från ytlighet till inre styrka

..när jag e down så funkar ofta termen "unna sej själv" (Pd hatar den frasen haha) ..lite småpaket med beställningar från nätet och sådär till större saker som planering av storstadsresa till London med tjejerna...det funkar ...yes, man har nåt annat att tänka på :)
Från
Eleven kan man beställa mycket roligt, presenter både till sej själv och andra ;) Dom har bra service och det går fort, fick mitt paket på 3 dgr (!) och dessutom får man småpresenter med i lådan, kul! Har dille på tvålar nu, köper till badrummen och några på lager, luktar så gott! Anna Sui´s  Secret wish är kanon, luktar lite tvål den också, kör på hudlotion, parfym blir för starkt. Hittade en annan sida, Parfym men den var inte alls billig såsom dom påstår, där slog Eleven dom i priser ordentligt så det lönar sej att kolla!
I´m hooked on Anna Sui!
härlig body scrub!
fin tvål!

Jag väntar och väntar på Parcourriers höstnyheter, det är verkligen en sajt med classy inredning för sej, helt i mitt tycke!
hennes, gå in på Magdalenas blogg
bilder lånade därifrån 









Från det ena till det andra, min mamma granskade  mej noga här en dag..sen sa hon.."ska du verkligen ha så där långt hår vi din ålder"?! What?!...e man för gammal nu för långt hår också...tjejerna på jobbet protesterar högt mot att jag ska klippa av det men nu är ju tanken sådd..så jag tänkte ta denna bild, gå till frisören Ami och säga kan du fixa det här?! ...alltså jag vill ha the whole package! se ut som Helena Christianssen också!! ;)))


Flyg till London kan vi nu boka för en okej penning men måste bokas innan måndag då deras drive går ut...hm gäller bara pricka in rätt weeekend så är det klart också! Fast hösten är så fullnokad redan så det blir tufft att hitta en helg som passar alla men hey jag vill åka så nu måste vi bestämma oss tjejer!
 Picadilly Circus

Idag hade jag min timma med "Louise" =kbt terapeut, jisses vad hon har rätat ut issues senaste tiden, allt låter så självklart när dessa proffs lär en hantera saker och tänka "rätt" fast man egentligen redan kan ju men ofta tänker man "rätt" från början och gör fel..sen.. Men det borde alla "unna sej" , ngn proffisionell att prata med, ordna upp dom småsaker som man "tickar fel på" helt enkelt! Sen är det ju så att ens kompisar får funka som "kbt-are" däremellan men dom bli ju mer objektiv på nåt sätt ju haha
ett slag för
kbt!
"Louise" sa idag-gör något oväntat Å.., gör något roligt..hm jaha vadå då..typ bergsklättring eller?! Nä det enda småtokiga och oväntade jag gjorde idag var plantera ett par ljung i krukan på bron..i tid..dvs innan snön kommit (plus att jag fick bort dom visnade sommarblommorna!)
MEN ..imorgon kanske..imorgon ska jag göra nåt jag aldrig brukar..vad vet jag inte än..livet är fullt av överaskningar!
..kanske..

På kvällen nu när jag inte riktigt kan somna direkt så att säga så försöker jag mej på att läasa Depak Chopras- Att välja glädjen. Dom första sidorna fattade jag ingenting av men nu kommer saker som..Namaste...
"Sanskritordet namaste (uttalas namasté) betyder "anden i mig ärar dig"- ta för vana att varje gång du får ögonkontakt med en annan människa tyst för dejsjälv uttala namaste..Det är ett sätt att bekräfta att den personens väsen är detsamma som ditt väsen.
När du gör det kommer allt hos dig-ditt kroppsspråk, ditt ansiktsuttryck och ditt tonfall att kännas igen av den andra personen på ett djupt inre plan. Även om hälsningen är tyst kommer den andra personen medvetet eller omedvetet att registera den respekt som uttrycks. Gör den övningen under några dagar och se om du lägger märke till en förändring i din interaktion med andra människor"
stycke taget ur boken av Depak Chopra
..så om ni undrar varför jag står och mumlar framför er så vet ni att jag bara provar..så hälsa då tillbaka, namaste!  för guds skull! :))

