tidy up

..haft en "hemmadag" dvs tagit ut lite övertid även om jag suttit och jobbat vid telefon på fm men sen blev det storstädning, behövde både rensa hemma och i tankarna så då passar det att ta tag i hemmet..ojoj..men det
blev bra tillslut har tom bytt gardiner och rensat bort massor. Allt från gamla blommor/krukväxter till pärmar med gammalt strunt etc etc.
Nu blir det sparsamma inköp framöver baske mej för grejer har man alldeles för mkt. Ist ska jag satsa på sånt jag verkligen vill ha/behöver´... iaf det jag tror jag behöver ;)

en cool matta till hallen?...fr swatch


Idag har vi hämtat soffan vi köpt av M som flyttar söderut, en Tomelilla..den ska till stugan så äntligen åker Klippan ut och en skönare variant in :) blir  i vitt..såklart.


Imorgon är det dags för ordentlig prövning..igen så jag borde gå och sova, försöööka sova.
 Ser framemot nästa vecka då man är tillbaka i köket igen, där jag hör hemma eller iaf där jag själv trivs bäst oj vad vi ska laga mat och baka!
Till helgen hoppas vi på fint väder så det blir lite skoter och att man kan vara ute med hundarna Poppy behöver mkt luft i nosen. R ska få fixa några renskinn så man har att sitta på sen när det är dags för chokladen! Älskar varm choklad, med lite Dooley´s i blir det ännu godare! :)


Tjohopp´


släng allt!

..nästan, iaf. Så låter jag mest hela dagarna, släng, släng, släng...okey spara då.. Rensningen på jobben har inspirerat mej till att ta i hemma och slänga, rensat vinden ska fixa i kökets alla skåpar i veckan och sen var det ju det där gästrummet...hm pust och suck men nu måste jag ta tag i det då min vän M flyttar lååångt söderut i veckan men kommer att komma upp och bo här emmellanåt för att vänja sej  sakta från den fina Norrlandsluften till den sura Malmöluften haha
Sen hoppas jag ju stort på att kära Åsita kommer hem från Marbella snart och kör en relaxvecka men då bor vi då i stugan baske mej..där gillar ju iofs vi alla i familj med omkrets att vara så det kanske blir till att bygga på höjden därute snart också ;)

Köket ska storstädas så det känns extra kul att mixtra och baka etc när min Kitchen Aid snart kommer! Yeeeej..!
En Dualit elvisp med extra stor ballongvisp till står överst på önska listan sen är det komplett!
det blev en ljusblå...
Dualit vispen får komma senare :)
Var in på Mateus hemsida och fick en massa inspiration för dukning plus att jag behöver fortsätta att "bygga"på min samling i Mateusporslinet, har tallrikar men ska forts att samla övr skålar etc och nu såg jag att flera nyheter i form av ljusstakar etc kommit i härliga färger. Mateus är så bra för man kan mixa så många färger om man vill men man kan även köra en enda färg och så blir det så stilrent och fräscht!
Dags att bjuda hem vänner på middag!..
inspirationsbilder från Mateus...




Denna vecka kan antingen bli jättespännande eller rent crapp helt enkelt det återstår att se och har inget med jobb att göra och inget man styr över men efter det är det tillbaka på jobbet igen eller vad man nu säger, samma jobb blir det ju men i annan lokal med massa nya spännande saker som väntar..hoppas jag iaf ;)

spelar en låt för mejsjälv idag..love it!!
James Morrison feat Nelly Furtado-Broken strings



Later!

finally!

..är allt tömt i våra lokaler vi ska lämna och hela gänget eller rättare sagt lilla gänget kunde pusta ut idag då
allt var tömt förutom mitt kontor som får bli i helgen. Så allt från bestick och porslin till maskiner är nu körda i en liten VW caddy till nästa ställe pust och stööön, det blev väl ett 30tal vändor ca. Kändes som om det aldrig skulle ta slut.
Lyxigt då jag idag också fick fara iväg och käka lunch i lugn och ro på annan restaurang med Roffe som bjöd. Nu när man har uppehåll i matlagningen och bara städar och annat tråkigt så får man abstinens för det är ju i köket jag vill vara men laddad för att köra igång igen om ca en vecka igen är jag, med ny spis och slutet kök ! ( i 6 år har man kännt sej som en apa i bur då man stått i öppet kök och lagat mat, alla ser en hela tiden, nä det är inte kul!)

