telefoner

och jag är inte vänner denna vecka!!!
Telefoner på jobbet har vi 2 av men den ena är "död" sen ett bra tag och den andra funkar ibland och När den funkar så får man prata fort för om en gäst kommer och ska dra kort så går det inte att prata så att ringa in ordrar och göra div adm arbete är praktiskt taget omöjligt ja om man nu inte hinner göra det före vi öppnar halv10 och OM den känner för att fungera då vill säga.'
Ja det tar inte slut där..min arbetsmobil den lyckades jag spärra i dec och att få tag i puk-koden via teliasidorna funkar inte heller, det bara tjorvar så därför anv jag min egen mobil i arbetet. Detta medför att den ligger i köket då jag jobbar så jag kan svara när det ringer och samtidigt då ringa mina samtal jag behöver...Idag dock då lyckades en av tjejerna på jobbet putta ner den från en hylla..rakt ner i....MUFFINSSMETEN!!
Så...nu funkar inte den heller....
När jag kom hem till dom 2 fasta telefonerna här så gick den enda som funkat på senaste tiden sönder mitt i ett telesamtal. "Bojnk" den bara "dog" den oxå...det var inte batteriet heller den här gången, den är stendöd bara..
Tur nog har jag en ny mobil som ligger i en kartong som jag bara inte orkat slå igåmh men nu så..har jag nåt att gör ikväll :(
Men! nästa vecka ska nya telefoner både hem och till jobbet inhandlas!!

Nu har Åsita kommit hem och vi ska ha mysdagar tom lördag, bo i stugan och bara må bra och göra roliga saker.
det blir hur kul som helst!
På lördag då blir det party, det ska bli superkul det också eftersom jag varit så "osocial" senaste ..hm...tiden..
Avslutar helgen med bokslut, får sitta som en tok söndag dag och natt eftersom jag ligger ofantligt efter med all bokföring men det får bli ett senare huvudbry.'

Hav a fun weekend U all!


uppe i varv

..nyss hemkommen från möte i Umeå, kört 60mil tor på en dag och möte i 5 timmar, dock hade jag darling´ Cami med mej som resesällskap och vi hann med ett besök på kondis för semla och thé, jo det är fettisdag så man får det :)


Imorgon kommer jag vara jättetrött men denna vecka eller rättare sagt det som är kvar denna vecka har sina fördelar tex: löning imorgon, fixa håret på torsdag, semesterdag på fredag (till lördag i stugan: just us) med bästigaste Åsita fr Espana och som kronan på verket: lördag= födelsedagsfest med gänget!
 tjejor från förra årets fö.fest!
 tjejor fr SERmiddan/fest i höst

Wille-hunden mår kasst så jag håller mej uppe ett tag för att se om fler rundor ut behövs innan sängdax. Imorgon ska jag baka Karlspaderkringlor på jobbet, det var fn länge sen men det ska bli kul, dagens lunch blir grillad kycklingklubba med cole slaw och klyftpotatis! Sen är det dax att börja förberedelser för bokslut med jag måste också hinna med och fixa nåt inköp inför festen på lördag

ciao!


kaaaallt!

..både ute OCH inne (hemma) och på jobbet pajja´ ventilationssystemet ihop och i köket blev det 38grader varmt ist!
Det har vart kring -20gr hela veckan och förra också tror jag det var, idag var det ända ner till -25, inte kul men hey det är ju vinter så..och kanske man får vara glad att det inte är tropikvärme med tanke på dessa problem med världstemperaturen numer!

Man (eller dvs jag) får inte mkt gjort när det är sånt här kallväder plus mörkt ute..så trist, inga tecken på vår här inte, man har inte lust att göra nåt när man kommer hem på kvällarna, nåja förutom kolla in nya saker på nätet. Från
Minx design kommer jag beställa halskoppel till vovvarna, ska bara bestämma mej för "design" man får nämligen välja färger etc själv plus att deras namn kommer att stå med, coolt!



..till mejsjälv skulle jag vilja beställa detta från
Russinet men det var lite för dyrt men vid mys-pys framför TVn då måste man ha sköna outfits eller hur!? ;)
Homewear fr Russinet
dom hade även coola tvålar på damma sajt.

På jobbet där vi nu ska göra om en hel del och belysningen ska bytas ut så tycker jag att Kartell-lamporna skulle passa utmärkt över borden, vi får väl se vad ledningen tycker om mitt förslag! :)
Cardinal red är färgen jag vill ha!

