..lite panikkänsla..

...jag har lite pankikänsla då nu beslutet är taget att släppa på en av café/rest. Den som jag tycker mest om rent lokalmässigt och som nu börjar bära frukt efter allt slit MEN jag har ju tagit beslutet att trappa ner och då måste man våga släppa men jag trodde dock inte att det skulle gå så fort med den enheten (många kommer kasta sej över den) och mina tjejer är förkrossade så nu ska man ha dåligt samvete för dom också eftersom jag var så ärlig och sa som det var.."-jag pallar inte" MEN dom förstår (säger dom iaf) och jag ska ju ha dom tjejerna kvar på andra ställena men ändå....tung suck. Jag måste nu våga stå för mitt beslut och inse att det är bäst för mesjälv på lång sikt iaf...Jag måste porioritera annat i livet nu... Please säg nån att jag gör rätt, tänk om jag får långtråkigt haha...!?

Sitter med det jla bokslutet igen efter alla lönerna är gjorda mm så ska jag släppa allt på stackars A som ska göra resten , vilken lyx, första gången på 2 år jag inte gör eländet själv.

Imorrn ska jag iväg på restaurangmässa, såååå kul och festa ska jag o S göra hela natten (om ja gissar rätt orkar vi inte ens halva haha)

Sen tillbaka fredag och förbereda inför Halloween.

Tjing ping!

Norrsken, fullmåne och stjärnfall

allt på samma kväll ..igår på vägen hem från IKEA såg vi en stjärna falla (längesen sist jag såg det iaf) ..otroligt Norrsken och en fullmåne som lyste så starkt. Så fint var det.
Veckan har gått fort...
Måndag: minns knappt vad jag gjorde förutom jobbade!? Förvirrad kanske ;)
Tisdag: stress stress och jobb, somnade framför TVn hemma på kvällen
Onsdag: jobb, fixa all mat hoppa på  buss 4 timmar till Umeå, trist möte med massa siffor, buss hem 4 timmar arbetsdagen slutade 23.10
Torsdag: Sååååå mycket gäster, det var ju löning men det var mer än vi trott, kul, dagen gick fort sen "kasta" jag och A iväg till IKEA bara för att upptäcka när vi kom dit att dom inte alls stängde kl 20 utan 19, vi fick alladeles för kort tid på oss att shoppa :( men iofs så blev det billigt! haha
Fredag: Åh! äntligen fredag, det blir mkt gäster idag och sen ska jag o M åka runt och kika på alla nya julsaker som kommit in överallt.
Rödis hela helgen, ska vara ute med J på lördag och påta i skogen och vinterstäda trädgården.

Hoppas alla får en riktigt bra helg! och 08-P ha det så gott i Thailand!  :)

Brandlarm..

Brandlarmet har hunnit gå 3 (!) ggr under tiden jag suttit på jobbet och kämpat med veckorapporterna, suck. Dom håller på att renovera golvet i en butik bredvid så dom lyckas få igång larmet  med sina svets-loppor. Mycket spring i trapporna blir det då man måste gå ut tills larmet stängs av..som om man inte är nog länge på jobbet på söndagkvällarna.!
Nu e rapporterna klara och ja ska hem för middag, kycklingburgare och Grekisk sallad med vitlöksbröd! Det ni, gott på en söndagkväll och bra bakis´-mat.
 Helt okej kväll ute igår hade jag och A även om vi inte planerat en seriös utgång så stod vi ut till halv2 iaf haha men det var för att vi gick ut så tidigt denna gång då orkar man inte stanna hela natten. Bra  musik för en gångs skull oxå, tänka sej, dansade hela kvällen..nästan iaf!
Fredagkvällen spenderades alone´ i stugan, mörkt som fn men det är såååå mysigt, lugn för själen, lite mess hade jag med omvärlden men var annars helt själv och ville inte åka hem på lördagen eg. :(
Ikväll blir det Råtatouille!..finally harjag fått den fixat åt mej..så "the best is yet to come"....hem och på med mysbrallorna och hopp i soffan!
Veckan som kommer är fullpackad med "måsten"-läkarbesök, möte 40 mil bort och tidigt morgonmöte på torsd med BNI, ett nytt företagsmöte jag blivit inbjuden till av S, spännande o se hur det fungerar med den nätverksamheten, dax för att presentera mitt framtida företag är avsikten!
Sen är det bara en vecka kvar till grand-finale= den  stora julmässan, med Wallmans salonger (bild nedan) som står för kvällsshowen och jag och S som ska bo på lyxhotell och "dansa på borden" på mässmiddagen (hennes ord)
image42
Glögg och julskinka och massor av inspiration, gratis, kan det bli bättre? Sen kommer mina tjejer o killar ner dagen efter (då man har lagom ont i håret) och ska se mässan 2a dagen oxå, men det är alltid mysigt att gå tillsammans och hinna snacka lite jobb och göra det vi alla brinner för, lära oss mer om mat och dryck!
Se fint porslin och testa nya viner och smaka nya kryddningar det gillar man som restaurangmänniska (bra produkter har www.risbergimport.se  jag använder de flesta av deras kryddor! bra recept finns oxå på deras hemsida)