Nä nu var det nog med flum för idag,. en stressig arbetsdag väntar imorgon!
G´natt


Uppe eller nere

.kan inte bestämma mej, ena minuten är jag nere, lite deppig... över småsaker egentligen, ena minuten är jag uppåt, mycket är inplanerat i kalendern nu som ska hända och jobbet är lagomt roligt (så roligt det kan bli, så långe jag får laga mat och baka så..) och solen lyste ordentligt idag dessutom!

ny musikfavorit.. Paolo Nutini (nya singeln är riktigt bra men den fanns inte på youtube dock)


Bakar ...bakar och bakar på jobbet, har hittat massor av nya recept och detta är ytterligare ett jag ska testa i veckan..
Browniecheesecake

Botten:
250 g osaltat smör, kylskåpskallt och tärnat
3 dl strösocker
3 1/3 dl vetemjöl
2/3 dl kakaopulver

Fyllning:
200 g ren choklad av god kvalitet
400 g färskost (inte den magra varianten)
2 stora ägg
Knappt 1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljextrakt
2 dl vispgrädde
50 g pekannötshalvor
Kakaopulver för pudring
Värm ugnen till 170 grader. Gör först botten: mixa smör, socker, mjöl och kakao i matberedare till en tjock smet.

Skeda över smeten i den smorda formen och pressa ner den mot bottnen till en tjockt, jämt lager. Ställ i kylen medan fyllningen görs i ordning.

Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält under konstant omrörning. Lyft skålen från kastrullen och rör smeten slät. Låt svalna 5 minuter.

Mixa färskost, ägg, socker och vaniljextrakt i matberedaren. Kör till en slät massa, skrapa ner smet från kanterna då och då.

Medan maskinen arbetar tillsätts grädden genom röret i locket. När smeten är väl blandad hälls den över bottnen och ytan slätas ut. Strö slutligen över pekannötterna.

Grädda cheesecaken i ugnen i 40 minuter tills den precis hunnit stelna. Stäng av ungsvärmen, men låt kakan stå kvar för att svalna utan att öppna luckan. Därefter tas den ut och ställs i kylskåp i minst 4 timmar (helst över natten) innan den tas ur formen. Pudra kakao över och servera.

Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

G´natt!



Rensning

..i hem och hjärna pågår just nu!
Inrednings och mattidningar har jag gått igenom och rensat förfullt under veckan, måste bara minska högen och ser nu nöjt på den lagom "lilla" högen som blev kvar :)
Jobb ikväll varvas med rensing av kontoret, oj sicken röra, har mängder av papper som behöver arkiveras så imorrn måst jag iväg och skaffa ett gäng pärmar och tidskriftshållare så det blir lite lättare att hitta bland jobbsakerna.
favorittidningarna , dom enda som får stanna kvar i min samling..just nu
Elle mat & vin och Lantliv
 sååå bra recept och bilder!

 älskar allt i den tidningen plus bra recept!

Jag är intresserad av betongsaker, i inredning menar jag, har alltid gillat Tove Admans design, speciellt ljusstakarna och betonggolvet..
 
betonggolvet skulle vara fint i trädgården i stugan, en bit ut på gräsmattan där man gärna sätter solstolen och sitter med sina tidningar :) Ljusstakarna vill jag har flera av! så fina..
Såg Medborgarskolan hade kurs i betonggjutning, tre helgdagar, vore kul men som vanligt passar det inte in med jobb/resor så det får bli en annan gång, precis som med floristkursen i våras, när man väl fått plats så gick det inte alls ihop med övrig planering MEN nu ska jag ansöka i tid till min kurs i Grythyttan, dryckeskunskap, öl, vin och sprit, vill gå 30p för att bli sommelier, det vore nåt. På distans förstås, det absolut bästa, slipper man studielån och kan jobba samtidigt!

