sweet..

nästa vecka blir det en trip over the big water! USA here we come, again
Seattle!  ska bli såååå kul
Listan e påbörjad med inköp som ska göras men det som ska inhandlas är min Kitchen Aid som är mkt billigare over there´ så det blir att ta den "stoora" resväskan :)
Bath & bodyworks ska vi till såklart, många vårnyheter finns på hemsidan så det blir nog en bra laddning, och en del beställningar oxå kan jag tro ;)
nya cotton candy (deras lipgloss är great!)
image376

body butter (fresh pineapple blir det oxå) och kanske lite presenter...
image377image378
Köksdetaljer till min framtida business ska oxå inhandlas och ett långt besök på "Whole foods" blir det oxå naturligtvis och några blueberry pancakes på Oriel café hinner vi nog oxå med :)

Påskhelgen var underbar, 3 hela lediga dagar och massor av folk i stugan, som mest var vi 17 pers! Grillade, åkte pulka och myste framför brasan. Synd bara tt det inte är påsk varje helg, suck.
Imorrn får vi se om Pd beslutat sej för skotern eller inte, han tar inga förhastade beslut men jag är rädd vintern försvunnit helt när han bestämt sej haha men det blir ju vinter snart igen å andra sidan så... ;)


Lååång vecka har det vart med lååånga arbetsdagar,idag hade hela stan kvällsöppet så det var hur mkt gäster som helst kändes det som iaf och eftersom det är påsklov häruppe så är det många i farten i stan hela veckan.
 Vi har haft säljtävling i vårt affärsområde för restaurangen och caféerna och (naturligtvis;) så vann vi 1a och 2a (!) plats =en bra summa pengar att fixa ihop ett stort party för i maj (that was my plan) Då har jag jobbat där i 5 år,  vi behöver verkligen en ordentlig fest tillsammans, personalen så det blir kul!

Nä nu är det bäddax, ska skjutsa M till flyget (åker till Chicago) imorrn bitti kl 05.30 innan jag åker till jobbet

night night!

..äntligen

 nu bär det av till myshelg i stugan med familj och vänner, korvgrillning, påskmat och varm choklad, lite påskgodis oxå såklart! :)

Glad påsk!

image373


Påsklov..!

.,första lediga dagen på mitt mini påsklov..jobbade som en toka igår heldag för att kunna förbereda några dagars ledighet. Men imorse vakande man i ottan med ett ryck, mardrömmar så det stod härliga till så det var bara att kliva upp, suttit o kollat mat/bak hemsidor för påskinspiration, det lyckades iaf till skillnad från sovmorgonen!
Eastercookies fr Williams Sonoma
image365
en jättefin lagom stor/praktisk cappuciono maker hittade jag på Williams Sonoma, kanske skulle den användas mer än den stora espressomaskinen som ngn fick i födelsedagspresent härhemma!?.... Iaf vore den fin att ha i stugan..
image367
lecupcake hittar man fina cupcakes...så här fina önskar man kunna göra själv i framtiden!
image368
och fler fina på cupcake artists..
image369
image371
butterfly cupcakes, sååå fina!
image372

lunchdax sen bär det av till stugan, ska läsa böcker/tidningar (ligger efter ;) och vårstäda inför påskfirandet.
Imorgon har jag en catering på jobbet så det blir att jobba ett tag iaf men jaja det är bra förtjänst till restaurangen. På onsdag har jag tandläkarbesök, ojoj, har redan ombokat 1 gång så nu måste jag gå så jag kommer vara på dåligt humör imorrnkväll :( hatar gå dit, dyrt e det också men ett "måste".

På torsdag är det jobb igen, påskbuffé till lunch, det blir kul att fixa hoppas bara det kommer bra med gäster, skärtorsdag är ju en såndär "kortdag" för många.

Får se om vi "blir med skoter" i veckan, Pd kan inte bestämma sej..fin är den iaf den som han funderar på. Men säsongen är ju väldigt kort så jag förstår tvekan, dock hade den behövts i helgen i stugan med alls snö, tur att bilen Chevrolet Blazer finns säger jag bara! Man skottar lite på vallen in mot infarten och sen Brmmm, kör man över eller "klättrar" kanske man kan säga, känns så iaf. Backen där stugan är är brant men den klarar den galant också oavsett halka eller hur mkt snö det är. Superbil, snygg oxå men dyr i drift jajaja.. Vill inte ha nån´Svensson bil, tycker alla ser likadana ut ju :(

Howie day med Collide, spelas om och om igen...
  



