krisens Sverige och hjärtesorg..

Krisen
..att det är kris i landet (och övriga världen) matas vi ju varje dag med i media men upptäcker det även också, var och en på olika vis..
jag har märkt det på småsaker som..
-förra veckan i Shlms olika klädaffärer hälsade dom unga tjejerna glatt när man kom in i butiken (!)

-en äldre dam med fjäderprydd hatt som på jobbet kom för att äta en räksmörgås och kaffe frågade"-får man någon godsak till efterrätt"?...för att fösäkra mej om att jag förstod henne rätt så sa jag "-ja.. det finns ju massor av godsaker att välja bland, i olika prisklasser ...Damen tittade bestört på mej, "-jasså, ni bjuder inte på något, nu när jag har handlat?!"
Hm...ja det är bara ta den tanken vidare nu när jag ska gå på sportaffärn´och köpa nya walkingskor, kanske man får ett par sockar till eller nåt annat kul?!

..på lunch/salladsbuffén brukar vi (på jobbet alltså) bjuda på just godsaker lite då och då, ibland gör jag till mej och gör minibakelser och ibland gör vi lite mindre bjudbitar av nån hembakt kaka. Ofta ser jag nu då våra gäster ätit, ska hämta kaffet sitt och går och hämtar en godsak att dom lägger en servett över talriken, jag kikar ibland för att sevad dom "döljer"..och det är 3-4 st godbitar...dom "hamstrar" helt enkelt och det måste bara bero på krisen, våra matportioner är stora, det finns mycket på salladsbuffén att äta och gästen får backa om..

I förra veckan på regionsmötet så lade ledningen för företaget fram att det råder "köpstopp", det har jag bara varit med om en gång och det var första året av nu 7..Köpstopp på sk omkostnader, dvs allt som inte går att sälja ut till kund, arbetskläder, kontorsmaterial, köksporslin etc etc. Frågan jag tog upp var hur gör man när tex då man behöver kvittoblock, eller bläckpatroner till skrivaren eller frimärken..ska man ringa ledningen och fråga om dispens då?..Förstår att många har spenderar-brallorna på sej i företaget kanske och man måste dra åt men det försvårar det dagliga arbetet avsevärt men men bara finna sig i det och hoppas på att Krisen tar slut snart!! 

Hjärtesorg..
idag har vi vart med Wille till veterinären och efter röntgen vet vi nu att det inte är så mycket tid kvar, så mycket tårar idag drippandes över budgetpappren. Gråten tränger på och ligger nära som en grötklump i halsen, det blir tungt framöver att bestämma tid men nu får han cortison och dom sa att han kan utan att plågas vara med oss några dar till..min älskade hund, 13,5 år av mitt liv som en trogen av de trognaste vänner man kan ha..detta blir tungt men inget får mej till att bli egoistisk och hålla han kvar för oss, endast för han om det går, ett kort tag.
 Wille, finast i världen

Mycket annat händer i livet just nu och mycket är kul annat mindre kul, ungefär som för alla andra här i världen antar jag ´men det är jobbigt att pendla så mycket mellan toppar och dalar, kan inte allt vara lätt och förutsägbart!? ..oj vad man skulle klaga då..!
Lätt att le har jag iaf och även skratta...fick detta av min moster på mejlen ikväll...
..lite morbit..men kul..







..som bästa roliga grej i veckan var vännen R;s överaskning/present till oss, ett egendesignat rumsbord, ojoj, vem slår den gåvan? ;)) Frågan e ju bara nu Var man vill ha det, både i stugan där vi är ofta eller hemma i huset..jag vill se och använda det varje dag ju..hmm det får bli veckans I-landsproblem..ett roligt sådant :)
bilder på Silbaniekhos möbler som står för visning/försäljning på Pentik i Luleå!
 
ett sådant bord pryder snart vårt hem, Thanx sweetie!!!!

 
sängavel, looking good!


NU! är budgeten inskickad så får vi se om den blir godkänd...sova en natt ska blir ganska skönt och imorgonbitti ska jag baka Karlspader-blåbärsbullar på jobbet, stoooora sådana!!!



vart tog veckan vägen?!