Belysning hemma är även något jag måste kolla på, den är inte bra alls och gästrummet "står i lådor" fortfarande, det måste bara komma iordning nu när jag har vänner på gång från söderöver som ska bo här vid besök! Denna coola lampa The Enlightment skulle var mkt cool i vår bokhylla!



Eftersom vi är många vänner i närmsta kretsen som fyller år i nästa helg (i dagarna därikring) så har jag försökt "samla ihop" dom/er då jagsjälv varit ganska osocial senaste tiden så förhoppningsvis blir det Party nästa lördag då även Åsita är hemma. Käk här hemma och utgång/dansa som fn sen DET ser jag fram emot!
Mycket bra musik ska vi spela, Roffeman får väl vara DJ men hey inga musiktävlingar, jag suger på sånt!
sist vi hade fest tillsammans vann vi ju på travet oxå så nu borde vi fixa favorit i repris! Eller hur?! ;)

Dagens låt tillägnas dej P som jag pratat gamla minnen med i veckan och den är bara...Du, bildligt och talat.
 Old memories, det var en kul tid :) Men då var då och nu är nu, thank god!
Bon Jovi-In these arms



Näste vecka ska jag få en present från mesjälv (!) Clean heter parfymen och min vän M har rek den länge men nu har jag luktat in den ;) och den får det bli, so fresh!
                                                                    

.skulle helst vilja ge mejsjälv armbandet från
La chance by MOS men det är alldeles för dyrt just nu men so nice!
Ett kinesiskt lyckoarmband..
" Original - armbandet från La Chance® har sina rötter i den gamla kinesiska kulturen, där djurkretsens 12 djur symboliserar lycka, god hälsa och rikedom. Armbandet skall påminna den som använder det, om att positiva tankar skapar synergi. "Allt vad vi är, är ett resultat av vad vi har tänkt" (Buddha 563-483 f kr) "



Nä nu får jag gå och fixa middan, har jobbat sent ikväll och då blir det sen middag oxå plus lite TV då:)








arg men bestämd


my mind is set in stone
...
sa en nära vän till mej för ett par år sedan... det blev pannkaka av det men jag säger detta för mejsjälv nu, jag lånar hans ord ´my mind is set in stone` och har bestämt mej för flera saker jag denna gång ska (göra alla försök för iaf att) hålla.
NU ska jag leva för livet och mejsjälv och inte för jobbet och andra/annat.
Jag måste göra roliga saker, sånt som ger mej något och gör att varje dag räknas som en egen dag och inte bara "nu är även denna dag över".
Nädå jag har inte blivit religiös eller nåt sånt, don´t worry, jag har bara fått ett par kloka råd i veckan när jag fick 3 dåliga saker efter varann som tog för hårt men som nu ger nåt bra tillbaka..jag ska skita i det dåliga och börja kämpa för att ta fram det bra.
Ett par bloggar jag följer är bla Sabinas och Annes och det dom går igenom och har gått igenom är sånt man än så länge sluppit (jag inte att mista ngn nära men plågsam sjukdom tex)
Så varför inte uppskatta att vad som än hänt än så länge är inte på den nivån och man lever och mår.
Smell the roses!

Snart kommer en "må bra vecka" med Åsita som kommer hem, vi är verkligen bra på det, må-bra-tillsammans så lets do it, spa-prat hela natten lång-vegetariskt-meditera-skratt-minnen-bry sej om, U name it! We´ll do it

Detta är till dej Åsita (kanske weird för andra men jag vet du uppskattar det) så lyssna och ge i 6 min och slappna av.


black week

..behöver ladda för att komma igen
Alltför mkt negativt har hänt men då får man se framåt o leta reda på det positiva och klamra sej fast vid det.

Joppis sa i telefon i morse till mej att "faster, du kan få mitt lördasgodis....eller så kan vi dela". Fast man är bara 3,5 år så är man så klok så klok, han vet hur man tröstar redan.

Upp å hoppa, ut i kylan och..just do somethin´!

wise kid"

klantiga jag..

..sätter på en diskmaskin stunden innan man ska fara till stugan, tänkte den borde hinna bli färdig eller annars stänger man väl bara av den..lr kanske inte så smart då den är full med vatten...hm..man kan inte tro att jag jobbar med köksmaskiner , omän i större modell, i arbetslivet så..nu sitt vi här och väntar på ..diskmaskinen! :(

-20gr ute, bara det gör att man tvekar inför att fara, det tar ett bra tag att få stugan upp i ordentlig värme när man kommer  och då är det nästan dags att åka hem ju..
Vi har "lånad 12-åring" med oss i helgen, kompis H:s dotter E kommer med , det gillar vi eftersom hon gillar att vara med hundarna, nästan som en nanny till Poppy ;)

Det har snöat massor så vi hoppas "åkarn" i byn hann ploga uppfarten åt ss igår annars så får vi plumsa ordentligt!

