Sova vs.möbeltrubbel

..är något som varit favoritsysslan dessa dagar, inte att äta julmat, mysa, öppna julklappar eller nått sånt trivialt nä...SOVA först hela natten, från tidig kväll till förmiddag och efter en sen brunch så...bär det av igen..till drömmarns land! ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

om min sömnterapeut skulle fråga om mitt timsnitt i sömn just nu skulle jag nog få en stor stjärna i mitt sömnprotokoll men äsch vi har ju jul-lov från det attans också.

Att fira jul i stugan har blivit en ny egen tradition i sej, en mkt lugn sådan. Åka lite skoter omän det är något förlite snö har jag iaf hunnit med så på det stora hela så har storhelgen avlöpt precis som förväntat med diverse smårstrul från jobbet också såklart! Och brasan den har sprakat heeeela julhelgen och skall så göra även nyårsdagarna!
 bild från Better homes n´gardens

"hemma" har vi ett nytt litet problem som tornar upp på familjehimlen ett ganska banalt sådant jovars men att komma överens om saker som möbler ja då har vi ofta ett problem..nu gäller det ett nytt köksbord.
 P kallar vårt nuvarande (antika) köksbord för campingbordet "ska vi käka vid campingbordet eller i rummet" säger han..
Jagsjälv tycker det är fint men visst håller med om att det är lite "rangligt" kanske. vi har också ett 6-manna stabilt Indiskt bord (anv som matsalsbord) som vi typ aldrig använder (förutom när vi viker rentvätten) men att sätta det i köksdelen är otänkbart  för mej (det är 2,10m långt och jättebrett)..för P så funkar det men han hajjar ju liksom inte grejen med Dansk-franska stilen som jag är helt fast i och sakta men säkert försöker fösa hemmets stil åt, för det tar ju tid liksom, man kan ju inte byta ut allt på en gång. Men nu är vi ju där och jag har tyvärr inte en sambo som säger-"visst-gör som du tycker är bäst"...Han lägger sej i..kul, allt som oftast då det är bådas hem men just nu INTE kul då han drar åt myran stolar och vitlackat bord med kromstativ!!! Fn jag får ju utslag, vart tog det rustika, tunga träet vägen!? Va? Och sen "måste" bordet vara runt med plats för 4 för att få plats i det lilla sk köket (kök, matdelen och V-rum hänger ihop i ett enda rum)
Så nu har jag surfat på matbord ikväll..och inte hittat ett enda ett..som jag tycker om och jag är inte besvärligt kräsen alls men jag vill ha ett runt bord med plats för 4 (vitt el vitlaserat helst) i stil med detta...
Vincent Shepard
bild fr Joseph De Leo Photographs
rustikt, enkelt, fiiint! men helst runt! (pga litet utrymme) eller litet fyrkantigt

det här funkar för mej!..fast man ser ju inte bordet men tänk er bordet i träslagen ovan och utan duk...
då funkar det även i fyrkantigt med en stol på varje kant! :)


 Åh så fint..

hmm..ja vi lär väl få fortsätta leta och dessutom behöver soffan bytas ut och det vågar jag inte ens tänka på!..

I stugan dricker jag mycket varm choklad just nu (oftast på sojamjölk då men vanlig funkar ju bäst för att få den "fluffig" Att sätta i en rejäl skvätt Dooleys likör på kvällen är allra bäst MEN testa denna chilichoklad. MUMS!
(Recept fr Allt om mat.se)

1 mskanchochili, torkad
3 stmjölk
0,5 dlvispgrädde
1,5 mskkakao
1,5 mskråsocker
40 gmörk choklad, 60-70 % kakaohalt (gärna lite syrlig Madagaskar choklad)
0,5 krmsalt

En het choklad som serveras i små portioner. Anchochili är en ganska mild pepparfrukt med smak av torkad frukt, kaffe och kakao.

