imorgon

har jag semester (nästa vecka blir ju lite hackad som malen eftersom det är bokslut, mitt i min först semestervecka ) men då kompenserar jag det med att ta en lite längre helg nu så..imorgon...har jag inga planer, ev en dejt med R men sen bara VARA, hemma med hundarna, sova ut på morgonen och på kvällen packar vi och drar till landet, ihelgen är det bastupremiär!
dags för packning av bilen och dra iväg!

sommaren har ju verkligen kommit hit nu och idag hade vi tydligast varmast i landet, iaf var det varmast på jobbet, kan lova att det har varit hela veckan 35-40 grader varmt i köket, man fick gå ut emmellanåt och "kyla ner sej" därför känns det bra med en "softisdag" imorgon eftersom dom lovat ännu (!) varmare då!

Gonatt!!


midsommar

vi kom hem dagen före midsommarafton och då blev det traditionellt firande i stugan med sill, tunnbröd, hemgjorda köttbullar och såklart jordgubbstårta som jag och Joppis gjorde!


  

   

 fantastisk kväll





  

..men Wille blev less tillslut.. :)




clubbing..

jo lite "uteliv" eller krogliv kanske man ska säga hann vi med med också såklart, i Marbella med omnejd finns ju en del att välja mellan, en del mindre roliga ställen och en del helt super!
Suite, hade premiär som Åsita var inbjuden till men stämmningen där var tämligen "död" priserna high och det spryande vattnet (typ som ur en blomspruta) ur ledningar i taket höll på göra mej både genomdränkt och tokig, skönt på en varm strand ja..men inte inne på en club ju :( man satt ju bara och halkade omkring på dom vita skinnsofforna haha


..vidare till en kubansk klubb på stranden, där trivdes jag, superstämmning och mycket dans! Lite ruffligt ställe sådär men vad spelar det för roll om stämmningen är god!?



bäst var det på Nikki beach! (okey drinkarna kostade multum men oj vad bra stämmining och musik!
glatt sällskap!
såhär ser Nikki beach strandsängar ut på dagen, endast 150 euro hmm...men oj så mysigt..
 när jag blir rik, är det där jag kommer ligga och softa! med deras goda drinkar i handen! :)
 before the party, var vi och kollade in Åsitas jobb på Marbella club hotell
redo för party!

maten då...

vi skulle vara duktiga och laga mat själva hemma hos Åsita eftersom hon nu bor i hus..men det blev för det mesta utekäk på Spaniensemestern men hey..har man semester så har man väl ?! ;)
(dom övriga blev småtokiga på mej eftersom dom inte fick börja äta innan jag fotat den mat jag ville ha på bild, sorry guys! ;)

Godaste lasagnen på Picasso i Puerto Banuz..

okej Spaghetti Carbornara på Da Bruno i Marbella..
 
hm nae den såg inte så god ut på bild men var helt okey!

chicken Tortilla på Terra Sana, Marbella, lite starkare nu än dom varit tidigare men yummie!

American pancakes på Passion café till frukost, åh så gott, precis som när jag var i Seattle!

Mr Noodles blev brosans favoritställe, där åt jag Caesarsallad..serverades utan chicken (?) men sista gången bad jag om det, smart va?! ;)) haha

hemma lagades mat 2 ggr bara..tacos en kväll...

..och gorgonzolapasta en kväll med lite grekisk sallad till..alltid lika gott!


GRAND FINALE! ..på Café Magna..jag tog chateau briande, pojkarna oxfilé och Åsita lax, efterrätt såklart också, chokladbakelse, cheesecake, apple tarte! ojoj så mätt och belåtna. (inte att glömma cavan vi drack till ;)

oj vad suddiga bilder :(
 
chateau briande, broccoli & blomkålsgratäng och sen pepparsås/ bearnaisesås till...

cava


efterrätterna..
 chokladbakelse

 cheesecake

apple tarte

fint dukat och excellent service!

..nån som blev hungrig!!?? Jag kan säga att jag e ofantligt hungrig efter 4 dagars detox, men oj vad bra det gått även om det varit kämpigt, belöningen kommer imorgon med min canneloni jag ska göra, lär väl ta halva dagen, det var så många moment med det är det värt!
Åsita du kan vara stolt över mej denna vecka! ;)



spanskt landskap är vackert


utsikt från Café Magna, en magnifik restaurang uppe i Los Naranjos

Mijas Puebles, fantastisk utsikt och mysig by

i hamnen i Puerto Banuz
..där alla lyxyachter finns..
 Lillebror funderar på vilken båt han ska köpa med hem ;)))
 La familia!
 Åhh dom är så fina Bouganvillea..

överaskning..

emellanåt får man lite "presenter" från oväntat håll (kan inte säga varifrån ;))) och dagens överaskning var denna bag...