..livet är mindre roligt då man inte själv hinner med vad som händer, måndan handlade bara om förberedelse på jobbet innan Shlm väntade och dagarna där är så "proppade" att man inte hinner blinka knappt, eller..hm ja trött blir man och då måste man pumpa i sej kaffe jag i vanliga fall aldrig dricker! Annars somnar jag Även om det är intressant eller bra middagar etc, är bara inte van att sitta ner /still så mycket!!
Fredagen, då hade man massor att ta igen på jobbet hemma för det man varit borta och sen var det utbildning hela helgen, igen, så veckan har vart full med JOBB och nu sitter man med budget..om 2 dgr ska den vara inlämnad för revidering.
Nåja jag ser ljuset ;) London hägrar och fest på lördag!

Mitt stora gissel nu är att Wille är dålig och det börjar luta sej åt det svåra beslutet men kan inte ens tänka på det även om jag måste.. ska ringa veterinären imorgon och prata

Nu..fortsätter jobbet..oundvikligen

sleep tight


söderut

.visst det kan vara kul att åka ner till "storstan" emellanåt även om det är jobb men det som är jobbigast är att man alltid måste ta tidigaste planet på morgonen ner för att hinna..dvs 6.00 och då kommer taxin 5.00 vilket betyder uppstigning 4.15...hm jag som brukar knoppa in vid 2.30 tiden...det blir då ca 1,45 tim sömn i bästa fall..sover dåligt sånna här dagar dessutom för jag är rädd att försova mej och missa taxin/planet whatever ..jaha det var dagens I-landsproblem!

Åhhh.snart, jaja... NÄÄstan snart är det London-resa...mmmm we likie´ !


okey helgen som gick var fylld..med släkt..och mat..och fika. Mam sa att jag inte fått det från varesej henne eller pappa dvs att gilla fixa "tillställningar"..hm men hey om det ger en bra pay-off i fina presenter och nöjda gäster som strör beröm över ens soppa på en spik så varför inte??!!

Nåja.. packning sker just nu, i 3-dagars väskan, det blir utbildning/konferansplus en mysdag :) Jag och C har en dag då vi kan do what we like, dvs besöka diverse caféer och kolla in restaurangmenyer för att få inspiration till jobbet. Jag har just nu "dille på" limpor i olika slag, surdeg sätter jag härhemma alla varianter, 3-dagars..5-dagars etc..tanken är ju att man ska hinna med att baka brödet på det sen oxå hm...Jaja jag kommer nog få tid till det också i livet efter budgetarbetet!
prova receptet på
 dinkelbröd (recept och bild från alltommat.se)


Ingredienser
10 dl ljust dinkelsikt
25 g jäst
1 tsk socker(för jäsningen)
6,5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
0,5 dl olivolja
2 dl kokta dinkelfrön
1 dl solrosfrön
1.Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en liten grop i mitten och smula ner jästen. Tillsätt socker och 1 dl vatten. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
2 .Rör ner salt, olivolja, dinkelkorn, solrosfrön och resten av vattnet. Knåda degen väl och låt jäsa 40 minuter. Häll degen i två smorda 1,5 liters brödformar. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
3. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10 minuter i 250 °. Sänk värmen till 200 ° och grädda i ytterligare 20 minuter

Resväskan väntar! Tvättmaskinen likaså, den ska plockas ur!

G´natt!


090909 och vädersnack

...även denna dag är en "konstig väderdag"-regn och rusk på morgonen, så på med stövlar, tjocktröja ..när man går hem från jobbet är det 18gr och sol med blå himmel...såg nog j-ligt konstigt ut där jag kom ordentligt svartklädd och påbyltad me stövlar..hm..sen hem och ut med dogsen´och då höll man plötsligt på blåsa av vägen..men varmt var det.
Jaaa jag vet man inte får klaga på vädret MEN det gör jag iallafullafall! Vill ha HÖST, KYLA och gula löv, sådeså!
Är less fukten, prova själv stå i ett litet kök framför spisen, bredvid varmluftsugnen, i kockrock etc..plus alla andra maskiner som bidrar till mer värme..nä det är inte rolit alls serru!
Så du däruppe, väderguden jag tillber dej nu, send me some kyla, tack!

nya B.J låten är okej..känns dock som dom haft "born to be my baby" i öronen då dom kommit på denna låt..eller?!? Vera vad tyck du?