Jag vidhåller fortfarande att det vore nog en bra idé att skaffa en hund till så Poppy får nån att busa med (förutom oss) och kanske ska man skippa tanken på att gå till kennel nästa gång och göra den där insatsen man borde gjort för länge sen och adoptera ist från nån organisation som tex
DaisyHope
En ideell organisation som hjälper hundar i Rumänien, en rapport från när dom besökte Rumänien 2006...

"Ibland kommer man nära helvetet här på jorden - som faktiskt verkar existera på några utvalda platser. Jag har nyligen besökt en sådan plats. Det var motvilligt som jag följde med till ett hundstall som ligger i Dragomiresti, en halvtimme utanför Bukarest, Rumänien. Men självklart var jag tvungen att göra det. Stället heter ironiskt nog Noaks Ark, eller "Arca Lui Noe" på rumänska. Tyvärr är det inte speciellt bra på att rädda djur. Jag var chockad i flera dagar efteråt. Stället inhyser ca 250 hundar. Hälften av dem får aldrig se dagsljus. Det har de inte gjort på flera år. Ett gammalt stall har inretts med rostiga burar, längs en lång korridor. Hundarna bor ca 1-4 hundar i varje "kennel". Golvet är täckt av avföring och urin. Vattnet var outhärdligt smutsigt, fullt av damm och hundhår och de får inte mat varje dag. När de utfordras sker detta på golvet, i smutsiga skålar bland all urin.

Ljudet av alla skall när jag kom in i det mörka illaluktande stallet var öronbedövande. Jag var tvungen att sätta på mig mina öronproppar. Självklart är de understimulerade, de sitter dag ut och dag in, år ut och år in i en liten kennel, och blir glada, rädda, uppspelta eller agiterade när det för en gångs skull händer något. Förvånande få var aggressiva och jag stack in min hand till flera. Vissa höll på att dö av lycka medan andra kröp ihop långt borta i ett hörn och darrade. Flera hundar skulle av ren barmhärtighet behöva få somna in. Detta är inget liv."
bilder nedan från hundar som kommit till Sverige för omplacering... (fina namn har dom också)
Candy och Snow


(kusin V!  dom har även ett hästprojekt!)

.från allvar till nöje..
Gissade ganska fort  efter första filmen att en SATCfilm nr 2 skulle komma att bli av och nu är det bekräftat, filmen i all ära men serien är ändå bäst! Hoppas bara att dom inte "tjatar" sönder storyn´för jag tycker har man slutat på topp varför då börja om igen på ´ålderns höst´? Jaja den som lever får se 2010..





50 % bra-50% dålig

..så har denna dag varit, första delen var crapp och den andra delen var nice
denna flyttning av jobbet tar knäcken på en suck men på eftermiddan kom mina tjejer som jag jobbat ihop med nästan 6 år och vi satt i mörkret med tända ljus i ett hörn av den numer tomma restaurangen och käka pizza och skratta´ åt det mesta.
 Jag kommer  "for sure´ sakna  bla. Jennies skratt och Karolines och min matlagning ihop och alla frukostar tillsammans och alla hyss och fester såklart MEN det är ju mina vänner i framtiden också och det ska bli skönt att slippa vara chef åt dom.

..idag yr snön/snöblask så man hittade knappt till stan och jobbet imorse. Suttit i möten ang planering av ombyggnationen restaurangen/caféet och det blir så great! Det bara kliar i händerna, ja inte att bygga då men att få det iordning och köra på! 

Mitt hem ser ut som ruskvädret därute :( där ligger man efter kan man säga, har plockat bort julen dock! :) Tycker det är så tråkigt att städa speciellt att ta bort julsaker men lyckligtvis så hann jag inte ta fram så värst mycket denna säsong.

Det här är veckans låt! Kan texten redan utantill.. :) Roffemans fel! He´s my hitmachine ;)
Broken med Lifehouse




Kolla in dom här fina glasen och tillbringaren designat av Ernst Billgren-so nice! Synd bara dom är så dyra :( oops där kom djurtemat igen ;) (7500kr för tillbringaren och 1500 kr för tumblerglasen, men hey jag fyller ju år snart! ;))))


På köksbordsfronten går det lika dåligt som tidigare, hittar bara bord i 10.000kr klassen och då har man inte ens stolar, fn jag vill ju kunna åka på semester också! <mycket vill ha mer heter det ju ;) Nä, bättre pris måste finnas på ett fint bord.
här kommer dagens "axplock" ;)
Bob Timberlake "Salty air"
chick shack
chick shack

Imorrn skulle jag vart i Sthlm på kick off men som vanligt missar jag det pga allt konstigt som kommer emellan
men det blir att åka igen i feb/mars men då blir det ju bara ett "trist" regionsmöte :(

Pd har fastnat framför sitt Xbox och jag ska nu slänga mej i soffan med en bunt mattidningar och göra lite
lunchmenyer!

