;)

Clemo’s Vodka & Redbull

Christmas Cake

 

 

Ingredients :      1 cup water

                        1 cup brown sugar

                        1 tsp baking soda

                        1 cup flour

                        1 tsp salt

                        Lemon Juice

                        4 large eggs

                        Nuts

                        1 bottle Vodka

                        1 can Red Bull

                        1 cups dried fruit

 

Method :

 

1.   Sample the vodka to check the quality

2.    Take a large bowl, check the vodka again

3.  To be sure it is of the highest quality,

      pour one level cup and mix with a little red bull and drink

4.   Repeat

5.   Turn on the electric mixer, beat one cup of butter in a large fluffy   bowl

6.   Add one teaspoon of sugar. Beat again

7.   At this point it is best to make sure the vodka is still ok

8.   Flavour with red bull to taste

9.   Try another cup – just in case turn off the mixerer

10.  Break two leggs and add to the bowl and chuck in the cup of dried fruit

11.  Pick fruit off the floor

12.  Mix on the turner

13.  If the dried fruit gets stuck in the beaterers, pry it loose with a drewscriver

14.  Shample the vodka to check for tonsisticiitity, flavour with a little Bed Rull

15.  Next ssiffft two cups of salt.  Or something – who giveshz a shi**

16.  Throw a pinch of Bed Rull over your shoulder

17.  Pick up the can, mop the floor

18.  Check the vodka

19.  Now shift the lemon juice and strain your nuts

20.  Add one table

21.  Add a shpoon of shugar, or somefink. Whatever you can fdind

22.  Turn the cake tin 360 degrees and try not to fall over

23.  Don’t forget to beat off the turner

24.  Finally, throw the bowl through the window, finish the vodka and kick the dog

25.  Fall into bed

 

CHERRY MISTMAS

 


I wish..

I wish for a Happy New Year..for YOU all..and for ME :)

tänk att förra året samma tid var livet så annorlunda...men ändå inte..för är det ändå inte så att omän ett år går fort så hinner så mycket hända på nåt sätt, ibland händer sker inte så stora förändringar men ibland händer allt på en gång. Detta år har för mej hänt mycket...men på samma gång när jag tänker på det så..ändå inte..äsch jag vet inte vad jag jiddrar i men jag har planer för kommande år och om det kommer bli som jag vill eller inte återstår att se. Mycket kan man påverka själv och en del styr ödet

Hursomhelst det enda jag verkligen önskar är att alla mina nära å kära får vara frisk (och jagsjälv) för hur klyschigt det än låter så är det det enda som är verkligt viktigt när allt kommer omrking.



Det bästa med 2010
USA-och Budapest-resan!
Att jag startade eget igen?!? (ja det återstår väl att se.. ;)

nä nu måste jag bara sparka mejsjälv i säng en ny låång arbetsdag med förhoppningsvis mycket klirr i kassan imorrn väntar!

ciao!
Life is a journey..not a destination. Enjoy the trip!

Merry X-mas

jamen det var nån som sa det varit jul!!? ;)
Merry Xmas å god jul!

.just worry n´hurry

istället för NO worry and No hurry hade vart skönt nu, just innan jul för sanningen är den att jag kommer däcka på julafton ner i sängen och sova till julen är över (typ två dar för mej i ledighet)
Idag trodde jag seriöst att hjärtat skulle stanna ett par ggr av stress och det fanns all anledning, proppat med gäster, 150pers bara till lunch, det ÄR mycket för mitt "lilla" place vill jag lova MEN jag är ju glad i hjärtat att det går så bra redan..jag vet ...inte klaga nu men jag är så trött så trött'
Jag hinner inte med allt pappersjobb jag måste göra heller men i januari borde finnas tid till det så det får vänta bara hinna med det mest akuta så man inte gör ngt allvarligt galet fel mitt i allt!

Hos kusin V blir vi på julafton, bestämdes nu och det känns skönt, att vara många (ingen kanske märker om jag smygsover ;)) och det blir enklare på nåt vis, sen får vi åka ut till stugan och mysa där också. (12 hundra blir det också, hur märkligt blir inte det?! 7 valpar och 3 vuxna hundar ojoj ;)

Har endast fixat 2 julklappar än, ja jag vet, PANIK!!
MEN jag har iaf idéer i huvudet och om jag kan smita ifrån jobbet nån kväll nu så får det bli panikspringa på stan, tur att det inte är så många som ska fixas dock


Jag bakar och lagar mat som en "dåre" på jobbet och hinner inte liksom ikapp men hur kul är det inte att det man gör går åt!?
Mjukpepparkaka till efterätt det uppskattas efter lunchmaten iaf.


