goin home soon...

..snart kommer pick up' en for att ta oss till Seattle airport. Klockan ar 15.15 lokal tid och det vs midnatt hemma
Det har vart en intensiv men underbar vecka i Seattle, vi har hunnit massor och tyvarr har det ju ocksa
gatt en heeeel del pengar  till shopping. Julstamning ar det har sa det sjunger om det och det ar jatteharligt
tycker da jag iaf. Nu vantar en 10 timmars flygresa till Kopenhamn och sa vidare uppat sedan och det tar val lika lange innan man e hemma.

Massor av fina kort har jag tagit och vi har hunnit sa mkt denna gang, allt fran att ga pa club, Triple Door och se stand up Nick Thune i onsdags, jattekul.


Och i torsdags var det thanksgiving har (allt var stangt ocksa) sa da gick vi med hela crew pa thanks givin" dinner pa restaurangen The Keg, det var en upplevelse det ocksa haha..okey mat men trevligt som 17.
Det var bara nagra av alla dom roliga saker som hunnits med forutom shopping da!

Bilder kommer..


Borta bra men hemma bast stammer iaf! Saknar familjen och vovvarna inte jobbet dock >)

See ya


..måste bara

..så låter det i mitt huvud om och om igen...-jag måste bara...-vänta lite jag måste bara...ojoj -hur ska jag hinna , jag måste bara...
Om man ska vara borta en vecka från mitt jobb tar det ungefär..en vecka att förbereda innan man åker plus att man ska tvätta, packa och fixa lite hemma också så man är helt slut när man väl sitter på planet. Iofs bra då då man ska flyga dryga 11-13 timmar för att ta sej över till USA.
Har jobbat 9 timmar idag som en toka, menyer, matbeställningar, scheman, listor hit och listor dit, bankat pengar, gjort bokföring och framförallt smsat alla tider till alla som ska jobba extra, vilket är en hel del nu när den rikitga juleruschen sätter igång i veckan då lön kommer.
Skönt..då "flyr" jag för en gångs skull.
Kommer hem lagom till 1a advent (och ett stressigt månadsboklsut men det tänker vi inte på nu! ;)

Jag hoppas jag får samma juldos från denna tur över till Seattle som förra julen, då var det roligt att komma hem med många roliga julsaker och julklappar, denna gång ska vi avsätta ett par dagar till att åka runt, kanske "upp till bergen" och leta rätt på lite roliga restauranger också. Cheesecake factory dock ska vi absolut avsätta minst ett besök till! ;)

Ett antal "listor" från mina nära och kära har jag med mej i den stora tomma resväskan, besök på Bath and bodyworks och Lucky brand och kanske Victorias secrets blir det såklart, bra ställen för julklappar! att gå på
Harry and David med massor av saker som är som himmelriket för en sån som jag är också ett måste
Lucky brand har skön stil och bra jeans och hoods´

fina ljus från Bath and bodyworks (förutom då allt i skönhetsväg såklart)


bilder från Harry and David..som verkar ha massor av erbjudanden på Black friday..suck..stor plånbok behövs..



På fredag 28e är det ngt som kallas black friday i hela USA, så här stod det på blackfriday.com
"Black Friday marks the start of the Christmas shopping season! Hailed as the busiest retail shopping day of the year, many retailers open at the stroke of midnight offering unbelievable deals. At these prices, you simply can't pass it up" 
...nu ska jag ta tag i tvätten och packningen och im.bitti drar vi mot Köpenhamn och sen Seattle
Ohhhhhh! Here we come..
Nästa helg får man julpynta
night night!



A dream came true, again...

..USA here we come!
Julshopping på högsta nivå och komma bort från vardagen var det jag behövde bäst just nu..och så
blir det, ytliga önskingar jag vet men ibland får man väl ha det också?!

Här snöar lapphandskar, det är fredag och jag med personalen ska åka iväg och käka julbord
ikväll och sova över på hotell i närliggande stad, sen blir det hem och packa för ett nytt stort
äventyr. Måste "packa" plånboken också med mina besparingar, i dollar :)

God helg everyone!

z#/#!r?rk!

..fn jag kom inte på nån rubrik..men den står ganska bra för hur jag känner det just nu: flera i personalen sjuka, maskinerna på restaurangen "rasar" och jag känner mej allmänt låg :(  Behöver komma bort ett tag, annars orkar
jag aldrig julruschen´ så..vi får se nästa vecka.

