Roffe säger...

Snö snö snö...aldrig tar det slut med denna vita regndroppe som vi fått drass med i flera månader nu. När ska vår herre anse sig givit nog av den varan? Det positiva, iaf för mig, är ju att skotersäsongen kanske blir "lite" längre än vanligt nu när jag efter mycket om och men införskaffat mig en vit pärla igen. Tyvärr så är ju sjöarna täckta med vatten ovanför snötäcket så det får nog till en liten blida så det sjunker ihop men det brukar alltid komma så och även i år förmodar jag.

 Mitt bygge uppe i Jutis har fortskridit i jämnt tempo och nu står vardagsrummet i någorlunda klart skick förutom foder runt fönstren, golvsockling, lite målning och annat smått och gott. Elen är färdigdragen så det känns lättande inför stundande påsktid, alltid skönt att slippa skarvsladdar. Jag är riktigt nöjd med mitt beslut att lägga en heltäckningsmatta, mjukt, varmt och riktigt skönt att bara ligga på och titta upp i taket...drömma sig iväg och spela musik på högsta volymen.
 Spelar bla. denna på repeat om och om igen, gudomligt underbartext och en innebörd som nog får många att bli knäsvaga så ett tips, lyssna på den om och om igen ni med.
 

 Snart kommer sommaren, längtar trots att skotersäsongen står vid min dörr men fisket efter dom stora gäddorna är alltför stor för att inte längta. I sommras drog vi en hel del stora gäddor runt om i Arjeplog men väntan på den STORA gäddan finns där hela tiden trots att jag lyckats bärga storlekar som 10.4 - 11-6 och 12.8 kg. Sommaren ger en oxå ork och kraft att orka vintermånaderna med sträng kyla och en jädrans massa nederbörd :( och året som gått har ju vart extremt med BÅDE kyla och grymt med nederbörd. Vem längtar inte till sommaren med såna här sköna vyer...;)

 Ska försöka förmedla lite känsla hur bygget fortgått och hur det började men som vanligt så är det riktigt svårt att överföra verklighet till nåt på en bildskärm "but i`ll try". Dessutom så har dom ringt nu igen från SVT och vill skynda på "hemma hos" reportaget men som det känns nu så är det låååångt till det datumet, hallen står ofärdig och det är en hel del ogjort på sina andra små ställen.

    
  

En passande låt i vinter ovädret som kanske kan värma.

Nu hoppas jag bara tiden hinner ikapp en och får en att leva till fullo igen, njuta av vardagen och ta det som ges...livet är för kort för att slösa bort på sorger och det man missar idag kommer aldrig tillbaka utan man ska passa på här och nu...hur lätt det nu kan låta, gäller bara överföra det till praktiken.
 Glad påsk!! 
.. och ät er inte för mätta, vi får bara slita ont i vår för att bli av med dom där xtra äggen vi tog ;)
// Roffe 


finaste

nae jag har ju inte barn och kan ju omöjligt veta mycket om barn då eller?! Ja enligt en del vrickade människor är det så..hursomhelst jag har turen iaf att ha flera goa barn i min närhet och det är jag glad över dom tillför så mycket fint i mitt liv också.

finaste finaste (omän ganske trotsig just nu ;) lillkillen i mitt liv är ju såklart Joppis och han skämmer faster bort så fort jag kan
.. men finaste finaste lilltjejen i stora familjen är kusins lillMadicken och henne har jag också privilegiet att få träffa så ofta jag vill och skämma bort närhelst det går. Å så kul sen också eftersom hon är en tjej som gillar kläder, tur va ;) och dessutom i så tidig ålder som 5 (snart 6 i maj) har en cool schysst stil!

Dessutom på det har ju bestis R en galet fin och söt dotra Nova Felicia som jag har turen att träffa emellanåt också, hon är en cool tjej som kommer bli hur vacker somhelst! Så klok också redan, tom lite klokare än far ibland :))  Hon döpte förra sommaren om Poppy till "Långööra" för det passade bättre tyckte hon än just Poppy, klarsynt girl är hon Nova-tjejen ;)

(N som friserar och dresserar "Långööra")



LillMadicken & Joppis


Igår hittade jag en ny sajt med kläder till "LillMadicken"
och det klickades hem hejvilt och så får vi se sen om det går hem, det brukar det hos den lilla däremot mamma V brukar snegla på en när det blir för ryschigt (vilket jag inte tycker det blir på det jag shoppar iaf ;), jag gillar inte sånt "too girly" heller men lite tjej måste det ju vara över det hela eller hur?!)
lite bilder från igår på det jag hittade...
    
   

fler sajter
coola tröjor och bodys till dom små hittar du här

..tröjor för dom som gillar lite annorlunda och coola färger finner du här

Coola Rockefella

Nice från Sophies closet

Lucky little me..har kläder, leksaker och möbler!

Krabat är den leksaksbutik jag tycker är bäst här i Sverige. 

Och förstås Tico Torres från Bon Jovis egna märke, Rock Star Baby!

