imorgon

har jag ett uppdrag där jag mest behöver att  ngn håller tummar å tår.. även för mej, ja ja vet att ni gör det :)
sen ska jag inte göra ett skit! ...faktiskt....på resten av dan´


denna låt går runt i huvudet sen i lördas..suck..börjar bli less nu! ;))



G´natt!

idag

..har jag avverkat 9 timmar på facklig utbildning på webben (!) ojoj men det var ett måste som med så mycket annat så lyckas jag spara det till sista minuten nu hoppas jag bara jag blir godkänd för mina inlämningsuppgifter och får det där diplomet ;)

.som belöning blev det en av favoriterna, dvs Roffemans varma mackor till middag med grekisk sallad! Yummie! En massa snick snack och vips var klockan nästan 22!
Imorgon är det en viktig dag för R, ett affärsmöte jag håller tummar och tår för! Du är värd att det går bra, jag ska tänka på dej halv4!!!   Silbaniehko i growing!!
Ja snart får ni ju se det nysnickrade rumsbordet, fina sommarbiler är inplanerade också.

sjutton oxå nu syntes ju inte den gooooda salladen och mackorna :(

tack tack för sällskap och service i form av matlagning!

Maj

att det ska ta en sån tid att få ihop nåt vettigt att skriva om, som om det inte händer nåt i ens liv..hm ..det händer massor, alla dagar flyger förbi, jag försöker hänga med, njuta av våren, för maj är min favoritmånad! Ljuset som kommer, ljust om dagen ..ljust om natten..ljus ljus ljus, det gör en freakin´happy!
Det är mycket som gör en glad i maj (förutom ljuset då).."framtinade" kompisar från förr, grillfester, målning både ute och inne, plantering av blommor, solen och värmen, att bara vara ute massor!
På toppen av allt det där så när maj är slut...då har man hela sommaren kvar! (i bästa fall då)

häromdagen fick jag..av mejsjälv rosor, snällt va! Man blir ju så glad ;)))


..på jobbet är man mycket gladare också, tom när en gräddsifon "poffar i nyllet" skrattar alla (Cami)


nu när snön faktiskt HAR smält bort och gräset grönskar och björkarna har slagit ut (hann inte med i år heller och "va med" när dom slog ut, fn gör dom det på nån timme bara eller?!? fattar ingenting ) så får man börja som sagt att fixa i rabatterna. Jag är då tyvärr en sån som gärna planterar blommor, vattnar men INTE ids rensa ogräs..ska dessutom i år försöka mej på en kryddrabatt, vill ha färska örter till maten i sommar men hmm..ja det känns som ett döfött projekt då man dessutom ofta glömmer bort att vattna...vi får se helt enkelt, då kanske R får sin torkade oregano!! ;))

bilder från Valborgs...tänk all den snön är bort nu!


..firades med familjen Engstedt..och Joppis förstås!
  
.."kryp Joppis kryp över diket!"...
  
Poppy-loppy


Samtliga dagar nu fram till vi åker ner till Åsita i Marbella är inbokade med ngt, renoveringen på jobbet, hemma och i stugan tex. Grillfesten, jag och vännen A har den årliga "schemaplaneringsfredan på färjan" , brorsan fyller år, lill-M fyller år och div annat..men sen! Väntar härliga solen (hoppas vi då) i Costa del Sol, lillebror ska ju med denna gång så det blir kul också. Ner till Tariffa, se på hunk´s som surfar med jag och Åsita sitter på dom vita ständerna och käkar fruktsallad, ja..å en och en annan drink då visst ;) DET ser vi framemot å det var ju ett tag sedan jag var där nu!
viva Espana!


 Gibraltar!

  

sweet dreams!

Rock on!

sjukt rolig..


Viva Espana!

ja nu är det fixat och bokat, semestern är räddad, allra finaste Åsita here we come till dej i Marbella, Espana, det var ett tag sen sist men nu är det dax igen! 9e juni flyger vi mot värmen och Sangrian och allt roligt vi ska ha! :)
                                                         

impulsiv

det är jag det, i inköp iaf, tyvärr för lätt att "klicka hem" saker men sen kommer på att man inte borde köpt med tanke på att man ska ha pengar över till semestern också..jaja jag får se till att använda det helt enkelt.. ;)
Jag samlar som sagt keramik från Mateus och det nya Gerbera som kommit mer och mer tycker jag passar ihop med just Mateus så jag kompletterade med...

från Casual Living, kika in där finns mycket fint! iaf för sakletare som jag ;) och bra service har dom också!  Marie-Anne mailade mej mer info ang några saker som jag var intresserade av bla dessa Iron Fairies från Australien, de blir fina i trädgården..Och nu när jag var in och kikade hittade jag annat också..



sommar sommar sommar!





Tips!

Vintips till helgen!
 Red truck, 99:- Systembolaget, Pinot Noir
Passar till: kyckling, fläskkött, lax mm.
Den hamnar i min korg i helgen, ett plus för gott vin MED cool etikett!

Boktips!


Har införskaffat denna bok, ångrar mej inte! Imorgon blir den god hemmagjord pizza till middag, klicka här för att provläsa lite! Superbra recept!