Gör så här

1. Koka upp lite vatten i en kastrull och lägg i pepparfrukten. Ta från värmen och låt svälla 5 min. Ta upp pepparfrukten och skär den i mycket små bitar.
2. Värm mjölk och grädde i en kastrull, det ska inte koka. Tillsätt kakao, socker och pepparfrukt. Smaka av med cayennepeppar. Rör ner chokladen och smaka av med salt

I julklapp av min personal fick jag en jättelykta från Pentik, åh så fin, har satt pumlor i den och ljusslinga.Fick även ett halsband med hjärta och en fin text. Lovely.
Även en fin lykta i vitt från fina vän A fick jag i julklapp och eftersom man har 2 hem så blev den fin i stugan med granris och stort ljus i, står vid brasan.
Av kusin V fick jag en så nice tavla i vitt! Fn jag tror hon läser min blogg, att vitt är det som gäller MEN hon fick även in en bild med mening och som jag älskar
Problemet är var den passar bäst men det är ju ett "lyxproblem" , det också :)
Pentiks saker är fina och mycket i hemmet kommer därifrån (skyller på att butiken ligger 5 m från mitt jobb, det blir lätt att "trösta sej" med ett köp därifrån innan man går hem)
Förra året i julis fick jag av brorsan och mams en ren-ljusstake (tänkte skriva ren-stake men det blir ju fel..eller?! ;)))

i stugan på väggen sitter några av horn-ljusstakarna, fina dom också..djurtema/figurer är en favorit, letar ofta saker utomlands i form av djur till prydnad, älskar min fina stora vita porslinselefant jag fick av farfar när jag var lite men som står på skänken i V-rummet
Denna lampa är så söt men den får väl pryda ett barnrum hos ngn, P skriker väl rakt ut annars ;))


Nu väntar en till tuff dag på golvet" på jobbet och sen på nyårsafton öppnar jag restaurangen innan jag sätter mej med Årsbokslutet, suck, men det är bara hugga i..belöningen blir gott käk på kvällen med skumpa som P fick i doktorspresent och sen!..det jag längtat efter..skicka iväg ett par lysnade Kom Loy vid midnatt! Att stå i backen vid stugan med alla stjärnor över sej slår alla nyårsfester!


.då var det dags

.är på jobbet men snart bär det av  till stugan med familjen ojoj så jag har sett framemot denna dag!

God jul!!

Kramz Å


5 more days to go

....innan man svimmar av framför brasan på julafton!

kika på detta och le lite för fn det är snart julafton och dom flesta borde tagga ner och stanna upp lite så här dagarna innan jul


.imorgon är dagen D för P som kämpat så länge men nu ska väl det ändå vara över så vi får fira på kvällen och jag får inviga min nya skor

forts följer
sleep tight, jagsjälv kommer att drömma om att rulla köttbullar och dukningar med granris!

Tänka till..

..nåt som får mej att verkligen tänka till är programmet "Himlen kan vänta" på SVT2 på torsdagar..bölar som en besatt och får rejäl huvudvärk efteråt för jag sitter och spänner mej som en dåre när jag ser programmet, som om jag vore med själv, upplevde allt själv för en kort stund...men! program som dessa behövs, man behöver bli påmind om att livet är brutalt i många fall, livet går inte alltid den väg man vill och önskar..man behöver påminnas om att vara tacksam för det man verkligen har och inte har.
Som nån sa "man önskar sej oftast många saker i livet men som sjuk önskar man sej bara en sak..att bli frisk"

2 bra bloggar jag följer som handlar just om kamp i vardagen är:
vimmelmamman och Mia. Otroliga tjejer som verkar så starka men ändå så...vanliga men med ett helvete dom går igenom medan jorden snurrar på precis som vanligt och vi andra går och funderar på..julklappar!?

Imorgon är det fredag och jag ska efter jobbet ha min årliga after work med kusin V, längtar för det är numer verkligen en tradition som man ser framemot varje år. Som barn firade vi jularna ihop med våra familjer men nu som vuxen så får vi skapa nya traditioner.

Denna julafton blir i stugan igen (3e gången) och nu ska Joppis vara med på eftermiddan/kvällen så det ser jag extra mycket framemot för den 3åringen får mej le som en tok och glömma alla tråkigheter och uppskatta att livet e fan så bra som det kan bli iaf!
(Poppy och Joppis i stugan)

Hold it!

..jo nog har man hört och läst om att ozonlagret blir större och större och att vi snart får tropikväder här uppe mm MEN dessa vintrar vi har numer gör mej smått tokig.
 På morgonen regnrusk och blask, 0 grader (ah tänker man då, jag tar den tunnare jackan, walkingskorna och skiter i vantarna!)  Vid slutet av arbetsdagen visar tempen på -18 gr (!) allt har frysit på och man inser när man halkar omkring som Bambi på hal is där att det är bara att invänta bussen ist för att gå hem medan man håller halvt på frysa ihjäl..
Väl  kommen hem då..käkar lite, kollar posten och så dax för att gå med hundarna..hmmmmm...SNÖSTORM -5 grader och drivor med snö, plogen har inte ens hunnit hem och vända från imorse...KAN DET FN bestämma sej nångång!