..med detta innehåll...

.som jag gav till Pd :), en deckare och tre öl i kylbag, fiffigt!


detox

detox för både kropp och hjärna?
Jag kör en detox denna vecka som tanken var med att jag skulle komma ifrån sötsuget och rensa kroppen ..och liksom ..start fresh!
Men istället så håller jag på tappa minnet, idag när jag skulle ta ut pengar på bankomaten så kom jag helt plötsligt inte ihåg koden..efter flera år med samma??! Sen när jag skulle logga in på jobbdatorn hemma så kom jag inte ihåg varesej anv.namn eller lösen...och nu sitter jag och funderar på vad det var för jobb jag skulle göra ikväll egentligen..hm well jag kommer nog ihåg det när jag är på jobbet imorgon igen.
Bankkoden vete sjutton..ingen har poppat upp än i huvudet och det enda jag tänker på är..ägg??!! Jag är så in i helsike sugen på en äggmacka, knäckebröd med äggröra!! Det ekar i skallen..ägg ägg ägg....MEN jag ska inte ge mej, ett par dagar till med denna konstiga dryck och en massa théer ska jag härda ut, allt kommer bli så gott på fredag, speciellt eftersom canelloni står på menyn, jag ska baske mej göra färskostfylld canelloni med färssås ...mmmm Dream on girl!


.efter en fab vecka i Spanien så känns det lite trögt att komma tillbaka till jobbet en och en halv vecka innan man får gå på semester igen, svårt att få in växel två sas..men då får man roa sej så gott man kan, sitter och planerar lunchmenyer för hösten (!) inte så smart att sitta och kolla matrecept när man detoxar..men "pain is weakness leaving your body" hahaha
Det blir mycket "grönsaker" i höst i maten, jag ska göra massa nya roliga recept, det längtar jag till men sommar först please!                                               

Wille-vovven har varit dålig i veckan och det är med tungt hjärta jag iaktar honom så vi vet när det är dags, vi ska inte låta honom plågas alls men veterinären säger att än så länge är han pigg och vi kan vänta, han e så glad och go nu, småskuttar omrking som om han vill visa att han kan än...Poppy verkar se att han varit dålig och håller sej i hans närhet, dom sover alltid brevid varann, tänk i höstas morra Wille så fort hon kom nära, i flera månader.

Ett av gårkvällens låttips från R..avslutar kvällens dravvel.. ;) nattinatti!

Glad midsommar!

.oj så skönt att vara hemma, borta bra men hemma bäst..iaf när man haft en absolute LOVELY semester! Då kan man inte annat än anlända hem och vara nöjd med "kyla" och molnigt väder lagom till midsommar men det är väl som det ska vara hmm..eh?

Glad midsommar !!

bloggpaus!

nu är det äntligen dags för en semestertripp söderut och efter dessa tokveckor (hm ja eller kanske månader..) så ska det bli nice med att bara kunna läsa, sooooova och umgås och tom. själv bli servad på restaurang och café

lite glass..

..och en strand..
.....is all I need
Go´ sommar på er allihop!!

Man ska aldrig

.säga aldrig..igår var det dags för den årliga grill/krögarfesten på mitt gamla jobb, alltid trevligt och mkt god mat plus att man får träffa sina gamla kunder och restaurangkompisar men jag sa bestämt att det blir ingen långkväll med party för mej, har aldeles för mkt att göra..hm..låååång kväll och mkt "dricka" blev det ist, jättekul var det men dock inte idag, världen snurrade när jag skulle iväg imorse minst sagt och hjärnan var inte i toppform alls.
 Imorse ringde dessutom en säljare från en lampaffär där jag varit och tittat på lampor till jobbet, han snackade om dom nya EUreglerna för glödlampor..klockan 8,20 på morgonen What!? jag hajja ingenting..jag orkade bara inte koncentrera mej så jag satt bara och hummade tillbaka i telefon, han måst nog ha funderat över min intelligens imorse..

nåja lampan som nu är aktuell (Kartell lampan är tf avvskriven kan man säga) heter Pikant och finns i flera fina färger, två funderingar finns dock, blir den för liten (dom ska ju dock hänga i 5m panoramafönster)?...vilken färg ska man gå på?..oj  suck, jag som aldrig kan välja när man får så många alternativ, tänk om jag tar fel?!

