hem hemma hemmast? (nä det går ju inte ;)

Familjekväll blev det, en "Take what you´ve got and put in on the table-dinner" ;)
bror & Å, Joppis OCH kusin med lill-M...bus och stojj hela kvällen, mys i soffan. proppmätt. Härlig lördag, som extra plus en vinst på V75 och så näääära att fixa 7an..igen..men nästa gång då!! ;)
 finaste busungarna..

Gjorde Sonjas sambal-bröd i ugn..Blanda smält smör med sambal oelek och skeda över valfritt bröd/baguetter och toppa med en god riven ost. Jag tycker ju hembakt bröd är godast att använda, typ franskbröd eller surdegsbröd men detta bröd som går att köpa som jag använde ikväll är gott!
Gratinera i ugn 225gr i ca 5 min (beroende på ugn!)
 fr Skogaholm

Har surfat på sajter med oj så härliga hem...då får man lite lust igen att ta tag i hemmet själv, står vid min vita sida, dvs allt går mot det vita härhemma, behöver det, älskar det, färg kan man ha på på blommorna i fönstren ist ;)
 Skrattade så åt Å igår när vi var och shoppade just blommor som glatt plockade en bunt fräscha liljor (me love) och gick till kassan med en femtiolapp..den räckte inte långt det blev 207 pix istället, fina Å som bott så länge i Spanien där just färska snittblommor kostar next to nothing..så hon blev en aningen förstummad..men bror har nu fina  (dyra) liljor på bordet hemma ;)

this is lovely...and bright


 Härligt vitt!

Alice ljusstakar :)

..eller varför inte detta..lite mer modernt med en pool, in da house!




 fr homedesigning

vad tycks om detta i Texas??





foton Chris Colegrove

Ja nångång är ju drömmen att få bo i ett hus med ett riktigt kök!! Den som lever får se :)

Detta hem är härligt på nåt sätt trots att det ändå inte är min stil direkt, lite för kantigt och hårt men ändå.. gillar så mycket av det enkla i det! hittat på
denna blogg






avslutar med detta fantastiska hem från Sydafrika...


bilder fr Living Etc

..imorrn önskar jag att jag skulle kunna vakna upp till en söndag i en storstad..som tex Seattle.. Då skulle jag börja med en härlig frukost med konstigaste smörgåsen ever (jo för mej var den det men oj så god ;) sen åka på Barnes and Noble och köpa lite härliga kokböcker, ta en smaskig fika på chocolate factory (där den härliga sjungande baristan made our day sist ;) och strosa sen i Pike Place market, köpa god tryffelolja, lite vin och en fisk!? Vi stod o såg dom kasta fisk en bra stund ;) men det var inte fisken man kollade på direkt ;)





påväg downtown

 härlig stämmning

 jodå här stannade vi ett tag...

 konstigt men gott var det!

.....Istället imorgon är det bokslutsdags, dvs jobb hela dagen,ligger efter igen då man vart borta i nästan över en vecka. Ingen brunch och ingen mysfika...men okej kanske lite kvällsmys sen då om man hinner klart allt i tid!

Gonatt!


.jamen ojdå..låten! (R springer mest på fest just nu så the hits arent´ comin.. as usuall ;)

Ocena, cry cry..



försöker

..jag är positiv, jag är inte splittrad, jag mår bra, jag är..glad! Absofuckingloutley!

Familjemiddag ikväll.
Vad mer behövs?

Make your life your own masterpiece..


