förbenade mörker

...detta mörker suger musten ur mej, enda dagen, söndag, man är någonsånär ledig och kan göra sånt man inte hinner under veckan..då orkar jag ingenting, tänkte ta en promenad vid 12-tiden då det var som ljusast men såg att det var -18 grader och ..njae..bangade helt enkelt även om det är bara att bylsa på sej. Nu vill jag ha mer ljus mer värme och mer ork!
Imorgon startar jag detoxkuren med stort D. Måste få igång pulsen ordentligt här nu så jag äter nyttigare och därmed orkar mer!
OCH jag ska börja gå hem från jobbet så fort det inte är över -15 grader!


i veckan får jag veta hur det blir med ombyggnaden av kök/diskrum på firman. blir det hyresvärden som tar kostanden så blir det av annars får det vänta, det må vara en rätt så enkel ombyggnad men finns inte en chans att jag klarar lägga ut 100tusen kr just nu
Sen måste jag få ordning på namnet, känns tugnt att behöva vädja till någon i Ystad att få använda min farmors namn men så är det, skitlagar och bestämmelser finns det gott om! Har funderat och funderat på nytt företagsnamn men icket...det är tomt i huvudet och dom förslag jag fått..nope..passar inte alls sen vill jag faktiskt komma på ett eget namn, så är det ju med ens företag, namnet är ju liksom en del av dejsjälv (kan låta fånigt men ni som är/har varit företagare vet!)
 
denna skylt fick jag från fina C till lilla köket på jobbet

Nu..tid att städa! Sen klippa öronen på Popps, sen bokföring...SEN söndagsmys i soffan med sista avsnitten för alltid :( med Morden i midsummer...

Ciao!


Downunder

..jo just så känner jag mej nu..downunder..har förkylning i kroppen (igen) den jag "lurade bort" i december (som vanligt) med mängder av echinagard och grapefruktskärnolja (jo det funkar) den just den förkylningen är på gång igen och jag hade lovat mejsjälv att inte mota bort den om den kom snart igen, det är nog inte bra att proppa i sej mängder av echinagard och sånt...vore nog bäst att låta den bryta ut och deal with it...Men..kan inte vara borta från jobbet nu heller..Så vi får se om jag kan trolla bort den.

MEN det var inte det rubriken syftade på utan det var just downunder-Australien, tänk jag tycker "allt" handlar om Australien nu..på TV iaf, reklam för australienska viner, olika TV-reality-serier: Border security, Airways, Rescue on Bondi beach, The force, Property ladder..etc etc..Nåja nu har jag då inte någe mer tid att se det på Tv iaf ;)

Fina Mia är i Sydney just nu på välförtjänt resa och bloggar därifrån och hon kollar in universitet bla hur dom jobbar där, nu ska jag inte nämna mer där för jag vet inte exakt vad hon gör men iaf hon är där och "forskar" kallar jag det då :) och hon hittade kommentarer i en broschyr från Aussie-studenter som varit i Luleå på LTU och pluggat, vad dom tryckte om Luleå bla..
några comments därifrån..

"Best thing I've ever done. Living in an amazing country with cool people, the hardest thing was to come back home"

"Interesting that swedes drink a LOT of alcohol, yet are clean from drugs"

"The courses I studied was basically a holiday compared to UNSW. Not much theory, much group work and home assignements"

"Another strange phenomeno is the "re-exam", if you fail, you can re exam and pass!"

""Don't bother packing winter gair from OZ, it wont handle the cold"

"The swedes have better english than we do"

"The girls are gorgeos"

"People are really fashionable but a bit reserved

Kolla in hennes blogg

En annan "reseblogg" som är ruskigt intressant och cool är denna, det är ett par som skall segla jorden runt, tjejen tar faaantastiska bilder och dom båda verkar hur kunniga som helst..på allt. Följer bloggen religiously, det där är en resa som nog är en dröm i livet för många men likväl inte många skulle klara av den på olika sätt. Imponerandes!