Idag har jag och fina A vart ute och käkat, flanerat på stan i diverse klädärenden, hon är my personal shopper :) vi ses så sällan nu och då är det skönt att ta till en rejäl fredaseftermiddag tillsammans även om båda har ont om tid men när det gäller sina kompisar får man aldrig tänka så.
 Igår fick jag en stund med R, åkte runt och gjorde ärenden i olika affärer och hann med en fika också, han ska åka på jobb söderut och då blir det mindre tid ihop :( nåja dom där dagarna upp till Jutis blir av..då myggorna dött! ;))))

Just nu så skulle jag kunna..#¤%"# för en bägare med Ben n´Jerry´s!! Så sugen men ist så planerar jag för en detoxkur, recept från Å i Spanien som just konstaterade att nästa torsdag så sitt vi ihop ikvällsolen därnere och drick sangria
 "Half baked" är favoriten!!! mums!

Imorgon ska jag och Joppis fiska i stugan, there´s a first time for everything ;) men det blir utan mask på kroken! jag kör med brödbit hahaha, jag har maskfobi bigtime så ..men det viktiga är ju inte fisken det är att han får "fiska" lilleman, vi ska ha picknick har han bestämt så kakor och saft ska vi ta med till hamnen hoppas bara vädret är bättre än nu, iskallt och blåsigt värre!

dagens musiktips blir bandet Rooster, men istället en uppmaning att kolla in deras hemsida, klicka
här, kusins musikaliske man är fab på sång och instrument, det är ett superband att boka för alla möjliga tillfällen!!

men nu är det dags för en "lullaby" för mej för nu borde jag verkligen slänga mej isäng, blev ju inte många timmar inatt...
 




48 hours

.ja det var det renoveringen på jobbet skulle ta..48 timmar. Det var grovrenoveringen som skulle ta 48 timmar och sedan tar de mindre "pysseljobbet" vid...dvs belysning, gardiner etc etc. Å ja..vi grejade det, tjejerna och jag, vi har målat väggar, skrubbat kakel, burit grejor, flyttat kylar och frysar från källaren och upp och ut med trasiga kylbänkar som vääger ton...allt detta sjäva för bärhjälpen ..liksom uteblev, ja inte den vi fick från våra familjer såklart, dom har i vanlig ordning ställt upp. 3 pers (!) har "brottats" med en cementkruka en gammal blomma stått i i restaurangen..tog ett par timmar att fixa ut den och iväg på återvinningen
Golvslipning och fönsterputs har vi dock sluppit göra, det ena kan vi inte och det andra är för riskabelt med 5 meter höga panoramafönster..men hey nog hade vi säkert grejjat det också ;) säkerligen om vi gett oss på det.
Pust imorgon är det möten hela dagen och sen är det int emånga dagar kvar innan semester!


sent igår blev det att åka till stugan efter jobbets renovering och fortsätta på gäststugan vars mål är att få färdig till midsommar, trodde aldrig det var så mycket jobb med denna lilla stuga men den har både kostat långt mer än planerat och tagit mången timmar att färdigställa så det är bara köra, belöningen blir ju bastubadet sen då :)

Idag har jag dessutom fått mej 2st pallkragar som jag skall ta dit ut, till stugan och plantera min kryddträdgård i!
Något som jag bara önskade vi kunde ha häruppe (tror inte det funkar här..) är rosenmagnolia. åh så fint ett sånt hade blitt i trädgårn´, gillar ju syréner men dom blommar ju så otroligt kort tid!! :(
rosenmagnolia


.oops kom på mitt i allt att jag imorgon ska ha klart min utbildning som jag går på webben, chessuz där höll man på slarva bort det också, dessutom så såg jaa nu i min ena jobbmail att jag tydligen hade möte 18e maj i Shlm, hmmm..det stod bara i protokollet jag nyss fick att jag var frånvarande jo det kan man mycket väl säga att jag var "frånvarande"! Dagens pinsamma...får fn kolla i almenackan vad jag gjorde den dagen..

Nu är det mest roliga saker framöver inbokade, imorgon blir det en tripp till kusin V, lill-M har inte firats och mina hundar behöver lite kompisspring ute på landet
På torsdag är det stora grillfesten på "gammeljobbet", hoppas på bra väder i år..
På fredag blir det den årliga "schemaplaneringsfesten för 2 dvs jag och min vän A började med denna "tradition" för många år sedan då vi jobbade ihop, vi kom på att man kunde göra sommarscheman på ett roligare sätt än tidigare, mer säger jag inte, sedan dess är det ett begrepp vi ser framemot varje år, henne har jag heller inte firat då hon fyllt år också..ojoj
Sen stug-lördag på nationaldagen och så hem och packa för Spanienresan!
going here...


nä nu måsta jag kolla lite närmare på kudden som Pd brukar säga, sov gott!

Ps..
kvällens musikbidrag är i ganska vanlig ordning hittat av R, fattar inte hur du hittar allt!! ;) men bra är det..
http://www.youtube.com/watch?v=tz8BvSiop5Q
klicka även  HÄR !

RSS 2.0