Riddarborg

..för ett tag sen så tänkte jag ..kanske ska man baka med Joppis i år, ha en eftermiddag med bara kladd och bus...jag frågade honom. Joppis vill du baka med faster?
svaret blev..-mmm DET vill jag..vi ska baka en riddarborg då!  .. (what?!)
- Okej.  sa jag med tanken det där det glömmer han..nå inte det inte..
På Ica när vi åkte till stugan hitta han Mildas receptfolder för julen ...å i den hade dom en pepparkaksriddarborg..wojne wojne..Jag hade ju "bara" tänkt mej en enkel liten kakdeg haha
Till saken hör ju att som kontrollfreak i denna bransch man jobbar i så har jag svårt för kladd och stök i köket MEN nu är det ju mysigt att umgås med bäst lillkillen men frågan är klarar jag av att göra en ful riddarborg och låta han få leka och kladda på ?..eller? ELLER så blir den bara helt fantastisk trots att han är 4år, han har ju bagar-anlagen, mamma och faster som är konditor! ;))
klicka här.. för recept

lägg märke till draken DEN ska vi baka oxå faster" sa han!

Baka baka baka, det är så kul, gjorde en supergod vörtlimpa idag på jobbet till lunchbuffén (ja eller flera då såklart) fn så gott det blev, receptet finns i nyaste Allt om mat!


50gr jäst
50gr smör
1 julmust 33cl
1 jullättöl 33cl
1 tsk salt
1msk malen pomerans
1 msk malen ingefära
1 tsk nejlika
russin (så mycket eller lite du önskar)
22 dl rågsikt

200gr i ugn 15-20min beroende på ugn!

NU! får man julpynta, det har jag bestämt ;) Så imorgon ska jag börja, det för att jag jobbar hela helgen så ska det vara färdigt till söndag, första advent så då måste man fixa nu och på söndag är ska vi till M& A på glöggparty, så kul, ser framemot det, ett helt gäng som ska ses och det var ett tag sen sist men mysigt blir det :)
Fram med ljusstaken JUL och lite julstjärnor, ska på löningsdagen imorrn köpa den största vita julstjärnan dom har och sätta i v-rummet (eller sovrummet, älskar ligga och stirra på det ´mysiga skenet när man inte kan sova, bättre än TVn iaf..)


Nä här kommer nattilåten, the hitmachine R levererar enl tidplan även ikväll ;)
 Switchfoot
kvällens ord, till en nära vän...
 

nä..nu är det bara den där snön som fattas!!


Natti!

evigt mörker

..det eviga mörkret just nu känns så tungt, alla pratar om det och inget kan vi göra. Fast idag lös solen en lite liten stund så i stugan genom fönstret blev jag bländad då jag låg i soffan och mös framför TVn fast jag borde ju istället gått ut och insupit lite ljus..men jag var för trött, behövde sova och ta det lugnt efter en marathon vecka på jobbet.

Denna vecka blir en riktigt jobbvecka också, mycket att göra och avslutar med månadsbokslut. På lvällarna har jag buntvis med instruktionspapper att läsa/plugga om nya datasystemet/bokföringen MEN! nästa vecka ska jag vara ledig en dag mitt i veckan och julstäda hemma och minst en dag ska jag gå tidigare från jobbet och göra nåt kul med vännen A! Löfte till mesjälv...

Den här snutten blir man varm i hjärtat av , för vem diggade/diggar inte Bamse hehe!


Har tänkt beställa ett par vinterkängor länge nu som man kan ha ute i stugan och vid skoteråkandet men...har avvaktat pga den uteblivna snön/vintern..men men man kan ju hoppas att den kommer fort, snart! Vintern och snön alltså..

Sorix från Icebug (vita vill jag ha)


Åh vad jag gillar vårt nya "kontor" hemma, äntligen rejält eget skrivbord och fint i vitt och svart, nu är det bara bra lampor och div roliga småsaker som ska införskaffas ..sen är det äntligen klart!
 fina tidskriftshållare..
 fin korthållare

å Erica som städar på jobbet åt oss så nice..hon ska fixa en fiin anslagstavla klädd i fint tyg med snoddar kors å tvärs så man kan fästa allt på :). Hon har en hobbybutik som huvudsyssla så hon kan sånt där..sånt som jag inte kan, småpyssel.

Här kommer en ny godinglåt att lyssna på från the one and only Hitmachine -R




..och denna låt tillägnar vi oss själva bäst vännen och jag..som vanligt sent en kväll då båda inte kan somna..
Candleburn/Dishwalla



..men nu är det dax för ett försök, imorrn är en ny vecka och mycket kommer hända och jag ser framemot veckan trots mörkret..för det får mej inte att ge upp!

Natti!


Skåneregn

..ja det var ett väldans tjat från min sida om detta regn men eftersom alla andra verkar prata om det OCH svininfluensan så..blir det lätt att man apar efter MEN de facto är att det är ett 17:s sabla regnande! Precis som det var på den tiden i Skåne..för länge sen.