Au revoir!

TGIF-kämpa på

.får man säga till sej själv just nu då man är i en konstig fas och råkar ut för en del knasiga saker i jobbet just nu då vi både avvecklar verksamhet och utökar/bygger om på annat ställe på samma gång. Många idioter har jag stött på i mitt liv men gårdagen tog nog priset Men inget att ta upp här dock och jag är glad ändå!!
Så jag klappar mejsjälv på axeln och säger "kämpa på helt enkelt" för det här kommer att bli jättebra och nu har jag en bra chef över mej (i Shlm) som peppar och tror på mej och det är värt mycket och min fina personal som är kvar längtar jag till då vi ska få köra igång på allvar! Och dom som inte följer med" sas och som jag arbetat ihop med i nästan 6 år ska jag träffa till veckan för att käka lite mat med och "snacka" strunt med om dessa alla år vi gjort så mkt galet och kul under.
Nya menyer och idéer till nya köket skissas/skrivs på för fullt och jag är laddad!

Ang köksbordshistorien så har jag letat och letat på nätet efter ett runt bord och fram till nu end hittat 2 tänkbara Men då är priset alldelesför högt typ över 10 papp för bara bordet, det går ju inte..suck men Wilma serien från MIO har ett fint runt bord iaf men det kostar som sagt 11.000kr så..jag letar vidare..

BTW så gillar jag Amélie serien, också från MIO, den sängen är så fin...

.men idag fick jag i inköpsväg hålla mej till ett 10-pack tuplaner ist hahaha.. 
Gick hem tidigare från jobbet och somna på soffan med 3 nya cd-skivor jag fått laddade med musik från Roffeman
Thanx sweetie! Vi har så lika musiksmak så det är skrämmande :)
Dishwalla med "Angels or devils"



..det härliga med tiden som kommer nu är alla nya vårfärger och nyheter (men man behöver inte handla en massa såklart)  Det är kul bara att fönstershoppa eller kolla på nätet!
 Indiska väntar in nya koppar i svartvitt (nedan i högerhörnet) som jag "funderar över", är ju hopplös på keramik och porslin Men det används iaf, sådetså!
Lexingtons vår/sommarkollektion för 2009 är so great men det är dyrt dock.


NU! hägrar sängen för imorrn ska vi till stugan och städa bort julen och bädda rent med Polo Sport Assn sängkläderna! Joppis och brosan kommer och mam oxå, tacos till middag och lördasgodis framför brasan!

G´natt

Goosh

.vad jag saknar Joppis men i helgen då ska vi leka med pulka och spadar i snön å käka lördasgodis inne sen framför brasan!

It´s time

It´s time....för princessan i hemmet aka Poppy att börja sova i egen säng så matte har "klickat" hem en fatboy doggielounge..
allt för att lilla damen ifråga inte skall ge mej dåligt samvete när hon skall sova på golvet i egen säng, när hon var valp och vägde ca 3 kg var det rätt mysigt med henne i fotändan..Men nu när hon väger dryga 8kg och helt plötsligt menar på att kudden (!) är henne splats då blir situationen liksom ohållbar. Så min tanke var att med denna "mys-säck" på golvet så borde det gå...och plus lite Frolic..eller mycket blir det nog..

en fatboy i metallic hade passat fint i vardagsrummet men tyvärr så är dom lite skrymmande (har en svart i stugan) så den får inte plats, men fina/sköna är dom, alla gillar att slänga sej i en fatboy ;)


It´s time...för oss att packa ihop en restaurang , ett café och en salladsbar dvs mitt jobb helt enkelt men hey! jag har ju ett jobb kvar att gå till så bli inte förskräckt, bli glad som jag för nu kommer jag få en mer "normal" arbetsbörda eller ialla fall vill jag tro så..(lite extra uppdrag har jag redan tagit på mej så man inte blir helt sysslolös ;))
Men med 2 veckor kvar till allt skall vara urstädat, ihoppackat och ja..avslutat så går jag just nu i dagarna omrking planlöst i lokalerna..och rycker i nån kartong, kastar ett par karonger och får frossa över alla kartonger som är fortfarande kvar...Hjälp, hur fn ska jag hinna detta, nä nu måste jag rycka upp mej och få fart på städningen!!