Nyaste numret av Vakre : hjem & interiör ärnu inköpt, blir kvällens läsning.kolla in lite bilder nedan..!
 Lovely! coola stolar!



Nä nu är det bara dra på sej vintermunderingen från topp till tå och plumsa ut till bilen och dra sej iväg!
snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö

bild från Par courrier
trevlig helg!

plus och minus

minus idag:
-snöstormen, man ser knappt handen framför sej och oj vad mycket snö det finns att skotta i stugan till helgen..
-galen männsika som får (!) en kyldisk av oss (jobbet) mot att han skulle hämta den asap. och efter mkt om och men gjorde detta MEN nu ångrar sej, den var för stor..! Jag säger bara vad som är bytt kommer aldrig tillbaka..eller i detta fall, vad som är gett kommer aldrig tillbaka, lr hur!?
-slog en rejäl vurpa på golvet och landa på häcken i köket i en pöl med vatten, det var nyskurat..ajaj...
-humöret skiftar som vädret
-mina 3 semesterdagar minskade drastiskt till en..

plus idag!
-snön som kommit gör Pd glad, skoteråkandet är räddat i helgen!
-den "galna" männsikan med kyldisken har nu då övertagit det problem jag haft i 2 veckor, not mine anymore, sorry! :)
-tjejrna på jobbet (inkl mejsjälv) fick sej ett gott skratt åt min löjliga vurpa där i köket
-humöret: nu är jag ju glad igen ;)
-av 3 dagars planerad ledighet återstår en och den ska jag fn imej ha, dvs imorgon! TGIF!
-Åsita my lovely, ringde idag och gav mej skratt och styrka, love you big time!

..måste kopiera ngra roliga rader från annan blogg (jag uppmanar igen läs bloggen!)
I - Vems idé var det att stoppa in ett s i ordet läspa?
II - Varför kallas det biljard när det bara är femton bollar på bordet?
III - Om majsolja kommer från majs, var kommer då barnolja ifrån?
IV - Varför finns det inte kattmat med smak av möss?
V - Om en smurf kvävs, vilken färg får den då i ansiktet?
VI - Varför skall man klicka på "Start"-knappen när man vill stänga av PC:n?
VII - Varför heter det hungerstrejk. Det borde väl heta matstrejk?
VIII - I en journalfilm från andra världskriget handlade ett avsnitt om de japanska sk. kamikazepiloterna som med sina plan fulla av sprängämnen dök rakt på de amerikanska fartygen. De hade alla hjälm, var inte det lite onödigt?
IX - Finns det någon kortare tidsenhet än den det tar från det att trafikljusen slår om till grönt och tills dess bakomvarande bil tutar?
X - Vad har Tomas diLeva på sig när han går på maskerad?
XI - Om man klonar en sjörövare, får man då en piratkopia?
XII - Varför heter det rusningstrafik när bilarna kryper fram i mindre än 10km/h?.

..så imorgon blir det att sova ut...mysa..käka frukost framför TVn!
Sayonara



semester=jobb

.verkar det alltid bli för mej, hade planerat iaf att ha ons-fre som lediga dagar men har fullt upp med "ombyggnaden" av köket på jobbet och gamla maskiner som inte går att "trolla bort".

Nåja, kvällen tillbringades hos kusin på landet, det fanns en baktanke med att åka dit och det var att dottern M skulle leka med Poppy tills hon blev trött och less och det lyckades! :)  En nio-månaders valp har myyyycket mer energi än mej men dock inte mer än snart 5-åriga M!
 M i somras då 4 år
hästutsläpp i våras hos kusin

Förutom jobb har jag hunnit med fika med Roffeman och gå igenom livets senaste jobbiga faser Och dom ´kuliga´ också såklart.
Imorgon skall ugn och spis etc monteras in i jobbköket så till veckan blir det matlagning av äntligen (förutsatt att allt flyter på och inget krånglar igen nu imorgon) U never know..

"dagens help-projekt" är...Rädda katten" i Malmö, ja en bit härifrån där jag bor men Skåne finns i hjärtat och likaså katter, att människor kan vara så grymma mot djur kommer jag aldrig förstå eller acceptera!
utdrag om verksamheten...

