Happy New Year!

kramar å pussar till Er

julhälsning..


slutspurt

(inlägget är skrivet igår måndag)

...det som skulle bli en lugn semestervecka blev liksom som vanligt inte så men när det gäller mej så kan man nog inte vänta annat. Fick jobba iaf då allt tagit slut, dvs av alla bakverk och viss mat, det är iofs roligt som fan då det man gör verkligen går åt. Så idag (läs igår)  fick jag baka för fulla muggar, rutor, kakor, muffins etc etc. Sen lade kassan av mitt i allt med hur många otåliga gäster som helst i kö..det var långa 40 min innan jag fick ordning på det, denna kassa är ju så high tech så det är inte som förra gamla kassan =att lite banka och skaka funkar ..haha
 bakat

Men på jobbet har vi roligt som bara den och att gå in även när man ska ha semester egentligen är inte svårt då man vet att ens fina tjejer ändå fixar allt annat. Och att få varma kramar när man kommer värmer extra mycket. I love those girls. I januari ska jag försöka skämma bort dom lite extra och fixa middag och sen bjuda på bio, man måste vara rädd om dom helt enkelt.
Muhammed, 55 år är vår "lilla Fridolf" som jobbar extra ibland, en liten man från Tunisien med hjärtat på rätta stället, hans dans i köket med kantiner får en att skratta ordentligt, Cilla som står bakom är som lill-Selma och dom två fightas men hjärtligt dock :)

 Cilla & M´hammed i köket på jobbet

Julen var ialla fall lugn och fin, hela lilla familjen satt och halvsov framför Kalle Anka på julfaton, julmiddan år vi först halv8 på kvällen men oj vad skönt det är att inte stressa. Alla var slut efter en ihärdig arbetsvecka (eller decembermånad) så varför stressa?!

Nu är det nyår som ska firas men innan det så är det ett årsbokslut som skall fixas men det känns okej ändå med nya bokföringssystemet så blir det lite mindra siffror att lägga in iom att det redan finns i systemet via nya kassan så en del tid sparar det ju så..fixa årsbokslutet och sen kan man åka till stugan och fira in det nya året...


På onsdag ska vi ut i skogen med Mia och Ante och alla hundar (dock inte Wille :(( vi ska göra upp eld, dricka varm choklad med grädde och bara vara ute, få ljus och friskluft..ser fram emot det mycket, sen blir det en sväng till Mårtisgården också på eftermiddan och kolla läget med resten av släktfamiljen..

På lördag blir det fest, den sista på ett bra tag men det ska bli kul, många fina vänner kommer och det skall bli party! :) Dansa hela natten lång!

Ser framemot nytt år, januari är redan nästan fullbokat med mest roliga saker som kick-off i Stockholm etc (men även med tunga saker men det tar jag allteftersom det kommer)!


night night!!   




Danile Merriweather-Red


somnat

..nu finns han inge mer vår fina Wille...somnade in idag vid 16-tiden. Kramade och pussade på honom lång stund innan vi fick lämna honom, hjärtat skriker efter honom och många tårar fortsätter komma....Men nu vet jag att han inte får lida eller inte fysa mer men jag kommer sakna honom så länge jag lever

 finaste finaste...


GOD JUL! Merry X-mas!

nu är det dags för lugn och ro, mys och god mat med familjen. Att vara lite ledig, att få vara ute i vita snön som ligger som ett bomullstäcke runtom stuga och hus. Snart börjar Kalle Anka och då är julen i full gång.



lillebror målar..


Nya tider kräver nya ordspråk.

Den man ligger med får bädda.

Den som tar, han har.

Det man inte minns, har inte hänt.

Det man inte vet, har man ingen aning om.

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Förtala är silver, förtiga är guld.

Gammal kärlek kostar alltid.

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

Liten stuga kallas ofta stort dass.

Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.

Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.

 

Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.
  

Den som spar han har men inte roligt.

 

Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.

 

Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen.

 

Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt.

 

Det är med kärlek som med whisky, den tar slut.

 

Dåliga flickor är inte det sämsta.

 

Framtiden var bättre förr.

Friskt vågat, halva inne.

 

Först till skrivarkön får först skriva ut.

 

Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.

 

Ju fler kockar desto större fackförening.

 

Kvinnans list övergår när mannen får stånd.

 

Livet är hårt, men orättvist.

 

Man har inte roligare än man köper ut för.

 

Man lever bara en gång och många inte ens det.

 

Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.

 

Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

 

Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.

 

Älska din nästa, men var diskret.

 

Även den starke får ta i när han skiter.