Nåväl det "finns ju inga dåliga kläder.."



nä måste gå å "titta lite närmare på kudden som Pd brukar säga!"
Imorrn blir det (trots väder) julmarknad i stugbyn och trav så ska vi fixa lite miljoners ;)))

Natti!

1 2 3

..på det 4e ska det ske!
Ojoj nu har det vart 11 timmars dagar hela veckan mången timmars kassaprogrammering, har fått en ny avancerad datakassa på jobbet med tillhörande databas som också hade sina funktioner samt den arbetsdator jag har hemma. Alla har sina olika program att lära sej..Kassan på jobbet är  mycket att ta in och lära sej bara den. sedan finns en dator som är kopplad till den där en massa program finns för olika saker jag ska kunna göra, rapporter, fixa kassakort till personal, personalliggaren etc etc.. sen hemma på arbetsdatorn finns flera program där jag tar fram rapporter till bokföring och div annat arbete som måste göras. Eftersom jag är helt otekniskt ologisk och ointresserad så har det varit en arbetsam vecka to say the least! ojoj IT-Mattias som vart vid min sida hela veckan  har suckat mången gång men mycket skratt har det varit också, han var en kul kille! :) Roligt att jobba med en kille för ett tag, dessutom fick vi en praktikant idag, en söt och trevlig kille som verkligen imponerade på oss tjejer och förhoppningsvis kommer fortsätta göra det, det var också kul. På måndag börjar en ny kille på 31 år, deet ser vi framemot moahaha´! ;)) Nämen, skämt åsido, nu har vi varit bara tjejer ett långt tag och det är alltid bra att vara mixat i ett arbetsgäng, så är det!

..även om jag brås på min far i stort sett allt så finns det en sak jag inte fick av honom...hans ingenjör-gen´. Han ville få mej att gå teknisk gymnasielinje i tonåren och satsa på ingenjöryrket hmm..jag var ändå rätt klok då, sa-det kommer aldrig hända pappa! Jag visste iaf mina begränsningar redan då! Han tyckte inte restaurangbranschen var nåt att satsa på..och det var väl inte det direkt som var mitt mål då heller, vid 16 år menar jag men det blev bara så..man blev kvar helt enkelt!
Appropå pappa så är det hans minnesdag idag 20/11, den dagen han dog för många år sedan MEN vad spelar det för roll när det inte går en enda dag utan att jag tänker på han, saknar han eller önskar han fanns här. Så mycket jag skulle vilja säga och så många personer i mitt liv jag skulle vilja låta träffa honom. Han var den bästa..
en ros till pappa idag

nu måste jag hoppa isäng med 12 kassamanualer i min hand, det blir kvällens läsning ....

night night!


inte regn.. :(

.nu vill jag inte att det ska regna! Den lilla snö som kom kan väl få vara kvar, men nej då, nu börjar "Bambi på hal is-tiden" dvs snö, regn, frys på, halka omkring! Blä för det!

Idag har jag muntrat upp mejsjälv med ett impulsköp, nåja Pd tyckte tom. det var okej..så nu ska jag absolut på ngn julfest snart stappla omkring i ett par Jimmy Choo skor :). Det tråkiga är ju att jag e så lång och då ska man ju helst inte ha high heals..men just nu struntar jag i det, jag får väl umgås med "långisar" den dagen då ! ;))

..kommer snart på posten!

Helgen som var planerad som långhelg i stugan blev en helg hemma i huset ist med..städning! hmmm...hur gick det till..äh vi tog ett moget beslut och insåg att vi borde vara hemma och få iordning detta kontor så det blir klart nån gång. Så Pd har målat skrivbord och jag har rensat men det tar ett tag till innan det blir helt klart!
lite fix meao!

Förra veckan var jag tokigt morgontrött, tror inte jag var tidigt på jobbet en enda dag faktiskt, ja i tid är man väl för när börjar jag eg?! ;) men jag gillar vara före dom andra och pyssla på så kan vi ta frukost sen ihop men nä..bättre lycka denna vecka! Ett råd av kbt-Louise jag fick som jag ska ta är att gå ut 10 min mitt på dan och ta in lite dagsljus och friskluft, jag får gå ut på parkeringsdäcket högst upp och stå där ett tag innan lunchruschen. Ska försöka och se om det blir bättre fart i mej..
will let U know..


Imorgon börjar lussekattsbaket!! Har ju redan tjuvstartat på jobbet med saffransbullar men lussekatter ska jag göra imorgon woho!
Bästa saffransdegen har ni här!..