Väntar på ett gäng nya receptböcker, hoppas bara det kommer med posten idag så man kan ta med sej att läsa i stugan

/ over n´out

kreativ

..idag har det varit fart på tanta´ trots min sena kväll igår, så går det när ens vänner ger en bra låttips på youtube kl 1 på natten! ;) Thanx R, vi har samma musiksmak du å jag. (Du måste lära mej en sak bara på youtube, later)

Till lunch gjorde jag Coca cola-marinerad fläskkarré med klyftpotatis och grillsås (gjord på skyn/marinaden fr köttet bla) så 28 kg kött har jag trancherat upp innan lunch. Sen blev det ett bra tag sittandess att teckna spindelmannen på marsipanplatta till tårtan som "hugo 5 år" skulle ha, den blev okej trots att det var ett tag sedan nu jag gjorde specialtårtor, lägger ut bild senare för bedömning.

Ikväll blev det inget åkande till stugan, klockan var för mkt när man kom hem fr jobbet och tröttheten gjorde att det blev en slö hemmakväll, sittandes och pyssla med påskkort, avslappnande och kul det oxå. Fredasfika med A på stan innan börjar bli tradition på fredagar. Kanske after work nästa gång ;)

Oj vad skönt med sovmorgon imorgon, hoppas min bror förskonar mej från att komma o hälsa på alltför tidigt även om jag nu vill träffa J såklart, som idag sa att han mindes vart mina katter fanns nu..."dom finns på molnen"-fint sagt av en 2,5åring! :) Å hoppas att alla i personalen e frisk imorgon oxå (idag var det ingen som sjukanmälde sej iaf, var nojjig utan anledning, då iaf...im vet man aldrig ojojoj. Nojjig nojjig..

I helgen ska vi bara ta det lugnt och slappa (hoppas jag iaf) en del snöskottning blir det nog men men sen ska brasan tändas och alla tidningar fram, senaste numret av Elle mat & vin ska grundligt gås´ igenom, för inspiration till menyer, måste fixa 3 veckor framåt så jag slipper sitta i sista minuten på söndagskvällarna samtidigt med bokföringen.
image364

Denna fåtölj skulle passa i stugan framför brasan!     Lanternor fr Coutrystyle passa utanför dörren på bron!
image362               image363



Roffe, kommer du ihåg den här gamla låten då? Jamie Walters `hold on` ..


time to sleep.../  natti natti


dagens garv!

..älskar denna låt men av rätt Mariah..hahahahaha..


..orginalet!..




G´natt!

Idol

..min karls favorit (eller idol kanske man kan säga) är just nu "Örjan Lax" han skrattar vansinnigt åt honom på fredagkväll när vi ser "Help" . Kanske man kan lära sej ngt av hans service här ;))



Thé
Idag i caféet kom en äldre herre och beställde kanelbulle och thé, han blev lite smått irriterad då han inte hittade Earl Grey i vår thé samling (som innehåller ett 20-tal sorter). Han sa att "ni måste " se till att ha Earl Grey hemma, då sa jag att det finns ett par olika sorter frukost théer och Lady Grey men det var inte acceptabelt enligt honom, när jag förklarade att efterfrågan idag ligger på sorter såsom rött, grönt och vitt thé och örtthéer så vidhöll han fortfarande att Earl Grey kunde vi inte vara utan för båda han och "minst en till" dricker alltid det, jag log och sa ja då får vi väl köpa det då...Det är smått kul när gäster tror att just deras tycke och smak representerar resten av alla våra gäster. Earl Grey är det godaste svarta thésorten tycker jag också men det var innan jag började med grönt thé  eller örtthé, nu kan jag inte dricka ngt annat. Vilken thé sort föredrar folket eg?!

Igårkväll var det krögarkväll med basket, Sveriges bästa lag såg vi tyvärr förlora med 2p :( men det är alltid lika nice med träff,  mat och dryck och sina gamla restaurangvänner. Pd, brorsan och min vän A sällskapade med mej och hade trevligt oxå. Nu ska vi gå på basket oftare, det är ju kul och sån stämning, måste ta oss tid.
Drack förresten igår ett gott rödvin jag inte testat förut, Hardy´s Bin 343, Cabernet Sauvignon Shiraz, Australien men det verkar bara finnas hos vår grossist och inte på bolaget, får fråga mamma om dom kan ta hem det. (arbetar på Sys.bolaget så inga missförstånd uppstår)
Jag brukar säga att mitt andra hem där ett tag var Systembolaget haha det missförstås ju direkt men sanningen var att mamma började jobba där när jag var 8 och när jag väntade på henne efter skolan (inget fritids då inte) så satt jag bakom hyllorna och lekte med Cindy, hyllorna var som ett gigantiskt dockskåp och på Kirsberry flaskorna fanns (gör det fortfarande) ett fint vinglas som jag petade lös så dockorna hade nåt att dricka ur, mamma blev inte glad och jag fick pilla tillbaka alla sen men kul var det..
                                                                  image360

