björkarna...

..har hunnit slå ut igen utan jag märkt det :( varje år tänker jag att jag ska hinna märka då det är på gång men vips så är det bara...sommar grönt och...fint.
Det är "galet" med jobb och jag är totalslut på kvällarna= totalt osocial..vill bara att min semester vecka ska börja som jag ska ha i juni...måste få andrum.
Min kära Åsita har skickat från Spanien en trave med cd´s, vet inte rikigt vad det är men hon sa att jag skulle ta varje tillfälle jag kunde att lyssna lite så jag gissar att det är nått "feel good" grej hon skickat :) Snällt. Jag försöker ju vara rikigt duktig nu med kbt terapi för min dåliga sömn och det var sista träffen idag inför sommaren och det tyckte hela gruppen var trist. Oftast är det ju ens "gruppanhängare" som ger stöd och kloka råd oxå. Fast idag fick jag höra att jag var klok, hmm det var nog första gången, på länge iaf, det värmde haha..

My hitmachine Roffe ser till att jag är updated på bra-låtar-fronten, lyssna på denna med
...The script "We cry"
(äh! det funkar inte att länka med youtube idag så gå in själv o kolla låten!)


Lillebror fyller 30 i helgen och då är det fest, amerikanskt tema med hemgjorda hamburgare, country fries,  cole slaw och massa annat gott ska fixas innan lördag samt en tacksamt bra och minnesvärd present, suck help me nån´!  ... jaja maten grejar jag men det andra..., varför väntar man (läs jag) till sista minuten alltid, jag är inge bra på presenter ju :(

Hade tänkt lägga in lite fina recept från matlagningsutbildningen i Shlm i april men slarv jag har förlagt mina recept, det kommer iaf!


nu måste jag inta sängläge och fundera lite på helgbestyren och vilka varor jag ska beställa inför helgen, hmm min terapeut skulle inte bli glad om hon såg detta beteende nu! hehe...ja jag ska!...bara som "Alfons" sa..
G´natt
image421

ZZZZnark

..att vara på "landet" e lugnande som 17, har sovit av och till hela dagen, min sömnterapeut skulle vara stolt haha eller nja kanske inte jag ska ju sova 8 timmar nattetid hmmm..det här räknas nog inte som en bra nattsömn suck, hemläxan väntar nog igen! ;)
Fåglarna kvittrar utanför stugan och bok/tidningshögen är stor intill soffan med alla kuddar. Brasan sprakar för det är kallt ute och vin salta kex med lite ost ligger på bordet. Enda störningsmomentet är för stunden att Pd "måste" få se lite hockey så då får man sitta en stund vi datorn ist. :) E inte själv så intresserad av hockey, basket e mycket bättre!

Idag i Aftonbladet.se kan man läsa om just Kbt sömnterapi, 10% av befolkningen anses ha insomnia problem, ja man e ju inte ensam. Läs artikeln om just du har sömnproblem eller så finns också boken "Sov gott" av Susanna Jernelöv
I veckan när jag storstädade hemma så började jag skratta för mejsjälv när jag insåg vilka 2 böcker som låg (förutom en tjock bunt inredningstidningar) på nattduksbordet vid sängen i sovrummet: "Sov gott" av just Susanna Jernelöv och "Tokstressad" (vad vore livet utan stress?) av Tomas Danielsson , säger detta en del om mej eller ? hahahaha. Jaja två bra böcker iaf att läsa. Vi är många som sover för lite/dåligt och stressar för mycket den saken är då klar.

jaja just här och nu både sover jag okej och är inte så stressad alls..det kommer imorgon då jag ska in till stan igen och jobba.
Veckan som kommer blir det full fart med  arbetsresa till Shlm igen och kommande helg är det personalfest, men det brukar alltid vara rätt trivsamt faktiskt.

Min fina kompis A fyller 28 år imorgon, grattis på födelsedagen. :)

image420

Milda Matilda..

va många som tittar in...jag har legat nere med bloggandet ett tag när tiden vart knapp men nu så får man kanske anstränga sej lite mer med uppdatering, recept mm. Tack för kommentarer på e-mailen oxå :)

Vädret är gott, dock blåsigt men vad gör väl det då det är på väg mot sommar? Bästa tiden är ju nu nästan då allt börjar till att grönska och det "roliga" är kvar såsom semester, värmen etc eller?!

Här ska målas och fixas i både stuga och hem, vill inte vara på jobbet mer än jag behöver för nu är tiden kommen för privatliv! ;)) Till och med så har jag planerat in 2x2 veckors semester, nu måste jag släppa på "kontrollen" och låta dom fixa det här på jobbet så är det bara. Ska bli wonderful att få åka till stugan och vara där flera dagar i sträck , att inte behöva packa ihop dagen efter och åka mot stan. Att få sitta upp sent på kvällarna ute och bara "vara" med ett glas vin eller 2 ;))) Vem vet kanske man kommer iväg på en resa oxå :)
Sova ute i solstolen som en gammal pensionär vill jag oxå göra haha. Härligt

Nu är jag inne i "fel sväng" med att slarväta och inte vara ute o promenera, suck, det är ju bästa årstiden nu att vara ute och dessutom behöver jag fixa att äta alla mina mål mat varje dag, inte hoppa över  dom så imorgon då blir det en kickstart på jobbet med en Spirulinasmoothie (vi serverar hälsodrinkar på jobbet så jag har inget att skylla på¨!)
image413

1 tsk spirulinapulver
1/2 avocado
1 banan
1 dl apelsinjuice
1 skvätt vatten
mixa och drick!
det kanske inte ser så gott ut men det är verkligen gott och nyttigt!

