nr 299

eländet håller i sej, är verkligen inte i form och försöker med allt! Äter fibrer, testat pepcid, samarin, utesluta socker, fett bla bla bla..man får massa råd när man är krasslig iaf men nu känns det som om jag provat det mesta..förutom gå till läkare då..vi får se hur helgen blir ..på måndag bestämmer jag mej om jag inte mår bättre.

Jag har en osynlig "att göra-lista", den finns i mitt huvud, en för jobbet (en oändligt lång en) och en för hemmet/det privata livet..
Idag har jag bockat av en hel del på jobblistan fastän jag mår crapp, det verkar vara det bästa sättet, att begrava sej i jobb, då slutar man ömka sejsjälv iaf..Har suttit vid datorn med mina pappershögar med post och dylikt i timmar idag men hey mycket blev gjort, skönt.

En timmes avbrott för att se på Criminal Minds och lovely Shemar Moore, oj suck vilken kille!


det har vart riktigt kallt idag och nu längtar tom jag till sommaren, nu har planer börjat smidas för en ev tripp till Marbella och sweet Åsita med hela familjen, gulp jag tror inte hon vet vad hon ger sej in på ;) jaja vi får se vad det blir men att planera inför sommaren lite är alltid kul så här på vinterkanten´ Den som lever får se!

Ny music från my hitmaschine..kommer här (blir så irriterad på yputube som tjorvar ibland), måste smsa och höra hur det går för R-snickarn´idag (som snickrar sänggavlarna), han har en hel del jobb att göra med nystartade businessen´! Det blir superkul att få se vad detta blir och hur stort det kan bli också. Mycket jobb på hemsida (länk kommer snart) har han lagt ner och många bra idéer smids..more to come!

Shinedown-simple man




Dags för sängen och SATC!

"dårar lär inget av kloka, kloka lär av dårar"

ps. denna reklam är ju klockren!! hahaha, love it ds.

crappy

crappy week n´crappy me :(
Magont och allt knas som bara kan hända på jobbet händer, inte i form Men det är bara rycka upp sej, känns som jag sagt det förut...


Ni kommer väl ihåg earth-our på lördag 20.30!!?? Då ska jag sitta i stugan framför brasan och mysa med tända ljus endast, all el avstängd!

..nu har vi inte Arla häruppe men vet inte om Norrmejerier hakat på och har samma?! Huvudsaken är att vi gör det VI ska.

sleep tight

bättre

bättre dag idag, har energi till tusen (har fortfarande förkylningen på lut dock) , är taggad för utvecklingen på jobbet och vi ska ro detta iland,dvs fixa ökningen på omsättningen som jag satt som mål, en ökning med totalt 75% ;) det blir tufft som 17 men hey ..man måste ha mål!
Sikta mot stjärnorna så kanske man landar ovanför trädtopparna ;)

Vi ska renovera, äntligen har vi fått klartecken på att dom iaf nödvändigaste sakerna skalll vi få pengar till dvs lampor, golv, fåtöljer och resten satsas på köket. Detta blir hur bra som helst!
Bakar som bara den och det är jättekul att laga mat och göra menyer igen!

bilder lånade fr Mad Baker.. Fantastiska frukt & bärtartletter




Imorgon laddar vi med bakelser och cupcakes, till lunch blir det tacokyckling med grillsås och potatisgratäng.
Ny helgmeny med Norrbottensgratäng (renstek och krämig potatis med vårlök) Laxfilé med tzatziki eller grillkryddad kyckling med 3 dipper och vår egen potatissallad låter väl okej?!


Devils food chocolate cake är en klassiker men den bakas på många olika sätt har jag sett, jag gör orginalvarianten iaf 
(fantastiska bilder från Mad Baker.net)


När jag arbetade som lärare på konditori/bageriutbildningen var ett av det roligaste momenten att lära ut -fruitcarving,
hade man tid så skulle man kunna göra salladsbuffén till lunch så mycket snyggare eller varför inte fruktsalladerna ;)) that´ll be the day när man får tid till sånt!
cool melon..
'
Tyvärr är det ju så att man har så stressigt när man ska laga mat/baka etc på jobbet på dagarna men ALDRIG skulle jag slarva, så många caféer och konditorier har så fula bakverk, sorry men så är det. Jag går varje vecka iaf på något ställe/konkurrent och kollar in och sällan blir jag imponerad, inte det att det vi gör är det bästa men jag slutar aldrig höja ribban för att vara nöjd med det jag tillagar, likaså med exponeringen artbetar vi hela tiden att utveckla. Men har man inte passion för detta som så många verkar sakna så går det inte, det ser då ut därefter.