Föreningen Rädda Katten med säte i Malmö, är en nystartad ideell organisation som startades i november 2006. Vi som har grundat föreningen har alla stor erfarenhet av katter. De flesta av oss har egna katter och har länge varit engagerade i att hjälpa behövande katter. Det finns 6000-8000 hemlösa katter endast i Malmö stad och behovet av hjälp är stort. Genom denna förening hoppas vi kunna ge ännu fler hemlösa katter en ny chans i livet!

Katter i synnerhet är en utsatt djurgrupp eftersom många människor tror att en katt kan livnära sig själv, vilket är en mycket felaktig inställning.

En katt behöver, precis som vilket annat husdjur: ett hem, värme, kärlek och mat.

I föreningens inledningsskede bor katterna i stödhem tills ett permanent hem hittas. Längre fram är vårt mål att kunna öppna ett eget katthem med möjlighet att hjälpa ännu fler.

Våra mål är många och vi kommer att jobba hårt för att nå dem. Vår verksamhet drivs helt ideellt av volontärer och för att kunna hjälpa de katter vi tar emot behövs bl a finansiering. Under "Stöd oss" kan du läsa hur just Du kan gå tillväga om du vill hjälpa oss.

"ingen kan göra allt men alla kan göra något!"


Alla hjärtans dag nästa vecka då är det extra kul att baka, eller det är det väl alltid men det är kul med "tema". Det blir rosa bakelser såklart och på matsidan har jag inte menyn färdig än dock men det är ju en vecka kvar...
Komihåg varann!
..
fast mina blir med marsipanros..
hos
Dansukker kan du hitta massa roliga passande recept för dagen!

Night night!


fördomar

.idag blev jag extra ledsen när "lilla Fridolf"  aka Muhamed (54årig Tunisier som jobbat i köket hos mej) sa att han nog snart åker tillbaka till Tunisien, han har bott här i 30 (!) år men att försöka göra rätt för sej i detta land ÄR inte lätt alla ggr och sepc ibland då om man har namn som tex Muhamed..jo för visst är det så att dom får kämpa hårdare än andra ibland. (med "dom" menar jag tex männsikor med ej svenskt klingande namn bla)
Detta inlägg är just tillägnat er som får kämpa extra hårt i samhället där sånna som (även jag) bör tänka till extra innan man uttalar sej och sätter käppar i hjulet. Muhamed kom till mej för 2 år sedan och sökte jobb, jag sa nog ganska direkt att jag inte hade nåt att erbjuda (hade ingen ledig tjänst då för tillfället men lets face it, extra-hjälp behövs allt som oftast i restaurangbranschen)
MEN skam den som ger sej Muhamed kom tillbaka och sa -kan jag få göra praktik här?  Arbetsförmedlingen betalar, ni behöver inte betala ngt. Låter snålt men så blev det, början på en unik vänskap med en otrolig människa (som jag anställde sedan vill jag tillägga) som heter Muhamed och är 54 år. Han kallas (hjärtligt) av oss för Lilla Fridolf för han är "hälften" så kort som mej och liten och rund.  Han började i disken men snabbt var han inne i köket med mej, han sa-snälla lär mej laga svensk mat, jag vill inte jobba på pizzeria mer, jag tycker inte ens om pizza ju! Han är från Tunisen som sagt, dit älskar jag att åka, har vart där 2ggr och kommer förhopningsvis åka fler ggr.  I Afrika gillar man ju kryddor=det älskar ju jag också naturligtvis när jag lagar mat OCH jag gillar att blanda svenskt med andra länders inspiration. Vi var/är ett bra team (när vi jobbar ihop) lilla Fridolf och jag.
Han är mkt uppskattad av alla tejejerna på jobbet också och vi driver med varann så det står härliga till men nu är festen slut även vi måste dra in och jag har inget fast jobb att ge, fast jag skulle direkt ge han det om det gick.
Han söker arbete varje dag, har bra rek/vitsord från mej men hinner knappt innanför dörrarna innan han blir avvisad..som diskare (!)
Han säger ofta till mej att jag har stort hjärta som chef men sanningen är att han nog lärt mej att ha det, för man går miste om så många fantastiska arbetstagare om man bara stirrar på namnet, för tro mej oj så många ggr jag gått på pumpen och anställt knuckleheads när jag trott jag tagit rätt bara för att personen såg ut att oassa till jobbet!!
Dock måste jag säga att min intuition efter alla dessa år lärt mej att sålla/ plocka ut bra och nu är jag suuupernöjd med mitt gäng.