Precis

Lördag:
det där var precis vad jag behövde, dagen igår. Umgås med roliga härliga,glada människor. Äta fantastisk god mat och dricka gott..hela kvällen, på ett slott dessutom.
Kick offén med jobbet vart helbra..även om jag åkte ner dit och var dunderförkyld, torsdagen blev en tung dag, på många sätt, avklarade dock styrelsemötet och fick något vettigt gjort.
Igår var det kick off och vi höll till på ett slott i Shlms utkant. God mat hela dagen, roliga kollegor, och framförallt det bästa med dagen (förutom festen på kvällen då ;) var föredraget med Magnus Lindkvist, årets talare 2009, och det kan jag säga att man förstår varför. Skrattade hysteriskt och han fick en tänka till, på ett roligt sätt. Ska köpa boken han skrivit, helt klart

En annan föreläsare var Peter Vissher för Albron, Hollands största catringföretag och han hade en del goda pointers´ också men lite svårt att uppfatta allt på engelskan med holländsk brytning ;) Men det företaget har en hel del likheter med jag arbetar åt.
Hursomhelst det roligaste är ändå att träffa ens kompisar som man inte ser alltför ofta och vi hade kul hela tiden.

På kvällen blev det middag och vi i gånget hade så kul hela kvällen, Christian, Andreas, Anders, Anne och Morgan..och så alla andra kollegor, totalt ca 240 st!

Middagen som serverades var:

(fördrink) Mousserande: Casa Bianca Prosecco, Italien

Förrätt: Lättodlad forell med rökt forellkaviar i färskost, gurka och krispigt kycklingskinn
Dryck: 2008 Hunters Sauvingnon blanc Marlbourough, Nya Zeeland

Varmrätt: Lammfilé med lammbringa, blomkålskräm, gulbeta och karamelliserad dillsky
2006 Cantos De Valdepiedra Rioja, Spanien

Vispad Ortala från Väddö gårdsmejeri med hjortron och hasselnötter

Efterrätt: Äppelglass på äpplen från Ulfsunda slott med brödkräm, tonkaböna och ängsyra

Menyn komponerad av: Tomas Diedrichsen och Fredrik Juhlin Ulfsunda slott

ALLT! var jättegott och dryckerna till...what can I say...Lovely!




Imorse var det inte lika kul ;) Upp tidigt för att hinna med flyget hem, ojoj men idag är man ju ledig så nu blir det bara lördas´mys resten av dagen!

Blev så inspirerad när man nu ätit bra hotellfrukost i 2 dar att testa och köra söndagsbrunch på jobbet, men det är lite fel årstid  att börja med tror jag men ..hey..det vi hört nu i 2 dar är ju just¨våga chansa! Ta risker...så..kanske kanske ändå
 recept här

Söndag:

Jobb jobb jobb, mycket att ta igen från förra veckan då man vart borta ett par dagar så det är bara sätta in vxl 2 nu. Veckan som kommer blir tuff, åker till Umeå 04.00 i natt".
denna låt passar idag....


Take care!!




update

Måndag
lång vecka det här, mkt jobb och sega långa dagar med för lite gäster, trist men det är ju januari så det är som det är. Kommande vecka blir mer hektiskt med att försöka fixa 5 dagars jobb på 2,5 och sen flyger jag och Anders till Stockholm på konferans/kick off på ett av Stockholms slott  resten av veckan. Hoppas på lite god mat och att dom bästa kollegorna är där så det blir en kul kick off.
 här ska vi bo i veckan

Även om "resenerven" börjat kittla igen och jag vill iväg så är dessa Stockholms jobb-resor inget kul..men det är ett måste om man ska kunna vara med på företagsmötena men oftast bor vi på ngt av företagets hotell/konf.anläggningar som samtliga ligger i utkanten av stan så det är ett
j-la åkande och hälften av tiden går faktiskt åt till att åka från och till. Jaja det är inte lika ofta numer så man får bara göra det och tänka på det som är kul med det hela..