Nu sitter jag iaf och jobbar med åtgärdsplaner och listor av olika slag sen blir det statistik och mötesprotokoll, blir sen kväll ikväll också MEN imorgon är det Fredag!
Lyssnar på Jason och Lifehouse (sorry kusin men jag e såld på Broken... )http://www.lifehousemusic.com/player/default.aspx?mid=3027 
 


13e?

..var det fredag den 13e idag? Nä det var det tydligen inte men allt tok hände idag iaf på jobbet då återstår bara se hur resten av dagen blir, kanske man ska bara gömma sej under täcket? Nä det är bara ta nya tag och jag kan säga jag har en del pappersjobb som blivit akut sas så jag vet iaf vad jag bör göra ikv.  Jag som tänkte ta en lugn hemmakväll och liksom bara inte göra nånting ;)

Joey Tempest "under the influence of love"



skivan "A place to call home" med honom är en av dom bästa skivor någonsin, I love it och blir aldrig less den!

Ps.

var ju fräck nog att inte länka till fotografens hemsida som tog bilderna i helgen! Där kan man skåda fler fina bilder av annat
Ds

Vår

även om vi har mycket snö kvar ännu så är det vår på gång iaf, solen lyser och den härligaste tiden på året (tycker jag) är nu, påsken kommer snart, sommaren ligger framför en, det blir bara ljusare och ljusare.

(påsken är bästa högtiden på året, tycker då jag iaf!
Bilder lånade från Sweet Paul)



..efter ha suttit inne framför brasan i stugan på helgerna i vinter så vill man nu bara vara ute, vi grillade förra helgen och nu skulle jag önska att jag hade en såndär fin utegrill eller Tipi eller vad dom nu heter, har glömt var jag hittade bilden nedan...men precis så vill jag ha det utanför stugan iaf..Men dom är vansinnigt dyra och borde inte vara svår att göra själv om man bara var lite händig på plåt dvs haha


Nu flödar massa idéer med Roffemans möbelsnickerier, det är jättekul och nu sitter jag och kollar in olika sajter för inspiration, det roliga är också att just
Pentiks saker passar så bra in med möblerna, det är ju en butik jag besöker oooofta och har köpt en hel del från men den stilen är så fin, Annika som äger butiken är duktig på sitt jobb och får en att inse vilka saker man "måste ha", tur iaf att vi numer inte jobbar vägg i vägg, det blev så många spontana inköp där ett tag ;)
Silverrenen på fotona i helgen har jag själv också..en större modell av.


fortsätter med lite fler bilder från helgen...










nu är det dax snart för SATC och jag ska få ner all inspiration i ett mail till R så får vi se vad han fortsätter med men jag väntar på rumsbordet och en fotning till kanske ;)


Au revoir



behind the scene

fotografen Tobias var jätteduktig och tålmodig med mitt springande framför kameran hit och dit och samspelet med oss andra var great också, timmarna bara flög iväg! Roffe och Pd lyfte och fixa, Jögga städa och fixa ladan och kusin V fick vara tålmodig och springa ut och titta hela tiden på alla bäddningar etc samt hålla reda på hundar etc
 
The boss kollar att allt går rätt till!


visst e den snygg och cool sängen! Han e så duktig R, nu har han fått i uppgift att snickra ett rumsbord...
, ...en vikvägg kom jag på alldeles nyss skulle passa i det träslaget och stilen och tavelramar och..och..och..haha


i denna lada på Mårtisgården fotade vi! (det bakre huset på bilden)






3 busiga hundar som gärna ville in i ladan och käka upp rekvisitan dvs kanelbullar och ciabatta!

Nu är det SATC på tv och jag behöver sova ordentligt inatt ska börja 7 imorgon för vi har "möblerat om" hela kvällen ikv på jobbet och har en del saker att städa imorgon före vi öppnar!

night night!