 

Även i de lugnaste vatten drunknar man.


4:e advent

nu närmar sej julen fort, och jag är som vanligt inte riktigt beredd..men denna gång bryr jag mej inte så mycket..
Jobbar 2 dagar till sen är jag ledig dagen före julafton som sagt och det ska bli väldigt skönt även om den dagen går åt till att stressa med juklappar och mat men på kvällen blir det julmys och lugn, det ska jag banne se till! ;)

Är inte så stressad som jag vanligen brukar vara den här tiden på året men känner mej däremot tom..vet inte varför..bara lite tom..Har väl för mycket tid att tänka och oroa sej över onödiga saker. Det bli bättre sen när jul-lugnet kommit :)
Köpte rosor för att pigga upp mesjälv. Snällt va ;)



På onsdagkväll blir det att åka och tända marchaller på pappas grav, ska tända en jättestor som brinner i 48 timmar..saknar han så och han ska inte får vara ensam, han älskade julen mer än nåt och hade förtjänat att få vara med ett tag till ..


på V75 ihelgen drog vi in några småslantar, så nära ganska ofta men det är ju så det är med spel men nångång kanske, kanske DET händer...man måste ju försöka iaf :) Men det blir att gå till jobbet iaf som vanligt imorgon ..


Nu är det dax för jobb, jobb och sen klä granen var det tänkt, får se hur långt energin räcker idag..?!

dagens R-låt..Lyssna och njut, vi gör det iaf!


Go´kväll!

sjuka sjuka människor!

..om jag fick skulle dödsstraff klart införas här i landet, har man inte empati för djur så har man det inte för människor SÅ vad har man då här på jorden att göra, vad tillför sånna männsikor mer än skit och elände ?? :(

klicka på länken
http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/artikel.aspx?ArticleId=5075839

en vecka kvar

till julafton
Åsita har vart ikväll och vi har myst framför Peter Jöback på DVD, julkonsert. DEN ger mej julstämning!


Julafton blir stillsam i stugan med familj, den lilla familjen. Joppis är med Ingela men kommer till oss på juldagen, längtar redan :)
Imorgon ska bror F och jag fixa julisar, sen mysfika med vän. Ids inte åka ut till stugan på fredagkväll om det är så här kallt som nu idag -23, det tar tid att värma upp stugan ch det är inget kul när man kommer ut sent , trött på fredagkväll så man får snällt stanna hemma i stan..även om jag älskar att åka ut på just fredag så man får 2 dagar..
fiina stugan :)
Men nu ska jag ju få lyxen att vara ledig både dagen före jul (otroligt lyxigt, då kan man laga mat/baka OCH fixa julisar, no stress ;) Sen mellandagarna ska tjejerns klara sej själv på jobbet och jag behöver bara komma in en eftermiddag på 3 dagar och baka/laga lite gratänger och Jansson mm. LYX! :)

Jag "beställde" ju vinter, dock inte -23 grader ;) MEN lite mer snö önskas tack! så skotern snart kan plockas ut ur garaget! Nya skoterkläder står p önskelistan å i annat fall får man köpa själv om inte tomten kommer! ;)
 Anna testkör vår skoter, skrattade som tok när vi gav oss ut och även välte men tyyyst det säger vi inte till Pd! ;)) det gick ju bra iaf :)

Usch nej jag fryser som bara den, känns som om jag är ute, måste hoppa i säng. Ingen kvällslåt denna dag, my hitmachine är tydligen ledig ;)

Natti!


mamma säger

..att min mamma är ganska dramatisk emellanåt är ju ingen nyhet direkt men ikväll efter en tung 11 timmars arbetsdag kommer man hem lagom febrig och däckad och somnar ganska skönt på soffan..DÅ! väcks man av den ilskna telefonsignalen och mamma utbrister- Nu måste du gå och ta svininflensa sprutan, två 40-åringar har just dött!!....Hm -tack mamma! det var precis den peppningen jag behövde ikväll...

I helgen var det tid för både after work på fredan och julfest för jobbet, den senare anordnades på min fina vän S restaurang med dennes personal och det blev lyckat som bara den, tycker jag. Vi käkade gott, lekte fåniga lekar (bla mat-fear factor, min restaurang vann! ;) och det blandades goda drinkar av kock-J. Att man blev ganska så "glad" gjorde inget, energin flödade trots febern man dragit på sej :)))
Superfina julisar fick jag av min fiiina personal också! :)

Nu sitter jag å huttrar som bara den, trots en stor balja thé nyss slunkit ner...har feber, igen och hes, ingen röst här inte men annars känner jag inte av att jag ska vara förkyld, konstigt..