Nu har jag iaf snackat strunt en massa av senaste blogginläggen så jag bör återgå till det jag brukar...mat (och inredning etc)och framförallt  bla..recept.
Liptauer är något som (från Ernst Kirchsteigers kokbok) är supergott på hårdbrödmacka eller tunnbröd.
Gjorde det i julas och det kommer jag göra igen! Har lovat ge receptet MEN boken är i stugan och det fanns inte på nätet men håll ut, det kommer!
Imorgon ska jag baka Devils food chocolate cake på jobbet, den måste provas bakas för dom som inte gjort det och denna version är så bra!

ingredienser:
200 g smör
 3 dl ljust muscovadosocker
 1 dl ljus sirap
 4 st ägg
 3 dl mjölk
 5 dl mjöl
 1.5 dl kakao av god kvalitet
 3 tsk bakpulver
 1 tsk vaniljsocker
 1 tsk malen ingefära
 1 st nypa salt
200 g mörk choklad
Choklad glasyr:
 3 dl vispgrädde
 250 g mörk kvalitets choklad 70 %
 1 tsk smör

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
10. Choklad glasyr:
11. Koka upp grädden och tag av den från värmen.
12. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.
13. Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).
14. Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.

Håller på med planeringen inför after work på torsdagar/fredagar på jobbet (såklart :) och plockmaten/buffén kommer att vara inspirerad mycket från denna tjej, fantastisk mat oj så mycket gott, har ju boken (tack kusin) och har redan testlagat flera recept som kommer finnas med på buffén..så snart! Hoppas jag vi kör igång! Klicka HÄR så för inspiration (ja om du är som mej då vill säga) Det kommer bli a lot of cowboy food! ;)
Undrar om hennes Italian meatball soup skulle funka att köra lunchtid..hm måste testa, det kan ju inte mer än floppa! ;)

S! Min vän.. gå in på bloggen hennes och se..vore inte det ngt för oss och våra drömmar/planer?? Stilen/maten etcmenar jag :)

 fotot lånat fr Pioneer blog

Tisdag
Vaknar upp och är FÖRKYLD :( Pd har smittat mej, oh no..jag som ska ner till Shlm och allt, suck, hoppas det är en 24-timmars variant då..Så idag har allt gått väääldigt långsamt och trögt omän jag hunnit allt jag ska på jobbet (OBS! jag lagar inte mat när jag är förkyld dock men man har hur myckets om helst annat att fixa i detta yrke) plus! att jag hann till frisören och fixa slingorna och dom röda blev till koppar.. det ni (det var ju inte kul att sitta och nysa hos frisören men hon får ju bra betalt, 1100kr på 1,5 timme katjiing!
Imorrn skulle jag önska jag fick vara hemma och krya på mej så man orkar med jobbet söderut men icket för ska man fara iväg på jobb så måste man ju jobba in det man har härhemma, that´s the law..
Men säg... det var då ett jädrans gnäll av mej numer! ;) Men oj vad härligt att vara hemma en dag och vila på soffan framför mina favvo TV serier...zappa emellan (dom visar repriserna på slöndagar, samtidigt!)
mellan....
Overhaulin´
..älskar att se när bilen e klar och dom får se den! och blir lika förvånad varje gång dom inte kutar runt av glädje och blir smått galen av lycka!!??? Dom flesta står bara där och ler lite försynt..jaja kanske det är chocken ;)
Och dessutom tåls ju Chris Jacobs att ses på lite grann också ;))

..detta prgram krockar med..
En plats i solen...(en plats på landet)
En brittisk serie om att leta permanent boende eller sommarhus i tex (nu senast Australien, Nya Zeeland) Frankrike, Spanien etc
Min dröm om vingård i Frankrike står kvar men hey..Australien...vore kanske nåt..synd bara att det ligger så långt härifrån.
Att prova på bo i ett annat land har alltid vart en dröm jag joppas jag hinner uppleva innan detta liv e över.
 Mildura, Vicoria, Australien

America´s got talent

jag håller på Eli Mattson..






Onsdag
Åhhh tar detta inte slut! Förkyld som bara den, kunde ens åka till jobbet imorse..fick somna om men vid 12 fick jag pallra mej dit och försöka fixa inför det jag ska vara borta. Tur jag har mina tjejer iaf

Nu är det bara att fixa beställningarna för jobbet och skriva om inventeringslistorna som jag spall thé över innan jag fick iväg dom. Sen blir det att vila resten av dan och dricka 3 liter vatten till, det onda ska ut ut ut!

