the big escape (del 1)

.så länge jag bara kan minnas har jag velat flytta utomlands, så länge jag kan minnas har jag velat åka jorden runt..men jag tror det är först nu jag skulle tordas, det är först nu jag tror mej veta vilka platser jag skulle måsta besöka om jag åkte jorden runt eller i vilka länder jag skulle kunna tänka mej bo i..det tog ca 40 år att komma fram till det. Men när mina kompisar (när vi var i 20-årsåldern) reste som back-packers runt överallt eller tågluffade genom Europa och jagsjälv jobbade hemma som en galning med mitt första företag då tänkte jag.."min tid kommer"...

senaste året har jag följt ett par bloggar med några som reser jorden runt med båt eller flyg och har läst en bok med ett äldre par som seglade jorden runt i 3 år. Eftersom jag tycker det är sååå trist att flyga vore ju idealet att åka båt/segla, problemet är bara att jag är en aningens rädd för öppet vatten och min båtvana är lika med noll...så känns det rätt hopplöst. Faktum är ju dock att jag älskar sjön, havet-Vatten!..så det är bara en sjöduglig kapten som behövs ..plus en superbåt för sisådär 1 mille som dom går på om man ska klara det all the way. (en liten notering bara via myplanet har man kunnat/kan? köpa en jordenrunt-kryssning för endast 1,8 milj kr på 365 dgr, det blir totalt 242 destinationer, 59 länder och 6 kontinenter..well whatya´ know en dag kanske V75 går in ;)))

Läs boken True spirit om yngsta personen nånsin som själv seglat jorden runt bara 16 år gammal tjej, jisses..endel är tuffare än andra                       

nåja let us dream...
(if you can dream it you can do it, ett talessätt..)

resan startar i Gtbg... sen i vilken ordning och med vilket färdmedel..tja det kan man oxå drömma om, kanske ska bli den första att promma runt! ;)))
(men södra England och Frankrikes riviera måste plöjas igenom då det är där jag sen vill bosätta mej på en vingård där jag skall ha butik/restaurang/pub/ B n´B)
Charante i Bordeaux Frankrike.
Beachy head and the seven sisters i södra England ( och Newshaven, Hampshirekusten, Devonshire)
 white cliffs Beachy head

Portugal, Lissabon! Omg...såg den dokumentär därifrån nyligen också, slotten, utsikten...kuperade landskapet..
 Lissabon

Azorerna...grönt grönt och mycket växtlighet, en vän har vart där och berättade om mkt som jag också vill se.. När vi flög över Azorerna (består av 9 öar som alla skapats från vulkanisk verksamhet!) en gång till USA sa pappa -dit ska vi resa till nångång också :) Ananasen ska smaka faaantastiskt därborta ;) !
 Azorerna

Spanien, där har man ju vart en del då svägerskan var bbosatt där pch säga vad man säga vill men nog är det fint i costa del sol MEN Tarifa (Gibraltar) som blev av att åka till sista svängen ner det var fantastiskt! Ett surf paradise och så härligt, inte alls "turistigt". Den dagen där då vi badade kommer jag alltid minnas, den var bara..magisk
 

Marocko har vart så nära många ggr att åka dit, för maten, kryddorna och inredning/ keramiken (älskar Tunisien men där är det oroligt nu så då får det bli Marocko som jag ju inte vart till alls heller)


Brasilien Amazonas regnskog som håller på att försvinna :( Världens femte största land, lite scary stort men ett måste på "listan"
  kristusstatyn
(är hakan oprortiornerlig? har hört det ;))
nära till Paraguay också och dess storslagna natur..och även Venezuela åt andra hållet men det verkar risky så det hoppar jag nog men karibien där blir det långstop...och många stop och länder "blir det"...

men nu dax å sova och fundera på resten (tro mej, alla länder jag "måste" ha med är alltför många så man får nog sortera sina drömmar eller??!

night night!

RSS 2.0