Finally friday, oj så skönt det ska bli med ett par dagars ledighet nästa vecka och påskhelg efter det! Lovely.
Snart kan man börja tänka på att påta ner några frön i krukor för att se om det bli nån ranglig blomma famemot sommaren, vill ha en fin glasklocka att ha i stugan (en hem oxå ;)

                                            image356
I tisdags var jag på en blomaffär och jag blir helt "smågalen" av alla tulpaner, pärlhyacinter, påsklijor, ranunkler och blomarrangemang i påskstil etc som finns nu ojoj..hade jag inte jobbat i rest.branschen hade jag utb. mej till florist! Till veckan ska jag åka och köpa lite blomster med mej till stugan, tanken är nu att jag ska bo där från helgen till/ över påsken, får pendla lite dom dagar jag ska jobba men nu vill vi ha lantluft och vara ute lite mer!
                                                      image357
Imorrn måste jag hämta ut en tavla jag beställt från Homedecor, snabb leverns måste jag säga, undrar vad Pd tycker om den, hmm det får vi väl se men upp på väggen ska den iaf. En annan tavla jag skulle vilja ha men som inte riktigt passar hemma nånstans är "save the world" Catalina Estrada från Wonderwall men som sagt den passar inte någonstans suck..längre fram kanske ;)
                              image358
Har suttit med tårtlista/prislista i en vecka nu men det går sådär, måste få den färdig då jag redan har beställningar,satt på mätet och kollade priser då man inte är uppdaterad med just dom priserna nu och när jag satt och kollade konditorier så såg jag att gamla Kafferepet i Helsingborg hade en hemsida, där har man varit många gånger med pappa yngre dar´ (förutom då vi åkte till Danmark på helgerna och mathandlade och gick på kondis) det var i 8-årsåldern jag fick upp ögonen för just konditori/bakning, så blev det mycket bakning genom åren hemma, en del bra och en del mindre bra (som lingontårtan jag gjorde då min första pojkvän fyllde år, haha den var inte så uppskattad)
                                                                 image359

Imorgon är det spindelmannen som skall tecknas, nya penslar är inköpta och det ska bli kul att köra igen, hoppas det är lagom med lunchgäster bara så jag hinner med allt, fredagar är mest hektsika dagen såklart, mycket ska hinnas förberedas inför helgen.
Har en konstig feeling att ngn i min personal kommer att sjukanmäla sej imorgon bitti, please låt det inte vara så, inte imorgon...vi får väl se om jag trodde fel...jag är nog bara nojjig
image361
natti natti!

..lite tvivel

..har jag nu på mej själv, det var ju många år sedan jag jobbade med tårtor och konditori och efter en del surfande på olika hemsidor så börjar tvivlen komma, så mycket har ju hänt på den marknaden också, jag måste nu gå lite kurser har jag bestämt och jag har hittat en tjej som håller till i Vännäs, inte nästgårds precis men närmre än Shlm iaf. Hennes konstverk är fantastiska! Jag har mailat henne, måste/vill gå kurs där! Socker har jag inte hållt på med alls mycket men kan grunder iaf. Oj oj suck, nu fick självförtroendet en törn haha.
Kolla in Alice sida Sockerkonst (blider lånade på hennes otroliga konstverk)
image347



från avancerat till enkelt...
Hittade en rolig ägg/påskbakelse på recepten.nu,  inte så avancerad men ser rolig ut, enkel rulltårta med lösvipsad grädde (ser inte om det är glasyr men det blir ju för sliskigt så jag röstar på grädde ist!) och en persikahalva ovanpå..
image351


Leila kommer ju med sin nya bok i april, men man kan tjuvläsa lite på Adlibris och det ser fint ut!..
image352
det är roligt med böcker som har mkt nytt i sej och inte saker man sett förut i liknande versioner, hon är bra på nya saker. Alltid så fint upplagt, lika fint som det hon tillagar, precis som det ska vara´.


business

har redan börjat få tårtbeställningar och har inte ens tårtlistan klar och 1a bröllopstårtan (på ett tag, har gjort hundratals dock) är bokad på midsommar! Ny tårtställning måste beställas och div annat, Idag har jag hämtat ut pkt från Tårtdecor med paint brusch färger och annat roligt, this is so fun!
Måste öva lite på cupcakes också som ska finnas med i produktlistan
image332carrot cupcake
Dessa kakor från "madbaker" skulle en av mina topp tjejer på caféet gilla om hon fick till condismontern´..
image333