..samvetet trycker på och jag sneglar på "budgethögen" dvs alla pärmar och papper som jag borde sitta med ikväll..men jag är för lat idag, jobbat sent och..hmm..nä jag ska inte skylla på nåt..jag e för lat helt enkelt..! Å innan morgondagens slut skall jag ha läst 27 sidor om hur man fixar en web (gäller jobbet det också) hmmm....Har inte ens bokat flygbiljetten till Shlm nästa vecka, har inte bestämt mej om jag ska förlänga vistelsen eller bara jobb och sen åka hem, suck för mej, vel-potta!

Nåja nu har jag iaf bestämt mej för att gå och lägga mej..och vrida och vända mej i sängen ett par timmar innan förhoppningsvis sömnen önskar tillträda..Auf wiedersehn!


Ahh..nu kom jag på att jag inte beställt varor till jobbet! Great! Minnet sviker en återigen, fn är det onsdag nu igen! STOR SUCK!..jajaj då slipper jag ligga och vrida och vända på mej iaf..



feels like dancing

..har sjukt mycket krypningar i benen, är trött som fn...men känner för att dansa, det enda som hjälper då ;)

http://www.youtube.com/watch?v=XxTlTXqh4g4

Fancy eller inte..

..ja i helgen blir det "släkt-middags-träff-fika-jag-vet-inte-vad-tillställning", ja det var ju vi som "ställde till det" sas..Nu vet jag inte riktigt vad jag ska bjuda på..men det blir väl ngt ihopkok á la mej men ..det brukar funka..eller iaf så säger dom så. Ingen har klagat so far..Ingenting fancy blir det har jag sagt till "alla" 7 i släkten..eller hur få vi nu är. Ingenting fancy alls men en kycklingbit kan man väl bjuda på och nåt grönt till..dryck får bli nåt mor hittar i hyllorna på jobbet sitt, dvs bolaget!
Vet ni vad årets smak på nya Blossaglöggen är??!!...

Nu vet ni...clementin :)



I helgen hade vi p-fest. hemma hos mej, men min personalstyrka har ju minskat med sisådär 60% så vi var några få, utvalda ;) MEN trevligt (som alltid iofs) var det, ingen fancy middag där heller, jepp en kycklingbit, lite olika sallader och en maaaassa dryck.
 Roulettespel blev det också som di unga flickorna släpat med sej, en ny lek för mej, ett roulettehjul med små snapsglas till..Snurra, släpp lilla kulan och vips så får du ett nummer och skall dricka drycken däri´..vi gjorde lite "fear factor" av det och i en del glas (som inte innehöll starkdrycker) fanns allt från smörgåsgurkspad till linfröolja, hey vad nyttiga vi va, eller?!

Festen fick 10 av 10 poäng av tjejen som snart lämnar oss för fancy N.Y, kommer sakna henne, en av dom bästa jag anställt faktiskt.. :(

Jaa..vad gör hon, fröken C egentligen??!.....


I torsdags gick jag till frissan för att fixa slingorna i utväxten, kom på den geniala idén att jag skulle "skojja" till det med 2 mörkröda slingor i underhåret på sidorna (haft så förr), en på varje sida, bakåt dvs, under det översta lagret av ljust hår sas, vill att ni ska förstå korrekt...trodde nämligen frisören gjorde det, hon sa- men det kommer ju inte synas nästan nåt alls, förutom då du flätar håret eller sätter upp det då som du sa...Fint! sa jag, det var nämligen så jag menade..
Nånstans däremellan vår konversation och slingproceduren ändrade tjejen åsikt eller taktik kanske man ska säga för jag gick ut därifrån 900kr fattigare och med 2 röda slingor i luggen..eller röda och röda, nu ganska rosa...ingenting fancy där heller..
Måste ringa dit imorgon , usch ångest har aldrig klagat förr ..men måste för min egen insanity.. och för att slippa höra tjatet..-men Å, vad du ser...anorlunda ut..! Hm jag vet!!!
Ångest!

haha googlade på en sida för hårprodukter, tänkte beställa shampoo. Man kan hitta mkt mystiska saker när man surfar runt..eller så är det bara jag som är off´liksom
denna produkten lovar killar 60% större penis om man använder detta spray!? Ja det kanske vore nåt för dom som önskar hahahaha, njae inte fancy det heller..


lite music, R-tipset jag missat..




