Hot Plopp

..mitt i all virrvarr av jobb hemma med varubeställningar, letande av pass och försök till att organisera att man ska vara borta i ett  par dagar så inser jag att jag återigen tvättat mitt passerkort till jobbet, nåja det höll...sen mitt i allt kommer jag på att ja just ja, Hot Plopp var ju ngt vi skulle börja med servera jobbet, varm choklad med vispgrädde och Plopp..måste beställa Plopp ju! :)

från Plopp till Poppy ..hon har gjort illa sej i benet och hoppar på 3 ben och gnyr, kan inte sova eller leka eller nåt ,så synd om henne men imorrn fick vi tid hos veterinären..så hon och jag har sovit på soffan inatt..eller sovit och sovit, hon har gormat så vi somnade inte förrän vid halv5 imorse så jag borde somna fort ikväll!..hon med hoppas jag..
 jag imorse...vid frukosten på jobbet

Nä nu ska jag spurta på med varubeställningarna så man kommer isäng!


" Good charma comes from acts of kindness"!

sleepy sleepy!!




hissa och dissa

..det var länge sen man såg en bra film Men nu på sistone har det "ramlat" på bra, vi gillar ju Clintan härhemma och GranTurino var överaskande bra, dvs =HISS!


Johan Falk filmerna var också bra, iaf bättre än Wallander! Gillar Frank Wagner i filmerna,hmm har tom drömt om honom, hmm inte bra med mycket film! haha
Har iaf sett alla 4 (vet inte om det finns fler?) = HISS!

Tidigare i höst såg jag och A på bio The ugly truth med Kristin Heigl och Gerard Butler, och jovisst den VAR en typiskt amerikansk film Men jag skrattade hysteriskt..men det behöver ju inte betyda att andra tycker den var bra, det tyckte jag iaf. Ibland behöver man en blasé förutsägbar film med pointers´! =HISS!
se trailer här

jahaja vad ska jag dissa då? Jo alla dessa dåliga låtar (=DISS!) som spelas på morgonZoo på radio, jag får sår i öronen och CDspelaren funkar inte så vi måste snällt lyssna men iofs man får väl byta kanal då...
Och senaste släppet av Takida är =DISS! Endast låten the things we owe och Walk on by är okey

MEN!
däremot ...
EUROPE, fantastiskt bra skiva! =HISS! HISS! HISS!



Ja! ..men jag måste ju HISSA! min nya mobil, IPhone 3GS, den är faboulus, lätt att lära sej men oj så mycket tillval det finns..kan sitta på App Store i timmar och hitta massor av nya saker. Den är dyr javisst men värd det, kommer att använda den som så mycket mer än en telefon.

..tillslut vill jag DISSA! allt detta dille på att godis sorterna måste bara komma i nya versioner, i nya smaker! Jag är ju annars för att testa nya råvaror hela tiden i köket i jobbet men i godis blir kombinationerna lite too much bara ibland..eller? Jag saknar kexchoklad som den var förr i folie och pappersinslag och Maraboukakan i sin gamla "förpackning"!



Nu i veckan förberder affärerna julsakerna, på Åhléns har dom fixat fram julsakerna ikväll så när man kommer imorgon så får man sin första "juldos"! Jag gillar ju julen skarpt och nu sista 2 åren har jag ju vart iväg till Seattle just i jultider så man har fått ordentlig julstämning därifrån, i år blir det då London som sagt och det är inte fy skam det. Sen får man se om man kommer iväg med R till en favorit i repris dvs Seattle då, siktar på det eftersom jag fyller jämnt nästa gång, någon tröst ska man väl ha?! ;)
bilder från Seattle..










vet inte vad vi tänkte med denna bild jag och M riktigt men...

.javisst e det så...!


.nåja nog om det, ny jul och nya förberedelser, jag är fortfarande "fast i" det vita, dvs det blir inte mycket rött här i jul..mer kanske nött ;) Parcourrier har som vanligt en hel del fint man kan önska sej ifrån...





tavlan i vänstra hörnet skulle bli fin i köksdelen..


fint från Bloominghome...


denna hängare vill jag ha till öppna spisen!