Hursomhelst..ett nytt hus vore trevligt, i lagom New England stil...finns ett i stan (ej det på bild dock) som är till salu men nja..köpa ett hus för 3,5 mille är väl inte läge för just nu och så slö som jag är så blir det ju bara ännu mer att städa och mindre tid till mys och annat kul...så nä..jag fortsätter drömma ;))


.imorrn måste nya körkortet hämtas ut (ca 4 månader försent) och paketet från Par courrier! Det finns mkt mer "juklappar" till mejsjälv jag skulle kunna införskaffa därifrån men jag låter mej hållas hahaha..
Däremot så dekorerade vi trädgårn´i stugan i helgen med fin belysning runt tallarna och nu har jag hittat smart form till att "stöpa" islyktor i också på coolstuff.se. Det blir grejer det!


..baka lite hemma också och inte bara på jobbet ska jag göra så fort jag får min "maskin". Hittade ett recept på alltommat  på glöggtårta bla. Älskar testa nya recept både i matlagning och bakning men självklart först och främst att "laborera själv", dock kanske inte som idag då jag kryddade kycklingpytten till lunch liite för mkt med Santa Maria´s nya krydda lime/chili, ojojoj, det blev raketfart i brallorna på många det hahaha!



Finally!

NU! har snön kommit, kanske inte för att stanna men dock! Vitt och vackert, knarrigt under skorna precis som det ska vara och -10 gr, kan inte bli bättre. Vacker fullmåne på det och dagen var perfekt :)

Fredag imorgon och mysmiddag med vännerna R&S

Imorgon kommer paket..till mej!...tänka sej, från Parcourrier med 2 saker..till stugan såklart! :)
  ..och.....
vit (fusk)minkpläd att värma sej med!

Och imorgon ska jag ringa på en annons på blocket, på en vit gungstol..hoppas den är kvar..och att det går att pruta lite också!


från förr....

..i fredags var en busy day med massor av varor som kom till restaurangen men då får man också skylla sej själv då man handlat på mässa och inte håller koll på när "allt trillar in"! . Men fredagar har man nån sorts xtra energi då man vet att man (förhoppningsvis) är ledig på lördan´.
Det roliga med fredan var att 3 (!) vänner från förr "poppa upp" personligen eller på sms, alla på samma dag! :)

Helgen har bestått av regn regn och åter regn, var tog snön vägen! Grrr avskyr fuktig kyla och det äår så mörkt så mörkt så nu behövs det vita även om jag avskyr att skotta!

På bolaget finns nu att inhandla den bästa glöggen (enl mej då) Dufvenkrooks X-mas delight (nr: 96504) , skynda skynda för den kommer ta slut!!! Smaken´: söt, kryddig fruktig smak med inslag av choklad körbär vanilj och mint.
Jag tycker den smakar hallon/choklad=jättegod iaf!

..även presentförpackningen med Blossa´s årsglöggar kommer i år, då satsar man hellre på den än 08-an

Nu kommer alla festligheter på rad som brukligt vid jul och jag har hittat ett par skor jag vill ha, problemet är bara att då blir jag typ 1,90 lång :( (eller 1,88 för att vara exakt då) men nu struntar jag i det och får blir festens skiraff! ;)))
dock blir dom jag köper svarta!  Finns på MQ

Man märker varje dag att det ökar med folk i farten på både restaurangen och caféerna, tom på morgonen nu har vi mkt redan när vi öppnar. Kul såklart för allt blir roligare och dagarna går fortare men också jobbigt, mycket tröttare (om möjligt) när man kommer hem av allt buller och ljud man hör hela dagarna, det ekar i huvudet då dagen är slut men man får väl sjunga julvisor för sej själv ;) ist för att jämna ut "oljudet" :)

Längtar till 1a advent men som vanligt har jag ju som mest på jobbet att göra då så eg borde jag julpynta och fixa hemma nu ist innan allt "vansinne" drar igång men å andra sidan så kanske grannarna tror man blivit tokig ;))))

Vitt i hemmet blir det om ngn missat det ;)


NU! ska jag värma mej glögg o slänga mej i soffan framför TVn en stund!


ja just ja..

..glömde berätta om förra veckans julmässe besök´. Hm mååånga stora inköp blev det på både julskinka, revbensspjäll, julöl och div annat smått och gott till restaurangen och caféerna blev det. Åt och drack, åt
och drack gjorde vi eller ett finare ord är ju provsmaka! ;))

Mässmiddagen var en flopp tycker jag om man nu får tycka så om "gratismat" men förra året var Mycket
bättre, på årets meny stod pilgrimsmussla på rucolabädd som förrätt och anka till varmrätt Usch så
"sönderlagad" och efterrätten var en superkompakt chokladmousse, hmm det blev Max för mej och Cami
sen på natten..

En annan "flopp" var årets Blossa glögg -08an, blåbär/kryddnejlika, nä alla förra årgångar var mkt bättre
MEN flaskan tyckte jag var snygg även om jag såg i nån recention att den såg ut som nåt från 90talet
So what, fin blåfärg men nja det räcker ju inte för att jag ska köpa på mej ett par flaskor..tyvärr..