.en annan fördom..
Jag har en syster (för den som inte vet) som har en cp-skada och är autistisk så jag vet hur hon får leva med att folk stirrar ut henne i parti och minut, sanningen här är dock att jag lider mer när vi går ut på tex affär tillsammans för jag blir så ilsk när jag ser dom som stirrar, mest folk i ålder över 45 måste jag säga, barn frågar rent ut vad som är "felet", Syster är tyvärr inte så medveten om detta frågan är om det är rentav bra även om jag önskar hon vore mer medveten om världen MEN jag älskar henne och hon mej och hon skrattar hysteriskt åt mej vid många tillfällen då hon tycker jag är pinsam eller barnslig som hon säger. Men jag fattar bara inte vad stirrar folk på eg??!! Har aldrig förstått. När hon var liten gjorde det extra ont då hon inte blev bjuden till skolkompisars fördelsedagspartyn för att föräldrarna tyckte att "-kan Hon ha så roligt då med dom andra egentligen?" Va!? Skulle inte syster tycka om att få en godispåse, känna lite gemenskap, skratta lite och sen gå hem lycklig med vetskapen att hon faktiskt var bjuden och själv kunde ta beslutet OM hon ville gå eller inte ist för nån dumskalle till annan morsa tar beslutet åt henne? Ja ni hör ju..temprament hade jag redan då ;))

Kika in på denna
blogg om 30-åriga Jonas, otroligt rolig kille som får känna på det jag nämner ovan Men är som vilken annan människa i livet som helst bara med extra motgångar  andra människor kan sluta ge, så enkelt så lätt. Just do it.

så oj lååångt inlägg men jag hoppas Lilla Fridolf får jobb snart igen och att han inser vilken fantastisk människa han är som vi arbetsgivare ska vara lycklig att få stöta på!







irriterad

..kan jag bli på mycket OCH blir det just nu också..
allt från...
 detta med upptäckten av "dunskandalen".. (fn jag har ju en ny Canada Goose jacka jag är nöjd med, ska jag lämna tillbaka den nu?!) Jag kan inte fatta människor som plågar djur, finns inte i min värld, men vi som konsumenter måste tänka om och företagen först! Ros till IKEA och Åhléns som gör det!!
till...
att ngn "stackare" fått en mazarin som tack för 25-årig tjänst. Det var företaget Kubal Aluminium i Sundsvall (läs Expressen) denna "hemska" händelse utspelar sej på. Företaget som hade sin glanstid (som så många andra) på 80-talet, knäar nu (som så många andra)  och har varit tvungen att dra i alla bromsar som går (hoppas då även VDns lön) och därmed dragit in guldklockan och middag till senare tillfälle mot en mazarin och kaffe i caféterian. (löfte om att gottgöra detta så fort som är möjligt dock) JAHA vfn är problemet?  jag skulle då hellre ta en god mazarin än en ful guldklocka som ingen vill ha på sej och som heller inte har ngt större värde om du vill byta in den (morsan har fått en så jag vet) Bohoo :( gnäll på nåt annat vettja´!! Uppskattning från företaget värderas väl inte i tacky jewelry?!
Men vad vet jag, jag har inte fått ens en mazarin som tack från mitt företag och jag är glad ändå! ..för jag tar en till fikat iaf hehe (och klappar mejsjälv på axeln dessutom, det ni! ;))


jaja nog gnällt nu...
Quesadillas till middag imorgon tänkte jag...har ju svår abstinens då jag ej lagar mat på jobbet föt tillf'ället, tar längre tid än man trodde att fixa köket så det blir att gå bärsärkargång hemma, idag har jag bakat bröd från Leilas bok och kokat risgrynsgröt, sjutton också vad gott det är! Klarar inte av sån där sliskig BOBgröt, smakar vanilj och har knappt nå gryn i sej, fn det är ju inte grynen som kostar!
Nåväl quesadillas imorgon och så ska jag göra citronlemonad!
lånad bild från Pioneerwoman
kolla in denna blogg! Pioneerwoman vilka bilder och recept!
"V" du måste kolla in denna sida, Ree berättar om livet på deras ranch med otroliga bilder på djuren och omgivning etc och dessutom (!) massa bra recept med bilder till! Tänk om man kan åka dit och "hyra" in sej!??

Nae nu är det nattinatti, bokslutsdag även imorgon i "hemmakontoret" och sen måst man upp på vinden på jobbet och börja rota fram alla "viktiga papper som åkte upp dit i all fart i förra veckan, oh god..det kommer att ta tid hoppas jag märkte lådorna rätt bara ;)

Night night!



RSS 2.0