Uppe eller nere

.kan inte bestämma mej, ena minuten är jag nere, lite deppig... över småsaker egentligen, ena minuten är jag uppåt, mycket är inplanerat i kalendern nu som ska hända och jobbet är lagomt roligt (så roligt det kan bli, så långe jag får laga mat och baka så..) och solen lyste ordentligt idag dessutom!

ny musikfavorit.. Paolo Nutini (nya singeln är riktigt bra men den fanns inte på youtube dock)


Bakar ...bakar och bakar på jobbet, har hittat massor av nya recept och detta är ytterligare ett jag ska testa i veckan..
Browniecheesecake

Botten:
250 g osaltat smör, kylskåpskallt och tärnat
3 dl strösocker
3 1/3 dl vetemjöl
2/3 dl kakaopulver

Fyllning:
200 g ren choklad av god kvalitet
400 g färskost (inte den magra varianten)
2 stora ägg
Knappt 1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljextrakt
2 dl vispgrädde
50 g pekannötshalvor
Kakaopulver för pudring
Värm ugnen till 170 grader. Gör först botten: mixa smör, socker, mjöl och kakao i matberedare till en tjock smet.

Skeda över smeten i den smorda formen och pressa ner den mot bottnen till en tjockt, jämt lager. Ställ i kylen medan fyllningen görs i ordning.

Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält under konstant omrörning. Lyft skålen från kastrullen och rör smeten slät. Låt svalna 5 minuter.

Mixa färskost, ägg, socker och vaniljextrakt i matberedaren. Kör till en slät massa, skrapa ner smet från kanterna då och då.

Medan maskinen arbetar tillsätts grädden genom röret i locket. När smeten är väl blandad hälls den över bottnen och ytan slätas ut. Strö slutligen över pekannötterna.

Grädda cheesecaken i ugnen i 40 minuter tills den precis hunnit stelna. Stäng av ungsvärmen, men låt kakan stå kvar för att svalna utan att öppna luckan. Därefter tas den ut och ställs i kylskåp i minst 4 timmar (helst över natten) innan den tas ur formen. Pudra kakao över och servera.

Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

G´natt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0