Inredare för en dag

..finally, äntligen blev vårat snack om att fota Roffemans egenhändigt snickrade sänggavlar verklighet!
Rekvisita fick vi låna av Annika som har den fina butiken Pentik, denna stil passar så fint ihop med Rs snickerier.
I ladan på kusins Mårtisgård blev det slutligen av och efter mycket strykande och pyssel gav det tillslut fina bilder av fotografen Tobias.
Se och njut för det gör jag! (blev över 200 bilder och jag lägger ut fler sen)
(sen är det ju meningen att bilder ska publiceras i tidningen Sköna Hem,det blir grädden på moset!)

















sen kom Veras hundar med på bild också...Tina och Kajsa (min hund var inte intresserad av att vara med på bild dock tydligen)

Nu väntar jobb/bokföring!


hemmakontor

..den bästa lösningen var ett hemmakontor (för mitt adm jobb) tyckte jag, dvs då slipper jag tillbringa massa extra timmar på jobbet efter timmarna "på golvet"...mmmm..ja just det ja..då ska man också tänka på följande...
1. gå hem i tid så man slipper sitta halva natten (har blivit varnad jadå att detta skulle ske)
2. att det kontor med alla tekniska apparater (hatar) verkligen funkar! Dvs dator, skrivare, fax..
3.ha lampor i rummet som faktiskt lyser..sitter i mörkret nu (förutom skärmens ljus då..)
4. ..låsa in "klängapan" aka. hunden Poppy 10 månader som bara vill leka och klänger runtom stolen
5. när jag då väl sitter med alla dessa "problem" så har både ITkillarna på kontoret gått hem och jag springer efter Pd som snart kastar ut både mej och mina apparater :)

suck..ja jag har ju trott på det här att det ska funka så nu är det upp till bevis då...Imorgon ska jag ta nya tag och försöka fixa både lampor apparater och gå hem i tid!

Förkylningen som jag "lurat" iväg med echinagaard luras tillbaka och dyker upp igen, lagom till jag ska åka till Shlm på torsd. Har 3 möten på en dag, ojoj hur ska jag hålla mej vaken (möte=snark för mej) men jag tror det första företagsmötet med den nya VDn blir intressant iaf. Får dricka mkt kaffe, är ju inte van att sitta still och lyssna i timmar...

Har träffat söta Ida för en update, det var längesen sist men alltid lika roligt/mysigt att prata, hon är så mkt yngre men så klok och lik mej i tankesättet och vi har mkt gemensamt. Pratade resor och nu känner jag att jag vill åka iväg, den där veckan skulle passa nu för att ladda och komma i fas, känner mej helt i "ofas" men vi får se om det får vänta till maj iaf, det är ju lågsäsong på jobbet då så då kan man lättare vara borta.
Kanarieöarna blir det då inte som sagts tidigare men kanske Tunisien eller Egypten men helst vill jag ju till US och San Fransisco tex. En spa-resa med Åsita ska hinnas med också inom rimlig tid.


I helgen händer mycket, fotoprojektet med Roffemans sängar i samarbete med Pentik ska bli av finally. Bror har Joppis i veckan så då vill jag ju vara med dom i stugan och kanske dyker M upp från söder! :)
Vädret nu är så lagomt kallt att det är super att vara ute och få friskluft, åka skoter och grilla korv.
Ja vi får se hur det går att få ihop allt

Borde vårstäda lite härhemma också men det får bli nästa vecka tror jag ;))
Lite nya tulpaner i vasen så ser det bra ut!

förkyld

.jaha så fort man slappnar av för att det är helg då kommer skiten, förkyld höll jag på bli förra helgen då Åsita var här men efter att ha "druckit" en flaska echinagard så försvann det men jag vet att det bryter ut iaf tillslut trist bara när man är ledig och vill vara i stugan och vara ute lite :(
Jaja en förkylning är ju en förkylning bara och man behöver bara läsa
denna blogg för att tom kanske uppskatta den!
 Daniel var en stark och modig kille, verkligen
Bloggar som berör läser jag ett par stycken i veckan om olika livsöden, det är tunga saker om om människor som har det svårt men jag lär mej av det och livet att man ska uppskatta det varje dag. Synd bara (som jag sagt fler ggr tidigare) att man måste ibland måste läsa om andras sorg och livsöden för att bli påminnd.

Men senaste veckan har jag njutit av både väder och fågelkvitter och gjort en massa roliga saker på jobbet och läst bra böcker på kvällarna mm. Allt för att jag verkligen uppskattar livet och inte vill vara oförskämd och gnälla över småsaker då man vet att så många har det så svårt.