I veckan ska kontoret bli färdigt och ordning och reda, ska bara hitta passande skrivbord där vi båda får plats, helst skulle jag vilja ha ett med hylla med flera fack för alla smågrejer men sådant går inte hitta häruppe i norr, så det får bli nåt mer IKEA-praktiskt (=tråkigt)



i fredas gick vi och kollade in nya IPhone och nu står jag i kö (?! what?) på en vit sådan..så då får vi se hur länge det tar, jag ska fimpa ett av mina 2 mobilnr och bara anv mej av en redig, rejäl mobil, som man kan anv till det mesta.

I helgen har jag försökt vara ute så mkt som möjligt för snart är det dax att börja "frysa" på allvar igen, suck, denna fina sommar är snart ett minne blott men hösten är fullspäckad så förhoppningsvis går det fort fram till jul sen är det ju inte länge kvar till våren! ;))

Night night!

my advice..



internettips/bloggtips

..det var länge sen man hade tid (och lust) att sitta framför datorn och surfa , inte för att jag har det nu heller (massor av pappersjobb väntar) men man måste få lite inspiration både till hemmet och till jobbet så det är värt tiden, ibland, man sitter framför datorn. Hittar så mycket just nu..

till jobbet skulle jag vilja få in Firefly dryckerna, goda och snygg design!


Vi har massor av thé sorter i caféet och så ska det vara, allt från olika svart thé till vitt, rött, grönt och örtthé. Men ett märke jag kan rekomendera är
Johan & Nyström s thé, oj så gott, vi har både grönt och svart thé därifrån tex Sofo eller Studio 54 :) Nu när jag kollade deras hemsida så blev jag sugen på anmäla mej till thé-skola, jag är nämligen i Shlm då i sept då dom har det, ska kolla om det hinns med! Kolla in deras otroliga blomthéer!
 Jasmin Fairy
 Little Princess
 

När jag behöver middagsinspiration hem så kollar jag ofta in
Kryddburkens recept, hon är jätteduktig fotograf dessutom så man blir vrålhungrig!
Kalasgott är en annan blogg jag brukar kolla, enkla recept och bra fotat likaså Linneas skafferi.
och gillar man som jag baka kan man checka Daniels sida eller framförallt O´holy sweet den tjejen ger mej mindervärdeskomplex som konditor! Varje gång jag ser hennes bakverk så känner jag sån längtan tillbaka till att jobba som det och vill bara baka!!
bild lånad från O´holy sweet


Imorgon på jobbet ska jag baka franska maränger, sådetså! Dom e så goda och fina att ha på buffén
sega chokladmaränger
Madbaker är värt ett besök, chezzuz vilka kreationer! Kakorna är fantastiska!
bild lånad från Madbaker


Annars funkar ju recept.nu också bra om man vill ha ett recept snabbt. Jag har en egen "sökmotor" iform av R, det han gör i matväg är så fräscht, gott och ser great ut så han e min levande matidol! Försöker övertala honom om att börja med/som "rent a chef" dvs att man kan hyra honom för matlagningskurs eller bara komma hem och laga middag åt en om man är ett gäng ´tex. Så säg bara till när middagshjälp behöves, jag vidarebefodrar!

..nåja nog om mat och bak!

Inredning..
hemma så ska "gästrummet" göras iordning, finally, jag har hittat en tapet i Drömhem & trädgård senaste nr så nu gäller att få tag i den..
 den gula tapeten som skymtar i tidningen skall jag ha!!
Bra indredningsbloggar är:
Magdalenas hem, hon har Parcourrier internetbutiken jag älskar! Men hon är en suverän fotograf och inredare, det enda jobbiga är att man får mindervärdeskomplex där också av att se allt fint hon gör :( haha
Dreamhouse är en annan blogg jag kollar ofta och vill man ha lite mer info om allt möjligt inom inredning så är ju proffset Husmusen nåt att kolla in!
Internetsajter där jag brukar beställa eller iaf VILL beställa ifrån är (förutom då Parcourrier, favoriten) Baazar, mkt värd att kolla in, bra priser på fin fina möbler! Kolla bara här...
detta Kangbord är så fint! Bara "måste" ha..suck men jag kan ju inte ha en massa rumsbord och inget att sitta på haha..