..som det kanske märks så var dagen mindre kul och humöret inte i topp och  även om jag vet att det är bagateller i det verkliga livet där folk svälter och dör i sjukdomar så har jag till trots låtit denna dag påverka mej negativt, kan bara inte släppa den där sura kunden från lunchen, trassel med kompis och gruff i personalstyrkan, fn oxå, jag vill ju inget hellre än att få inbringa lite julkänsla både på jobbet och i hem, ska det vara så svårt att få folk och tagga ner just nu!!!???

Sitter med julklappslistor och suckar över det också, så typiskt nu kommer jag inte på nåt vettigt till bästa vännerna :( surfar lite för att se om man gör nåt nätfynd..
vad sägs om ett upplevelsepaket (tydligen årets förutspådda julklapp)
tex flyga med en Mig jet fighter
(i paketet ingår även: rysk instruktör pilot, äkta pilotjacka i skinn, hälsoundersökning och div annat..)

PRIS: 168.000 kr  ...som hittat!?
..jag har nog bara råd med ett par Pipparkaksformar ist tror jag...pris: 59kr (endast)


.att gå iväg på eftermiddagen och fika med bror och brorson hjälpte att få upp humöret och Joppis små tokiga kommentarer såsom bara en treåring kan få fram får faster att till slut le krumbukt´..men dock, jag log ju till slut och dagen är ju inte slut än, det kanske bara blir ännu bättre!?!

Sweet dreams..




Flygande saker..

...min älskade brorson på 3,4 år önskar sej en helikopter som kan flyga och så visar han så gulligt med händerna och hoppar samtidigt, problemet är bara att han är så liten än så han inte rikigt fattar det där med radiostyrt, hur man ska trycka och så..men vafn..har han sagt att han vill ha en sån så får han väl det, för det återkommer hela tiden i hans prat om julklappar.
(förutom då Mickey mouse club playhouse, som verkar bara vara en plastbit som man får se till att det händer saker med själv)
I alla fulla fall så på
coolstuff så finns denna lilla söta helikopter som "flyger själv" så nu har jag fixat en julis till Joppis! Som faster är his wish my command! ;) iaf lite grann.. ;)


..en annan sak som jag har köpt till nyår från just coolstuff är "kom loy", ska även skicka iväg en till pappas minne vid graven på julafton detta år, detta är ju en supergrej ist för dessa dyra illalåtande fyrverkerier vi har i detta land, vi borde verkligen ta efter Thailändarna! Jo jag vet dom förknippas här med tsunamin men dom är vackra och miljövänliga och kan mycket väl användas härhemma till både att fira saker och samt hedra våra änglar! Eller?..
(5 st för 229:-)

slutspurt..

..nu startar 2 veckor (drygt) slutspurt både hemma och på jobbet ínnan man kan andas ut Och som till varje år så har jag än en gång lovat mejsjälv att PLANERA och fixa saker i tid...hm let me see...jag är 38 nu och har ännu inte klarat det..
Så detta år ska bli ett annorlunda år alltså, har 2 veckors planering framför mej i mobilens kalender som argt kommer att pingla vid varje event jag lagt in! Och jag kommer förmodligen trycka på snooza i all stress precis som jag gör mååånga ggr varje morggon när jag är för trött att stiga upp...
Det är ju mest roliga saker så det borde ju inte vara så svårt men hey känner man mej så...är jag nog ute i sista minuten..iaf på några saker..
Det är en dsiputationsfest med middag som skall avklaras, årliga glöggkvällen med vänner, julklappsinköp, julmat både på jobb och hemma, sista stora personalfesten och lite annat runt i kring. Har inte ens julfixat hemma..

Helgen har gått åt till (förutom att soooooova) att skriva denna "att göra" lista, jag ska banne mej baka egna pepparkakor till det där julbordet på disputationsfesten och hem till familjen i år (ska bara hitta receptet först!)
Julskivor är fixade så man kan få in lite stämning och julklappslistan är iaf påbörjad. Lunchmenyer för årets sista veckor är också avklarade, skönt...

Julskivan med 3XS är mkt bra tycker jag som brukar rata mkt av svensk musik tyvärr,,
denna kör vi på jobbet i restaurangen under lunchen!


