Hildur

..så länge har jag valsat fram och tillbaka med namn på företaget men tillslut så...i sista stund stod det klart så igår startades/"föddes" företaget: Hildurs kök
Gårdagen bestod av mestadels bakslag, allt från myndigheter till annat gorm men idag har det lyckligtvis gått åt det positiva hållet..faktiskt hela dagen. Allt från att jag fick tillståndet godkännt från miljökontoret till att renoveringen är nästan klar och den stora varuleveransen var klockren, dvs allt kom och allt fick plats!

Nu återstår (det roligaste) baka, laga mat, inreda och fixa iordning
Så imorgon tar jag med mej mina kok och bakböcker och andra recept och åker till jobbet i ottan för att kunna nyttja hela dagen, idag blev det ett 13-timmarspass men gissar att morgondagen blir än längre, det måste bara bli klart och på torsdagen behövs det provlagas mat.
saffransprinsar och ett 15-tal andra sorter skall bakas imorgon!

well well well..



..men hey bara, jag glömde ju bort helt att det var första advent ju idag. Jag är som en yr kossa just nu...panik ena stunden och eufori andra sekunden..minnesförlust tredje ;) jaa ni hajjar, det är inte redigt "upp inni hjärnan min" just nu, har en förkylning i kroppen som vill bryta ut men dricker echinagard som jag dricker thé... men!
detta var inte det jag skulle säga utan nämna min stolthet över mina syskon, lillebror N gästade i veckan TV med vakna med The Voice! :) Det var 8 på morgonen så jag var alldeles yrvaken men hann se det iaf. Nu i jul är planen när mina två bröder N & D kommer hem att vi ska samla familjen och vänner och han får köra stand up på "Hildurs kök", hur kul blir inte det med egen live show och skratt! (nackdelen för honom, N. är väl det dåliga gaget´;) =några öl och nåt att äta ;))

Bror D:s inlägg på bla fb får mej skratta varje dag :) han är outstanding med sina kommentarer om allt och ingenting, vafan fick mina bröder all humor för, jag lämnades kvar med torrhumor och får kämpa hårt för att få nån att skratta ;P


Bror F har imponerat med att ikväll måla om lokalen (blivande företaget) fortare än jag vet inte vad, trodde det skulle vara svårt att hinna med den "stora väggen" men han hann med allihopa, bara tapeterna kvar nu, kanske tom. hinner måla om bakom baren! Jag hade nog med "ångest" att fråga om hjälp med detta då han redan jobbar heltid och renoverar huset samtidigt men det gick smidigt, är så glad och tacksam för det!

suddig bild men bror trollar bort den hemska rosa väggen till en fräsch vit! me like= ordning återställd!

På kvällarna "badar" jag i mattidningar, kok-och bakböcker och jag äääälskar att leta recept och fundera vad som skall serveras men...problemet" är att man lätt tar i för mkt, för en sak har arga Gordon Ramsey rätt i när man ska bedriva mat-och café verksamhet..."Always keep it simple, for fuck sake!!"
 Man ska inte överdriva, man ska använda bra råvaror man ska presentera det snyggt. Grundtanken är: enkelt men ngt som ingen annan har!
Ja vi får se om jag fixar det helt enkelt, viljan finns iaf.

Nä nu måste jag sova annrs blir måndagen ett virrvarr oxå!

Nite nite!
(hur cool är inte Duffy??!)

VäNnEr

..Vänner är så otrooooligt viktiga i mitt liv, har alltid varit, å jag kan skryta med att jag har många fina men dom närmsta dom är guld värd, dom stöttar, peppar, finns där..ALLTID
Ni vet vem ni är, ingen nämnd ingen glömd

Idag blev det verkligt verkligt..att jag ska dra igång eget igen, har gått igenom lokalen, brorsan har vart och kollat det som ska tapetseras och målas, personal har intervjuats och leverantörer kontaktats..It´s for real...Och nästa vecka kör vi igång, mycket ska hinna hända här på en vecka så jag törs inte gissa exakt öppningsdag men snart mycket snart blir det av.
 (
Polkacookies)

Kommande helg blir min sista lediga på mycket länge..och den måste tillbringas i köket, måste provbaka och testa menyer etc, men hey-...det är ju det som är min vardag-en restaurangslavs vardag, dock en rolig sådan för nu slipper jag ta hänsyn till "#¤%+%" (=välj valfritt dumt ord) överodnade och får bestämma allt själv samt jobba i en ganska cool lokal där jag har turen att få stans bästa inredningsdekoratör jämte mej som fixar allt fint i min lokal! Det ni!...Stilen blir vitt, krispigt, bling bling och silver med mycket ljus haha ...jomen så blir det
Imorgon måste jag på Beckers och finna en passande tapet till en del av lokalen i vitt och silver..och det borde ju inte vara svårt problemet blir bara hitta en som dom har hemma pga korta tiden vi har på oss att få upp den men men håll tummarna för jag bara måste få tag i en!  
 (interiörbild från Pentik)


Nite nite!