kistan är så fin, passar i alla rum (nästan) hemma eller i stugan..!


och ett vitt skåp till Mateusporslinet önskar jag mej också.. ;)


Andra tips:
Bloominghome har mkt till den danska vita stilen
Cosas har mkt fina saker, lampor, keramik etc
Country by mail lantlig inredning
Housedoctor ÄLSKAR dears saker, måste åka till Danmark snart!
Kent design modern inredning, märkesdesign men jag hittar sånt jag vill ha ganska ofta, sevärda tavlor!
Möbelgrossen har ett skåp jag vill ha, ett vitt till mkt bra pris!
vitrinskåp för 3650:-  ! som hittat!
vill man ha lite mer fina bilder att titta på så kan man kolla in Lexingtons hemsida eller Ralph Laurens, oj så man kan fastna ;)) farmför datorn och drömma sej bort! Lexingtons fall collection är great!
Vår egen Norrlands nya Lexington/Ralph Lauren/ Gant designer Silbaniehko kommer inom kort uppdatera med nya höstbilder, kolla in där på en vecka eller två!

ojoj vad klockan dragit iväg, mer tips får komma annan dag!

sleep tight!!



jo just ja...snart!

...snart finns Silbaniehko´s möbler för visning på Pentik, på Köpmantorget i Luleå! Ett eget showroom med bästa läge och massor av inspiration till!


.glömde säga Grattis till lillebror P som blir 24 idag! Hurray!

.glömde lägga in en "kvällslåt" från my hitmachine R
Ichy Daze
med Monster

måndag ..urk

måndagar går oftast trögt av ngn anledning på jobbet, tråkigt då man oftast har lite varor att jobba med då varuleveransen kommer tisd, gästerna är lite lågmälda och idétorkan på vad man ska producera i köket sitter i..fast efter lunch tog det lite fart..och vips var det dax att gå hem!

Åkte till Pentik med vännen R för att prata möbler och då fick jag lite höst-mys-känsla över mej igen då Pentiks höst inredning kommit in, mustiga färger som det brukar förvisso denna årstid, men oj så mycket man önskar man kunde "släpa" hem! ;)

 Pentik, höst

Pottery barn´s: höst




Höstnyheterna på Parcourrier väntar jag på!
coolt ljusfat!

Imorgon efter jobbet ska jag gå på Telia och kolla en IPhone..hm jag e ju helt insöad på att jag vill ha en BlackBerry men måste pinsamt nog medge att jag kan ju ingenting om teknik whatsoever så det är nåt jag bara fått för mej och inte för att jag vet att det är bättre med en BlackBerry. Jag fick se på dom 3 nyaste varianterna i Gtbg i somras men nu är det dags för att se en IPhone (bara för att Pd säger att det är bättre och han vet bäst i sånna här lägen..även om jag brukar vinna och få igenom det jag iaf vill ha, hell yes, jag betalar ju den ;))
BlackBerry Curve (den modellen jag vill ha)
                                                                              
IPhone VS  BlackBerry....
                                       

..
hittade en artikel om 5 skäl att just välja BlackBerry framför IPhone..men näh.. måste nog utforska lite mer, gå och titta på en IPhone imorrn, kanske kan jag lura med mej R och höra vad han tycker, USA-junkie som jag e´
Har inte råd att vara impulsiv i sånna här saker.

Nu dax att jobba undan lite jobbfakturor och svara på mail!


 


höstmys eller höstrusk?