(bild lånad från Linneas skafferi:blogg ) en bra matblogg!

ett bra husets vin inhandlades:  Cellier Des Dauphins, gillar namnet, smaken OCH flaskorna ett rustikt lantvin passar till det mesta och det finns som rött, vitt och rose´.

På systemets hemsida hittade jag ett fab recept på ny variant av Glace au four, min absoluta favorit dessert, från 70talet ;)

testa testa testa! GLACE AU FOUR Á LA JUL

Pepparkaksbotten
25 gr smör
0,5 dl vatten
1 tsk kanel
0,5 tsk malda nejlikor
0,5 tsk ingefära
1 ägg
1 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
2 msk gräddfil
0,5 dl lingonsylt
smör och ströbröd till formen

Lingonglass
0,75 dl strösocker
3 äggulor
1,5 dl lingonsylt
3 dl vispgrädde

Maräng
3 äggvitor
1 dl florsocker


Gör så här

Pepparkakan:
1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och rör ner kryddorna och vattnet. Låt koka upp.
2.  Vispa äggen och farinsockret i en skål. Rör ner smöret och kryddblandningen. Sikta ner vetemjölet och bikarbonaten. Blanda ner gräddfilen och lingonsylten. Häll upp smeten i en smord och bröad avlång 1,5 litersform.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Vänd upp kakan och låt svalna.

Lingonglassen:
1. Vispa sockret och äggulorna i en kastrull.
2. Låt smeten sjuda på låg värme till en kräm. Dra bort från plattan och fortsätt att vispa tills smeten svalnar.
3. Rör ner lingonsylten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Klä en avlång 1,5 litersform med plastfolie och häll i smeten. Låt stå i frysen i minst
5 timmar.
Sätt ugnen på 250°C. Lägg pepparkaksbottnen på glassen och vänd upp med botten ner på ett ugnsäkert fat. Tag bort plasten.

Maräng:
1. Vispa upp äggvitan och vispa efter hand ner florsockret och fortsätt vispa till en styv maräng. Täck glassen med marängen och ställ in den mitt i ugnen i ca 5 minuter tills den fått färg. Passa noga.

En härlig julefterrätt som också passar bra till adventskaffet. Det passar alldeles utmärkt att servera med ett glas glögg, men den ska vara kall!


utan stil..

..jag är en så där mänscha "utan stil" vare sej i inredning hemma eller i klädväg..jag vet inte men intresserad har jag alltid vart av kläder och hemmet men det blir liksom lite hipp som happ, det jag gillar det köper jag :)
Just nu är jag inne i hemmet på den vita danska stilen och det är ju inget man gör i en handvändning..men det kommer nog "sitta i" länge så det är väl bara börja "transfomeringen" hehe..
Nåja hemmet nu är inte i starka färger nu utan vitt och grått och natur så det är inga stora ommålningar till brorsans glädje jag ska göra men en del möbler vill jag måla vita och hallen den avskyr jag just nu och den retar mej varje gång jag kommer hem. Synd bara att jag inte är "handlingarnas kvinna" iaf inte i hemmet så mina planer är just inget mer än ..planer hemmavid men snart kanske snart...
Eftersom jag nu snart ska dra ner på arbetstid så kanske en del projekt blir av!'

..dock drömma om vad som "behövs" kan man ju..Från Bloominghome kan man införskaffa sej detta..
 en svart nätt liten byrå har man alltid anv av!

en stor golvlykta till hallen ska införskaffas och det såg fint ut med julpumlor i..

...till stugan önskas en eldkorg..letat länge men denna var mkt fin fr Bloominghome.se  dock dyr :(

 

Förra året samma tid,  var jag i Seattle med M och då kan jag säga att man fick julkänsla! Ojoj det var mysigt, Amerikanarna dom kan dom, too much sometimes" men just där vi var tyckte jag att det var "lagom" inte ens för mycket färg utan det var mycket ljusslingor ute och inne i affärer osv var det  bara..mysigt helt enkelt. Måmga roliga julklappar hittade jag och det gör man sällan härhemma tycker jag...Tur att man kan shoppa på nätet ;)

Denna ljusstake skall jag beställa i år, finns på Par Courrier


en fuskpäls pläd passar utmärkt i stugan för där är kallt när man kommer till helgen brrr....

trälyktan på bilden är också jättefin finns oxå på Par Courrier..

när nu måste jag sätta igång fixa tvätten och annat ttråkigt som bara passar sej en onsdag..sen är det ju Leila på TV ikväll, inte att förglömma!

Hola!

RSS 2.0