/2 pound fresh mozzarella, cut into 1/4-inch cubes
  • 2 ripe avocados, halved, peeled and cut into 1/4-inch cubes
  • 1/2 pint grape tomatoes, halved
  • 1/2 cup cooked black beans
  • 8-10 fresh basil leaves cut into thin strips
  • 5 cups baby arugula, spinach or romaine lettuce for serving

Heat the oven to 400°F. Soak the corn in the sink or a bowl filled with cold water for 10 to 15 minutes.

Meanwhile, prepare vinaigrette by mixing the oil with vinegar, mustard, garlic, chives, salt and pepper. Set aside.

Once corn has soaked, place on a rimmed baking sheet lined with parchment paper. Roast for 25 minutes, until kernels are tender. Cool to room temperature, then discard husks and silks. Cut the kernels off the cobs and put them in a large bowl. Add the mozzarella, avocados, tomatoes, black beans and basil.

Drizzle the dressing over the salad. Toss gently to combine. Season with salt and pepper and serve over a bed of greens.


Denna vecka hade jag kunnat befinna mej i just USA, Washington med M, men för mkt arbete som jag inte kan åka ifrån tvingade mej hemma :( tur nog kommer fler chanser men det som hade vart roligt är att "stoppet" för M var 5 dgr så då hade man ju hunnit göra mkt. Men så är livet, att chefen retade upp mej i morse med ett trist telefonsamtal gjorde att jag ångrade mitt beslut, varför ska man "viga" sitt liv åt ett företag man inte äger!?
Ja..det kan jag ju eg bara själv svara på och sanningen ligger väl i att jag hatar att misslyckas med det jag tagit på mej (oavsett jag äger firman eller inte). Bra arbetsmoral eller om man bara e dum i knoppen vet jag inte..nåt mitt i mellan kanske..

Tips..
Hursomhelst på choconet kan man beställa Kusmi tea, jag har köpt en förpackning med mix av gröna théer och chai som jag älskar, fina presenter btw..
image260image262

på jobbet skall vi börja servera varm choklad med chili, dvs skummad mjölk med mörk choklad i och chiliflakes, håller bara på att "labba" hur mkt av varje ingrediens vi skall ha sen är det bara köra och hoppas Norrlänningar törs pröva ;)
Snart börjar också en fortsättningsutbildn inom jobbet som barista, vi har alla gått grunderna såklart och vissa del 2, jag har nog gått dom 4-5ggr haha men det är bra eftersom jag inte står vid espressomaskinen jätteofta så till Shlm skall vi och bli ännu bättre kaffeexperter..
image263

..nyheter från Santa Maria är kryddor som tagits fram i samarbete med Marcus Samuelsson, spännande sånna också..skall hålla utkik i affärerna efter bla...
image264image266image267
..älskar att experimentera med kryddor..

Gott och blandat..
Annat fint som kommit in att handla på nätet från bla House doctor är...
denna tröja
image268 
och härliga gott doftande rengöringsmedel, diskmedel, fönsterputs, coolt, blir så mkt roligare än med Ajax å sånt!...Vårstädningen i stugan ser jag framemot :)
image269image270
..
eftersom vi väntar på våren (känns långt borta idag dock, en vän hade -34 uppe i fjälls i natt) så ska jag leta en passande fågelholk till stugan..nåt sånt här kanske..
image271 kanske lite större men jag får se vad jag hittar
Ska dessutom försöka mej på att så lite frö inomhus nu innan säsongen startar och se om mina händer e totalt svarta´ eller om man har ett uns av grönt..tror dock inte det, Pd brukar säga att det blir billigare för mej att fylla hemmet med snittblommor än krukväxter :( ojoj...

Dax för menyer och schemaplanering för kommande dagar..Boring´ var inte på humör just idag men måste göras
over n´out

lite bilder


solglimtar från stugtomten..
image247

nedanför stugan, vid hamnen och vid havet
image248

några "fjällbufflar" (jo det är renar) på språng på söndagmorgon
image249

..värmande brasa..
image250

stugan, mitt paradis, inbäddat i snö..
image251

.min absoluta favvokille of all time "J"...big love!
image252

"lillebror" imorse i stugan
image253

J som älskar att vara ute i snön..
image255

..fikapaus med bullar..
image256

..sen mitt i allt en bild från ett av café montrarna som är välfyllt inför helgen
image258

...det var helgen det...
i Fredags var det "lite sen" after work, dvs vi missade avgången kl 16 och det blev utekväll ist. Vansinnigt kul med M, skrattar som fn med henne.
Lördagsmys i stugan med vänner o familj, supermiddag och liiite vin och nattsurr´.
Söndag, familjen "invaderar" stugan som vanligt, bullar och kaffe, vilda men familjära diskussioner och sen hem och...jobba :( suck
Det var helgen det...

Imorgon kommer 2 av mina tjejer som vart barnlediga ett bra tag (minns inte hur länge) men kul att få dem tillbaka och på samma dag dessutom :) Welcome!

Go´kväll!

paus..

i räknandet....
Fick just mail från Annas keramik ang en förfrågan jag hade på blå muggar som jag vill ha till
gäststugan. Hon gör så fina saker, älskar sån keramik!
image246

nyss fick jag ett sms med orden  " att förlora en illusion innebär alltid att bli en sanning rikare. "Men den som, beklagar förlusten var inte värd vinsten" eller nåt i den stilen..(orden var inte menade för mej men e nog så sanna)..Vi har pratat mkt relationssnack jag och en vän senaste tiden, känner som om man kan öppna klinik á la Dr Ruth hehe..skämt åsido, ju mer man pratar om olika upplevelser både good n´bad så lär man sej saker och förstår situationer bättre nästa gång man kanske kommer i liknande och nånstans blir man tror jag en bättre människa, (vill tro det iaf.) Det handlar ju också om att finnas där för ens vänner.

Fick just samtal från M som är i Paris idag, det stormade lika mkt där som här tydligen.
 

Nu skaaaa jag koncentrera mej på lönerna annars får mina tjejer o killar fel lön ;))

Night night

RSS 2.0