Kolla också in Elodie details


hejhej!

ps. får jag hälsa!?? Då vill jag hälsa till Nova! och Joppis och Lill Madicken! hejhej goingar ;))) Ds.

 


happy happy

..ja vet int men e bara på skitbra humör trots dåligt väder, knasiga männsikor, och diverse skithändelser under dagen. Men jag har bestämt mej att jag bryr mej inte, inget ska påverka mej nu...nu är det fokus på jobb å våren som kommer...! Ljusare tider e här..inget att deppa över eller hur!!

dessutom en ny kanonlåt som spinner på i högtalarna...Broken door-angel


.nyss hemkommen från jobb men direkt ut på 10km promme!
sen kl 21 är det dax för bästa krimserien och favvokillen Shemar Moore.. :) Criminal minds alltså..
och imorrn är det ljuvliga fredag!!

en dag på jobbet...

..full rulle från morgon till eftermiddag!
men vi är ett glatt gäng och många för tillfället också då vi har både gymnasiepraktikanter, Alex och Emma plus Åsa Jr och Amanda som har arbetspraktik...åsså Cilla förstås my right arm...OCH sist men inte minst Cami, my left side of the heart...å just ja..Sara som just kommit tillbaka från barnledighet..mååånga glada är det :) 

dagens lunch..


salladsbuffé
 
finaste cafémontern i stan..



..å bästa utsikten i stan också!!!



..å bästa kaffet i stan..oxå..ja det är inget skryt, ren skär fakta..från våra gäster ;)))


bakar gör vi massor! Här bakar Alex (med en annan praktikant) bullar för första gången..i sitt liv!

..så här fina blev dom..med lite hjälp ;)

.populära espressokakan..

.torts att vi är omgiven av fika så är det bästa vi vet..fruktsalladen kl 15! :)
 yummie!!
jag gör tårtor på beställning..i mån av tid
allt från tecknat på marsipan till gräddtårta..



...well thats it!

dax för sängen!
å komihåg...imorrn..gå ut hårt men öka sedan takten!!!

whatya want from me?

..dagens fråga....älskar den låten iaf!


.usch är inte på mitt bästa humör...hemsk huvudvärk och det onda knät hindrar en från att va på G såsom jag vill, väntar på att åka till läkaren nu, tänker fråga om förtur till reservdelsaavdelningen...kanske finns det en sådan avdelning?..passar då på att byta ut vissa delar såsom knät (kanske tar båda på engång utifall att) och sen huvudet också, tar ett passande av vilket slag dom än har! :P

Är less mejsjälv (och folk i allmänhet!) till leda och mycket annat..vill bara stoppa huvudet i sanden, less på att tänka, undra och försöka få rätsida på allt från jobb till hem och privatliv!
Känner mej lagom elak också...vill irritera någon...nån som står till tjänst?? :P
nåt skrämmande...


nåt kul....



nåt "sjukt"...


..nä dax för läkaren!
C´ya!

uppe med tuppen

..när man har semester och får sova..ja det var väl det man visste. Men det är lovley väder ute och även om jag först måste göra jobbärenden så ska jag sen åka till stugan och vårstäda innan Göteborgsgänget kommer :) imorgon!

Så..vad ska man göra en vecka som denna då..då man är fri från arbete och slaveri ;) då man egentligen skulle vart utomlands men som inte blev av..man måste då försöka hitta något roligare att göra eller?!?
Man kanske skulle göra något extremt som..base jumping??

..eller man kanske skulle...
åka iväg på skotersafari...packa väskan och styra dit skoterleden tar mej??
..eller så bara helt enkelt åka ut till Rödis och sätta på några SATC-avsnitt...
ligga på soffan och gulpa i sej en stor fruktsallad istället...känns mycket enklare på
något vis ;)

Vårstäda ska jag iaf som sagt därute..köpa med färska blommor och damma av ..det behövs, har knappt vart därute i vinter men ändå är det dammigt och stökigt.

..förresten bästa S fick bra betyg i lokaltidningen igår för sin restaurang så det är kul , grattis! Men det visste vi ju redan att ni är great! läs recentionen här


nä nu är det dax att pallra sej iväg till jobbet en sväng först sen off we go!!

mys-pys!

åh...kom till mej du Vår!

nu finns ljuset nu finns solen nu finns värme NU kommer våren!
Tack
Jag har väntat så
länge nu
Mycket känns lättare nu


En intensiv vecka som varit med både födelsedagsfirande och besök på akuten (halkade i en stentrapp i storstan) med knä ur led och fick dessutom "domen"..utslitet knä..måste fixas om 3 månader?!..varför då vet jag inte bara att jag får en tid om 3 månader.. Borde man inte fått åteminstone en förvarning av knät?? Vore det inte common hyffs av knät att åteminstone ge signaler om att nu Å..nu bär det utför, du har fyllt 40 och nu rasar "byggnaden"..hihi..jaja ni vet vad ja menar.