.ja frågan är ska man bli deppig för att hösten är på väg med stormsteg eller ska man se allt det fina om kommer med den?! Jag brukar köra lite "varannan dag"-åsikt på den..ena dagen är jag deppig som fn för att nu är somaren slut, jag som njutit så av denna sol och ledighet..och nästa dag påverkas jag av alla "höst-mys" reportage i tidningar etc, fram med filtar, på med nya kläder i höstfärger och ut och köp ett stort fång solrosor och sätt  i vasen!
Hmm nja..jag måste nog erkänna att jag kämpar stort med att tycka det är okey att det blir höst. like it or not.

Nu är det sjuk-tider här hemma, Pd är däckad sen över en vecka vilket också borde betyda att jag är på gång och få "vad han nu har förnåt-sjukan" men hoppas ju jag slipper!

.så när det är söndagskväll, man varit tvungen fara hem från lugnet i stugan och sätta sej med bokföring, beställningar, mail och annat.. så var jag så clever i veckan att jag beställde en present till mejsjälv lagom att hämta ut på posten-Konsum idag, paket från Eleven... en ny locktång, en bra sådan som ska fixa håret fort, tycker det är enormt tråkigt att fixa håret men roligt nån gång och  att inte måste ha det uppsatt jämnt! Lockar i ett enda drag, ja vi får väl se!
 
Babyliss iPro 230 iCurl

imorgon tänkte jag åka på heden och köpa nya plädar att sätta på stolarna i stugan, det är fint och mysigt att ha när kylan nu kommer, inga solrosor i vasen här dock eftersom det är Pd´s fasa haha

bilder från Lexington.




har letat ett tag efter utelyktor att sätta i rabatterna men inte hittat några stilrena som passar oss men dom här är iaf färgglada...
 kommer från Cosas

...där finns en utelampa jag gärna skulle sätta på gäststugan, vi får se vad budgeten säger :)
 
stilren och fin utelampa, passar perfekt på gäststugan!


..denna lampa skulle jag kunna ha varsomhelst hemma och i stugan, fin!
också från Cosas...

Nä nu är det bästa jag tar tag i lunchmenyer och varubeställning!!



remember this!..komihåg detta

Silbaniehko...gå in på sidan och titta på dom underbara möblerna MEN endast här, just nu ser du dom ny designade borden! Jag står i väntan på ett :) Hurry curry för det här är fina grejer!





.ja har man tur så kanske man även får kocken på köpet ;)

så... seså! Checka hemsidan, make an order! Vem behöver inte ett alldeles unikt underbart rums/ el köksbord!??

Fabulous

.ja den här sommaren är fabulous, den bästa på 7 år har jag konstaterat, har med jobbet att göra, en regelrätt semester har det inte blivit på så länge och då har jag inte gjort så mycket roligt ..som denna sommar! Men det gör det extra jobbigt att acceptera att det är åter till "vardan" som gäller (även om jag gillar den också för det mesta)
Har vart från Jutis i "norr" till Marbella i söder och med bara nice väder inbokat överallt. Pricken över i:t blev U´2 på Ullevi!
mmmmm detta lever man på länge...
 
Joppis & Pd tar kvällsdopp, myser gör vi alla

 
Pd & Poppy, undrar vem som går i backen, det är ofta största frågan för dagen på landet, mer än så har man inte att bekymra sej över ;)..ja kanske vad man ska äta till middag...

Uppe hos bästis-R i "snödrivan" som jag brukar kalla det aka. Jutis

Poppy åker båt uppe i Jutis för första gången, loved it! Vi hade hur mysigt som helst med eller utan napp på kroken ;)

  Grilla på stranden...
 Mästerkocken, grillar igen...

 GOTT!!!!

 Vackert!

 
R:s house on the hill..


..avslutade Jutis´resan med tripp till Norge...och där tog kamerabatterierna slut för min del...

..vägen till..ingenstans..

..tillbaka till stugan och lugnet..Detta är mitt hem!


Vår roadtripp till Gtbg och U2 konserten...

minnen för alltid...musik som etsar sej fast...


    



  

sommaren 2009, nåt att minnas

RSS 2.0