NU ska jag baka matbröd, har gjort det dom senaste veckorna, är så himla less på butiksbröd!
denna blogg hittar du massa recept som lockar jag lovar. Därifrån lånade jag receptet på sirapslimpan jag bakat nu flera ggr. Men Leilas formfranska är det jag ska baka nu, så himla gott!




Dagens höjdpunkt är lördasgodiset idag, haha men from sönd ska jag börja med "ny kost", har mått så dåligt av den tunga maten jag ätit sista tiden, stressen jag håller på med (hastar i mej lunchen på 10-15 min på jobbet) och struntar totalt i salladen dessutom (jag som har tillgång till salladsbuffén varje dag!)
Promenera hem från jobbet ska jag också börja med nu när vädret börjat bli så härligt, åtmistone 3 grr/vecka. Så ladda MP3n ska jag göra och jag längtar för vad kan vara skönare än att rensa skallen i en 45 min prom hem från jobbet, då är man lagomt hungrig när man kommer hem och har dessutom gjort bort att motionera!

Imorgon ska jag jobba men innan det ska jag dejta S för en kaffe på stan (ja eller på jobbet blir det ju.) ser framemot det, kanske tom kan bli en tradition att vi ska hinna med och träffas på dom söndagar vi hinner, annars blir det bara ngt sms här o där då vi båda har så mkt jobb men  det är mkt roligare att ses och sitta o svamla en stund i lugn och ro :)

Hare´ gott!

sova

..Poppy har inte förstått detta med var hon ska sova, alltså inte på våra huvudkuddar i vår säng utan i ngn av hennes sängar. Jag beställde en ny fiiiin säng åt henne från Tigertass, en lyxig sådan..men den ids hon inte ens titta åt. Hon provlåg i den första dagen med bestämde sej snabbt för att soffan är bäst och efter det kommer ...sängen..suck Men! denna fight får hon inte vinna så nu är det dax att gå och sova och putta ner henne i hennes lyxiga Fatboy i rosa!


varför sova i en sån här?....
när man kan sova så här!?...

..eller så här..som i stugan med söta Emmy som var med oss för nån vecka sedan...men den Fatboyen dög iaf..dvs våran stora svarta..och mysa med Emmy var ju bäst ;)


Gonatt!

Änglar

var temat för helgen

för det första var min ängel Åsita hemma från Spanien så vi hade ett par "må-bra-dagar" med start i stugan, satt på isen i solen och vi tog massa bra foton och sen gjordes lite snöänglar. Middag, godis, ett par i filmer och massor av prat blev det resten av tiden. Vi måste göra detta oftare, ja inte gå ut som på lördan, blev lite mkt vin där och köa till krogen förstör bara stämningen! Men det var det enda dåliga på hela helgen, kön alltså.
Fantastisk helg och helande helg.
Hos Jennie på Ljuva ting hade jag beställt en skyddsängel till Åsa och lite andra presenter till mina vänner som fyller år också. Halsband med ringar och visdomsord i present till mejsjälv blev det också. Jennie är en otroligt serviceminded tjej som jag rekomenderar att beställa av!
 

När vi satt ute på isen kändes det som tiden stod still, solen värmde och man kände verkligen lugnet och tystnaden något jag behöver mer av. Varm choklad och klådda smaska vi i oss därute. Det var bara så nice att sitta och uppdatera våra liv för vi har en sån stark vänskap och band, som bra syskon och det är bara synd att vi får tillfälle så sällan då så många mil skiljer oss åt men Å jag är så glad du kom hem för det är som om vi aldrig varit ifrån varann när vi ses! Love ya!
 Åsita, min ängel snöängel
 Ängel i fönstret






Poppy flyger, cool bild


en del prommisar med alla hundar hanns oxå med, Poppy var galet glad i Smulan och Loppan trots deras storlek!
Loppan är mamma till...
...Smulan (4 mån)

playtime!
  

Födelsedax fest på lördag med "gänget å jag" mycket konstigt hade vi för oss, kröp på golv oh lekte hund eller vad det med hund!? Not sure haha.. Brorsan blev frisör helt plötsligt och bejaka sina kvinnliga sidor och fixade håret på oss :) Mycket vin gick åt men kul var det..ja ända fram till kön på krogen då..framförallt kön för att komma därifrån (!) Nåja det är tur det är mer sällan man går ut nu iaf. Det tar på krafterna :)


   

Ny vecka och nya tag!

RSS 2.0