Jag och R har gjort vår 10-i topp listan över våra bästa låtar ever, Pd har hakat på och nu ska vi dra med oss 20 till för och om vi kan få den ultimata listan, fler som vill haka på? säg bara till! Alltså dina bästa låtar genom livet och motivering. Svårt men det går ;)
Eftersom jag blir borta nästa vecka också så ska Roffeman göra gästinlägg i min lilla blogg, så den inte stannar av helt men den mannen får vem som helst att skratta.. so bring it on! det blir kul  ;)

en av mina topp-10       ..


Alltså bloggpaus för mej ett par veckor...
see ya!


det pendlar

..det pendlar väldiga mellan både humör, lycka och olycka numer, det har jag konstaterat ordentligt senaste tiden. Att vakna upp till sms att personal sjukanmäler sej är aldrig kul, särskillt när man själv måste ta lång dag på 11,5 timmar, likadant var det ju i fredas så jag tänkte väl i min enfald att idag skulle det bli en normal dag men se icket. Nåja, vad betyder väl det, några extra timmar på jobbet är okej.

Humöret pendlar uppochner av olika skäl och det är jobbigt att deala med speciellt när man har ett serviceyrke MEN ibland kommer dom där små guldstunderna så man bara får le..pga  av olika fina männsikor runtom en. Jag och C hade en bra dag på jobbet trots att vi var allena och hade mycket att göra. Men hon peppar mej och sen är det bara att köra, för kul har vi ihop!

Roffeman. vännen, ligger på sjukhus, lyckligvis inte skadad allvarligt, har åkt av vägen med bilen. Han håller en på tå iaf med sina äventyr :P Fasiken också, nåväl, tänker på dej ikväll och idag är låten tillägnad dej istället för att jag fått den från dej. För 8 år sen när vi lärde känna varann var denna låt din favorit, många låtar har kommit och gått sen dess men vi tycker lika på 9 av 10, amazing.
This one is for you..


Sett Inglorious Bastards ikväll på DVD,
 ..hmm att Det är Quentin Tarrantino som gjort den märks ganska fort..vet inte vad man ska säga annars, Brad Pitts roll var ganska andefattig och jag störde mej på hans sk dialekt men annars så är den ju en "wishful thinking film" absolut. synd bara att historien inte är verklighetsbaserad.

På fredag ska vi på bio, det är premiär på Snabba cash, har inte läst boken faktiskt men då kanske man inte blir besviken på filmen ;) som man så många gånger annars blir på en film som är baserad på en bok..Men min nya filmfavorit Joel Kinnaman är ju med så det borde ju bara bli bra! ;)


Han, Joel är bäst i Falck-filmerna, i Arn har jag inte sett honom men får se i Snabba cash då. Han är nog vårt nästa "Hollywood" bidrag :)

Imorgon hoppas jag vi är "full styrka" igen på jobbet sen på eftermiddan är det kbt med L igen efter ett långt break så det ska bli skönt att få snacka av sej och få bli peppad!
Sen blir det en 8km promenad på kvällen, det är så häärligt med "normal" temperatur! Så nu är det bara passa på att vara ute vem vet snart kanske kylan kommer tillbaka :(

Good nite!!

låg lägre lägst

.fryser, har inte sovit många timmar och mår illa. Vet inte om det är ngn kräksjuka eller vad, men just nu känns det som om man är på botten.
Måste upp, bli uppåt. Men det blir imorgon. Idag är jag bara låg och så får det vara.

Har iaf tagit första skoterturen idag,  yeey. Härligt att stå på lite på gasen och känna vinden i ansiktet, sol och
 -1grad också så vädret var härligt, dagens höjdpunkt kan man lätt säga.