75gr röd jäst
5 dl ljummen standard mjölk
1,5-2dl socker
1/2 brk kesella
150 gr smör (äkta smör!)
gnutta salt
1-2pkt saffran (dvs så mkt man tycker själv)
+mjöl så mycket att degen bli lagom kladdig men släpper från bunken

sen är det bara baka på!

glöm inte saffransprinsar..mina favoriter! (nedan)


nä nu är det sovdags!

härliga snö

.jag avskyr när det är rått och kallt höstrusk. Älskar när den första snön kommer på höst/vintern. Det blir så ljust, fint vitt, rent på nåt sätt och det blir "varmare" man slipper den där råheten ute. Stockholmskylan kallar jag det! ;)
I helgen fick vi äntligen åka till stugan, har inte hunnit dit dom senaste helgerna som har vart fullbokade med annat men NU i helgen blev det av och "hela" stora lilla familjen kom också, mys, mat, fika och "höststädning"...va? ..nä...hm jo så blev det, jag fick stå där och slita loss dom fastfrusna krukorna från marken med höstljungen i...sopade av grillen från all snö och satte den under presenning mm mm ..så duktigt så! ;)
Pd fick vara snöplank åt joppis, han skulle ha snöbollskrig, men bara han fick kasta snö på Pd inte tvärtom...då blev det krokodiltårar..lille söte Joppis.
ojoj det är så fint där..





 Wille gillar snö..

 Poppy också...

..även Joppis!


..lägg märke till den stelfrusna rosbusken i kärran..den gick inte att rubba kan jag säga haha..

Nu vill man fixa vintermys härhemma, för tidigt med julfix än men sovrum och kontor hålls det på med iaf , tanken är att fixa så att vi får 2 skrivbord/arbetsplatser i kontoret så vi kan sitta där båda 2 samtidigt, ibland iaf. Nu använder jag 2 datorer och Pd sin så det blir lite bökigt då man har bara ett bord men som sagt nu ska det fixas. Bra förvaring är ju ett måste för nu ligger 2009 års bokföring i ..en stor kartong..på golvet..oooops. Not good ..at all. Jag vet ju vad jag har att göra i mellandagarna då! ;)
..en sånhär typ av hylla skulle jag vilja ha så man kan ha plats för sina tidningar, pärmar mm...men det är inte snyggt direkt och det irriterar mej så..njae..jag får hitta på nåt annat...


en egen skrivplats under trappen har jag funderat på..då skulle man ju slippa trängas.
Såhär fint kanske? Njae...allt hundhår skulle falla rätt i nyllet och i datorna haha och trappen är inte sådär fin heller..Men jag skulle vilja ha en egen plats med min egen stil men vi kan ju inte använda flera rum till just kontor så man får nog kompromissa lite och göra det snygt så båda blir nöjd men drömma går ju..

Caryn Grossman photo


sånt bord skulle jag vilja ha som skrivbord..

..gammeldags stil..ja.. sekretär har vi ju..
den har jag funderat på att måla vit, men svart är ju fint också!

Nåja vi ska nu måla om skivaorn på dom 2 skrivbord vi har, sätta dom mittemot varann och utgå därifrån så får vi se hur det blir och vilken plats det finns till annat helt enkelt.

Apropå sovrum så har Canada goose kommit ut med sovrumskollektion..helt okej men ja jag vet inte..gillar fortfarande Polo Sport bäst.





precis sånna här bilder skulle vi få till med Silbaniehko! Finare natur uppe i Jutis ju! Eller hur R!?

Lexington kör på med sin stil..fint


..från det ena till det andra, mycket viktigare dessutom. Mtt månads bidrag blev till Barncancerfonden
och där kan både skänka pengar och dessutom köpa julklappar. Till andra men även till sejsjälv som jag gjorde tihi..jag samlar ju på nallar, ja eller iaf speciella nallar, det får inte vara vilken somhelst. Det började med när pappa kom hem med fina exemplar från alla dessa länder han arbetade i, USA, Japan, Kina, Ungern etc etc och sen har jag hag fortsatt själv hitta när jag varit ute och rest och så har jag ju fått fina av vänner o familj osv. Men Tryggve" han kan du köpa från just barncancerfonden och samtidigt göra en god gärning! Det som är bra är att man köper sina saker man vill ha och så kan man öka upp beloppet ännu mer, så högt man önskar såklart!


cool nalle som hjälper..

nä nu måst jag beställa varor..igen.

Låt som går varm i mina högtalare just nu..
Europe, In my time







så G´natt!

Plättar, Pucko och bloggtorka

..månadsbokslut är man ju rätt van efter snart 7 år gånger 12ggr så även om det tar tid så går mycket på rutin. Det tråkiga är att man är hemma på kontoret och då har man inget gott att käka till lunch (knappt ens till frukost) så det blev en snabbsväng till Konsum när jag hade en lucka på 20 min och så  blev det plättar med jordgubbssylt och Pucko till lunch (!) ingen höjdare direkt men jaja, satt där med mina 2 datorer fulla med siffror och drömde om R:s murkelsås eller varma mackor gjorda på hembakt bröd och en goood sallad med feta ..mmm...slurp...fn nu blev jag ju hungrig igen!

Har vart i London, där finns att berätta ifrån, vart på mat & dryckesmässa också men har total bloggtorka, trots massor av bilder som ligger och väntar och saker som man vill visa ..MEN..näh..det får vänta.


music from my alltime hitmachine´- R



Nattdax....

RSS 2.0