..new years day

orkar inte stressa fastän jag vill egentligen vara ute i stugan redan nu men allt får ta sin tid idag, kroppen är så öm och stel efter marathon-passet på jobbet igår så jag tänker avsluta detta är med..att sega hela dagen!

Vi skall härnäst ut till gravarna, vi har ju flera familjemedlemmar att tända ljus för..och i år ytterligare en, lillebror

Ikväll tänder vi två lyktor, khom loy för pappa och lillebror
 vi skickar dom från Rödbergs-backen utöver havet upp till himlen


..hursomhelst Gott Nytt År , ni som haft ett helt okej år hoppas ni får ett lika okej år igen plus lite bättre och till oss som haft ett mindre okej år..till oss säger jag ingenting...jag bara hoppas i det tysta och sen får det bli som det blir!


changeing tactics´...

eller man ska nog säga tankesätt
Varje gång något dålígt eller rentav ont har hänt i ens liv har jag tänkt (aka.klamrat mej fast" vid visionen att det kan inte blir värre, nu ska det vända blablablabla...



not now

jag byter taktik, för jag vet att det kommer fortsätta hända saker som blir svåra att hantera och det kommer bli sorger fler och jag måste lära mej acceptera att det är DET som livet är, mer för en del o mindre för en del
NU har jag en tankeplan ja iaf nogonsånär planerad i mitt huvud hur jag ska hantera det jobbiga o svåra..sen ska jag resa mej upp o börja leva här o nu (den gamla klyschan)
Det var fina Mia som ikväll sa med sina kloka ord att vi måste inse att det kommer vara såhär för oss och vad gör vi av det. hur ska vi hantera det eftersom här och nu är situationen knas för oss båda omän på olika sätt men dock 2011 var inte vårt år. Och att gå och hoppas på att 2012 ska bli det...av sejsjälvt??..nähää. That wont happen, we´d better get To It!


sorgen är tung fortfarande efter lillebror, kan inte förstå att vi är utan honom..den 13e blir ju ett sorts avslut/hans avskedsföreställning men taggen sitter kvar
Min familj och mina närmsta vänner med som stöd så ska detta bli en minnesstund som gör själv för namnet och som gör att lillebror förstår-känner hur älskad han var

tuff arbetsdag väntar imorgon och jag har myrkryp i benen med en nivå på tja..300% ja det blir en lååång natt

night ya all





Merry X-mas


step it up

.okej, jag rycker upp mej nu och siktar in mej på det jag känner att jag vill göra och det äör att skapa lite traditioner, lite fler, nya så att säga för på nåt sätt i min familj så har julen varit så stressig in i sista sekund mycket pga att alla jobbar just in i det sista och sen är helt slut..men i år så..ska vi egentligen inte behöva det då mamma är sjukskriven och jag fortfarande är det delvis och vi alla inser att vi har haft lite knasiga jular sista tiden. Mycket sorgliga sådana, dödsfall, break-ups och annat tråkigt..och detta år göre sej inget undantag MEN då ja jag att vi får "bryta" upp det och säga..nu jädrans trots allt som hänt och fortfarande händer runtom oss så ska vi baske oss ha en lugn jul med lite planering och bara egengjorda saker
Sagt och gjort mam och jag åkte ut igår till stugan där vi ska vara i jul som vanligt, när vi kom var kylen och frysen paj..tog lite udden av julpyntandet..satt oss ner efter rengjort den illaluktande möglande kylen och fikade sen när hundrarna verkade bara vilja gå och sova och vi bara trodde klockan var 20.30 och vi hade tid på os..då hade klockan gått sönder och var redan 23.30.. Bara att gå och sova, efter lite julpyntande idag så skulle vi dra hemåt stan för att ta en julklappseftermiddag då inga klappar är klara..då hamna vi i diket med bilen...3,5 timme senare gav vi upp då vi hemma utanför dörren insåg vi var utelåst..
bättre lycka nästa gång?!

Men jag är envis jag ger inte upp
Imorgonkväll ska jag ha middag med min andra familj, min personal och deras familjer
Sen på onsdag, torsdag ska mat tillagas och anisbröd bakas! Så det så!
Något jag provat göra ett par jular är Ernst liptauer..supergott att ha på mackan när man är saltsugen'
recept..
500 gcream cheese, Philadelphia
500 gfärskost (Keso)
4 mskkapris
8 stcornichoner, hackade
3 mskpaprikapulver plus lite till att garnera med
1 nypasalt
peppar från kvarnen
2 tsk kumminfrön
2 tsk fransk senap
1 st1-litersform (kan uteslutas)
att droppa över:
1 mskvegetabilisk olja utan smak
1 nypapaprikapulver

Mixa ihop , kyl och ät!


sen ska vi göra hans anisbröd eller svin som han kallar dem, oj så gott har inte gjort sedan konditoriskolan!

Ingredienser
50 g jäst
 1.5 dl socker
 0.5 tsk salt
 5 dl mjölk
 1.2 liter vetemjöl
 150 g margarin

Gör så här

1. Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Blanda jäst, socker och salt i bunke. Häll på den fingervarma degvätskan. Blanda i de torra ingredienserna.
Jäses ca 30 minuter.

Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek. Ta ut grisar med pepparkaksformar. Fritera & rulla grisarna i kanel och socker.

Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin

En annan sak som jag de senaste åren strutat i fast som egentligen betyder mycket för julen, för min jul är julgran och ett minne för bara ett par år sedan då jag yttrat detta till min fina kusin V så på en morgon innan jul så hörde vi något bakom dörren och gick dit och såg i ögonvrån någon som liknade just kusinen med man springa iväg och när vi öppnade dörren stod där en fin riktig julgran som dom huggit och åkt ut till oss med, det glömmer jag aldrig
Nu i år ska vi ha en igen så imorgon ska jag på mission "impossible" och leta en riktig och finns det ingen jaa..då blir det en "oriktig"..men när brorsonen sa häromdan..faster har du aldrig gran då jädrans bestämde jag mej..-jo det har vi visst det!
Å kolla här hur fancy ser det inte ut med renfällar under!?!


Igår bakade jag pepparkaksdeg, ett superrecept som jag fått engång i tiden, ska baka peppisar imorrn, jag skulle egntligen också vilja baka ett pepparkakshus men pedant som jag är så tar det för lång tid och tar bara för mycket plats..det går väl sönder innan vi nått stugan med vår otur ;)

prydligt å fint från Williams sonoma :) Helt i min stil, inga kladdiga fula saker här inte ;))


Nä nu måst jag i säng..har ju mycket att ta tag i som höres..
Night night wherever you are..


another bad day

jag har 7 dagar på mej att rycka upp mej men tårarna tar aldrig slut, jag vet inte vad det är med mej men jag måste rycka upp mej och ta tag i det

Denna sång fick jag av någon som engång betydde Allt
Whatever makes you happy...

fösöker se


Jag försöker se det fina och gå vidare för livet stannar inte upp bara för att mansjälv inte är som man "borde".
Just nu är det bara för mycket jag saknar, sörjer och för mycket i det stora som är tungt
Men julen vill jag inte ska vara sorgsen och grå..det är ju den man längtar till varje år

I´ll be back
soon

Love Å

fame

i dagens Aftonblad kan man läsa om lillebror om att "han var nästa stora stjärna". Åhh han hade svimmat om han kunnat vara här och läsa det. Han hade älskat sin "kvarts sida of fame" ;) När han var liten och det enda som gällde var fotboll sa han-syrran när jag blir stor ska jag bli fotbollsstjärna i Milan!" och då svarade jag-ahh så bra, då blir jag din Manager" jag tar bara 60-40 ;)) Nu för nåt år sen när han kom och sa -syrran jag ska bli Sveriges nästa bästa komiker så sa jag -okej det spelar ingen roll att du inte blir fotbollsstjärna jag blir din Manager ändå men nu måste jag ta 80-20 för jag har förstått att det inte blir lika mycket pengar ;)))
Fortfarande helt bisarrt att man sitter och arrangerar musik och annat till begravningen som sker intill jul, men den ska bli något alldeles extra. Blommor kommer det bli i överflöd även om min pappa alltid sa -varför ska dom döda överösas med blommor om dom aldrig fått det i livet, passar det då när allt är över??! Jag förstår vad han menar Men när det är så många som inte kan vara med pga avståndet då han bodde i Shlm men begravs upp i norr så måste alla få delta på sitt sätt. RAW-gänget har gjort en insamling i hans ära till välgörenhet och jag måste återigen säga att dessa fantastiska människor har gjort och sagt så mycket fint att man måste rentav ändra inställning till 08:or ;))) Nämen ni fattar..
 i dagens Aftonblad

Kusins man ska spela/sjunga på minnestunden och det är fint att man har såna familjemedlemar som kan lägga till det där "extra" som kommer göra det så speciellt.
Red hot chilipeppers blir det
Bror D "filar" på minnestal och hans styrka är ju just skriva så det kommer också bli speciellt.

nog nu det snurrar nog mycket om dettta just nu så lite musik på nu bara...


Åkte till kusin med man nu ikväll och pratade musik till begravningen och visade upp lill-SnorkFröken (valpen alltså) , jepp hon har många namn (lillebror längtade så till han skulle komma upp i jul och gosa med henne och Poppy , nu blir det inget sånt..ops se där då var man tillbaka i minnen igen.. :(

Sista dagarna har hundtjejerna funnit varann så pass mycket att ikväll var Poppy madrass till Penny ;))
 myspys framför TVn

På jobbet tillverkas det julgrejer, det enda "roliga" med julen just nu. Fint när gästerna uppskattar att allt som görs på Hildurs är "egengjort"
   
  Cake Pops

Härhemma har vi familjefullt dvs några extra gäster som sover över ett par dagar, det är mysigt på nåt sätt när man annars är van att bara vara 2 pers hemma plus djuren då ;)

Näste vecka ska vi jag och mannen åka till Shlm ett par dagar och även om det just nu inte känns så jättekul så behövs det på nåt sätt efter allt som vart denna höst.
 
Au Revoir mes amies

RSS 2.0