Efter jobbet idag så for jag till Hemtex, (till den andra butiken mkt längre bortfirån den som ligger alldeles bredvid mitt jobb pga dom är så jla sura på den butiken nära jobet, dom är såå trevliga på den andra butiken dock!)
Där "tröstshoppade"jag..jo..jag gör så ibland fast det är januari och man borde hålla igen och ja..spara lite men hey..nu beövde jag fina nya lakan från US Polo Assn. Fina vita med grå dekor..(och sen köpte jag faktisktett fint set åt min syster också som jag ska åka dit med snart) plus 2 nya kuddar till sängen (älskar att ha mkt kuddar!) och ett par extra satin örngott...det blir ännu mer nice att sova i stugan till helgen!

Åh ser det inte nice ut va!??
dessa köpte jag..


It´s time..att börja lägga ner en ordentlig stund varje dag åt att försöka få Poppy att bli mer lydig, hon är så lättlärd och det är kul att jobba/träna henne så ikväll var vi ute på lång promenad och hon var lös och kom nästan (!) varje gång man ropade på henne, en hel del Frolic gick åt (fick inte varje gång såklart) och imorgon ska jag fortsätta att träna henne.
Det som bekymmrar mej är att hennes energi är helt omöjlig att få ner, man promenerar, leker och hon får busa nån gång då en villig lekfull hund i området går förbi (vilket inte är ofta, här bor mest sura tanter med lika sura terriers :(
Min tanke e då att borde det inte vara en bra idé att skaffa en liten (med betoning på liten) lekkompis till henne?!? Typ en liten Mops... :) (cocker spaniel, grand danois och mops=mina 3 favoritraser)
Kolla så bedårande, en svart liten tuff sak..åh..om man bodde själv så..då hade jag för sjutton skaffat en till!
 valp från Lixias kennel i Umeå! Bild lånad från lixias.se

It´s time.. hoppa i säng, somna till SATC som börjat om igen i repris, men jag tröttnar aldrig på den serien..fast jo jag somnar ibland ifrån den ;))
Gonatt!!

våga vägra

ligga nerbäddad bara för man är sjuk!
 Har vart och jobbat och nu ska jag fn baka bullar!
Sätter stereon på högsta ljudnivå (iaf den nivå man törs utan att skada grannar) och så ska jag fixa
i köket innan degen sätts.
Till kl 21 skall bullar vara färdiga och varm choklad med Dooleys i framförTVn, så är det bara!


Paramore-Decode

På fredag startar vi semlesäsongen i caféet! Yummie..
På tiden då jag hade konditori så bakades 4 sorters semlor: wienersemla, karlspadersemla, saffranssemla och vanlig förstås, mycket omtyckt av gäster. Synd bara att varken tid eller utrymme finns på jobbet för det men vanliga hderliga semlor är inte fy skam det


Nu skall bulldeg göras!
Välkommen på fika ikväll ;)

å hej bara

vilken start på nya året..DUNDERförkyld, sov bort hela nyårskvällen, skumpan är kvar i på kylning och kom loy lyktorna ligger i förpackningen i hallen. Känner mej riktigt under isen och idag har jag ingen röst ens Men jobbade igår som vanligt, fanns inget val då det var årsbokslut men dagen var låååång!
Men årsbokslutet är fixat (bara det berättigar den där skumpan ju!) 
Nu väntar många förändringar i jobbväg kommande månad men först måste jag repa mej för att kunna åka till Göteborg ett par dagar till veckan i jobb, men det blir trevligt. Vi ska kolla in lite restauranger och caféer bla för inspriration, bla Fond som företaget äger. Evas Payley och hennes Condeco caféer skall jag absolut kolla in, var länge sen jag var i Gtbg sist. Men tips på nya ställen välkomnas :)

Ute är det jättekallt, tror det är -20 idag iaf så stugan får vänta tills febern gett sej, är så frusen hujja :(
Det som håller mej uppe idag är lite godis och att veta imorgon behövs ingen veckorapport göras på jobbet , måste in en sväng och fixa i köket men ändå..tänk no work this sunday! Och så kommer förmodligen det vara nu framöver iaf from februari, det söndagsjobb jag behöver göra blir isf hemma vid datorn och det är ju helt överenskomligt.
 Man kan säga att min arbetssituation ändras radikalt och vi får hoppas eller jag iaf ;) att det blir till det bättre bara så all koncentration nu skall gå till utveckling och att arbetsglädjen kommer tillbaka då man också har en mkt mindre personalgrupp som man dessutom valt själv denna gång, so fantastic. Ler inombords som en sol ;)

♥ GOTT NYTT ÅR! ♥

RSS 2.0