.lyktor och ljus i massor är ett måste...och inget problem heller hihi


härhemma hålls det på med fönsterbyte och renovering av toalett och som bekant när man börjar fixa och dona brukar man lätt falla i nya projekt, synd bara att man har för lite tid och ork att fixa utöver arbetstid Men vi ska göra några saker till innan jul så det så!
Önskar bara man kunde få "sväva ut" lite mer....för ojoj vad mycket fint man hittar när man ser andras hem, hur hinner ni/dom med att få det så fint..?!
skulle vilja ha en tegelvägg någonstans i huset...gillar ju den rustika stilen..


 fin ljuskrona!

nåja jag kan skippa den rustika stilen om jag får bo såhär, minimalistiskt men härlig utsikt...
xten architecture bild

nä nu...dax för sängen!



märkligt

.jo vi åkte på den där nattvarden i kyrkan, kyrkan där i området jag växt upp i..men precis som Pd sa så kändes det märkligt som vi inte hörde hemma där, som om vi "planka" in på nån konstig fest liksom. Nåja det var ju för att se det där bandet göra sin tribute till U2..men det blev iaf en märklig upplevelse, bli renad från sina synder och nattvard fick man snällt vara med om också. Och i det stora hela så skadar det ju inte direkt..även om jag hittills kallat mej ateist..men det är mest för att jag inte vet VAD jag tror på..för tror på nåt det gör väl alla?!


helgen gick alldeles för fort..som vanligt då..varit i stugan och hämta ny luft"..hade picnic i hamnen och såg svanarna och några stackare som envisas åka ut till sina stugor på det kalla havet med båt till öarna..

..måndagen, dvs nu eg, ska dedikeras till pappersarbete som jag stadigt ligger efter med, så ett par timmars sömn nu sen ska jag upp och börja reda ut och komma ikapp!

Nedräkningen till London är påbörjad!

G´natt...


Hollywoodfruar

..DET HÄR är sjukt kul..inte Hon, Ankan..

15e okt och minnen

15e okt är min pappas födelsedag..så egentligen skulle jag fixat en god middag hemma med rödvin och skåla för honom..men vi får ta det imorgon då man kan göra det ordentligt och i lugn och ro..i stugan där Han hade älskat att vara. Det var han som tidigt fick in känslan hos mej för det där med stuga och dess charm dvs.. lugn,ro, öppen brasa, bastu..natur etc etc. Han älskade att komma upp hit och åka ut till Brändön på vintern i stugan där, ofta bara han och jag, vi spelade spel, hade snöbollskrig och på kvällen var det dags för varm choklad med grädde och ...ostbågar (!) ..ja inte i chokladen men till... på sidan om ;)

en låt till pappa..Dr Hook...



Nu är det nedräkning för oss som skall snart åka till London, vi "gör bort" förkylningarna, först jag, fixade min förra veckan och nu är S nere för räkning, bara 2 kvar i gänget, ska dom klara sej eller ska man skicka dom för vaccination?? ;))


Kyrklig...?
svenska kyrkan behöver besökare ..tror jag iaf.."flashiga" annonser som lovar nattvard under underhållning till U2 låtar, ett band ska alltså spela och kvällen tituleras "in the name of love", söndagkväll sitter vi på kyrkbänken med ett par vänner ..Det kanske lyckas deras dragplåster..

men in the name of love..döp om stackars kyrkkören!...

Idag var jag på ett spännande "möte"..kan bli nåt eller så inte men det är alltid nyttigt att "get out there"..och jag vet vem som var med mej i atmosfären runt om mej..

Nu! ska jag hoppa i säng med 3 nya inredningstidningar..

 

jag har bestämt mej

.för att varje månad skicka lite pengar till välgörande ändamål, gjorde det ett par månader där ett tag i vintras men kom av mej MEN nu är det bara komma igång igen! Varje månad, till olika ändamål..för hur bestämmer man sej att just ett är värt att satsa på?! Man har ju kopplingar till många pga olika männsikor, händelser och situationer och Alla dessa fonder och dyl behöver verkligen hjälp med medel så dom klarar fortsätta hjälpa.

Denna månad blir Hjärt och lungfonden med tanke på pappa, han skulle fyllt år på torsdag 15/10 så till minne av honom går pengarna dit denna månad.


Kände mej aningen gnällig när jag kom hem ikväll, frusen (till ett kallt hus dessutom) efter 11 tim arbetsdag MEN återigen, en jla cry-baby är man... läser om  denna tjejs vardag och man är tillbaka i verkligheten igen!

G´natt....

Nä..jag orkar helt enkelt inte

..har tänkt i fleeera dagar göra blogginlägg..men orkar inte, kommer hem sent från jobbet, halvsover framför Tv´n i soffan efter ha gjort allt pappersjobb också som varit sista tiden och utbildning på helgerna så inte ens dom är fria MEN nu går jag mot "ljusare tid"  ;))) eller iaf mot ledig helg, två stycken på raken i älskade stugan och sen bär det av till London med gänget!

Me..just nu...


men snart...


Au revoir..for now

RSS 2.0