NU, god natt!

whatever makes you happy



If we never make it back to how far we've come along this way
We search around for solid ground that will help to carry us away
If the memories I left throw the light that helps to guide you through
We trickle down to our goodbyes but a part of me will stay with you

What we've spoken over time
Never broken or compromised

Dream on together
Leaning against each other
However it happens I hope it's
Whatever makes you happy


moment 22

har aldrig varit med om att allt är så tjorvigt någonsin just nu
Papper hit och dit, dessa ansökningar TILL ALLT! Tamejfan snart får jag ansöka om att gå på toa därborta på företaget också! :P
Och ofta är det "jag kan inte göra Det före jag gör Det och ska jag göra just Det då måste jag ha gjort Det ..fast det fick jag ju inte för just Det var inte klart..." är ni med?!!
Dessutom försöka vara på plats på firman så man kan göra just Det jag vill och SKA dvs laga mat och baka så jag får en inkomst till företaget, jag skulle just nu behövt en heltidare till att fylla i papper och springa ärenden åt mej, fast vem har råd med sånt som egen företagare...

så..eftersom det är måndag bloody monday så måste ju bara lite extra "gorm" inträffa, skära sej i tummen, vifta ut porslin, glömma limpor i ugn..nu ikväll när jag skulle åka hem med bilen så kom jag först inte ihåg vart jag parkerat den så det var bara leta...mellan olika P-hus..sen satt jag i den och undrade vart jag skulle egentligen..

Handla julisar och fixa inför julen hemma blir det inget av med alls men det gör faktiskt inget, lite julstjärnor i fönstren är fixat och ett stort antal ljuslyktor/ljus (som vanligt) överallt=då är jag nöjd!
 
Artwood, dom har mkt fint dom!

Imorgon levereras nya sängen hem, "problemet" är bara att gamla sängen står kvar , har inte haft tid att få bort/sälja den/packa ihop den åteminstone..så ytterligare en möbel kommer stå i kartonger (förutom lampor, nya hallmöbler som oxå står i kartonger ouppackat etc)
Nåja, nåt att pyssla med på julafton kanske...för då är jag baske mej ledig! ;) Tänk vad härligt nu uppskattar man ledighet som bara den! ;)

Nä nu måste jag maila revisorn, juristen och bredbandsbolaget, fun fun fun!

night night!
 "As each day passes...."




.ache

I´ve got toothache, heartache, acheing body..headache..you name it, tonite Ive got it..all
Jag är så trött i kropp, huvud, själ och...hjärta och hjärna att jag skulle nog kunna somna ståendes... så det sista jag borde göra är att hänga framför datorn..ville bara visa lite bilder från företaget/jobbet
Vi har fullt upp minst sagt..idag var det fullsatt till lunch och gäster fick sätta sej i baren för alla bord var upptagna..en del rätter av maten tar slut fler ggr om så det är mycket producerande som pågår under dagarna i mitt minst sagt lilla kök.
En rolig sak jag också har att se framemot är att S från gamla jobbet börjar hos mej i januari så då har jag en kallis och gänget börjar vara samlat, C ska "gästjobba" nästa helg så snart är "allt som vanligt" ;)))) Nästan..iaf..
Har nu två nya glada tjejer, E&E (naturlitvis heter dom väldigt lika och är båda blonda MEN jag skuljer på dom faktiskt ;) som jobbar och det går som tåget med dom trots vi aldrig jobbat ihop så det är kul också
Det enda negativa just nu är allt pappersarbete, fix med alla tillstånd, skulle registrera om kassan hos skattemyndigheterna nu ikväll..inte alls så "bara" får lov att gå in dit imorgon. Väntan på en betalkortsterminal känns just nu oändlig och tjatigt att säga till varje gäst.."tyvärr vi kan inte ta emot kortbetalning,,." SUCK!!
MEN imorgon är det en vecka som jag vart igång och det känns som om det ska gå och nå min budget och få det att snurra...så småningom
 

bror har ju målat och tapetserat och A från Pentik har fixat ljus i alla former och finlir :)
 
min favoritdel

 vitt och fräscht

 lite smått o gott

 lunchbuffé

 bardisken 6 m lång...



 
får låna inredningsdetaljer från bästa butiken, Pentik

Bilderna är från min Iphone så lite suddigt är det 

Imorgon ska jag lyxa till det och sluta i tid, måste få åka hem och sätta upp en julstjärna iaf , trivs inte med stökigt hem men orkar bara inte städa och dona när man kommer hem vid 21tiden på kvällarna och snart är det jul så då vill jag ha lite fint iaf..inte bara på jobbet!



good nite ya all....