Det snöade igår men inget är kvar :( Men det är hög tid för vinterdäck på bilarna!
Snart e det jul!  :)


SOL

.stor strålande sol ute, otroligt fint väder men jag har sovit (!) nästan hela dagen... Jag planerade in en ledig fredag (hade mycket personal tillgänglig vilket är ovanligt) och jag tänkte städa hemma och tömma/städa ur kyl och frys men så trött jag var....ojoj...har sovit från och till fram till 14 då Pd ringde och väckte mej, hade somnat på soffan och kylen och frysen den ser ut som den gjort sista månaderna, suck. Jaja men vilat har jag iaf gjort bara det att jag får så dåligt samvete att slösa bort tid.
Nu ska jag ta mej i kragen , steka lite kotletter till middag (har gjort mej förtjänt av god mat/efterrätt idag ) efter en bra vecka utan "bad food" dvs socker och snabba kolhydrater. (var tom.och promenerade med stavar igårkväll med A). Vad ska man göra till efterrätt?..chocolate chip cheesecake kanske ;)
www.pastrywizrecipies.com  gå sedan längst ner på recipies så kommer massor av himmelska recept på cheesecakes mm upp)
image41
Fick just mess från min vän K som mist sin lilla hund, så sorgligt, jag saknar fortfarande min Egon.

Nu ska jag göra mej iordning och fixa käk sen ska jag ut till Rödis över natten, ensam (skönt att vara själv emmellanåt), det är mys , med lite tidningar, DVDs och godis, kanske ett glas vin oxå)
Imorgon ska jag och A gå ut en sväng, vi ska på modevisning först med Make up store´s nyaste och sen ta en drink nånstans, mys det oxå.
På söndag e det dax för jobb igen och kommande vecka måste jag på (kan jag tycka ett onödigt)möte  med chefen, köra 80 mil tor. över dagen för 2 tim (!) Sen har jag en massa pappersjobb att fixa på jobbet förutom att laga mat då, det för att jag varit på andra rest/caféet hela förra veckan, då halkar men efter på den större restaurangen trots att man jobbat. Städat som en tok men nu är det ena kontoret fit´ (som jag inte ens använder haha)
Det roliga med nästa vecka är löning och jag ska ha en shoppingdag med A då blir det bla. nya träningsskor!..kanske nåt onödigt till stugan eller hem oxå ;)
Tata´
(som I säger)


hungrig

.jo nu är jag faktiskt lite hungrig men  det blir ingen mat förrän imorgon (har fått sista målet grönisar) då har jag/vi avklarat vår 48 timmars detox, kanske låter lite med 2 dagar men ´believe me´ att när man jobbar hårt så orkar man inte prestera på tom mage. Sötsuget är iaf borta och jag mår bra som 17

Har kommit hem i tid idag och det känns helkonstigt att ha en eftermiddag+kväll hemma, i normala fall kommer jag ju inte hem före kl 19 så idag när man var hemma redan 17.30 så blev dagen helt plötsligt så lååång (fast på ett bra sätt menar jag)
Har haft hand om J ett par timmar, sett på Byggare Bob och lekt med Skopis
Nu sitter jag och läser olika bloggar och surfar på olika inredningssidor.
kolla
http://www.indiahicks-islandliving.com/ (jag kan oxå tänka mej flytta till Bahamas!)
http://www.kixkoll.blogg.se/ (så himla bra blogg om inredning)
Man har ju inte så mkt tid att följa olika bloggar eller surfa men en del kan man inte hålla sej ifrån.

