rastlös

..att vara ledig är inget man är direkt van, iaf inte flera dagar på raken dessutom regnar det men jag ger inte upp, detta ska bli en härlig semester. Igår blev det bio med fina A, vi såg "the proposal", förutsägbar film men ändå sevärd
Nu blir det åka tillbaka till stugan, där väntar Joppis, vi ska gå till stranden och fånga spigg, jepp, babyfiskar som simmar i gäng säger han!
Sen ska vi baka bullar och småkakor, imorgon kommer C&B som vi inte träffat på hmmm..tre år! Tiden går fort men det var min bästa vän hela min uppväxt så dags för träff verkligen.

Varje dag denna ledighet, ska jag göra något som jag hela vintern gått och suckat över att jag aldrig hinner med, allt från läsa massor av böcker till bio, träffa kompisar, baka och laga nya maträtter etc men som sagt behöver bara "vänja" mej först att inte behöva jobba (ska erkänna att jag idag suttit och kollat jobbmailen och godkänt fakturor och så var jag bara tvungen och ringa dit och kolla läget..hmm jaja men det tar sej iaf snart ids jag inte det ;)


nu ska jag packa bilen, igen, har tömt torrförådet härhemma och tar med mej alla mjölpåsar och dyl dit ut så man kan baka och laga mat.
Ikväll blir det bastu igen, lovely speciellt nu när det är kyligt ute igen, hmm just jag kom just på att jag skulle koka rabarbersaft också! Vilket påminner mej om att jag måste ut och hälsa på K och sno med mej lite rabarberblast!


Rabarbersaft:
1kg rabarber
1,8 L vatten
4,5 dl socker
saft av 1 citron

choppa upp rabarebern i små bitar koka i vattnet (rör ej, då blir det grumligt)
sila bort rabarbern, koka upp igen med citron och socker, kyl ner och häll över i flaska!

nä det här går inte nu måste jag iväg! tjohej!

crappy day

..idag har det varit en sån där dag då alla småsaker som kan går fel, plus att man har haft bokslut på en semesterdag , alla tekniska prylar som kan har tjorvat allt från mail, till skrivare och mobiltelefoner.  Och imorgon såg jag framemot att få sova ut och ha en dag till att göra mest ..ingenting men då naturligtvis har det kommit en kyl till jobbet som måste upp från lagret och installeras och den gamla naturligtvis ut och ner . Men skitsamma sånna saker är bara att ta tag i, vad värre är att mam. hamna på sjukhuset ikväll och blev kvar då hon mått dåligt en tid så därför blir det att vara kvar i stan och skippa stugan till vi vet om hon måste stanna och vad läkarna kommer fram till. Ska åka och köpa henne ngt fint imorgon och muntra upp. Vi som skulle åka till stugan ikväll hon och jag och bara tat´ lugnt, laga god mat, baka och påta i blommorna vi planterade i helgen..Nu vet jag iaf att hon får hjälp och slipper vara orolig själv.

Naturligtvis ska det nu också bli sämre väder men det bryr jag mej inte om så mkt kan lika gärna vara inne och se film eller läsa.
..en sån här nice säng skulle vara fin att ha i trädgårn och softa i..


.
nä nu blir det att fortsätta med lite paperwork, temepraturlistor can be so much fun! ;)

G´natt!
" dårar lär inget av kloka, kloka lär av dårar"

RSS 2.0