solen

lyser på oss idag, ändå får man sitta inne med bokslut och stora pappershögar men ikväll blir det att grilla i stugan med familjen E som kommer och förhoppningsvis också bror med Joppis.¨

Trevlig Valborgs!


filmtips

.ibland när det är så dåligt utbud på TVn som det var ikväll "tvingas" man se film man kanske aldrig annars skulle valt och det blir..jättebra... helt enkelt PLUS att filmen (som bygger på verklig händelse) har en stor poäng som man fattar dessutom. Se den!

into the wild


Wille 13

min älskade hund Wille ska få ett alldeles eget inlägg, detta för att prinsen fyllde hela 13 år igår och han är en superhund (omän alldeles för långhårig och smutsig just nu ;)
Ända sen har var 8 veckors valp då han hämtades så har han varit speciell, på endast ett positivt sätt. Djur är underbara, dom älskar en villkorslöst nästan oavsett hur man är mot dom. Wille har alltid varit en "knähund" och alltid älskat närhet och mys men också alltid följt med nästan överallt (förutom utomlands då) Idag är han piggare än någonsin och även om jag vet att han är "gammal" så tänker jag njuta av att ha en så fin hund i familjen och vi skämmer bort han med långa promenader (som han älskar) och lite extra godis och sova i soffan






Kolla in!

nu börjar Silbaniehko´s hemsida ta form och snart är det färdigt så man kan se R:s hantverk och framtid!
Jag säger bara lägg detta namn på minnet:
Silbaniehko



Vilken dröm är din?

Matlust

är något jag saknat en lång tid nu, dock inte lusten att laga mat på jobbet, konstigt nog Men idag då blev jag plötsligt sugen på mammas vitkålsstuvning med mandelpotatis och stekt falukorv, hmm det älskar jag, så gott, så vanlig svensk husman, nåja..lanske inte numer, då tycker väl dom som växer upp att pizza och tacos är svensk husman sorgligt nog. Debatten om svensk husman kommer ju och går men jag håller med den sidan som tycker att det är synd som f#n att det numer inte kan severas bruna bönor med sidfläsk, laxpudding, palt eller andra supersvenska rätter på skolor och dagis och hus o hem, att det "måste" vara kyckling, pizza, tacos i parti och minut överallt....Är det ngn som står och gör sina egna köttbullar till middag hemma numer eller eget potatismos?!?  (sry "R" men pulvermos går fetbort!! ;)

så..min topp3-lista på "vanlig"  favoritmat är...

1. Mammas vitkålsstuvning med stekt falu och kokt mandelpotatis
2. Roffes souvaskebab (eller hans andra kötträtter, lamm tex och spec med rostad sötpotatis och glöm för f#n inte murkelsåsen it´s to die for! yummie!!!
3 Mina egengjorda köttbullar, måste säga det. om man nu får skryta här..men jo! det får man, det är ju MIN blogg hehehe
bild snodd från Roffes arkiv på matlagning

ah just ja har lite egna bilder från annan god R-matlagning härhemma, upplägget är alltid top-noch! och bara det gör det värt väntan!

sallad är viktigt, en god en alltså..

tillbehören , sås och god potatis, lika viktigt som köttet!

..att man har kul sällskap och snack när man käkar är också viktigt! :)

Denna helg har sovits "bort" igen men det är ngt jag behöver tydligen, sömn, sov mest hela lördagen och idag har jag legat i soffan med receptböcker och fixat menyer, nu väntar den "roliga" bokföringen men hey jag är ju rätt utvilad så då kan man ta en sen kväll :)

en låt som fastnat i huvudet är gamla låten från Top Gun och det är bara för att den är med i en reklamsnutt på TV nu, men dock minns jag aldrig vad det gör reklam för haha, bra va.


NU har jag bestämt mej för att göra en midre tatuering på handleden, tycker jag är en aningen för gammal för sånt men hey det är kanske nu man ska göra det då man vet vad man vill och vad man står för. Problemet är bara var/hos vem, helst vill jag göra den i USA hos ngn som är bra även om det blir en liten en men vi får se, dock vet jag att nån av mina två yngsta bröder D eller P som ska få rita den först :) enlast om P gör det so är hemma i stan nu men D och jag är mer lika så då kanske det stämmer bäst vi får se, jag testar dom först! :)





Gjorde ett test på facebook från SATC om volken av tjejerna jag var..detta blev resultatet...hm inte rättvist alls låter som jag är en manshatare ju :( Not true....