Jag är konstigt nog sugen på fisk, har haft menyplanering på eftermiddagen så jag har kollat massa recept...
tex...Grillad fiskfilé med lökpotatismos och ciron (man kan ju skippa löken ;)
image39

0,6 kg

fiskfilé(er), (t ex svärdfisk, tonfisk, havskatt eller lax)


salt och vitpeppar
150 g

spenat


citronjuice
Lökpotatismos
240 g

gul lök(ar)
1 msk

smör
2 msk

socker, råströ-
0,5 kg

potatis(ar), skalade
0,5 tsk

salt
1 krm

pTillagning:

1. Börja med den karamelliserade löken. Skär löken i 1 cm breda klyftor. Plocka isär löklagren och skär bort rotfästet. Fräs löken i smöret tills den blir genomskinlig. Rör ner sockret och sjud tills all vätska har kokat in.

2. Koka potatisen mjuk. Ånga av den och stöt den till mos.

3. Blanda den mosade potatisen med karamelliserad lök. Smaka av med salt och peppar.eppar

Jag äääälskar potatismos (hemlagat!) men det blir inte så mkt av det nu när det är GI som
gäller för mej i höst (måste börja äta rätt så man pallar arbete o fritid bättre)
 suck, men på lördagar, då! får jag äta vad fn jag vill så det så...
Såna här är rätt så goda men bara lite ;) haha (kokostosca-kaka, säljer som smör hos oss på caféet)

image40

Choklad- kokos rutor


ca 30 bitar

Ingredienser
6 ägg
500 g Dansukker Farinsocker
2 dl flytande margarin
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Täcke
400 g kokos
150 g smör eller margarin
3 dl Dansukker Finkornigt strösocker
3 stora eller 4 små ägg

Till formen
smält smör eller margarin
Dansukker Råsocker Strö


Vispa ägg och farin pösigt. Blanda Farinsocker, vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Vänd ner i smeten tillsammans med margarinet. Bred ut smeten i smord och sockrad långpanna, 30 x 40 cm och grädda choklad-kokos-rutorna i nedre delen av ugnen i 200° i ca 20 minuter.

Blanda samman samtliga ingredienser till smeten i en gryta och sjud under under vispning till en krämig smet. Bred smeten över chokladbottnen och grädda choklad-kokos-rutorna i ytterligare 10 minuter. Låt svalna. Skär i rutor. Dofta eventuellt över lite florsocker vid serveringen. Choklad-kokos-rutorna går bra att frysa.


Regnruskväder idag, men inte så kallt.
Städat hela dagen på jobbet, imorgon ska det ena kontoret göras om.
Nu blir det lite TV och sen ska jag kolla in kudden..!
Hojt!

Ovanlig dag..(och pappas födelsedag)

..jo idag var en annorlunda dag..inte så himla konstig men annorlunda.  Jag och A har påbörjat en "detox-kur" för att få bort sötsuget (mer ork och klarare hy) och komma igång på allvar med nyttigare mat. Så idag har man tuggat grönt vill jag säga, ingen "vanlig mat" på hela dagen och sista målet var vid 16-tiden så jag borde vara hungrig men icke!....Känns bra, fasta funkar inte för mej men det här känns helt okej med tanke på att man ska orka jobba oxå. Kuren finns i nyaste nr av Topphälsa!


Sen hade ja bestämt att denna vecka skulle jag tillbringa mina eftermiddagar på Å ist för på restaurangen där jag mestadels är, jag känner att jag försummat mina tjejer på andra sidan gatan" länge nog nu, dom e så duktiga på att klara sej själv men nu ska vi städ-röja lite och planera julen och div annat. Kände mej som en rookie, en praktikant, fick springa o fråga C om priser och var vi har alla grejer, kunde inte ens byta babsrulle i maskinen ..hmm...Måste vi ha olika babsmaskiner på alla 4 ställen? Hrmpf..
Middagen var tvungen avklaras på jobbet innan jag åkte hem för den var lite komplicerad med alla grönsaker/frukt men tur jag har A som grejar o står i med förberedelser.
Gick över till F och tänkte natta J men han ville inte alls sova såklart, faster höll på somna på lekmattan bland alla traktorer..