Nu vill jag snart baka lite härhemma, fylla lite godsaker i skåpen sas Även om jag inte är sugen på att äta, det är att göra som är roligast. Ett nytt recept jag ska prova helt klart i år är marängfudge!
Klicka
här för recept. Göra egen glögg och baka pepparkakor av det bästa gamla superrecept man kan ha, ska jag naturligtvis också göra!..frågan är bara när ....


Inatt kom snö, äntligen!!
Det är så fint ute nu och lagom tgemperatur med -10gr dessutom, ska bara sluta ha frossa först, ingen bra kombination :( Men glad är jag iaf för snön, kanske kanske får man sin vita julafton :)
så fint att dekorera träden ute med ljusslingor!

Nu är det verkligen dags att få iväg julkorten och beställa dom julisar jag tänkt från nätet, problemet är bara att jag hittar så mycket roligt och fint jag själv vill ha haha. Som ljuskronor och ljusstakar, hela tiden och det är väl ungefär det sista jag behöver och dessutom var det ju till andra jag ska köpa inte till mejsjälv. Nåja en å annan liten sak kanske slinker ned och klickas hem ;)

fin ljsukrona från
kungkarusell


.och
Bloominghome..


formodesign..




men som sagt ljusstakar/kronor är det sista jag behöver men man kan ju köpa och ge bort ist :)

HÄR är en lampa jag vill ha på väggen, i stugan, MOO. Jag gillar djur i inredningen och då menar jag inte uppstoppade! ;)) Men lampan e lite fööör dyr men man kan ju alltid önska sej..;)
Finns på
formodesign..
cool

denna går om och om igen i högtalarna..


Nu är det dax för en balja thé till och sen hopp i säng!
10 dagar kvar till julafton!


Natti!

sjukling under täcket

Torsdag
sjukling under täcket, det är jag det :( Jag har bara vart hemma från jobbet totalt nu 3 dagar på 7 år. Igår blev jag förkyld och idag bestämde jag mej för att stanna hemma och försöka kurera mej då det är en jobbig månad men..det kliar i kroppen av små-ångest"..det känns lite onödigt att slänga bort en dag i sängen under täcket men skönt då jag har feber och frossa. Så nu får jag ligga och lyssna på massa bra musik R fixat fram, skriva lite julkort och orkar jag på eftermiddan så får jag köra lite pappersarbete hemma så har man mindre oro imorgon.

Tok bra musik från Plan Three, Still broken...åh så bra.



Fredag
.ja det var bara pallra sej upp ur sängen med enorm huvudvärk, feber och dann MEN jobba fredag är kul även om det är busy. Dessutom så var det dax för den årliga after worken med kusin V, vi har hela vår uppväxt (i stort sett) firat julen ihop med släkten och våra familjer men sen vi blev vuxna så blir det ju inte så lätt med alla familjer etc så vi har en jul-after work med juklapps utdelning och det är alltid lika kul och fina böcker fick jag bla Pioneer woman cooks .Hennes hemsida är så great,, med otroliga foton från hennes ranch där hon lever med sin Marlboro man och deras barn o alla djur. Massor av coola recept med biler finner du där men nu har jag i min samling hennes bok  thanx!! :) kusin,   Dina julisar ser man framemot, genomtänkta, alltid
  

Vännen Åsita är hemma från Spanien så hon haka på också så det blev snack och planering om en fest i mellandagarna för hela gänget, kul!
men eftersom jag kört detoxkäk hela veckan (raw food, alltså bara färska grönsaker och frukt) och dessutom åkte på en förkylning förmodligen pga kuren (kroppen rensar) så blev det inte mycket god vin där inte och kände inte för det heller, inte ens maten men gott sällskap som sina vänner är alltid det bästa.
 Men imorrn är det dags för personalfest och det ska bli kul. Vi har desutom slagit ihop den med min vän S och hennes restaurangpersonal så det blir extra kul då!
Så ikväll får jag ladda för hela dagen är fullspäckad, börjar med Nuskin seminaruim, sen ansiktsbehandling av vännen Å och sen massa fix och dona för att få festen att bli perfekt :)
Stressig dag men ser framemot den mycket,god mat (hoppas vi) och gott sällskap men mycket kul saker som kommer hända, det vet jag :)


Åhh NU vill vi ha lite snö! Det går ju inte ha gröna gräsmattor i december! :(
 Jag vill göra snöbjörnar ...  ;)