..tänk för en vecka sen lite drygt då var man "overthere" och kände av lugnet i Seattle med bergen i bakgrunden och mysig julmusik vart man än kom (lite skillnad mot härhemma där det alltid e lugna favoriter som spelas eller nån annan uttjatad låt, jaja sorry men så tycker jag iaf, radion suger många ggr i detta land!)
 Mount Rainer /Seattle

Vi var och handlade på QFC som hade en spektakulär kondisdisk jag synade inför Thanks givin´.. Även om vår policy på mitt jobb är att cafémontern ska vara välfylld så har vi en del att lära härifrån (dock är det godare i Sverige!)
just look...




   



Nu! ska jag återgå till beställa matvaror på nätet till jobbet så man har lite lugnare måndagmorgon im!

Night night!

¤Seattle¤ in my heart

..back in town again
Månadsbokslut direkt ett par timmar efter man landat skulle avklaras och det gjorde jag på 8 tim prick, great, trodde
nästan jag skulle svimma men efter det åkte jag hem och sov i 13 (!) timmar

Möte med chefen fr Shlm idag om ombyggnationen av köket i restaurangen, blir nice detta, längtar så..äntligen lite inspiration ådrorna igen ;) Lusten för jobbet kommer sakta tillbaka.

nåja...resan var det ju...kort sammanfattning..Vi hann ju så mkt denna gång!

tisdag= slappa på hotellet, ströva omkring på Whole foods (japp det kan jag göra lätt i ett par timmar, himmelriket för en sån som jag)
detta inköptes= En egen ihop plockad sallad från en enormt stor fräsch salladsbuffé
Annie´s Bunny grahams (goosh! så goda)
Grönt thé
Pineapple smoothie
Färsk fruktsallad
och en apple cinnamon bun
...Intressant att veta va?! ;))) Yummie


Onsdag= sightseeing hela dagen i fantastiskt soligt väder, åkte runt i down town Seattle, Pike´s place market,
Safeco field, Alki beach, Medina (där Bill Gates bor bla) etc etc etc... en fab dag helt enkelt.



Italiensk glass och chai latte på The chocolate box, tårtor to die for


Vi hittade en vägg som var tapetserad med bild på Fredrik Ljungberg med texten "We got Freddie" :)
Han ska ju spela i Seattle nu

M & Oscar poserar..
Kvällen avslutades med stand-up på club Triple door med Nick Thune! Kuuuuuul!

Torsdag = Thanks givin´ (allt är stängt i USA ) på kvällen middag med hela besättningen på The Keg
Took the  special offer dvs stuffed turkey med gravy! lr hur ?!? ;) Only 22 bucks ;)
.. helt okej faktiskt, dock inte efterrätten, pumpkin pie..What?!..fick man gravy en gång till? på tårtan!? :)))
(SAS) besättningen e så goa´ .Snäll mot ensjälv och mot varandra, lite att lära av där tror jag till restaurangbranschen. sen är det ju alltid några man tycker e extra kul, Thomas får extra eloge för att han orka va funny funny funny hela stoppet trots förkylning/arbete.
denna trips besättning tillsammans på The Keg

Jepp Thomas we see you! ;)

..my turkey dinner....

Fredag= BLACK FRIDAY, oh yes. Nån gång ska ju va en första gång. Största shopping dagen i US för året men dock lyckades vi undvika det värsta.
Premium outlet=check! Wall-Mart= check! Best by= check! Maycy´s=check! Bath & body work´s= check!
 Sketcher store och Lucky brand bla...



okey nu kommer en dedikation till the one and only: The cheesecake factory!
Ja tyvärr! är det så att det är en vånda att sitta med menyn..för man vill ha allt..!
"M" är du klar?...snart? Steak Dianne..hm nä...jag tror jag tar Shrimp scampi!..hm nä..
jag tror jag tar...Ja ojoj, det är svårt, jag sitter under tiden och drömmer om cheesecake..

men efter min Ranch house burger så...finns inte plats för nåt mer!
SÅ HÄR ska burgers smaka :) Ja åk dit å testa vettja! om ni vill veta

..men jag stod länge och såg på dom fina cheesecakes iaf!

okej, which would YOU choose??! av alla cheesecakes? Kolla in på The cheesecake facory
kanske Fresh banana cream cheesecake!? mmmmmm..


En biltur i området Medina (med sin lilla egna polisstation och där Bill Gates bor) är kul
Husen är sevärda, en salig blandning!



..en av anledning till att det är så kul att åka till just USA vid jul är väl deras överdådiga julskyltningar och den enorma
julstämning man faktiskt kommer in i, iaf jag!
..just take a peek....
   
..vilken julgran önskas?...

     

..nä nu är det verkligen sovdags!  mer later!

night night!









RSS 2.0