.. idag skulle min pappa haft födelsedag om han levat, så då brukar jag bege mej till graven och just nu är ju för ovanlighetens skull alla mina bröder hemma i stan så för första gången på många år åkte vi tillsammans till kyrkogården, det var härlig stämning i bilen vi skrattade som aldrig förr, P berättade om hans "photo-shoot" på MIKAs förra veckan, gick inte så bra trodde han men vi får väl se.. och D berättade sina roliga historier.. sen tände vi marchaller och himlen var alladeles klar med alla stjärnor som lyste..det var kallt ute, vi frös men inte i hjärtat. Vi saknar dej pappa
.
Helgen som passerade gjorde det alltför snabbt men man kan säga att den gått i vänners tecken...eller i "terapins" tecken..kanske...Man har fått göra skäl för att vara storasyster iaf.
Fredag slutade med att jag fick hämta hem bror F från misslyckad taklagsfest. Men allt slutade väl.
Sen har jag ju bror D innenboende hemma från England också, 3 brutna revben och han e rastlös
Lördag blev familjedag igen i stugan men med vissa diskussioner om fredagens events´. Mamma är som en hök på oss trots att vi är vuxna hm...
 Söndag gick till att finnas där för min vän R som inte är alltför lycklig just nu, han körde 60mil t o r för att få prata....önskar jag kunde säga och göra mer saker för att få dej på banan igen vännen!

Nu sitter jag och förbannar mejsjälv för att ja inte kommer i säng för jag var gode trött i morse och imorgon blir oxå en lång och j-ligt gröööön dag!

"A friend understands even when your thoughts aren´t fitting into words"
..tänk på det R!

Natti´

Update

Lördag  "hela" knasiga familjen samlad på Rödis. Begravde Egon o Cojak (katt och hund) på tomten tillsammans vid en stor sten i en strimma sol mot havet....Lugn
Söndag  hasta hemåt som alltid för att åka o jobba med alla kassapärmar, tung suck
Måndag upp tidigt och jobba, superstressade jag och A, för att hinna innan 10 då taxin kom, hoppa på
planet ner till Shlm, fick inte sitta bredvid varandra A och jag, skit -SAS. "Gick på stan" hela dagen
låååång, mysigt men kostsamt.! Hitta äntligen en mössa jag ville ha en Protest på T12 hoppas det blir kallt snart!
Vilse på kvällen från hotellet, brukar hitta där men icke´ fick ta hjälp av P. Mat på söder och skratt till vi
somna´. A är nog den bästa shoppingpartnern!
Tisdag´  Upp i ottan, iväg med alla påsar o väskan till Solna för utbildning i utvecklingssamtal, teaterövníngar, gulp! ´Å hatar det...Men det gick så bra, nöjd med min egen insats och framförallt kursledaren. God lunchmat, fick sluta tidigt, vi hann med "en halvdag på stan"-suck, slut pengar. Flyg sent hem, kallgrader på Kallax
Väntade på lillebror som missade planet, samma som vi åkte med, han kom ist hem till mej 02.00 blev lite sömn den natten.
Onsdag Trodde inte det var sant då klockan ringde Stress för att hinna färdigt all mat. Säkerhetschefen kom på (planerat) besök" tog 6 timmar att gå igenom alla våra rutiner gick bra, jag e nöjd.
Darling Ida var jag tvungen hinna med att träffa på kvällen för hon skulle dagen efter åka till Wales och jobba. Will miss her.
Handla mat med M och hem för att äta middag ..klockan 21
Hem sent....igen ...sa Pd...ja´vet sa jag
Torsdag Okej dag, hann med mkt på jobbet, men glömde middagen, hur kan man göra det? Nu är jag hungrig.
Sett nyaste Beck, "i guds namn" (släpptes igår) med M, den var mkt bra.
M frågade, skulle du inte vilja följa mej  till Thailand 2 v det kostar bara 2.ooo (fördel SAS) ...STOR suck...jovisst skulle man vilja det men hur?
Pratat länge med lillebror D som jag inte hunnit träffa så mkt..."har du alltid så här långa dagar?" frågade han..
Hopplöst pigg men borde sova....
Imorgon är det fredag och jag ska ha en kort fredag på jobbet, så det så!

"friends are those rare people who ask how you are and then wait to hear the answer"
image35

det är lugnt..

..i stugan mitt ute vid kanten av skogen vid havet...himla lugnt...så lugnt att jag har haft svårt att ta till mej
sista dagarna att jag faktiskt FÅR ta det lugnt. Från en toppfart på 200 knyck till stilla lugn och ingen
speciell dagsplanering eller krav helt plötsligt kan vara nog så svårt MEN nu! har jag varvat ner...fast då är det bara en dag kvar tll arbete´. Jag tycker det är helt okej iaf för jag har haft en riktig kvalitets "kort-vecka".