.på en annan blogg hittade jag konstverk i marsipan (jo det är marsipan!) som var kusligt verkligt..baby i marsipan, lite strange..men otroligt hantverk dock..
image335


det finns så otroligt mycket nya bakprodukter på marknaden nu..formar, ätbart glitter, nya färger etc etc så man eller jag dvs kan lätt bli "vild" måste hålla hårt i pengarna..annars kan det gå illa haha..
fomar från Inreda..
image337
image338

har tårtbeställningar till nästa helg, bla Spindelmannen, det ska bli kul. Måste bara fixa lite mer saker som tårtbrickor, kartonger (hur kan man glömma beställa sånt?!) ;)) Lite mer timmar på dygnet skulle jag önska mej bara så ska det här gå jättebra. Pd ska hjälpa mej fixa min gigant tårtbox för bröllopstårtor, den gick sönder i botten för ett par år sedan och nu har den ju inte använts så ny metallplatta behövs men det får bli hans jobb :)

Åh snart e det ju påsk! Ska ha påskfirande i stugan och en av dagarna ska kompisarna bjudas ut på grillning och skoter och påskfika såklart. lill-J ska vara hos oss på påskafton, han ska få största påskägget som jag hittar men inte bara med godis i såklart, ska hitta nån bra present ist och bara liite godis. Nalle puh är ju favoriten just nu.

Lite påskdekor..fr bla Elsas hem, Countrystyle..


image342

....ett plättjärn har jag alltid velat ha, ett sånt där för småplättar..nu finns annan form än bara runda, coolt...
Daisy-pancake pan finns på
Inreda  (men det kostar 415:-   oops..)
image344

..en Stringhylla till gästrummet i stugan är jag på jakt efter men det blir nog köpa ett nytt då dom är så populära nu igen, men en fin vit med plats för bra pockets ska det bli...(tur man ska börja extra jobba! ;))
image345

I fredags blev det lång arbetsdag och sen snabbfika med A innan man begav sej hemåt och lördagen spenderade jag inne hela dagen, rörde mej knappt ur soffan, snöoväder och förkylning (som inte brutit ut fullt ut än...) gjorde mej slö. pizzamiddag och så såg vi faktiskt melodifestivalen, ingen höjdare för mej och Pd men jaja det var ju iaf från Kiruna. :) Mina favoriter, Caracola gick ju inte vidare..men så heller inte Carola, jippi!

Kvällen är avslutad med Criminal minds och nu återstår varubeställning och sen sova innan ny vecka börjar, låt det bli en bra en!
Shemar Moore,(fr Criminal Minds)  en av världens vackraste män näst efter Pd såklart!
image346

..Nu vet jag kusin-V vilken låt du menar på BJ -DVDn, det är ju för sjutton en gammal Dr Hook låt!..jag är ju uppvuxen med Dr Hook och Gasoline som min  pappa älskade..så denna låt, Sylvia´s mother spelar jag för...min bästa kusin V och min pappa!
...cool låt..bra låt...gamla minnen :)



Night night!

energi

..oj vet inte var den komifrån, energin, men idag var det fn eld i baken på mej, jobbat 12 timmarspass och gick (!) hem efter att ha storstädat kontoret dessutom, jo det är sant, ni vänner som vet hur det sett ut förstår att det är en stor händelse som nu skett ;)) Nej men som jag sagt tidigare att den dagen jag får tid att städa kontoret bör ni bli oroliga..So be worried!

Helgen som gick var händelserik med både "kalas" firades som om jag fyllde jämnt eller nåt (vilket jag inte gjorde!..än) har fulla v-rummet med blommor.
 Fick min Kenwood patIsserier (i present av fam) MEN sadly så insåg vi (klantigt nog) då vi packade upp den och läste att den endast tar 2,5 dl degar (!)
jag vill ju baka både bulla och matbröd i den mm men den verkar bäst funka till pajdeg, kakor och liknande lättare saker :( Så vi fick packa ner den och Pd åkte o lämnade tebax den..och slutresultatet blev att jag får..en Kitchenaid´ist!
 Frågan är nu bara vilken färg ska jag välja!? (den orkar 1liters degar, vi har dubbelkollat tom frågat dom som har en hur dom är för att vara säker.!
image331
 lördas hade vi tjejmiddag och sen gick vi ut men det var dålig musik tyvärr och då tappar jag ofta lusten men det var kul innan iaf.