Väntar på dagens middag, chili con carne...får den serverad idag, skönt, Pd är kocken idag.





Imorgon, imorgon då börjar det nya 2010 för mej.



.hej till nästa gång.

uppochnerdag

..hela veckan har varit upp och ner och väl framme på fredagen blev det ännu värre. Mår inge bra "kroppsligen", vet att det går över men ändå!! Och knoppen ska vi inte ens tala om, där är det totalkaos, gjort fel val hela veckan, mycket förvirring och imorse hade jag smått panik när jag vaknade. Allt stod mej upp i halsen..Dessutom C smsade tidigt imorse att vi hade personal borta från jobbet, sjuka, vilket resulterade i en stressig dag för både henne och mej plus att jag fick lång arbetsdag till stängning..MEN sen mitt iallt kom S till jobbet och "räddade mej ett tag" och jag fick ett intressant erbjudande jag nog ska se över om det är möjligt! Det är skönt med S som vet allt man behöver älta om i jobbet (och även annat) När hon gick hade ny energi kommit och jag grejade resten av arbetsdagen!
 Sen kom Å på begäran och var min terapeut på eftermiddagen. Tack för det fina vänner!
Så...Nu kan det bara gå uppåt! eller?! ;)
Jag har tagit flera beslut och nu ska jag banne mej ge mej på både det ena och andra vänta bara ska jag visa!

hädanefter ska jag leva som om..


"bara" -26 grader idag och påväg neråt så det känns bra för imorgon är det dags att bege sej mot mitt ZenMood ;) och då är det bra om man inte fyser hela tiden ;))

Jo jag svammlar men kanske nästa gång har jag nåt vettigt att säga, om alla dessa beslut och intrssanta val jag kan faktiskt göra.

Au revoir!


svacka

nää.. så var det inte planerat att börja året med svacka men det är lite rörigt både här och där nu och många runtom en har också en dålig start på nya året. Det hjälper inte att det är freezing cold ute för jämnan och mörker. Så jag försöker med alla medel att tänka positivt och se framemot våren, har suttit o kollat sommarbilder, tittat på resor (för i mars blir det en resa för att slippa födelsedagen hemma) Jag gör upp planer på jobbet för olika aktiviteter,skriver menyer, kollar recept...ALLT som brukar pigga up mej dvs....Om det funkar? ..hmm nej inte än men det kommer!!
skamm den som ger sej! "... som alltid farmor sa
 
Lagom kyla och snö vill vi ha!!
Nu vill jag vara ute o grilla korv, köra lite skoter, utflykter på  öarna runtom, bara få va ute med friskt luft och ljus!! yeeeey

men å andra sidan skall man väl ha i åtanke på detta när man önskar sej nåt ;)...



Sitter på nätet och kollar in olika hundraser..för en till hund ska vi ha,kompis till Poppy men till sommaren då inte nu i vinter men vilken ras då?hmm..min favorit utom cocker då såklart är ju den mäktiga
Grand Danois. Kennel
Grandelux har jag tidigare haft kontakt med, Sara Rosquist som har kenneln gav jättebra svar på dom frågor jag hade om rasen. Och så fina hundar hon har och föder upp! Gå in och kika på bilderna på hemsidan, so great :) Jag gillar den rasen mycket, har alltid gjort men tyvärr inte min man då..Men som Sara sa så skulle han nog övertygas om han fick träffa en, speciellt hennes hundar kan jag tro så nångång då jag är i Stockholm så tänkte jag besöka kenneln :)

 bild lånad fr Grandelux hemsida 

Chattade nyss med bror D, förösker få han inse att det är dags att sluta röka, dessutom bor han i England där cigg inte finns som här och kostar skjortan! Hans hälsa tar stryk och det har han redan insett även om han säger att than inte alls röker såå mycket längre, yeah right. Sluta bara finns ingen anledning till att inte göra det.
                                           