Grattis! Du är en äkta Sex and the City-tjej och du liknar:
..Förståndiga och fantastiska Miranda Hobbes
Om du liknar fantastiska Miranda är du oberoende och intelligent ... och målmedveten.
Allt det du har uppnått har du jobbat hårt för.
Du tror inte på att den rätte finns och avskyr att dina kompisar inte kan klara sig utan sina män.
Du kan verka kall och arrogant mot män men det är ditt sätt att skydda dig själv.
Du är realistisk i ditt tankesätt och är alltid rättvis och ärlig mot dina kompisar.


Jaha ja..så var det med den saken tydligen och vilket test jag än gör så blir det tvärtom mot vad jagsjälv tycker jag verkar vara..jag blev en "typisk brunett" och jag gillar isglass (hm =not!) och "vilken politiker-är-du-testet" ska vi inte snacka om!! Där blev jag en dryg religiös variant med homofobi!?! What!!? Trösten är att Pd fick samma svar där också och ingen av oss har några sånna tendenser whatsoever, jag är ju för sjutton ateist och har inga somhelst problem med vem som älskar vem oavsett kön!! Vilken stad-testet man önskar bo i blev Göteborg, okey då..bättre än Shlm..suck.

Önskan nu: lite vååååår!


over n´out!

friday

veckan har gått fort och T.G.I.F! Men bättre väder än kallt, mulet och snöblåst hade man väl kunnat få nu??! Fredagkvällen blir lugn med ett glas vin i handen och musik och tidningar (en ny bunt hihi) vi orkar inte packa och åka till stugan ikväll så det blir en hemmakväll helt enkelt (förresten gör man annat? inte så ofta man hittar på nåt kul nuförtiden hmm...)
En gammal vän befinner sej i New Orleans just nu och ska dessutom fira sin 40-årsdag där, så kul!
Grattis Skåne-P!!
1000 kramar och en prästkrage till dej!





upp och sen ner

..i januari släpades alla saker från gamla restaurangen och caféerna upp på tredje våningen till en vind..och nu skall allt ner igen, det vi släpade upp samt 9års sparade saker från förr", detta pga hyresvärden kommit på att vi inte får uttnyttja vinden efter 9 år som hyrestagare inget alternativ fick vi heller. "Hyr nåt utanför stan vettja och släpa skiten dit var vaktmästarens kommentar". NICE.
Så...med hjälp av Pd och min snälla vän S som kom med släp och förbarmade sej över saker hon kunde använda samt hjälpte till och röja ikväll. I tre timmar har vi sprungit upp och ner för trappor med kartonger och div skräp. Nu är det bara 80% kvar jag inte vet vad jag ska göra med..MEN det blir en annan dags bekymmer!

Jag går hem från jobbet varje dag (eller har gjort det denna vecka och ska forts med det,) fn vad skönt trött man är på kvällen, som medicin för mina sömnproblem! Plus turen då med hundarna på kvällen så är målet 8km/dag, får se hur man pallar när man inte mått så bra på sistone men skam den som ger sej, jag är yr som en felskruvad tennisboll men jag försöker stå på fötterna iaf! Blir det inte bättre så vet jag ju vad jag måste göra.

.å just ja, igår kom Äntligen det "stora paketet jag väntat på i lång lång tid, det är väl 2 födelsedgaras presenter och 2 jular tror jag ;) men han är snäll Pd som ger så fint. My Kitchen Aid, colour=ice blue. Så nu står den där, blänkande fin och ståtlig på diskbänken!


Massa music har jag fått från Roffeman så jag sitter och lyssnar nu..

Förresten den 13 maj kommer nr 6 ut av Sköna Hem och det nr måste ni spana in för då kommer inslag av Roffes möbler, från det vi fotade i mars i kusins lada!! Så excited! Om dom tyckte om det så skulle dom komma upp och göra ett reportage,inte klokt va kul det skulle vara, bara R kommer ihåg mej då han blir rik o berömd har jag sagt hehehehe ;)))


Nr 5 är det som är ute nu men nr 6 ska ni vänta på!

Imorgon blir det shopping av dom senaste numren av inredningstidningar men jag har dock skurit ned på ett antal så..det blir inga många numer ;), skönt med fredag..behöver sova mer i helgen och repa mej. Lite sol skulel inte skada heller..

Nu måste jag slänga mej i sängen är helt slut!