Igår var jag med en gammal vän som jag kjommit ifrån lite och fika, det var...som det brukade va´ :) Och på fm smsa jag med en annan gammal vän som oxå hittar tebax då å då.

Maskinerna på jobbet fortsätter trassla, suck och dessutom är vi utan telefon i restaurangen, Pd har varit ikväll för att iaf utesluta "dumma fel" såsom fel sladdar i konakter å sånt haha..jamen jag har ju sagt jag och teknik/elektronik=warning! Så im överlämnar jag till ITavd i Sthlm, det är deras tur nu att fixa detta, jag kan ju för 17 laga mat och baka, det räcker väl?! Som Pd sa igår -du har ett märkligt jobb, ena minuten ligger du vid ett avlopp och försöker fixa ett stock  från en kyl för att nästa minut vara psykolog till nån av tjejerna som har kärleksproblem och för att till sist göra det jag älskar..laga mat/baka, Skapa!

Nu ska jag börja med tårtmakeriet, har beställningar på gång, so excited! Måste bara hinna lösa ut mina paket med färger å annat från bla Tårtdecor. En kavel från Bagaren och Kocken skall inköpas oxå..frågan e bara vilken färg!?
image319
.så nu är snart min tårtbox med utrustning färdig igen!
image321
åh va  kul att måla med air-bruschen eller i choklad som ovan eller i enkelhetens kakao.. Har beställt ingredienser till olika mousse fyllningar och ska fixa färdigt tårtlistan i helgen då det blir (äntligen) färd till Rödis, har ju inte vart där på 2 hela veckor pga allt födelsedagsfirande till höger o vänster och utgång o annat (kul förstås)
 Men i helgen ska oxå utvecklingssamtal förberedas, urk säger jag bara, blä blä men det måste göras, visst kan det vara skönt att sitta ner med en och en och diskutera och lyssna men nä det är det svåra med att va chef, att få ut nåt bra av det för båda parter. Trots ny utbildning jag gick i höstas. Jaja det blir nog bra.

Hittade fina kuddar (ja jag vet, e hopplös) på
Henryroad  och fina sommarväskor..
image324
image326
..måtte det bli riktig vår snart för nu är jag less tjocka jackor, skotta snö, kallt ena dagen varmt nästa man vet ju för 17 inte vad man ska ta på sej på morgonen!
Jag vill skaffa båt och bosätta mej i stugan med båten nedanför i hamnen över sommaren, ordna grillmiddagar med kompisar och familjen och kanske göra en bröllopstårta eller två :) vara ledig från jobb och kunna sitta uppe halva natten utan dåligt samvete! ;)))
bild från SweetPaul
image327

..när Rockefella  öppnar sin web butik i april kommer jag shoppa en del kläder till mina små goingar J och M
be so sure. Tuffa kläder till små..inget plysch rysch här inte! Tufft å enkelt ska det va´!
image328
image329

Nu är det dax att vika tvätt, kontorsstädningen innebar att jag insåg att jag behövde stortvätta förkläden tur man bara har 2 kockrockar just nu hihi annars hade jag väl bara bytt och bytt och högen hade växt.., har väl ett flertal 10-tal förkläden kan man säga så nu ska jag tumla å vika
Natti natti!!!

image330
..å snart e det verkligen Påsk!!   :)

händelsernas vecka

..ja ojoj vilken vecka, jobb jobb jobb och strul,maskinhaveri borde nog bara rubriken ist kanske. Diskmaskiner, kaffemaskiner, kylagregat, telefoner, datorn ...ja vad har inte gått sönder på jobbet..suck..Hjärtsnurp varje dag.
Det har varit mycket gäster iaf, kul men Är sååå less mitt jobb....... hoppas nästa vecka blir lite mindre struligare men det är nog bäst att vara försiktig i sina önskningar.

Månadsbokslut just nu och mitt kontor ser ut som fn..med jättehögar med "things to do"...MEN! Nu är det helg och jag ska inte jobba på söndag (om nu inte nån blir sjuk dvs) för  på söndag är det min dag och jag ska vara hemma och bli "gammal" i lugn o ro haha...
image317

Imorrn är det fest  med mina vänner, åh så kul,  jag och V har födelsedagsfest ihop, planerat sen ett tag och jag och A har shoppat inför festen :) kul det oxå.
pratar med brorsan, just nu,  samtidigt som jag skriver, jaja jag måste göra flera saker samtidigt, inte slösa tid ;)  Han surrar ändå så mkt så jag hinner lyssna och skriva under tiden.

Måste sova sen, ska sova uuuut imorrn och sen träffa sweetheart J

natti!
image318


RSS 2.0