Herrejessus om jag visste att det skulle vara så trevligt och uppmärksammat att gå in 40års eran ja då fanns det ingen plats alls för någon 40-årskris. Har blivit firad och fått presenter av många slag..även via post..den bästa! Thanx...
Men dessutom en tur med gyrokopter av S, E, och H i sommar över Vitådalen..att kunna se stugan från ovan, hur coolt är inte det...
Och mycket annat fint!
jaja lite bilder på det fina jag fått kommer..

Har vart i Shlm på jobb i veckan som var men hann med en dejt med en gammal barndomsvän, A..so nice..hade inte träffats på många år men oj så kul vi hade , tack för den kvällen! (även om det var efter den middan jag halkade och vred om knät...ajajajaj...Anders fick komma till hotellet och hjälpa mej därifrån, trodde aldrig jag skulle ta mej hem! men det gjorde jag och det är mkt bättre nu iaf)
Fest med god mat och omtänksamhet med mina tjejer i lördags, tack för det ni är bäst! Love ya all!

På jobbet går allt sin gilla gång men mycket har vi att planera inför, uteserverimng i sommar,måste ta tag i det med kommun imorgon, vi fick platsen vi ville ha med det är ju en hel del kvar att fixa ojoj allt med dessa tillstånd mm.
Nytt namn på restaurangen from 1 mars har vi också, svarar fortfarande fel i telefon..måste öva på det rätta nu ;)


Jag är helt inne på att vilja börja göra och/eller måla tavlor nu..men lite annorlunda..med texter också..älskar ordspråk eller bara fina texter helt enkelt..ska åka till E och hennes hobbyaffär. Har några tavelramar jag köpte i våras hemma..står i tvättstugan.
Passar att börja nu när jag har semester nästa vecka (även om den lustigt nog nu redan är "intecknad" ;) med aktiviteter hela veckan..men nån lugn stund blir det ju)

tavlor med tarrotkort är fint...
ramen är gjord av lador R! ;) det kan du fixa

..eller  man kan bara skriva kalliografi..

..hursomhelst nån gång så...

ialla fall.. tid för hopp i säng och kvällens låt är för någon som är ensam just nu..men ändå inte!



jag är (tyvärr) inte ett dugg sleepy men måste pallra mej till sängs för att få några timmars sömn så man får ngt gjort imorgon!


varför är det så att man nästan alltid måste vakna när det är som skönast att sova??

nite nite!

nattsudd

..yep man sitter och lyssnar på musik i natten och käkar en bit pecancheesecake och dricker thé, hey!  det är min födelsedag å då får man serru!
Har redan fått ett gäng med gratulationer på sms´en och det är mysigt att bara sitta och veta att imorrn får jag sova ut innan flyget går ner till Shlm


Imorrn eftermiddag ska vi gå runt och kika som vanligt på lite caféer och restauranger
jag ska gå på T12 sportaffär och se om jag kan hitta en present till mejsjälv också ;)
Bakelse från NKbageriet att ta med till hotellrummet sen på kvällen, och middag innan på ev Kamarinan,grekiska favvo restaurangen som S lärde mej gå till och aldrig har den maten och servicen gjort mej missnöjd sen dess!
En fika med A skall vi också hinna med, så kul har inte setts på åååååår :)
Sen ska ju lite arbete hinnas med också..det är ju därför man är där egentligen ;))


...men nu är det nog dags att slå ihop bokföringspärmarna och hit the sack!

"G"natt natt! :)

Blommor

...ger jag till  mejsjälv ganska ofta :) Älskar bloomor, ute, inne everywhere!
Däremot är jag rikigt dålig på att ta hand om dom så P brukar säga att jag borde satsa helt på snittblommor hemma för dom håller längre än mina blommor i kruka..så gröna fingrar har jag inte :(

Man blir så glad av blommor, oavsett om man gett dem till sejsjälv eller inte..nåja extra kul är det väl att få av andra då men! det duger om jag fixar själv också bara jag har!

lupiner från stugan, dom sprider sej som löpeld därborta så i sommar måste nog en del plantor bort så dom inte tar över trädgården!


När M kom hem från jobbresa i Thailand en gång hade hon massor av orkidéer med sej, så jag hade i varje rum fina blommor!

Min pionbuske i stugan är jag stolt över, även om jag önskar den var lite större men i somras planterade jag en till buske så nu får man se om den tar sej denna sommar, so lovely!

bröllopsbuketten i somras var också lovely, finaste jag sett, den fick vi av Å :)

utanför Å:s hem i Spanien i somras hängde det fullt av dessa...härligt!

..hmmm hjälp, det står still vad heter dessa ? Hur kan jag glömma...
äslkar det iaf, färgen är underbar!

..vad är bättre än på sommaren då syrénen blommar utanför dörren?!


..å detta är vad jag önskar nu!...snön borta och små små blommor utmed knuten...

Jepp imorrn är det dax att fylla år så jag säger happt b-day till mej och ger mesjälv den bästa låten av alla! Åker till Shlm men har nice hotel och ska köpa en bakelse från NK! grattis Å! ;)))


 En sånhär vägg skall jag ha i mitt hus!
 så sant!

RSS 2.0