Humle å Dumle

.det är med ett litet sting i hjärtat jag lägger ut bild på dessa fina härliga valpar för att hjälpa och hitta bra familjer till dom...för JAG vill ju ta hand om dom! Men det är inte läge just nu med en till hund så...ni som funderar på hund...nu har ni funderat klart! En tik och en hane kvar av denna stora kull,skynda tinga, dom är endast 3 veckor och alla har snart fått nya hem, lovely!
 kontakta Vera på [email protected]

enoughs enough

okej efter en tuff helg med diverse bakslag så finns det bara en väg nu..och det är framåt! Iväg med all dålig energi, bort med människor som påverkar en negativt och bort med dåliga tankar för nu är fokus på att gå framåt och ..."no looking back"..
 every minute you are angry you loose 60 seconds of happiness

Idag har jag vart på "förhör" hos en konsult gällande starta eget bidrag, tänk att det ska vara så svårt med detta "bidrag" som jag ändå tjänat in sas eller skulle ha haft samma summa pengar i A-kasseersättning ändå om jag inte valde att just starta eget, den största risken och insatsen gör ju ändå jagsjälv och efter det banken..ge mej den där lilla surt förvärvade summan ett par månader nu, jag har förtjänat/intjänat det!!
Jag bidrar ju iaf med mer skattepengar till samhället och anställer arbetssökande!

Sitter med kokbäcker/bakböcker i stora höga travar framför mej hela kvällarna och funderar och funderar och klottrar ner menyer och detta måste vara klart om två dagar (panic!)
Om nu allt går i lås med kontrakt och inget oförutsett händer så är starten bara 10 dgr bort, gulp!


nä...tillbaka till kokböckerna och planeringen igen!
see ya´



urk-dag



.usch idaghar jag mått urk precis heeeela dagen, har bara vart på en kortare promenad med Poppy i kylan. Har inte fått gjort det jag måste göra och ringt dom samtal jag absolut behövt göra samt mailat en drös med mail jag skjutit upp alltför länge..

MEN!

igår var en great dag, fick sovmorgon, vaknade upp av en blomleverans, en fantastisk uppsättning fina blommor av fina vänner, värmde hjärtat. Kvällen spenderades med kusin V hos N i hennes fabulösa villa, vet inte om jag varit in i någon sådan fin villa tidigare. Men hon är duktig N på många sätt och en fin vän, det blev många långa timmar med god mat och skratt men även en del allvars snack också. Så...det är bara just idag denna onsdag då jag dessutom hade planerat göra ett gästspel och baka hos vännen S i hennes restaurang och inte orka iväg. Nåja nya tag gäller..

Imorgon är D-day, ska lämna bud på det företag jag räknat på..i månader och sedan är det liksom inget mer att göra än se om det blir do or don´t...

Tänkte peppa mesjälv med lite inköp för att få julkänsla imorgon då jag ändå är på stan, lite ljusslingor och sådant, dags att ljusa upp det lite i buskarna utanför och lite smått inne också..bara för mysighetsfaktorns skull då.
Åhh denna vill jag ha i trädgårn´i stugan..från Cox and Cox

För fatta om ca 5 veckor är det jul!


Ja gonatt´då..

the road

tänk så mycket kan hända kommande få veckor...eller så inte alls, mycket kommer avgöras nu både privat och i arbetslivet. Det är nog bra att man inte vet så mycket om framtiden iallafall för då skulle jag nog oroa mej ännu mer. JUST nu är det bara spännande, att vara eller inte vara så att säga...för så kan man säga om min framtid helt enkelt, ja jag vet det låter kryptiskt och tom rent av flummigt men..kan ju inte vara för öppen när inget är klart eller hur...



keep on walkin that road and I´ll follow...
(så konstigt men just den här låter poppa upp i huvudet nu)


känns som om jag sovit sedan i onsdags men måste försöka sova ordentligt inatt nu också för sen blir det mindra av den varan när/om allt dras igång i jobbväg så
Good nite ya all...


väntan

.oboy denna höst verkar bestå i en enda lång väntan..i alla möjliga varianter i mitt liv.
Idag har jag genomlevt en ordentlig pärs/behandling på Umeå sjukhus och har vart "drogad" mesta delen av dagen dvs sovit i omgångar..hade en infektion i kroppen dessutom så jag fick antibiotika rätt in i kanylen (hmm.. heter det kanyl..?) i armen (inte skönt :( och det gjorde mej också trött.
Imorgon måste jag försöka upp och stå för jag har ett besök på banken att klara av så jag får svar snart ang min businessplan som jag också väntar på..Kunde inte vart sämre dag imorrn dock känner jag men den enda tiden jag fick annars var det två veckor att vänta...no no no..what doesn´t kill ya makes ya stronger eller hur!
Å på fredag måste jag tilbaka till Umeå igen, jag blandar verkligen fysisk pina med psykisk pina numer men ..den som väntar på ngt gott..?!? Sååå nu är det fan i mej min tur att få nåt att se fram emot efter denna...jobbiga höst!!
Fast jag vet..man ska inte be om för mycket..då kan det gå dåligt så...shhhhhoooosh!

Men hey..idag var iaf det positiva när jag vägde mej..har minskat -8,6kg på 1,5 månader så..hipp hipp..alla långprommisar jag ägnat varje dag åt funkar, mår så mycket bättre på många sätt så! :)


Nej nu är det dags att sova..igen....måste orka imorrn..måste. håll tummarna att det blir business!

Gonatt!

puppies

Hallå!..
 nu vill jag göra en kampanj här för dessa nyfödda små valpar i Luleå/Ersnäs som föddes för ett par dagar sedan av hunden Kajsa
Det blev 9 (!) stycken friska fina valpar som måste få nya hem
Maila eller ring för mer info och om intresse finnes!
vera.moosberg@gmail.com     


RSS 2.0