 

2a advent

oj så trött jag vart igår, kom hem vid 8-tiden på kvällen efter jobbet, vi käkade, drack 2 glas vin...och somna på soffan..vaknade kl 3..mitt i natten!! OCH var klarvaken, så det var bara att gå upp och sitta vid datorn och jobba lite, det blev alltså inga problem att "kliva upp" och jobba denna sönda, pga att jag redan var vaken i ottan.
Full rulle har det vart sen start av företaget och nu imorgon steppar vi upp takten än mer, massor av pappersjobb som måste fixas, intyg hit och dit, ansökningar om olika tillstånd, egenkontrollen ska ordnas, kassan måste registreras hos myndigheter (jisses vilka säkerhetsgrejer man måste fixa) etc etc etc.
DET enda jag just nu skulle önska jag hann med som inte är jobb..är gå till frisören och julfixastäda lite hemma men....tror denna vecka får gå i jobbets tecken..ALL of it..sen kanske..
Handlade/unnade mej lite fina saker från pentik igår, det står i en kasse i v-rummet och väntar på att tas upp och fixas till...tur iaf att det är julfint (som fasiken) på jobbet iaf! ;)


Andra advent idag, det kommer bara smälla till så är det julafton.
Varje söndag i december har stans affärer öppet så även jag då så idag var ju första söndagen så det blir ca 30 dagars jobb på raken men vad gör väl det när det är mysigt på jobbet och bra stämmning, dom 9 dagar jag hann vara "fritidsforskare" i november hatade jag, så risken att jag skulle trivas som arbetslös finns iaf inte



NU måste jag göra lite pappersjobb och sen hänga tvätt!

nite nite!


fabulous

imorse när jag vaknade efter ett par få timmars sömn kände jag oj...den här första dagen att öppna företaget kommer bli "kaos"...ungefär samma känsla hade jag när jag var på jobbet 7,05 och försökte reda ut ett tjugotal rentvättade förkläden som alltid fastnar i varandra...Kaos....
20 förkläden..i ett...

MEN!..
det blev inget kaos...lite stress när jag upptäckte att jag glömt både fullmakt och plånbok hemma när jag skulle hämta ut växelkassan på banken.. (men det löste sej.
stress när espressomaskinen lade av mitt i lunchtid då det var som mest gäster...
stress när tjejerna tappade ut 1kg esopressobönor som flög överallt
MEN
ändå lugnt..
allt löste sej
Sen en fin avslutning på dagen då familj och vänner kom in för att "mysa" på ett tag

blommor så fina så fina har jag/vi fått och många glada hej från gamla gäster som blir Hildurs´ "nya" och en hel del försäljare som redan hittat dit (jisses, dom spiller ingen tid inte) samt ringt...men min fokus var inte på inköp idag..utan sälj!
Imorgon hoppas jag på en galen men Bra försäljningsdag!

några av dom fina blommuppsättningarna som kommt idag...






..allt i vitt förståss ;)))

har avslutat fredagkvällen med en ritkigt bra dansfilm (såklart förutsägbar, men vem vill ha dåligt slut på en film?) men med bra dansare och riktigt bra musik...

..nu dags för sleepy sleep...snart upp igen till ny arbetsdag!!
night night


happy december


åhej bara, idag är det december!


Är såååå trött att jag vet knappt mitt namn, skulle nog svara Hildur om ngn fråga för jag vet inte hur många papper jag fyllt i idag med företagsnamnet på..
Sprungit halva dagen mellan banker och revisorn och andra halvan åkt mellan lokalen och vännen S restaurang som jag snällt nog får låna köket av när jagsjälv är utan ugn just nu

Enda (omän stora) besvikelsen/hindret idag är att jag inte hinner få en babsmaskin till jag öppnar så att bara kunna ta emot kontanter lär ju bli jobbigt som ...suck MEN det är det eller inte starta alls så det är bara ha tålamod med dom förmodligen irriterade gästerna till en början

Har suttit med prislistor och menyer och nu är bläcket slut i skrivaren så nu kan jag inte skriva ut mer så då kanske det är dags att lägga sej..för imorgon blir det nog en 24-timmarsdag!

Ikväll hängdes ljuskronor upp i taket och hyllor som skall visa upp diverse inredningsprylar på väggarna.

När jag stod där vi den lååånga baren fick jag lite gåshud, fn vad fint det blir, trivs  så bra i lokalen, känns redan som hemma. Hoppas bara att detta håller nu... 
Idag har även en del konkurrenter vart in och "spionerat", det tar jag som en komplimang ;)) Men jag vet inte hur många som varit in och frågat när vi öppnar och vad vi skall servera, men det är ju också bra omän man inte har sådär överdrivet mkt tid att prata med var och en just nu men tålamod tålamod, det är ju eventuella gäster så...Im puttin on the big smile ;)

Imorgon är det dags för tillverkning av cupcakes och Devils food chocolate cake! Åsså lite matlagning förståss.
Väntar en leverans på konditorsaker från en amr sajt och är irri för att det tar mer än 10 dagar att få fram paketet! Jag vill ha sakerna imorrn!!


Nite nite!


RSS 2.0