Förra helgen var friday-afterwork med SERgänget lika roligt som det brukar vara dock droppade alla av på kvällskvisten så i slutändan var det bara jag och kock-G kvar på krogen och dansade till dom stängde, men kul hade vi. Ingen av oss är ute speciellt ofta och vi hade nog ett behov av att dansa av oss och "spana" liiite bara liiite (nä, inte på varandra, vi e bara good friends). Och vi kom på i salongsberusningens sista dimmor att vi nog skulle starta restaurang tillsammans, vi har samma värderingar och idéer hur en riktigt restaurang ska och inte ska vara haha. Nä jag håller mej nog till min egen lilla affärsidé längre fram, "nångång"

I stugan har jag inte vart ensam, både lill-J och mamma och vänner har vart här på olika långa besök men det var skönt igår att vara helt själv trots att jag är mörkrädd och det är verkligen becksvart härute men himmelen var alldeles blå och många stjärnor lyste upp och sen har jag ju W oxå såklart me mej. Nu är Pd och Musse här så det är fullt hus igen, middag och vin sen blir det nån ny nerladdad DVD innan läggdags, det är rätt fysiskt krävande att vara ledig och sitta så mkt oxå haha

Massor av tidningar och en hel del böcker har jag hunnit bläddra i precis som jag önskade och imorrn ska det dessutom bli bra väder, kan det bli bättre?
Jobb på söndag och jobbresa må-tisda sen är läget back to normal dvs mkt arbete men hey! snart e ju julen här ;)

På samma plan hem sent på tisdag kväll finns oxå lillebror Dani med hem, längtar", han ska komma o bo hos syster till han hunnit komma på vad han ska göra nu efter 4 år i England.


tid...tid...tid..NU får jag lite tid över

..man önskar så att man hade mer tid till saker och ting, men så är det väl för dom flesta, men  allt känns så "hysteriskt" i mitt liv och jagsjälv känner mej ..iaf "halv-hysterisk"..."hur fn ska jag hinna det och det..och det?"

Hursomhelst efter 48 timmars hårt arbete sön-måndag med månadsbokslut, ett s.k " hard-close" och 2 personalmöten så kom jag hem igårkväll 22.00 . Kom då på att jag inte ätit  middag ,men druckit en massa juice (har helt slutat med kaffe och svart thé) och en halv cookie..blev vrålhungrig men i mitt kylskåp fanns bara ...kattmat och sylt, suck, ja då fick man gå lägga sej hungrig.

Åh vad skönt att få soooova imorgon tänkte jag då  (ska ju vara ledig tis-fre) och så kan man vara uppe sent ikväll och se TV utan ångest för att man är just uppe sent, hmmm..jag somnade på soffan och vaknade 7 imorse(!) Jamen va fn är detta?, jag har varit ta mej sjutton gråtfärdig varje morgon jag ska upp och gå till jobbet..."bara sova liten stund till.." åsså har man nästan fått stressa ihjäl sej till jobbet för man dragit ut på tiden  så men nu har man slagit upp sina blå föré klockan och kan inte sova..
Så..här sitter man nu vid datorn hemma sen ett par timmar, har hunnit prata med jobbet , beställa varor till imorgon samt lägga in fredagens beställning och dessutom gjort en veckas lunchmeny!

MEN! nu ska jag hoppa i duschen för jag ska ha lite lyx, luncha med Ida och sen åka och klippa håret hos E och  så måste jag hämta mitt bokpaket med nya fina böcker som kommit, efter det bär det av till...Rödis! jippi... Har dock dator med mej så jag kan hålla kontakten med livet "utanför" haha

Hoppas det inte dröjer alltför länge till SATC-filmen kommer på bio, längtar,  sen måste jag bara se "Råttatouille"-den teckande filmen från Pixar med råttan som vill bli kock - "Pappa-jag vill bli något stort!" Tyst min son , akta dej för människorna och ät dina sopor"...hahaha den e så kul det lilla jag sett iaf. Får se om Pd ´s kompis lyckats bränna ner den nu i helgen åt mej
image33

Nu ska jag gå och krama J för han e hemma från dagis idag med pappa, han e febrig lilleman´

Åhhh...jag har SEMESTER! :) Hoppas ni oxå får en bra vecka som jag planerar att ha!

RSS 2.0