G´natt!

what?

..nån sa att påsken har varit? ;)  Ja tydligen, den sprang förbi i väldans fart´ och inget bra vårväder var det under helgen heller men å andra sidan vad spelade det för roll då jag mest sov igenom hela firandet av påsken. Jag sov länge på morgonen/förmiddagen (dvs så länge Joppis kunde acceptera att faster inte klev upp)
Jag sov innan middan och ..direkt efter middan i soffan, jag sov innan kvällsifkat och sen somnade jag tidigt på kvällen. Det tråkiga med allt var att jag drömt mardrömmar hela nätterna (känns det som iaf) så jag känner mej inte direkt utvilad heller.
Nåja, yrseln (som känns som om man druckit 1,5 flaska vin snabbt och åker karusell samtidigt) håller i sej men jag trotsar den, har jobbat idag som bara den och prommade hem och sen en runda till ikväll, målet är 7km/dag hela veckan, om inte den friskluften och motionen får mej "på fötter" får jag nog ringa till läkaren igen (som tror jag har saltbrist, efter 1 svimmning och ett antal prover efter det på skärtorsdag) nåväl det visar sej. Det som inte dödar en härdar..makes you stronger eller?
Tänkte prova en såndär spikmatta också som sägs ska motverka
- stress
-sömnsvårigheter
-spänningshuvudvärk
-rygg och nackverk
-ledvärk o stelhet
-PMS och klimakteriebesvär
-dålig cirkulation i kroppen
-anses lindra blockeringar av olika slag som bla mentala, emotionella o fysiska

dvs en hel del ska det motverka..
frågan är vilken ska man ta då?

Svenska spikmattan med 600 spikar
eller
ryska spikmattan med 4500 spikar
eller
Shaktimattan med 6000 spikar


Jag tror det blir en Shaktimatta jag ska prova mej på. Allt nytt är spännande även sånt här och ger det nån effekt så är det ju värt det även om dom kostar ett par hundringar men nu har jag också en del vänner som tipsat om detta så..vi får se vad jag får ut av det!

I stugan så är det "full vinter" himlars vad snö vi har där, stor skillnad mot för i stan iaf, Pd har skottat som bara den men sista skoterturen tog vi på annandagen, nästa helg kommer vi nog inte ner för backen ens, det går fort nu när solen ligger på..för jo..solen kom ju lägligt idag när man började jobba igen.

Jag tycker bästa årstiden är nu med sol (förhoppningsvis) och lagom vitt med nån grön plätt här och där, lagomt varmt och hela sommaren framför sej (förhoppningsvis det också)
Har beställt en hop med böcker igen från Adlibris bla en om betong, jo faktiskt, jag ska göra lite projekt i sommar på min semester en bänk till att sätta vid grillplatsen och fat av rabarberblad!
kolla in coola fatet!
boken jag beställt heter Betong av Susanna Zacke 

Finally får snart Roffeman sin websida klar för snickerifirman så då kommer länken till SilverDröm!


Nu är det over n´out!
G´natt!


Tänk på livet, det återkommer ej. Den dag som flytt föds ej på nytt


Glad Påsk!


* Tänk om bekymmer kunde ta´semester....
bara "lossnade" & stack åt öster eller väster!

*Tänk om alla tårar gav frukt till slut....
så livet blev lättare & "skiten" rann ut!

*Tänk om en knuten näve öppnades & ville smeka....
& tänk om den som inget vill - plötsligt bara vill leka!

*Tänk om vi människor kunde känna oss rika....
just för att ingen av oss är riktigt lika!

*Tänk om vi kunde acceptera....
att en del har mindre och andra mer!

*Tänk om alla dom som något har kunde lära sig att ge....
& tänk om alla dom som lärt sig blunda - åter ville lära sig se!

*Tänk om vi kunde se oss själva, som en av alla andra....
& inte vara så förbaskat rädda för varandra!

*Tänk om vi kunde vara rädda om det enda liv vi fått....
& bry oss om varandra i stort & i smått....

*Då kanske det av våra bekymmer bara blev små rester....
för det är nog för mycket önskat...att de skulle....kunna ta semester!