Nu! avslutas fredan i soffan med nya kokboken jag fick som julis idag, behöver varva ner,
Natti!!


julstress

..för oss på vårt jobb iaf börjar perioden nu då gästerna inte alls är speciellt trevliga och det kan jag bara konstatera efter alla år i branschen att det beror på julSTRESS! Dom är griniga och stressade och tar ut det på oss..har inte hajjat varför tidigare men så är det för det är just bara ca 2-3 veckor innan jul och ingen annan speciell tid på året. Vi hade lite växel i dag i kassan, det Brukar alltid gå bra, man frågar lite här och där och då får man rätt bra med växel men inte nu nähädå, då får man höra att man "planerat" dåligt osv Tar lunchbrödet slut i korgen blir det nästan katastrof! Eller vattnet i kannorna..eller smöret till brödet, fort fort skynad skynda..men å andra sidan är det back to normal igen i januari, alla är trevliga igen och inte alls stressade


Själv ligger jag efter rejält i julstöket" , har inte fixat hemma (förutom julbelysningen då), julklappar får jag handla dagen innan troligen och julbak och mat..hmm MEN jag ids bara inte stressa, december månad tycker jag är som mysigast pga det är mkt fester, after work, glöggkvällar och man får träffa vänner som är hemma över jul..så no stress!
Längtar efter juldagarna, då ska jag vara ledig och bara MYSA! läsa (har ju flera böcker som väntar och alla tidningar) och sen ska jag hinna träffa kompisar och familjen DET är väl det viktigaste

Nåja lite julisar har jag shoppat på nätet iaf så det är ju bra att det finns.

Detta gråaktiga  slaskväder dock, det! gör mej stressad, när ska snön komma? Eller kommer den alls? Vad händer med klimatet (är ingen rädd längre?!?) då det är konstant plusgrader häruppe nu :(


Men nu har en kompis landat i Australien som flyttat dit och mailat att det är underbart med sommar och sol även om det lackar mot jul, en annan vän från Australien har nu flyttat till grannlandet å längtar desperat som jag efter snö! Please give me a white X-mas! säger Vi båda iaf...

Jag skulle vilja lejja bort städet härhemma och bara "pynta" själv, tänk vad skönt att få komma hem till städat och skurat och bara få småfixa själv :)

Jag och C på jobbet kör detoxvecka med bara raw-food, frukt till frukost och grönsaker till lunch och middag och olika juicer däremellan, man mår great som 17 det enda bara är att det blir jobbit med allt tuggande och lite less alla grönisar/frukter, dom jagar en i sömnen nästan!...


Jag är dessutom påväg att bli förkyld å det vill man inte när helgen är fullspäckad med roligheter men det är bara att käka lite echinagaard och hoppas på tur ...

Julklapptips! fina armbanden från Humanity! Gillar när det är för en god sak också :)
Hittar dom HÄR Paketet kom idag, 2 (!) dagars leverans! Nice...
 

dax att betala räkningar och skriva lite julkort!

nattamusik från Snowpatrol..so great i somras i Gtbg..



R! jag väntar otåligt på partystjiven! :)

G´natt..

overloaded

.just nu är det som det brukar, man känner sej alltför stressad och har för mycket på agendan. MEN det tråkiga är att det är föör mycket jobb och föör lite kuligheter!
Långa arbetsveckor och även arbetad helg nu senast (dock var det så kul med "knökfullt" med gäster alla dagar, sålde slut på det mesta) gör att man längtar extra mycket efter ledighet..
Så imorgon har jag en ledig dag mitt i veckan! Ojoj så kul, ska sova ut (så länge det nu går med 2 hundar som kommer väcka en) och sen blir det julstäd...ja efter en låång frukost och lite morgonTV :)
I veckan kom bokpaketet jag beställt från Adlibris, snabb service och bra priser på böcker!

Bröd från Brunkebergs bageri

här finns finfina recept på kvalitetsbröd! Detta bröd ska jag baka imorrn!...
 frukt och nötbröd, yummie!
klikca här för recept!
.följande böcker klickades också hem...
Sött, sweet, Dulce  ..älskar deras böcker!
Men denna gav jag bort i present och nu har jag beställt en till mejsjälv..i julklapp hihi..

Vinterkalas, den tänkte jag köpa förra året men hann inte men nu har jag den och där fanns många gamla recept och mycket annat om jolen. Den kommer jag kolla i många gånger :)
                              

en "nattalåt". Kolla in videon!!! (o lyssna på låten också såklart)
 








 G´natt!

RSS 2.0