Knäckebröd!
Älskar detta knäcke, Vilmas, vi äter mycket mindre mjukbröd härhemma nu sedan jag hittade detta bröd (annars bakar jag allt matbröd själv numer, har ju världens coolaste kitchen Aid så då bör man ju det ;)


Recept: Ost & gräslöksröra (gott till Sesamknäcket!)

400gr riven Västerbottensost
2 dl gräddfil eller Grekisk yoghurt
1 dl färsk finhackad gräslök
peppar

Blanda ihop och servera på knäcket! Yummie!

Tryffelolja!

Det var Roffeman som fick mej att börja använda olivolja med vit tryffel i, på vitlöksbröd med örter eller bara steka färska champinjoner i. Sen blir det ju som vanligt när jag får "dille på" något, jag använder det både här och där. Men det var när jag var i Seattle senast som vi var på Pike´s market i down town seattle jag och M gick runt i dom små matbodarna som jag fick smaka på olivilja med svart tryffel i, oj så gott! Vilken doft. Men som sagt R fick mej att förstå att jag missat nåt inom matlagningen, som så mkt annat, men snart R är det dags för risotto-lektionen! Du har lovat!
 Klicka här för att kolla in olika tryffelvarianter!




14:e!

Kolla in på torsdag!




+ + + + + + + + + + + + + + 



= = = = = = = =
kanon!


dream on

har alltid velat ha en hammock eller en hängmatta av något slag..och nu när man har stuga så vill man ännu mer ha något man kan ligga och "svajja" i :) när man har ledig tid
Look! kolla in denna! Vilken dröm, bara namnet Wave är ju perfekt!
Denna ska jag drömma om i natt istället för att drömma om att släcka bränder eller förhindra trafikolyckor eller klättra i höga berg!
Wave - designad av Erik Nyberg och Gustav Ström






"mycket få människor lever idag, de flesta förbereder sej för att  leva imorgon"


nattens låt...

HODGES-my side of the story


renovering x 3

nu är jag laddad (efter en mastodont arbetsvecka) att kasta mej in i målartagen, hemma, i stugan och på jobbet (!!!)

Efter en 13 timmars lång arbetsdag igår så är äntligen renoverings och investeringsplanerna gjorda samt ansökan om alkoholtillstånd och nytt kökstillstånd. Ojoj vad mycket papper, siffror och offerter vi tittade på igår.. MEN finally! Nu ska det ske i juni, målning, omöblering, nya lampor, fint kök och diskrum mm mm. Jag är så glad!

Hemma har vi äntligen fixat målarfärg (åtminstone det) så om vi nu inte lyckas låta den stå och torka bort så får jag snart min vita hall med duvgråblå fondvägg och mitt stora linneskåp från mormor blir vitt (det också ;) Fräscht!

I stugan blir det bastun och gäststugan som ska färdigställas och tro det eller ej JAG är den drivande kraften den här gången, "-vi måste måla"   "-vi måste måla"  som ett mantra varje kväll när jag kommit in genom dörrn´...
Fina saker hittar jag jämnt här, just nu lockar fint quilttäcke att mysa under kyliga mornar på verandan nu i maj-juni


Jag som har "dille på" porslin börjar tycka Royal Copenhagen serien är fin men det är kanske för jag börjar bli lite mossigt gammal??!  ;)
Royal Copenhagen


Jag håller mej nog till Mateus! som jag samlar på


  

Men när Lisa Bengtssons fina thémuggar fanns på Indiska i vinter kända jag att jag "behövde" investera i ett par stycken ;) dom är så fina, goda att dricka ur, det! är viktigt med keramik och porslin!



Igårkväll var jag så "speedad" när jag kom hem kl 22 fr jobbet (obs! ej påverkad, ja inte av droger iaf) så jag kunde inte varva ner, satt bara och pladdra om all renovering, hur fint det blir, vilka "fina omsättningssiffror"  jag ska kunna prestera sen...klockan 2.40 inatt nångång somnade jag, halvdöd imorse men euforin fortsatte när jag kom till jobbet 7.20 :) Man är inte bortskämd med fokus på sej i det här företaget om man så säger ;)
Nåja nu när jag får som jag vill så får jag ju skylla mejsjälv, jag som tänkt "trappa ner" får öka takten igen ist hahaha

..tog ett break för kvällens måste SATC, som en ritual, på TV3 varje vardag..Nu när det är klart att film nr 2 spelas in, klar nästa vår så tycker jag det är tråkigt (!) jepp jag vet, borde ju inte tycka det men film nr 1 var inge bra och när jag hörde storyn för 2an så..nae..dom kommer förstöra "the good feeling". Låt det räcka med serien, 6 säsonger med härliga avsnitt man aldrig tröttnar på!


Nu längtar man extra mycket till varje helg för att man får vara ute så mycket mer än man är van, påta på och fixa och dona, hemma och i stugan, ljuset gör en så mycket gladare också..våren är bästa årstiden..man har allt kvar framför sej och varje vecka blir det bara ljusare, grönare, varmare och bättre! Så skulle det alltid vara...


night night!

Silbaniehko.se!

påminnelse för er som inte vart in och sett på sidan, klicka här.! Do it now....

Fab bilder, otroliga saker han kan göra han den där "Rolf" :)
Passa på beställa just din drömsäng nu! för det är rabatt nu i maj månaden ut men ta inte risken att ni inte hinner med att beställa för NU rullar beställningarna in!
 tänka sej vad fint han kan göra av lador!



RSS 2.0