(hittat på en anna blogg, fr ett radioprogram)


Nattmusik

my hitmachine hit me, again

Nattens musik, för den som inte kan sova, omän det inte gäller oss längre, jag och R för vi har avklarat senkvällens frågor och rescentioner och nu kan man slagga.
sov gott, go´natt



å visst, R,  kommer vi sitta på toppen av "Peljekaise" (what?where?) och reda ut resten av livets frågor, nångång, that´s a promise :)

ingen superwoman

.faktum är att ibland så undrar jag varför jag skall göra mitt jobb jämte med andras jobb också till en och samma lön??
Jag har ingen direkt arbetsbeskrivning vad som ingår i mitt arbete utan det är väl  som jag brukar skriva i dom anställdas arbetsbetyg i arbetsuppgifter dvs "allt dagligt förekommande inom café & restaurangverksamhet" förutom den skillnaden då att jag driver verksamheten och har det yttersta ansvaret på plats MEN ...ibland (eller rättare sagt ganska ofta) stöter jag på arbetsuppgifter som andra "avdelningar" eller chefer har som ansvar men dom sitter på kontor långt söderut".
Idag är jag dock grymt besviken men det kan jag inte gå in på här men som sagt när andra inte gör sitt blir mitt fn så mycket mer och näst intill olösligt också emellanåt.....LESS är ordet, jag är ingen superwoman och det vill jag inte vara heller.
Nu har jag massor av frågetecken och "att göra" på min redan långa lista förutom då att vara på "golvet" och laga mat och baka etc och ist för att glädjas åt våren och njuta av att det går mot sommaren så känns allt trist idag på eftermiddan och oinspirerande (tur nog har jag kul på dagarna ändå med tjejerna på jobbet) men när jag kommer hem till kontoret och datorn vill jag helst bara kasta ut allt genom fönstret!
 No, not me..

Nåja har bakat massor idag, påskbakelser, citron & vallmokaka, chokladcookies, mockarutor med chokladbjörnar på (!) väckte uppmärksamhet men det sålde! :). Laga mat och baka en hel dag är det roligaste med mitt jobb :)
 Påskbakelse

Imorgon ska jag gå och köpa vita Converse skor, tänk det trodde jag aldrig man skulle bära igen men jag är ju en jeans och sneakertjej och ska jag köpa vårskor så blir det nåt skönt´Ny skaljacka är inköpt, jättebra och skön "1848"


.snart är det dags för påsken och jag längtar, trist och inte kunna käka lite påskgodis men bara att få mysa hemma ett par dagar och vårstäda även i stugan plus att familjen är med gör det roligare! Joppis ska få leta påskägg! Nåt som min pappa hade som tradition hela ens uppväxt fast när man var 17-18 år var det liiite skämmigt men man skulle leta så var det bara och innehållet var värt att förödmjuka sej på att leta påskägget! När jag var 18 fick jag i påskägget en bilnyckel, då hade han hyrt en sportbil en vecka med fri bensin, tror jag körde hundra mil eller nåt sånt, hann väl med att varva Danmark , haha (bodde i Skåne)

Hursomhelst: Grilla lite korv i helgen och vara ute mycket ser jag framemot! Bigtime!

När jag fyllde år fick jag den fina tavlan av bästa Anna och det är det jag får intala mej nu!
så jag avslutar med det               
                                                      





Music

när man inte kan sova är det bara logga in och sitta och surfa på Youtube...tills man blir trött..helt enkelt..

senaste låten från my hitmachine, sitter o lyssnar samtidigt som vi recenserar via sms (han har samma sömntrouble som jag så vi brukar trötta ut varann med mess tills vi blir less :)) Works everytime
"best I ever had" med State of shock




Use somebody med Kings of Leon


punkiga låten "That´s not my name" med Tin Things


SOV GOTT!

Tips!

måste lägga in ett dagens tips, besök Saltå Kvarns sida, HÄR, och blandade din alldeles egen musli! Har jag gjort, även om det bli ren dyr sådan med frakt och burk (144:- oops!) så var det roligt att blanda precis som man ville ha! 60sorter att välja på (tom det onyttiga som gummibjörnar fanns! fast det tog ju inte jag utan nötter och frukt och russin mm) och ekologiskt också.





låg lägre lägst

när man inte är okej är det inte ens roligt med helg. Det enda som funkar på mej är att sysselsätta mej med något så just nu är det stor/vårstädning av hemmet (skippar stugan , hade ingen lust, hm..ovanligt när det gäller mej)
Oron gnager lite inför läkarbesök men det måste göras och skulle gjorts för ett par veckor sedan.