Hallen och mormors linneskåp hemma är till slut fixat....

det blir ju aldrig riktigt som man tänkt sej ändå men okey I must say..skåpet ser då mkt bättre ut i vitt. Vitt vitt vitt är min favoritfärg, eller jordnära färger..sen är det ju så med en fantastiskt  bostad eller ett fantastiskt läge på bostaden så blir ju det mesta bra men man gör så gott man kan även i ett vanligt litet radhus i förort, eller?!
lite inspiration...
 Villa collection

R-vad tror du om en sånhär stol i Silba´stil?!


 Mimou

läget..läget...!!
Prue-roscoe

sen kan ju läget bli ganska fantastiskt med en sånhär designmöbel, "Float"...en sån ska jag ta med mej på nästa semesterresa, ja den till varmare breddgrader, inte till London :)


..nä nu ska jag sluta med datahackandet och gå ner till min man och ..fråga om jag e söt..kanske om jag tar på mej en mössa..
söt?!

..förresten ni borde också sluta surfa eller iaf hänga på denna sida..läs nedan!


drömma går ju

..ahh vilken tid som kommer, budget för hela slanten nu från onsdag och 2 veckor framåt (först är det bokslut) .. avslutas sen med konferans på Lovik i Shlm..ja jag försöker peppa mejsjälv, siffror är kul..om man har ordentligt med tid att lägga ner på det (!) men såsom det är (och ännu mer i dessa tider) så måste man försöka hínna med detta budgetarbete på "övrig tid" dvs efter sina 8 timmar på golvet och då blir man ju lite blasé på kvällen när man är trött..Men jag har lovat mejsjälv att jag SKA lägga ner ordentligt med tid och Analysera bakåt och framåt noga i år..
 me for 2 weeks...

Helgen gick, som vanligt, fort, för fort..

renovering hemma har börjat..med hallen idag..listan är stor dock inte pengaplånkan..men en grej i taget är bara att ta tag i..vi börjar smått och bror är ju målare så han får fixa lite..Vi har skrivit lista och så får man se vad som måste prioriteras och vad man mest drömmer om...
Badrummet...köket...inga billiga saker men hey..drömma går ju :)

dream on girl..
först vill jag byta hus...


..få ett stoooort kök!..(i New England stil)


eller country stil..



men åhh...
kolla in bordet och arrangemanget övanför med ljusen!

 Peter Vitale foto

Vardagsrummet står också på listan..soffa kommer vi aldrig bli ense om ..'
hur gör andra med sina hundar och fina soffor? Är allas hundar
lydiga förutom mina?!
 David Giles foto
 Peter Vitale foto

(kolla dörrarna nedan Roffe!)
 Peter Vitale foto


Har länge velat skaffa en värmekälla till altanen i stugan, denna är en moderna variant mot den mexikanska jag kollat på..mysigt blir det iaf och man kan vara ute mer


.jaja drömma går ju som sagt nu satsar vi på färg, ommålning av hallen då och sen gästrummet och sist den hemska trappen :)

Hey! Nu har vi bokat Londonresan, så great blir det att åka med sina vänner, Pd är snäll som än en gång släpper iväg en på resa, blivit många senaste tiden så jag kan inte säga att jag är värd det..hm eller;) . Men först en vecka i Shlm i sept men det är ju utbildning och konferans så..

dagens låt, Hinder med Better than me
tyvärr gick inte orginalversionen att lägga in men kolla isf in den på youtube







..nä nu är pausen slut och bokföringen väntar!

RSS 2.0