...till något helt annat men som ändå innefattar ordet "resa" är en annan blogg som handlar om Linda och hennes resa genom livet med bröstcancer..blev länkad till den bloggen idag och jag skäms (ordentligt) nu när jag halat på tiden för att beställa ny tid för mammografi och kolla brösten, har fått för mej att det gör ont men so what!!?? Det denna tjej får genomlida går ju inte att jämnföra med..så jo jag skäms och ska ringa om en ny tid imorgon.


Näpp nu lite bokföring, är mycket förvirrad med nytt bokföringsprogram annat än det man jobbat i de senaste 8 åren men det är bara lära sej men det är svårt att dribbla siffror när man är trött på kvällen, jag är ju rädd att göra fel för då får Anna så mycket extrajobb att ändra åt mej, fina Anna är ansvarig för min bokföring på PwC där hon jobbar med just..ekonomi. Igårkväll i telefon när hon skulle sätta in mej i lite nya bokföringsgrejer så rabblade hon om konto in och konto ut och nytt verifikat hit och bokföra dit, allt låter ju så lätt när hon förklarar men som den fina människa hon är så skriver hon ner allt åt mej, instruktioner så jag kan fixa det mesta själv, för mitt minne...är kort ;)))

Nu i helgen skulle man vart i Stockholm egentligen men det blev framflyttat till mars så tanken var ju att vara ledig iaf då men ...känner att lilla företaget mitt behöver alla inkommande pengar (och mindre kostnader) som går så då blir det att snällt infinna sej i köket och på med arbetsläderna, vila får man göra...sen.
Hoppas man hinner med en sväng till bästa stället på jorden, stugan iaf, måste dit och kolla läget hursomhelst och nu när det är ite mildare ute kan ju skotern tas ut ur garaget dom få ljusa timmarna vi får på dagen.
i stugaaan

..bokföring var det ja...



Gonatt! 

__________________________________________________________


Ive finally let go..I feel free

money money money

som företagare så är livet tufft men det var inget nytt för mej iofs
 Istället för att det regnar "in cash" rinner det mest ut cash just nu, "löjliga" räkningar varje gång posten kommer, 5000kr fick jag betala för att få hjälp med köpekontraktet då det fanns en del fällor jag var tvungen akta mej för och därför var jag mer eller mindre tvungen att anlita en jurist MEN det betyder inte att det var kul när den sk "uppskattade" kostnaden blev det dubbla istället (dvs 5000 pix då)...Katching!!
Internetuppkopplingen 2000kr. Katching! Uppkoppling av kontokortsterminal 2000kr Katching! etc etc etc=Katching! Räkningar räkningar räkningar speciellt nu vid uppstart, allt tamejgudarnas kostar! Men men......... I have faith...ett tag till iaf ;)

 moneymoneymoney

Nåja hursomhelst är det ju "friheten" jag älskar i att vara egen, jag gör vad jag vill (eller egentligen vad gästerna vill men det stämmer bra överens, vi har lika smak och tycke ;) Jag får baka, laga mat, inreda =kuligare finns väl inte ;)
Vi har så bra sammanhållning/samarbete med Pentik och tjejerna också och det finns mycket potential, mycket att jobba med bara nu alla trista saker som tillstånd och pappersarbete blir klart snart gahhh...
S har börjar jobba hos mej nu, det är kul, känns tryggt för hon är snabb, duktig och intresserad och vi har kul på jobbet.
Vi gjorde cupcakes häromdagen och när vi stod och fixade så blev det några cupcakes över och S skulle bara dekorera en mindre sats, då sa jag.. -spara dom som du har kvar där..så har vi sex sen...(OMG! vad jag menade var, spara dom du har kvar på brickan till sen, dvs sex STYCKEN cupcakes men det blev innebörd på nåt helt annat, vi skrattade så vi grät nästan ;)

ämnet för skrattanfallet igår..(chokladmintcupcakes)


vaniljbullar...yummie! tog slut fort=katching!