Ikväll har vi planerat lite på "lillebrors" 30 årsfirande, är ganska nöjd med temat´och maten så det blir kul att fixa..sen är det där med present som ska vara "nåt speciellt" men ja jag tror jag kommit på det iaf. Tiden går fort och det är skönt att ha planerat det mesta för jag är tyvärr ofta ute i sista minuten iaf när det gäller privata arrangemang.

Gräsänkling är jag hela veckan, jag och Pd åker mest om varann, lyckligtvis faller det sej bra då hunden Wille inte ska va hemma själv så mkt. Idag tog jag en kortare dag på jobbet, det tog emot för det är så mycket jag behöver göra men jag tänkte på terapeuftens ord "Å-vad kan hända egentligen om du går hem tidigare en dag" haha så jag, brosan och lilleman hade en eftermiddag då vi åkte o kollade på nya uteleksaker och bara umgicks helt enkelt.
"sweet J"
Det kommer många härliga meningar ur denne killes lilla mun just nu
image414

Ikväll har jag hunnit beställa lite saker och från bla Broarne blev det detta...
ank-kanna, cool tycker jag, till stugan och ljuslyktor kan man få för många av dom? ;))))
image415image416
På Nio lindar har dom mycket fint till trädgården mm. se bara...
image417image418

min vän A har fixat och trixat hemma i sin lägenhet med ordspråk på väggen och skickat fina mms på slutresultat som jag ska åka och "granska" sen :) tur är väl det att hon är klar för nu kan hon hjälpa mej!! ;)))
Så fort jag får nästa pay check ska färg inhandlas till både hall och xtrarum och sen ska här målas, även mormors stora gamla linneskåp ska få sej en dust, jag tror nog inte A har fattat vad hon gett sej in på då hon lovade assistera mej med målandet. Får hitta på nåt som lockar hit henne och gör att hon tycker det ska bli kul hehe..får nog baka nåt kanske?!

Köpte Lelilas nya bok A piece of cake för ett par veckor sedan och den har jag lyckas slarva bort, hittar den bara inte så man undrar vad jag ska hitta på härnäst förutom att missa läkartider, slarva bort böcker och krocka hyrbilar ...gulp

Wille vill ta sin sista tur ut och sen blir det 2 avsnitt av SATC
natti!
image419



det är mycke´nu

..mest hektiska tiden på året i jobbet förutom julen är nu..så mycket som ska förberedas inför sommaren, nya menyer, semesterplanering, personalmöten, utvecklingssamtal, lära upp sommarvikarier, bokföring och massor av rapporter av olika slag. "Dom" dvs ledningen, tröttnar aldrig, man ska räkna och räkna och gissa på allt möjligt, hur sommaren kommer att bli rent ekonomiskt, vad lönerna kommer att kosta i sommar, hur mycket vi kommer att omsätta mm mm mm mm.
Det vore nog lättare att pricka in en vinstrad på lotto brukar jag säga..suck

Mycket "fläng" har det vart senaste tiden också, dvs resor (ett par ggr till Shlm), det är kul att komma bort lite har vart på bla vegetarisk matlagningsutbildning och allergi/näringslära-utbildning. Blev så inspirerad så nu har jag kommit på att jag vill läsa vid Grythyttan (!)
Tyvärr när jag kommer på dessa bra idéer som ska utveckla mitt arbetsliv så gör jag det "too late" missa ansökningsdagen med en vecka men har iaf ansökt och får se vad som händer..spännande..Kursen jag ansökt heter måltidskunskap/dryckeskunskap :). Den som lever får se..

Våren är verkligen här, i lördags var sommaren här för ett kort ögonblick, då var man på begravning, klädd i svart hela dagen i 20 graders värme, urk..mindre kul på alla sätt.

Kommande helg skall tillbringas i stugan..oj så skönt, lugn pingsthelg (hoppas jag)

kanske ska man blanda en Sangria blanco...
1 liter
1 citron
2 limefrukter
1 apelsin
5 dl torrt vin
5 cl cointreau
5 cl konc flädersaft
5 dl läsk med limesmak
hacka tvättade frukten i stora bitar, lägg i tillbringare
Häll på vinet, cointreau, flädersaft och avsluta med läsk och mycket is
yummie!!

...och baka ett Tortano bröd till...

Ingredienser

15 g färsk jäst
 3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
 1 msk honung
 1 msk flingsalt
 2.5 dl durumvete
4 dl vetemjöl special
 200 g mozzarella ost
200 g parmaskinka
 1 näve blandade kärnfria oliver
 1 kruka färsk basilika


Gör så här

1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.

2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.

3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.

4. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft.

5. Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen.

6. Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.

7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.


image412 
Det är så lustigt, jag är supertrött hela dagarna (stupar i säng kvällstid) men har ändå värsta inspirationen i matlagning på jobbet och i stugan vill jag bara börja måla och renovera, har tom planterat lite blommor (!) ute..
skumt måste bara vara vårkänslorna som tagit tag i en..

Jag går ju i kbt terapi för min dåliga sömn, mycket att tänka på och lära sej..men mer om det en annan gång

dax att sova!

Night night


Bloggpaus

..hinner inte alls med att blogga just nu :(
Ha det gott därute
image411

RSS 2.0