nu ska jag och vännen Å egentligen gå på en långtur men hur kul är det med -23?? Men det är väl bara bylsa på sej och ge sej ut! Måste hitta på nåt middasalternativ också, hur kan det vara så svårt och trist hemma när man har så lätt för det på jobbet och gör det där varje dag..hm måste nog bero på det lilla lilla trista kök vi har ;)..appropå kök så.. Jag drömmer (och planerar) om mitt liv i Frankrike om jag når en högre ålder och får vara frisk dvs..då ska jag ha en midnre vingård med stort (!) lantkök, där ska jag bedriva B&B med liten pub med ett fab kök ;) det ni!! Låter det som jag alls??!!...

 ...här ett gammalt kloster i Languedoc till salu med egen sjö för fiske!
Googlat på massor av hus/gårdar...men först måst jag pricka in V75! ;)) för en miljon eller två behövs!



Idag är en Thriving Ivory dag..







Nä nu dags att göra något vettigt och ockupera hjärnan med annat än massa grubblerier!
 se! jag försöööker va positiv!! ;)

See ya!

nytt år

..så nytt år, julen är över och nu har jag precis "stängt" bokslutet för 2009..dvs i jobbet. Suttit en stor del av natten och dagen fram till nu, är så frusen och trött och funderar på att gå och lägga mej ett tag men det blir så knasigt sen med att sova på natten så det är bara försöka hålla sej uppe.
Känner mej låg och ensam ÄVEN om det inte alls är så men ibland är det väl tillåtet att tycka synd om sej själv va?! Har dille på J.R Richards låtar..gör en inte mindre sentimental heller..


Dock ganska härligt med ett nytt år då man vet att man går mot det ljusa även om det är lågsäsong på jobbet, dock finns massor av planer så det är väl bara sjösätta dom vi har ju fortfarande  öppet som vanligt dvs 7 dagar/vecka... Och finally så kanske vi får tillståndet så vi kan köra after work!

Saknaden efter Wille är fortfarande stor och det känns tomt i huset speciellt när man kommer hem att han inte möter en men jag vet att han har det så mycket bättre nu..

Nyårsafton firades lugnt och mysigt i stugan med familj, försökte vara ute en del då man inte idas vara det pga det kalla vädret men den nya "braskorgen" (hmm heter det det?) som vi fick av bror har det eldats i ute

magic, nyårdagsmorgon
   Åsita & Joppis
 

Poppy dricker choklad..


Bästa med julen är att få hinna träffa massa av ens vänner, fest i lördags med finaste tjejerna, blev en glad kväll minst sagt ;) Inget mer att tillägga där..

Ikväll kom familjen Elliott (bor i Västerås) på besök, tråkigt att bara ses 2 ggr/år men så är det , kul att få umgås lite iaf emellanåt.
Imorgon är det full arbetsdag även om det är 13-dagsafton men fika på eftermiddan med Åsita och på kvällen bär det av till stugan, middag med S&P, vi är restaurangfolk och.. slöa och ska köpa take away mat och bara mysa. Äta på papptallrik så vi slipp disk ;) 

Nu i januari måste man bara få planera lite för våren så man har nåt att se framemot, utlandsresan i början av mars, skoteråkning i påsk och njae..kanske inga semesterplaner än..men drömma lite redan gör man! ;)
Hittade lite bilder från i somras och det är bara att drömma sej tillbaka till sommaren 2009 som var riktigt riktigt bra, den bästa på mången år..

uppe hos R i Jutis...


grillad korv på stranden, mmm det var nice den dan´!
.som så mycket annat..
   Stina & Poppy
 sommarnätter..
 båttur  Norge  god mat
 U2 i Gtbg...och så .. Espana såklart!

Nä nu får jag fn sluta drömma! Tillbaka till verkligheten! Ska räkna rikskupongerna för jobbet,DET tar en tillbaka till verkligheten med råge!

  weirdo!..eller??

Tjing!
 

RSS 2.0