Nog om jobbet nurå..
Inredning var det längesen jag faktiskt brydde mej om men nu har lusten till att förändra, leta, upptäcka... börjat komma tillbaka så hemma har det bytts till ny säng och det ger mersmak till att tex tapetsera om osv osv..
V-rums soffa är det största "problemet" dock att hitta en när man inte tycker om dom som nu är populära i tyg med schäslong eller vad det nu heter..men Å hittar alltid nåt...tillslut, grejen är ju bara priset..suck men drömma kan man ju
..dessa drömmer jag om från
Artwood
Daddy wingchair
soffa vintage discoverylife


finns många möbelsajter att kolla in..tex
wohnzimmer med coola annorlunda saker..
tex ..

Factory från wohnzimmer
denna TV möbel gillar jag, annorlunda men med mycket förvaring...
Kanske en "poppig barockfåtölj i jeanstyg"?!?...hur cool somhelst ;) även om den inte passar hos mej
också från wohnzimmer
 Absolut
Finaste rumsbordet har iaf jag, handgjort av bäste R, det byts aldrig ut men det passar även till alla tänkbara soffor så det blir inga problem vilken ny soffa det än blir.
Check this out, om ni nu inte gjort det än! Silbaniehko

 
 rumsbord ala´ Rolf på Pentik

Nä dax för sängen, har två hopplöst sömnlösa timmar framför mej, kan abslout inte somna mellan 24.00-02.00 men att sitta uppe är ingen lösning det heller, bara ta och räkna får eller nåt ett par tusen gånger!


this one´s for you, Lav jo,..saknar.



Go´natt!

____________________________________


somethin new somethin old

ibland tycker jag endel människor är bara fööör mycket, är det nytt år så ska man vara så "överpositiv"-räcker det inte bara med att vara normalt glad, ett nytt år visst.. nya möjligheter.. men måste det bli 1a januari för att folk ska vakna upp och inse att man bör ta vara på sejsjälv och nya möjligheter?!? Borde vi inte i allmänhet bli bättre på det "all year around"??
Missförstå inte, jag är inte emot att vara positiv men just vid nyår då ska man lova så mycket, börja om pånytt med ALLT, äta nyttigt, träna, vara positiv, börja med nya hobbys, vara mer snäll mot andra, lyssna bättre osv osv
Klarar man inte det hela året om.. då borde man ta tag i det fortare än att vänta till årsskiftet liksom..tycker jag men hey..jag är inte sämre än så än att tänka lite mer positivt just denna årstid, jag tror man behöver det pga mörkret längtan efter sommar och ljus ..
Jag ger inga nyårslöften, dom håller jag i regel aldrig mer än ett par veckor.
 Jag försöker tänka med jämna mellanrum under året på vad jag gör för fel i mitt liv vad som påverkar mej negativt och vad jag gör fel som jag kan lära av..


Nånting som jag måste ta tag i i är att lära mej stänga öronen för negativ skit som jagsjälv tenderar älta, sånt som jag råkat ut för och går och tänker på (för mycket)..nu får jag en chans att gå igenom det sen ska det "rensas" ut ur mitt huvud för att aldrig mer tas upp igen (sånt lär man sej i kbt-terapi ;)..Människor som påverkar mej negativt eller tar för mycket energi av mej kommer jag vända ryggen och gå ifrån (fortare än jag gjort tidigare)..Jag kommer bara lägga tid på dom runt om mej som ger OCH tar och påverkar mej positivt. Jag har inte tid och ork med annat.


..Så jag kommer inte börja på nytt med något..jag kommer fortsätta med allt det som var och är bra för mej och dom runt om mej helt enkelt.

Men ni som har gett nyårslöften..hopps ni fixar det och well done!

Gott nytt 2011 hoppas allt som ni önskar slår in och det ni inte önskar står tillbaka..
Happy new Year to you out there who may try to read this and don´t ynderstand a sheit ;) Don´t worry I didn´t say one word of importance!

RSS 2.0