Hursomhelst, när jag städade byrålådan vid sängen så hittade jag mitt donationspapper som jag skickade in 2005 om att jag donerar mina organ vid min död om det behövs och dom kan användas så dagens råd är: Har du tagit ställning? Om inte så gör det nu!... och även om det kan låta hårt så är min uppfattning klar i denna stora fråga:
Om du inte är villig att GE kan du inte begära att FÅ!

Klicka
HÄR så kommer du direkt till mer information!

Håll mitt hjärta-Björn Skiffs



Nästa helg är det påsk och helgen efter det (beroende på hur jag mår etc) så blir det åka upp till Roffeman, länge har det varit snack om det och nu är ju skotersäsongen snart slut så det är nog dax...Lite fjäll, sol och Rs supermat är ju ngt alla borde ha rätt till!
bilder från Jutis o Roffeman


här är "snödrivan" som jag kallar det ;)

 
Nu är det bäst att fortsätta städa så man kan tat lugnt sen ikväll. Imorgon ska jag åka och köpa mej den största blombukett jag kan hitta på blomaffären som belöning för dagens slit!

dille på

..olika råvaror får jag hela tiden, är liksom en periodare i köket. Där ett tag var det ingefära sen chili och just nu är det kummin :). Leilas cole slaw med spetskål (mkt bättre än vanlig vitkål, mindre "vattnig" och fin färg samt mer smak! dyrare dock..) är en höjdare som går mycket bra på salladsbuffén på jobbet, hon sätter sin twist med rostad kummin och det är fantastiskt gott.
Jag använder istället för bara majjo= creme fraiche och majjo 50/50 och skippar vitlöken, det behöver inte vara vitlök i allt, det smakar smaskens ändå! Prova!

Antal portioner: 6

Ingredienser

 0.4 huvud spetskål
 2 st morötter
 1 msk kumminfrö
 4 dl majonnäs
flingsalt
svartpeppar från kvarn
 0.5 klyfta vitlök
 3 droppar tabasco


Gör så här

1. Strimla spetskålen fint och doppa den hastigt i kokande saltat vatten.

2. Häll av och låt kålen rinna av ordentligt i ett durkslag innan du noggrant kramar/pressar ur allt vatten, så att kålen är helt torr. Man kan även torka den i en ren kökshandduk. Detta för att inte cole slawern ska bli rinnig.

3. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn och blanda med kålen i en skål. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och häll dem över grönsakerna.

4. Rör ner majonnäs, salta och peppra. Smaksätt med riven vitlök och tabasco


Min mage fortsätter krångla, så länge jag äter soppa, ej mejeriprodukter och skippar bröd osv mår jag okej men ja..jag måste väl gå snart till läkare bara det att jag mår okej när jag käkar lätt lätt men det klarar men sej ju inte så bra på..
Suget efter sött har åkt all världens väg och det är väl bara passa på och fortsätta strunta i godis all the way nu när man ändå inte vill ha. Dock ska jag till helgen (om jag mår okej) göra min all-tim-favourite dessert. Glace Au For. Lite kan man smaka, den är dessutom kul att göra.
 Gör så här: Sockerkaksbotten kan man ta vilken som helst, choklad, vanlig vanilj eller någon annan variant, skiva glass (ens favorit) ovanpå och strö bär, helst hallon men det du tycker om, gör en maräng enl nedan och "stryk upp" runt om , ovanpå, så att det täcker=viktigt, snör in skapelsen i ugn på 225gr ett par min tills den är gyllenbrun!
Maräng= 3 äggvitor+1dl florsocker, vispa tills det är fast vitt skum



Det härliga ljuset kommer mer och mer nu och efter ha ställt om klockan är dagarna "längre, jag njuter, det behöver inte ens vara sol, bara det att det är ljust! Våren är bäst och nästnästa helg är min favorit, påsken!

 


i himlen

..finns nu ytterligare 2 stjärnor av människor som gjort intryck
Sabina, en otroligt stark och fantastisk tjej förlorade kampen mot sin sjukdom igår. Trots jag aldrig mött henne eller kännt henne så gjorde hon starkt intryck på mej genom sin blogg som jag följt ganska många månader.
Och "Mister Aktuellt"-Jarl Alfredius, gick bet mot sin kamp i cancer även han, en sån människa man sett så länge i TV och förknippar med styrka allvar och...verklighet på nåt sätt..
Nu får dom frid och slipper plågas men nog är det sorgligt .


en sång för dom tappra..




RSS 2.0